'Mondeling akkoord plaveit weg voor transfer van Ajax naar PSV'
Vrijdag, 20 april 2018 om 08:17

Het is een kwestie van tijd alvorens PSV de komst van Nick Viergever bekendmaakt, zo stelt het Eindhovens Dagblad vrijdag. De kersverse landskampioen van Nederland gaat ervan uit dat Colombiaans international Santiago Arias in de zomer wederom belangstelling zal genieten én een transfer naar het buitenland zal maken. Met Joshua Brenet heeft de Eindhovense club al zijn opvolger in huis.

Brenet speelt dit seizoen als linkerverdediger, daar PSV geen opvolger haalde voor de in de zomer naar Eintracht Frankfurt vertrokken Jetro Willems. In de winter greep men eveneens naast de komst van een linkerverdediger. Viergever moet zodoende de nieuwe linksback van PSV worden, zo luidt de verwachting. De verdediger beschikt over een aflopend contract met Ajax en wordt al maanden aan een transfer naar Eindhoven gelinkt.

Volgens het regionale dagblad hebben beide partijen waarschijnlijk een mondeling akkoord sinds begin dit kalenderjaar. Clubs mogen spelers met een aflopend contract vanaf de eerste dag van een nieuw kalenderjaar benaderen."Het is een speler die links centraal, linksback en volgens mij ook op het middenveld kan spelen. Dat heeft hij bij Ajax al laten zien, maar als we iets te melden hebben, dan krijg je het te horen", vertelde Phillip Cocu afgelopen week.

Technisch manager Marcel Brands vertelde woensdag in gesprek met Voetbal International dat de kampioen van de Eredivisie voor komend seizoen al een nieuwe linksback heeft vastgelegd. De sportbestuurder wilde echter geen namen noemen.

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
3
   
12:25
12:25
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
11
   
12:05
12:05
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
6
   
11:33
11:33
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
   
11:02
11:02
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
The-Jump
 
28
20 april 2018 om 08:30
Hopelijk kondigen ze binnenkort een linksback aan. Deze vierweggever is wellicht leuk voor z'n ervaring, al heeft PSV die al in de vorm van Schwaab, maar voetballend voegt dit toch echt niets toe. Snap njiet dat Brands hem überhaupt overweegt, laat staan aantrekt. Komt zowel centraal als op links veel te kort voor de basis en centraal staat er genoeg talent klaar. Voor links moet je een echte linksback halen wat Viergever gewoon niet is. Zwaar teleurstellend dit.
 
TheJIgsaw
 
53
20 april 2018 om 08:41
Volgens mij kan PSV Viergever er gewoon goed bij hebben hoor. Is de ideale 12e man, zeker voor in de eredivisie. Kan centraal, op links, of zelfs als verdedigende middenvelder spelen. Heeft in zijn tijd bij Ajax geen verkeerd woord gezegd als hij op de bank zat en heeft zelfs belangrijke goals (schalke) gemaakt. Ik vind het jammer dat hij Ajax gaat verlaten maar begrijp het volledig aangezien hij nu gewoon buiten de boot zou gaan vallen. Nick, bedankt en succes!
 
ouwe1978
 
24
20 april 2018 om 09:10
Viergever is gratis op te halen. Heeft de nodige ervaring dus kan je er altijd bij hebben.
 
romarky
 
14
20 april 2018 om 09:55
Wij zijn allemaal de zogenoemde kenners, maar laat Brands rustig zijn werk doen. Een transfervrije speler als Viergever halen is een prima move. Die jongen kan prima voetballen en heeft voldoende ervaring. Je kan ook een linksback uit het buitenland halen, die kosten aardig wat centen en je weet niet altijd precies wat je in huis haalt. Dan is Viergever een degelijke versterking. Laat dat nou het toverwoord in Eindhoven zijn.... degelijk!
 
Mic h 7
 
9
20 april 2018 om 08:30
Een echte Cocu speler kan op meer plaatsen spelen, maar twijfel of het een versterking zal zijn
 
Constant kante
 
4
20 april 2018 om 09:57
Mic h 7 Hoeft niet over getwijfeld te worden. Is géén versterking. Is breedte vulling.
 
