Moment in minuut 57 zorgt voor discussie tijdens FC Emmen - Willem II
Zondag, 27 september 2020 om 18:39

Het duel tussen FC Emmen en Willem II is zondagmiddag onbeslist geëindigd. Na 96 minuten voetballen stond er op De Oude Meerdijk een 1-1 stand op het scorebord, die al in het eerste kwartier tot stand kwam door doelpunten van Michael de Leeuw en Mike Trésor Ndayishimiye. FC Emmen besloot het duel uiteindelijk met tien man, nadat Glenn Bijl na een klein uur spelen mede dankzij de inmenging van de VAR een rode kaart kreeg voor een handsbal.

Voor Willem II kwam er midweeks een einde aan het avontuur in de Europa League, na een 0-4 nederlaag tegen Rangers FC. De Tilburgers verzamelden drie punten uit de eerste twee wedstrijden, terwijl opponent FC Emmen nog puntloos was voorafgaand aan het treffen. Toch kwam de thuisploeg al na vijf minuten spelen op voorsprong. Marko Kolar dook na een combinatie met Sergio Peña op in het strafschopgebied, waarna diens schot in eerste instantie nog gekeerd werd door Willem II-doelman Robbin Ruiter. De rebound was vervolgens prooi voor Michael de Leeuw, die de openingstreffer aantekende.

Erg lang kon FC Emmen niet genieten van de voorsprong, want acht minuten later was het alweer gelijk. Vangelis Pavlidis hield oog in oog met FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp het overzicht en bracht Ndayishimiye in stelling, die de bal in een leeg doel schoof. Na de vermakelijke beginfase ontstond er een interessante wedstrijd, waarin over en weer kansen te noteren vielen. Zo raakte Kolar namens de thuisploeg de paal en kwam De Leeuw net tekort om zijn tweede van de middag te maken, terwijl Görkem Saglam maar net over schoot.

Al snel in de tweede helft leek FC Emmen een strafschop te krijgen na een duel tussen De Leeuw en Jo van den Avert, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd geconstateerd dat er daarvoor sprake was van buitenspel. De VAR eiste in minuut 7 andermaal de hoofdrol, toen scheidsrechter Edwin van de Graaf naar het scherm geroepen werd wegens een handsbal van Bijl. De vleugelverdediger zette een sliding in en voorkwam met zijn hand dat Pavlidis de doortocht richting het doel kreeg. Van de Graaf gaf Bijl een rode kaart, maar legde de bal wel buiten het strafschopgebied voor een vrije trap.

Met een man meer was Willem II een aantal keer dicht bij de voorsprong. Ndayishimiye zag een schot gekeerd worden, Saglam schoot net naast en Mats Köhlert raakte de lat met een volley. In het slot van de wedstrijd zochten de bezoekers nadrukkelijk naar de overwinning, maar in de gelijke stand kwam uiteindelijk geen verandering meer. FC Emmen pakt daarmee zijn eerste punt van het Eredivisie-seizoen, terwijl Willem II zijn puntentotaal naar vier tilt.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
RVP1999FR
 
6
27 september 2020 om 18:43
Als de scheidsrechter het had gezien en hij had een 2e gele kaart gekregen, dan was het terecht. Echter hij zag het niet. Directe rode kaart na ingrijpen van de Var slaat natuurlijk nergens op, want dit was geen directe scoringskans.
 
Robby
 
7
27 september 2020 om 18:45
Als dit geen rood meer is kan je hands afschaffen. Hij duikt als een keeper naar de bal en tikt hem met zn handen van de voeten van Pavlidis. Bewust hands is zover ik weer altijd rood daar komt bij dat hij zo door kon lopen naar de keeper ff kappen om de inglijdende speler te ontwijken en het is 1op1 met de keeper. Dus als bewust hands geen rood meer is is dat het wel.Verder is het te zien dat spelers bek af zijn. Ze vallen met bosjes neer alleen al in de verdediging 5 spelers niet inzetbaar. Volgende week Feyenoord wordt niets daarna hopelijk Owusu Heerkens Peters en Wriedt terug. Dat scheelt al enorm.
 
Arsenallz
 
10
27 september 2020 om 18:49
Daar gaat het dus niet om. Door het kappen van Pavlidis was Araujo al in de buurt waarmee het geen doorgebroken man of 100% scoringskans is. Dat even kappen koste hem heel veel tijd. Maduro zag dat heel goed.
 
RVP1999FR
 
3
27 september 2020 om 18:50
Bewust hands is niet altijd rood. Verder zou je ook prima uit kunnen leggen dat Araujo nog erbij had gekund met een tackle oid. Dat het een absolute scoringskans zou zijn kun je gewoon niet zeker weten, en de Var zou niet op basis van hun eigen voorspellingen moeten handelen.
 
