Moordende concurrentie: PSV staat open voor tijdelijk vertrek
Woensdag, 6 juli 2022 om 10:43

Richard Ledezma mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De Amerikaanse middenvelder heeft door de komst van Guus Til en Xavi Simons veel concurrentie gekregen op de nummer 10-positie en de Eindhovenaren denken dan ook dat het beter voor hem zou zijn om elders ervaring op te doen. Een verkoop is niet aan de orde.

Ledezma staat op de nominatie om verhuurd te worden door PSV en meerdere clubs uit binnen- en buitenland zouden zich al bij de Brabanders hebben gemeld. Zij kunnen de spelmaker met Mexicaanse roots alleen maar tijdelijk overnemen, aangezien PSV volgens het ED 'nog in hem gelooft voor de toekomst'. De Eindhovense beleidsbepalers denken dat Ledezma tijdens een verhuurperiode kan laten zien waarom dat geloof in een mooie toekomst in het Philips Stadion er nog steeds is. In de voorbereiding maakte hij ook al een prima indruk.

In januari 2019 maakte Ledezma zijn opwachting in de jeugdopleiding van PSV, dat hem destijds transfervrij overnam van Real Salt Lake. In de zomer van 2021, onder toenmalig trainer Roger Schmidt, werd de middenvelder overgeheveld naar het eerste elftal. Tot veel wedstrijden in de hoofdmacht kwam Ledezma nog niet, mede door blessureleed. In totaal speelde hij pas in acht competitiewedstrijden mee voor PSV. Scoren lukte de nummer 10 daarin één keer: op 15 mei van dit jaar trof hij doel in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Het contract van de Amerikaan loopt door tot medio 2024.

De mogelijkheid tot verhuur van Ledezma komt door de slagvaardigheid van PSV op de transfermarkt. Niet alleen Til en Simons werden binnengehaald, maar ook Boy Waterman, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever en Luuk de Jong zijn nieuw in het Philips Stadion. De hoop op de komst van Savinho is nog altijd groot en volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad valt het niet uit te sluiten dat er nog meer inkomende transfers plaats zullen vinden.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
E.T.U.
 
11
6 juli 2022 om 10:49
Lijkt me goed voor hem. Ik zou hem verhuren aan een club in de Eredivise zodat hij minuten en ritme op kan bouwen. Wellicht dat hij volgend seizoen dan beter past.
 
Zinedane
 
7
6 juli 2022 om 11:17
Wel jammer. Ik heb hem een paar minuten aan het werk gezien eind vorig seizoen en werd wel heel blij van zijn drang naar voren. Leek zich ook nog eens te kunnen schikken in een meer box-to-box type middenveld rol ondanks dat hij fysiek niet enorm groot is. had hem graag als 23ste man dit seizoen bij PSV gezien omdat hij ook in nood op de linker vleugel kan spelen. zou mooi zijn als een PEC, Sparta of Excelsior een kans krijgt voor een seizoen. Zou zo maar een Mauro bij Heracles situatie kunnen worden.
 
JustusMorris
 
8
6 juli 2022 om 10:52
Lekker verhuren aan een club uit Nederland of België, hoeft die zich niet weer zo aan te passen als van de USA naar NL. Is ook al bijna 22 (balen van die klote blessure vorig seizoen) en gaat dit seizoen geen basis spelen, betwijfel invallen zelfs. Kan denk ik makkelijk mee in de middenmoot van NL en misschien wel in de subtop. Clubs als Groningen, Heerenveen zou die wel moeten kunnen (en anders heeft PSV ook niks aan hem). Til en Simons staan voor hem, dus laat hem zijn waarde maar verhogen in de buurt zodat je hem in de gaten kan houden.
 
FcGrun050
 
5
6 juli 2022 om 11:53
Groningen heeft echt niks aan hem. Met Suslov, Irandust, Lundqvist, Valente en eventueel Schreck (is te licht bevonden, dus die mag weg van Groningen) kunnen allemaal als 10 fungeren. Heerenveen heeft met Halilovic en Al Hajj al twee aanvallende middenvelders lopen. Dus dat is ook geen zorgenpost bij Heerenveen. Ze moeten echter wel in de breedte nog het een en ander aantrekken, want ze hebben wel aardig wat spelers laten gaan. Van de huidige Nederlandse clubs waarvan ik denk dat er behoefte is voor Ledezma, zijn Vitesse, Fortuna, Sparta, Go Ahead, RKC, Volendam en Excelsior.
 