Master D
 
26
20 april 2018 om 08:42
Gezien de breedte van de selectie achterin is Viergever altijd een versterking. Geen geweldenaar, maar als Brenet wegvalt op linksback, kun je er wel een degelijke vervanger op Eredivisieniveau voor in de plaats zetten. Hij is echt niet zo slecht als sommigen nog weleens doen voor komen. Een nuttige kracht om erbij te hebben.
 
Nico50
 
4
20 april 2018 om 09:00
@master D Hij is kennelijk voor de basis gehaald omdat Brenet van links naar rechts verhuist, gezien de verwachting dat Arias wordt verkocht. Althans dat staat in de tekst. Als hij tekort komt voor AZ en Ajax is het dan wel een versterking voor Psv?
 
Master D
 
18
20 april 2018 om 09:09
Hij komt niet te kort voor Ajax en AZ. Ook daar is het een nuttige kracht, die je zonder problemen 34 Eredivisiewedstrijden kunt opstellen. Dus ook voor PSV zal hij een nuttige kracht zijn. Hij blijft een van de betere verdedigers in de Eredivisie. Hij is echt wel gelijkwaardig aan Brenet op linksback en is ook centraal inzetbaar.
 
Constant kante
 
6
20 april 2018 om 10:01
Master D "hij blijft een van de betere verdedigers in de Eredivisie" Bijft zelfs? Voor mij is hij echt never nooit 'een van de betere verdedigers in de eredivisie' geweest! Viergever is helemaal geen goede verdediger. Hij is een aardige speler, inzetbaar op meerdere plekken. Maar daarnaast is het totaal geen bijzondere speler. Goed voor de breedte, niet als basisspeler. Ik neem nog steeds voetstoots aan dat Brands nog steeds gaat bekendmaken welke linksback PSV gaat aantrekken, zoals hij had beloofd.
 
Master D
 
6
20 april 2018 om 10:20
Ja blijft ja. Jij mag hem geen goede verdediger vinden, maar in de Eredivisie loopt er linkscentraal en op de linksbackpositie echt niet veel beters rond. Dat zegt wellicht ook genoeg over de Eredivisie en niet zo zeer over Viergever. Bij Ajax is Tagliafico op de backpositie beter, maar voor de rest zit Wober nog onder dat niveau. Bij AZ zijn Wuytens en Ouwejan niet beter dan Viergever. Bij Feyenoord is Haps beter, maar v/d Heijden niet. Bij PSV is Brenet of Isimat niet beter dan Viergever op links. Bij NAC loopt nog Angelino die beter is, maar dan houdt het ook echt op. Dus ja, voor zijn positie is ie hoe treurig wellicht ook een van de beste verdedigers van de Eredvisie. Maar ik hoor graag een lijstje van meer dan 10 namen die ook linkscentraal of linksback spelen die aanmerkelijk beter zijn.
 
Constant kante
 
1
20 april 2018 om 10:51
Master D Als jij aangeeft dat Wuytens, Ouwejan, Haps, Isimat en Wöber (tenzij ik die naam grammaticaal verkeerd plaats en je eigenljik bedoelde te zeggen dat Wöber dus net onder het niveau Tagliafico zit (wat dus zou betekenen dat Ajax met Viergever, Wöber en Tagliafico dus eigenlijk (naast uiteraard De Ligt) over de vier beste verdedigers van Nederland beschikt, en dát lijkt mij een wel heel frivole conclusie) allemaal minder goed zijn dan Viergever, dan heeft het voor mij verder geen enkele zin meer om die lijst met 20 namen (want ik kan er wel minstens dat aantal opnoemen namelijk) aan je te geven. Ik houd het bij de fans van AZ, toen hij destijds naar Ajax vertrok. Die waren dolblij dat hij vertrok, want ze vonden hem zelfs als linksback tekort komen. En ik ben het hardgrondig met ze eens. Laat staan als CV. En ik vind het wel best dat Brands hem gaat aantrekken als aankoop voor de breedte, maar als basisspeler wil ik gewoon een normale speler zien, die van het niveau PSV is.
 