Oelie Wapper
 
1
27 september 2020 om 18:52
"bewust hands is zover ik weer altijd rood ", dat is niet zo, dit was rood voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Daar kun je over discussiëren, ik vond het geen rood, maar het is nou ook weer geen onbegrijpelijke beslissing, in mijn opinie.
 
Robby
 
0
27 september 2020 om 19:21
Ow das wel goed om te weten als een speler je passeert duik je er gewoon als een keeper op en tik je met je hand de bal weg. Maakt verdedigen wel makkelijker. Maar los daarvan was het een scoringskans ontnemen dus dat is al rood. Die verdediger van Emmen is te ver (zeker 3/4meter) om een schot nog te stoppen. Dus dan maakt het andere niet meer uit. Snap alleen niet dat niet meer verdedigers op de bal gaan duiken als dit geen rood is.
 
FCG95
 
3
27 september 2020 om 19:45
@Robby ga je alsjeblieft even inlezen in de regels voor je begint te discussieren.
 
Oelie Wapper
 
1
27 september 2020 om 21:09
Kijk anders even in de spelregels, die zijn echt niet zo moeilijk te vinden. Als je hands maakt en daarmee een duidelijke scoringskans voorkomt (bijvoorbeeld zoals in jouw voorbeeld), dan is het rood. Als je dat doet in alle andere omstandigheden, dan is het geel. Dus is je opmerking dat bewust hands rood is, gewoon onjuist.
 
JK-Ajax
 
4
27 september 2020 om 18:46
Ik zag net vlug een herhaling maar rood leek daar prima toch? Kapt Bijl uit en kan anders door naar de goal, de andere spelers stonden op dik 2 meter.
 
Arsenallz
 
0
27 september 2020 om 18:54
Nee, dat is dus niet waar. Araujo was al heel dichtbij Pavilidis die 0 snelheid meer in zijn beweging had.
 
Master D
 
3
27 september 2020 om 18:48
Gewoon ongelukkig, maar wel heel veel voordeel van die handsbal. Geel was voldoende geweest wat mij betreft en dan was het toch zijn 2e kaart geweest en stond Emmen alsnog met 10 man. Kortom het eindresultaat van rood was terecht, alleen had via 2x geel gemoeten.
 
RVP1999FR
 
0
27 september 2020 om 18:50
Juist, dit is m
 
Arsenallz
 
0
27 september 2020 om 18:55
Zeker een tweede geel - maar als de scheidsrechter dat niet ziet betekent het niet dat je alsnog rood moet geven. Je logica is dus 'flawed'. Omdat het eigenlijk een tweede geel had moeten zijn is een directe rode kaart wel prima? Zo werkt het dus niet. Ik vond de scheidsrechter sowieso heel incapabel fluiten. Liggen en geluid maken was genoeg voor een overtreding mee.
 
fcemmen23
 
3
27 september 2020 om 18:52
Ik had het volledig begrepen als Bijl geel had gekregen en daardoor van het veld zou worden gestuurd. Maar dat de VAR zich hiermee bemoeide vond ik echt belachelijk. De speler deed een kapbeweging, doelrijk was de kans echt nog niet. Het lijkt me niet de bedoeling dat de VAR situaties gaat voorspellen.
 
Arsenallz
 
2
27 september 2020 om 18:57
Heel prettig dat Emmen hier een punt heeft gehaald. De rode kaart van Bijl was onterecht. Bizar dat vervolgens ook nog eens 6 minuten blessuretijd bijkwam terwijl alleen het VAR moment (2,5 minuut) en twee mini blessures plaats hadden gevonden. De VAR en de arbiters waren een aanfluiting. Gelukkig heeft Emmen het overleeft.
 
Robby
 
2
27 september 2020 om 19:22
Nou gezien het tijdrekken wissels en varmomenten is het heel logisch.
 
Arsenallz
 
2
27 september 2020 om 19:35
Tijdrekken? Een keer Telgenkamp die er 10 seconden over deed. Was maar één VAR moment van zo'n 2,5 minuut max. Dikke onzin.
 
JK-Ajax
 
2
27 september 2020 om 20:10
4 wissels waarbij ze ongeveer rekenen met een halve minuut per wissel meende ik ooit te hebben gelezen. Dat komt dan wel aardig overeen toch?
 
Robby
 
0
27 september 2020 om 20:59
2 VAR momenten. Penalty Emmen dat terug gedraaid werd ivm buitenspel was ook een VAR moment.