JustusMorris
 
1
6 juli 2022 om 11:58
@fcgrun050. Bedankt voor je aanvulling, ik bekeek het eigenlijk puur vanuit het niveau van Ledezma, niet concreet zijn perspectief daar. Vitesse zou heel mooi zijn voor hem, die hebben toch een jasje uitgedaan en daar is nu veel plek en toch de grootste club van het rijtje. Maar in principe moet hij vooral kijken naar speeltijd.
 
FcGrun050
 
1
6 juli 2022 om 12:08
Ah okay fair, maar bij Vitesse zal die Huisman en Hernandez wel uitspelen. Die hebben wel behoefte aan een speler die creativiteit kan voorzien. Maar als je kijkt naar de transfers van de laatste seizoenen bij Vitesse, zie je dat ze redelijk terughoudend zijn met het huren van spelers binnen de Eredivisie. Mits ze hun definitief kunnen overnemen van de desbetreffende club. Dus ik weet niet als Vitesse hem gaan huren, alleen als ze perspectief hebben op optie tot koop.
 
nees9
 
7
6 juli 2022 om 10:53
Goed dat PSV hiervoor kiest ipv hem weer te stallen in Jong. Lekker minuten maken bij een laagvlieger of middenmoter in de Eredivisie. En dan kijken of hij door kan groeien na een basisplek in ons PSV.
 
Feye_88
 
6
6 juli 2022 om 11:49
Ik weet niet hoe ver hij is in zijn ontwikkeling. Maar de concurrentie bestaat nu uit een talent die alles nog moet bewijzen en Guus til. In de tweede helft van afgelopen seizoen heeft heel Rotterdam zich geërgerd aan de balbehandeling van Til. Alles springt van zn voeten, maar hij kan wel rennen en een doelpuntje meepikken. Wat mij betreft te weinig om op die positie bij een betere club dan Feyenoord te spelen. Simons moet eerst maar bewijzen dat hij de hype waard is. Bij Barcelona was zn ontwikkeling gestagneerd en in Parijs kreeg hij logischerwijs nauwelijks speelminuten op het hoogste niveau. Persoonlijk vind ik het nogal riskant wat PSV doet, maar ben benieuwd wat jullie ervan vinden in Eindhoven
 
Strikersun
 
0
6 juli 2022 om 12:15
Ik denk dat mochten Simons en Til echt weinig laten zien, je altijd nog Veerman verder naar voren kan schuiven. Zolang Sangare, Guti en Van Ginkel er nog zijn is dat gewoon mogelijk. Nou kan Til toch voor diepgang zoeken naast onze vele voetballende middenvelders ondanks zijn limitaties, en heb ik wel vertrouwen in Xavi. Hij heeft toch de jeugd van Barca doorlopen en getraind met Neymar, Messi etc. voor een jaar. Ik denk dat hij in de Eredivisie prima mee gaat kunnen.
 
Feye_88
 
2
6 juli 2022 om 12:20
Tja, met wie je gespeeld hebt en welke jeugd je doorlopen hebt zegt niet zoveel natuurlijk. Psg was ook wel echt een giftig elftal afgelopen seizoen. Simons lijkt wel echt een talent, maar hij is ook behoorlijk frêle en heeft nog niks bewezen.
 
Fossen
 
3
6 juli 2022 om 14:32
Ik weet niet of je met 'frêle' doelt op postuur of lengte, maar Simons is fysiek meer dan prima in orde hoor, ondanks zijn lengte. Paar beelden van hem gezien zonder shirt en direct mijn biertje en bal gehakt weggezet.
 
Kelbergen
 
0
6 juli 2022 om 16:06
Hahaha Fossen, biertje en balgehakt kan je prima hebben hoor af en toe. Zolang je maar net als simons 7 dagen per week en 2x per dag traint. Dan kan je wel 2 balgehakkies doen joh.
 
VoetbalpraatNL
 
12
6 juli 2022 om 10:54
Goeie vervanger van van der venne bij rkc.
 
FlamengoBrasil
 
1
6 juli 2022 om 11:04
Hij moet gewoon hoger mikken. Kan gewoon bij een Vitesse of een Heerenveen mee.
 