Master D
 
9
20 april 2018 om 11:23
Je kunt natuurlijk heel bewust niet willen lezen wat ik bedoel. Maar ik zal het voor je uitspellen. Ik vind Wober, Wuytens, Ouwejan , v/d Heijden, Brenet en Isimat niet beter als verdediger dan Viergever. Zeg ook niet dat Viergever beter is dan deze spelers. Ze zijn redelijk gelijkwaardig. Haps, Tagliafico en Angelino zijn wat mij betreft wel aanmerkelijk beter dan Viergever. Ajax bezit niet de beste 4 verdedigers van Nederland, dus hoe je daarbij komt is weer een mooie afleidingsmanouvre om het maar niet over Viergever te hebben, want inhoudelijk gaat je nergens op in. Dat jij je baseert op oude koeien van 4 jaar geleden bij AZ, dan zegt dat vooral iets over jouw beperkte kijk op het spelletje. Alsof men zich niet zou kunnen ontwikkelen in 4 jaar. Ik ga Brands nu toch ook niet beoordelen op 4 jaar geleden toen ie als TD van PSV nog geen landstitel gewonnen had? Ik wacht met smart op dat lijstje van 20 namen met linksbacks en linker centrale verdedigers die echt beter zijn dan Viergever. Dus geen lijstje met Arias, Dumfries, Kashia, de Ligt en Schwaab want die spelen niet op die posities. Ook geen lijstje met Wober, Wuytens, Ouwejan , v/d Heijden, Brenet en Isimat want die zijn gelijkwaardig aan het niveau van Viergever.
 
Constant kante
 
0
20 april 2018 om 11:41
Master D "je kunt natuurlijk heel bewust niet willen lezen wat ik bedoel." Als jij kritisch had gelezen had je kunnen zien dat ik aangeef dat ik jouw bijdrage op twee manieren kan lezen. Ik geef zelfs beide leeswijzen keurig aan. Dus hoezo 'je leest bewust niet'? Ik stel voor dat je het nog een keer terug leest, wie weet begrijp je het dan wél. "dat jij je baseert op oude koeien van 4 jaar geleden bij AZ, dan zegt dat vooral iets over jouw beperkte kijk op het spelletje." Nee. Ik baseer me helemaal niet op oude koeien. Ik baseer me op wat ik van Viergever heb gezien. Als speler bij AZ en als speler (nou ja, vooral als bankzitter) bij Ajax. Je moet enerzijds het feit dat ik een andere visie heb over de kwaliteiten van Viergever niet verwarren met het 'hebben van een beperkte kijk op het spelletje'. En anderzijds moet je geen conclusies voor eigen rekening trekken ('jij baseert je op oude koeien' om die dan vervolgens aan mij toe te schrijven. Jij vindt dat ik me op oude koeien baseer. Ik baseer me daar echter niet op, ik baseer het op wat ik gezien heb de afgelopen zeven jaar. Dat ik dit samenvat en kernachtig weergeef aan de hand van opmekringen van AZ supporters zoals zij die destijds al deden (zij hadden namelijk allang gezien welke kwaliteiten Viergever had), dat is iets compleet anders natuurlijk. Hopelijk is het zo duidelijker. Overigens is het helder waar de schoen wringt. Jij vindt Viergever wel goed, ik niet. Dat hij, al dan niet, 'beter/slechter of wat dan ook is dan andere spelers in de eerdivisie, is daarnaast ook een pure kwestie van smaak en niet van een exacte wetenschap die jou in staat stelt hier als een soort universele waarheid te stellen dat Viergever tot de beste verdedigers van Nederland behoort. Goed beschouwd is er in he tvoetbal namelijk maar één universele waarheid. En dat is de waarheid van het scorebord. PSV is kampioen. Dat is universeel waar. Dat PSV lelijk voetbal speelt, dat Ajax het mooiste voetbal speelt en dat Viergever een goede verdeidger is, dat zijn geen van allen universele waarheden. Dat zijn alleen maar meningen. En die verschillen. Zoals bij ons.
 
Giodinho7
 
8
20 april 2018 om 08:47
Ik kan me niet voorstellen dat Viergever de vaste linksback van PSV gaat worden. Ze hebben zeker 3 jaar de tijd gehad om een linksback te scouten dan kan je niet uitkomen bij Viergever lijkt mij. Als reservespeler kan je Viergever er prima hebben, maar meer is het ook niet.
 
AsRoma8
 
6
20 april 2018 om 09:40
Viergever was voor Bosz eerste keus linksback, ook tijdens de europa league prestaties. Zie niet in waarom hij dan niet goed genoeg voor PSV zou zijn. Lang geleden dat PSV een back heeft gehad die goed kan verdedigen.
 
The-Jump
 
1
20 april 2018 om 10:10
Tja in Nederland heb je ook bij 28 wedstrijden geen back nodig die kan verdedigen als PSV zijnde. Willems kon er volgens velen ook niets van verdedigend, maar juist aanvallend een versterking. Zie ik in Viergever niet en voor die overige 6 wedstrijden is het niet nodig, in ieder geval niet als basisspeler.
 
AsRoma8
 
0
20 april 2018 om 12:46
Meestal heeft PSV dat inderdaad niet nodig, maar dit jaar leunde PSV veel meer naar achteren, zeker bij een voorsprong.
 
je weet het ni
 
3
20 april 2018 om 08:48
Gisteren was er een hoop commentaar op spelers van AZ die het op dit moment goed doen en eventueel naar het buitenland zouden kunnen en ik las alleen maar de top 3 is vele malen beter, en elke AZ speler die verkocht is komt niet aan de bak kijk maar naar V Janssen.en wat gebeurt er nu Viergever van AZ naar Ajax en nu naar Psv!! leuk voor hem maar ik denk als je een poll gaat houden onder de AZ supporters over waren jullie er blij mee dat Viergever weg ging bij AZ dat 80% met ja zou antwoorden.een zeer matige speler die op veel vlakken tekort komt en is Viergever zoveel beter geworden de laatste jaren??
 
NUFC_U2
 
7
20 april 2018 om 08:53
Waarschijnlijk duurt het nog 2 weken voordat het officieel wordt... Belachelijk dat Ajax zo'n speler gratis naar de concurrent laat gaan.... Van Viergever niet verwacht dat hij nog in de Eredivisie wil blijven. Blijkbaar heeft hij weinig ambitie meer. Voor PSv een prima versterking, allround verdediger én voor de club nog belangrijker, hij is gratis. Want dat was blijkbaar een probleem om geld uit te geven aan een linksback...
 
Bassietheboss
 
2
20 april 2018 om 09:00
Ajax laat hem niet gratis naar PSV vertrekken... Viergever is eind van het seizoen transfervrij en is vrij om te gaan en staan waar die wil!
 
Kenada
 
3
20 april 2018 om 09:26
Blijkbaar heeft hij nog genoeg ambitie. Hij gaat naar de kampioen van Nederland als hij gaat. Ik hoop het trouwens niet, als basisspeler iig. Daar is ie niet goed genoeg voor.
 
Constant kante
 
0
20 april 2018 om 10:03
Nufc_u2 "belachelijk dat Ajax zo'n speler gratis naar de concurrent laat gaan...." Wat had Ajax dan moeten doen? Hem nog een contract aanbieden?
 
SavedByTheBell
 
2
20 april 2018 om 09:11
In eerste instantie was ik best tevreden met Viergever als aankoop, mits hij zou begrjipen dat hij als ideale 12e man gehaald is. Hij kan in de Eredivisie op linksback, centraal achterin of als controleur, dus op het oog natuurlijk een prima aankoop. Echter heb je Schwaab, Isimat, Luckassen, de Wijs en Obispo als centrale verdedigers voor aankomend seizoen. Het aantal controleurs op het middenveld is ook meer dan voldoende, met Hendrix, Ramselaar, Mauro, eventueel Luckassen, Rigo. Edit: Rosario als controleur ook nog natuurlijk. Het is dan te hopen dat hij tweede linksback wordt, eigenlijk zijn zwakste positie, maar misschien vertrekt Isimat of de Wijs wel. Geen idee natuurlijk wat de afspraken zijn, maar met de huidige selectie vind ik het geen sterke aankoop, maar we weten altijd maar de helft..
 
NVZ_
 
1
20 april 2018 om 10:09
ramselaar en mauro controleurs? luckassen daarbij is een ramp gebleken, zeker op het middenveld komt hij voetballend veel te kort. rigo moet nog blijken, heeft nog amper mee mogen doen. viergever is een prima 2e keus voor zowel linksback, links centraal achterin en dus vooral ook als verdedigende middenvelder. ik gok dat ze nog wel een extra back aantrekken aangezien beide backposities nog steeds erg dun bezet zijn (brenet zal doorschuiven naar rechts), maar daarachter zit op dit moment vrijwel niks van psv niveau. al met al een gratis versterking die psv veel sterker maakt in de breedte.
 
SavedByTheBell
 
0
20 april 2018 om 10:14
Ramselaar wordt door Cocu de laatste tijd vaak als controleur opgesteld, Mauro heel incidenteel. Plus, vergeet helemaal Rosario te noemen. Hij heeft absoluut laten zien het niveau aan te kunnen en zie een stuk liever hem dan Viergever als controleur. Daarbij beaam ik dat het een prima 12e man is, maar het wordt wel druk voor jongens als Obispo en dat zou zonde zijn. Een links en rechtsback zijn noodzakelijk, mag hopen dat dat Viergever niet wordt.
 
Psv66
 
0
20 april 2018 om 10:57
Hoe kom jij erbij dat rosario heeft laten zien het niveau aan te kunnen? hij speelde oprima tegen roda, maar dat is toch niet genoeg om het niveau aan te kunnen. Als ik cocu was, zou ik max 3 wisselspelers per wedstrijd de kans geven. Dan kunnen ze zich makkelijker optrekken aan het niveau van de basis denk ik, als het halve team uit 'wisselspelers' bestaat denk ik dat ze eerder vervallen naar het niveau van 'wisselspeler
 
Constant kante
 
0
20 april 2018 om 10:58
Mauro heeft nooit als 'controleur' gespeeld. Elke keer als hij speelde, was Mauro de man die het dichtste bij de spits speelde. En PSV speelt zonder 'nummer 10' maar je zou die plek van Mauro wel ongeveer zo kunnen omschrijven. En Ramselaar heeft wel degelijk een aantal keer als controleur gespeeld, dat klopt wél. Maar dan altijd bij afwezigheid van Van Ginkel en/of Hendrix. Rosario is inderdaad meer een optie als controleur. Cocu ziet in hem ook een reserve back. Dat snap ik niet helemaal maar als noodoplossing zou dat kunnen. Ik vond Rosario echter vooral goed spelen als verdedigende middenvelder. Helaas is de ontwikkeling van Dante Rigo door de doorkomst van Rosario een beetje gestagneerd. Maar ze kunnen ook niet allemaal tegelijk doorbreken. Wat dat betreft vind ik dat Cocu dit seizoen uitstekend bezig is geweest met de jeudgspelers van Psv, die opvallend veel minuten hebben gekregen. Rosario dus, Paal, Mauro Jr., Gudmundsson, Gakpo, Lundquist, Obispo. Daar zitten een paar briljantjes bij. Zoals in jong PSV momenteel echt een paar grote talenten rondlopen.
 
Psv66
 
2
20 april 2018 om 10:59
Ja ik zie het liefst luckassen zo snel mogelijk verkocht worden. Elk bod van 1 mil+ accepteren. De enige goeie wedstrijd die hij heeft gespeeld, is utrecht uit, toen was zijn enige taak om labyad uit te schakelen, en dat kan hij geweldig, maar meer kan hij niet.
 
Constant kante
 
0
20 april 2018 om 11:02
Psv66 Rosario heeft eerder dit seizoen een paar wedstrijden achter elkaar speeltijd gekregen. En ik ben het met Saved Bythebell eens, mij viel ook echt op dat hij makkelijk meedraaide en zich makkelijk staande hield. Al ben ik het ook met jou eens. Je moet jonge spelers wel de `ruimte` geven, in die zin dat je ze vooral moet laten invallen in een draaiend team, omringd door de vaste kern. Dã¡n kunnen ze in alle rust groeien en wennen aan het hogere niveau van de eredivisie. Als je namelijk een bijna compleet team aan jongelingen opstelt, dan wordt het inderdaad vaak niks. Luckassen is inderdaad een enorme tegenvaller. Maar, ik denk dat je toch echt nog moet kijken of je hem niet nog goed kunt gebruiken, op welke manier dan ook. Ik denk echt dat hij best tot een prima CV kan doorgroeien. Heeft daar eigenlijk alles voor. Maar het komt er niet uit. In ieder geval was hij té duur om nu al weg te doen. Hij heeft liefst vijf miljoen gekost (5!!!!!). Beetje vroeg nog om al vier miljoen af te schrijven op hem, in mijn ogen.
 
wondersloff
 
8
20 april 2018 om 09:24
Wel leuk voor een toekomstige quizvraag. Weer een speler die bij alledrie de topclubs van Nederland heeft gespeeld??
 
arvelajax
 
4
20 april 2018 om 10:11
Heel slim van Psv. Viergever zou ook dit jaar prima gepast hebben daar, want iedereen is het er wel over eens dat er bij PSV weinig topspelers rondlopen, maar ze zijn op mentaliteit kampioen geworden. Dus iedereen die nu loopt te bashen op Viergever (zowel van Ajax- als PSV-kant): kijk niet alleen naar de kwaliteiten van een speler, maar ook naar het team waarin hij moet functioneren. Dan kan hij echt een toegevoegde waarde hebben (denk aan Brenet, Hendrix enz.) In elk geval vind ik het jammer dat hij vertrekt. Geen genie, nee, maar wel een no-nonsense speler die werkelijk nooit negatief in het nieuws is geweest. Ik denk dat we hem in Amsterdam nog wel gaan missen.
 
Constant kante
 
0
20 april 2018 om 11:13
arvelajax Ik zie en snap je denkwijze. En ergens heb je nog best een punt. In dit team dat er nu staat had hij niet misstaan. Sterker, daarin had hij een waardevolle bijdrage kunnen leveren. Maar dã¡t is nou exact hã©t punt! Deze landstitel is natuurlijk in alle opzichten iets bijzonders. Ik heb het hier op VZ vaak genoeg, en soms tot vervelens toe, herhaald: dit landskampioenschap is werkelijk uniek want nog nooit eerder zag ik een team dat bijna het gehele seizoen een golf van fortuin heeft bereden waarin werkelijk waar echt nagenoeg álles compleet mee zat. Waardoor je dus zelfs wegkomt met soms afgrijslijk en afzichtelijk voetbal. En ja, dat wordt prima gepikt in Eindhoven. Want uiteindelijk draait topsport nu eenmaal om winnen. En dat mag best op een mooie manier gebeuren. Maar als dat niet kan, zoals dit seizoen, dan is men gewoon tevreden met de titel. Maar, mind you, het is natuurlijk wel de bedoeling dat dit niet volgend seizoen nog een keer gaat gebeuren! Het is wel de bedoeling dat er komend seizoen gewoon weer wat `normaler` voetbal te zien zal zijn. PSV waardig, zeg maar. Binnen die gedachte is er natuurlijk geen plaats voor nog weer een speler die eigenlijk niet van het kaliber PSV is. Hij was al niet van het kaliber Az,.....laat staan Ajax. Kun je nagaan. Het niveau bij PSv moet omhoog en niet omlaag, zeg maar. Die toegevoegde waarde die jij ziet, voor Psv, die zie ik komend seizoen simpelweg niet. Daar komt het op neer. Want éã©n seizoen zo kampioen worden dat mag, zonder problemen. Maar dit niet nog een keer graag!
 
BennoKooijman
 
2
20 april 2018 om 10:19
Super aankoop,balvast, kopsterk, doorzetter/mentaal en fysiek.??
 
6ishet
 
0
20 april 2018 om 10:57
Lijkt me een pikante overstap. En met hem erbij kan je eindelijk met meer ruimte in de rug spelen. Volgens mij is luckassen rechtsbenig en dan heb je volgens mij een prima centrum. Ik was nooit zo kapot van Viergever maar heeft vorig jaar bij Ajax bewezen dat hij dat prima kan. Zodoende heb je met Viergever een voetballende verdediger erbij. Schwaab is leuk voor de bbq's maar in balbezit ramt hij de bal liever 60 meter van zich af dan dat hij voetbalt. En ik ontken niet dat dat misschien soms nodig is maar in Nederland heb je een kritisch publiek wat geen genoegen neemt met alleen een overwinning. Alleen snap ik 1 ding niet.waarom wordt hij als linksback gehaald...het zou me niet verbazen als dat niet klopt en er gewoon nog een andere back wordt gehaald. Lijkt me prima allemaal. Op naar de voorronde!
 
Constant kante
 
0
20 april 2018 om 11:19
6ishet Pikant? Mwah, de tijd dat de overstap van Ajax naar PSV pikant was, is echt wel voorbij. Er zijn er zovelen die Viergever voor gegaan zijn. En, eerlijk is eerlijk, op uitzonderingen na (menzo, Van der Meyde, Bosman) waren de overstappende Ajacieden meestal (bijzonder) succesvol bij Psv. Zelfs Kluivert, waar veel supporters zwaar tegen waren, werd uiteindelijk gewoon omarmd door de PSV aanhang. Laatste keer dat er echt een opstand uitbrak as toen Hiddink had geopperd dat hij Bogarde naar PSV wilde halen (die zat toen bij Chelsea in het derde, alleen maar voor de poen). Toen de reacties daarop vernietigend waren, zag Hiddink daarvan af.
 
6ishet
 
0
20 april 2018 om 18:05
Nja ik heb van een ajacied gehoord dat het de Jong niet in dank is afgenomen dat hij vorig jaar bij PSV zat. Het blijft gewoon een rivaal. Maar wat mij betreft is ie welkom. Zeker ook omdat hij daar alleen maar op de bank zit Als je het over Bogarde gaat hebben dat is voor mijn tijd. Kenneth Perez kan ik me wel herinneren en Kluivert ook. Kluivert was in mijn optiek nooit echt een succes en ik heb bij hem altijd een beetje een dubbel gevoel gehad. Maar ja uiteindelijk gebeurt het. Daar doe je niks aan. Dan kan je maar beter iemand supporteren.
 
Constant kante
 
0
21 april 2018 om 12:14
6ishet Sure, uiteraard zijn er altijd mensen die van mening zijn dat een Ajacied niet voor PSV speelt, of omgekeerd. Die mensen héb je. Maar dat is geen meerderheid maar echt, bij beide clubs, een minderheid. En terecht. Uit je reactie maak ik op dat je nog niet heel oud bent, dus dan snap ik wel hoe jij het misschien ziet. Maar neem maar van mij aan dat we echt een indrukwekkende lijst met grote spelers kunnen opstellen die allemaal van Ajax kwamen en later voor PSV hebben gespeeld. Spelers als Vanenburg, Lerby, Kieft, Ronald Koeman, Arnesen, Jonk, Vink, de lijst is behoorlijk lang. Overigens hoorde ik juist bij de Ajax goegemeente dat men het Siem eigenlijk wel gunde om naar PSV te gaan. Siem heeft, voordat hij naar PSV ging, namelijk ook eerst bij Ajax gepolst of men hemdaar terug wilde hebben. Dat wilde men niet, er waren voldoende middenvelders. Pas daarna is hij naar PSV gegaan. Men vond dat heel chique. En zo is dat ook. Dus ja er zullen best mensen zijn die hierover vallen maar voor de meesten is dit gewoon mogelijk.
 
jan1980
 
0
20 april 2018 om 11:06
Had gehoopt terug naar AZ, lekker links centraal spelen en wat ervaring erbij. Linksback is niet zijn kracht itt centraal
 
Yoda
 
1
20 april 2018 om 12:34
Geen idee of Viergever psv gaat versterken. Ik vond de defensie dit jaar niet goed genoeg om kampioen mee te worden, maar ze zijn het wel geworden. Ik ben nooit fan geweest van Viergever, maar in het nog lopende seizoen zou ik m persoonlijk op elk moment toegevoegd hebben aan de selectie. Bij Ajax wordt zijn contract niet verlengt en zijn de meningen verdeelt als het gaat over zijn kwaliteiten. Maar het Ajax met Viergever binnen de lijnen deed het vorig jaar iig beter dan het Ajax van dit jaar zonder Viergever. Maar een eerlijk vergelijk kan ik dat niet noemen natuurlijk ??
 
veldmannetje
 
0
20 april 2018 om 13:27
hmmm viergever, vind hem vergelijkbaar met Pieters eentje die het van passie en strijd moet hebben dan zijn matige techniek, dus wat dat betreft past hij wel bij huidige Psv. Maar als Brenet inderdaad naar rechts verhuisd, op zich prima als Arias word verkocht. Komt er dan nog een linksback bij? of heeft PSV vertrouwen in Paal en Viergever voor Linksback positsie en wat gebeurt er met Jordy de Wijs waarvoor Viergever toch eigenlijk een concurrent is en dan de ontwikkeling van Obsipo of is er interesse voor Isimat ? Het is nog vroeg maar ben benieuwd hoe de selectie van PSV zich gaat vormen voor volgend seizoen