FcGrun050
 
14
6 juli 2022 om 10:59
Gewoon een Mauro Junior traject aangaan toch? Verhuren, kijken als die daar rendeert om hem vervolgens terug te halen en kijken als hij bij psv ergens tot zijn plek komt. Al vond ik Mauro Junior wel een iets grotere talent dan Ledezma in de jeugd. Misschien verhuren aan Fortuna Sittard als vervanger van Flemming? Ook al zijn het andere type 10's kan Ledezma denk ik wel Yilmaz en co met creatieve spel vrijspelen.
 
PSVGillingham
 
6
6 juli 2022 om 11:49
Mwah, Mauro was geen groter talent, vind ik. Ledezma is zelfs technisch begaafder. Heeft een uitstekende pass in huis en kan ook echt als dirigent spelen, met flair. Mauro zijn werklust is alleen extreem hoog en kan daardoor blijkbaar mee als back op NL`s topniveau. Maar Ledezma heeft ook een goede mentaliteit, dus ik zie het wel goed komen met hem.
 
FcGrun050
 
2
6 juli 2022 om 12:04
Ja als je kijkt naar het complete plaatje bedoelde ik meer, Ledezma heeft al wat zware blessures achter de rug, en Mauro Junior is op mentaliteit en talent nu best ver gekomen. Die heeft zich in PSV geknokt nadat analisten en redelijk wat voetbalfans hem hadden afgeschreven. Ik denk dat die gescheurde kruisband redelijk wat impact op Ledezma zal hebben, dus het is nog redelijk rustig weer inkomen voor hem.
 
itsTom
 
11
6 juli 2022 om 11:00
Een erg goede speler. Hopelijk kan hij de Mauro jr. weg bewandelen. Zou top zijn om hem te verhuren aan een Fortuna bijv.
 
Futures
 
36
6 juli 2022 om 11:00
"De komst van Savinho komt daarnaast met de dag dichterbij" VZ, Twee uur voor dit artikel plaatsen jullie een artikel dat Savinho waarschijnlijk toch niet naar Eindhoven komt en nu komen jullie met deze zin aanzetten in dit artikel. Volgen jullie het zelf allemaal nog wel?
 
MrKrillin
 
4
6 juli 2022 om 11:17
Ze brengen toch nieuws van andere nieuwsbronnen... Dus kan toch dat krant A uit bepaald land A zegt en een clubwatcher zegt B. Staat toch los van of zij dat volgen. Het is niet dat VZ nieuws zelf verzint zoals een journalist he
 
Noano
 
1
6 juli 2022 om 11:29
Nja ik denk zelf dat die Savinho niet meer komt. als we echt serieus waren was die allang binnen. want de interesse in Savinho was eerder dan dat we serieus werden voor Luuk en Luuk is zelfs al PSV speler.
 
Reqengi
 
2
6 juli 2022 om 11:31
Of het nou langer duurt of niet. Het komt dan sowieso iedere dag dichterbij toch? Mits hij echt komt natuurlijk
 
 
2
6 juli 2022 om 11:38
Transfer van Savinho komt wel rond volgens ED. Gaat alleen een stuk langer duren dan gedacht.
 
ADRO
 
2
6 juli 2022 om 11:00
Ik zou hem lekker verhuren aan Excelsior. Dan speelt hij sowieso iedere wedstrijd en in Kralingen willen ze wel leuk voetbal spelen.
 
fifavoet
 
0
6 juli 2022 om 11:03
Ik zou hem niet weg toen je hebt maar 3 jongens voor hem in de pikorde voor 2 posities. Vind hem een stuk dan saibari. Alleen als Wijnaldum daadwerkelijk komt snap ik de keuze hem te verhuren anders loop je het probleem dat als er van de 3 geblesseerd raakt je vanaf de bank een jongen als ledezma echt gaat missen.
 
PSVGillingham
 
0
6 juli 2022 om 11:55
Ik vind hem talentvoller dan Saibari maar de kracht van Saibari lijkt zijn volwassenheid te zijn. De keuzes in zijn spel, zijn fysieke kracht, etc. Maar dat baseer ik op een handvol wedstrijden van Jong en de voorbereiding tot dusver. Voor Ledezma iig wel een goede keuze om naar een Excelsior te gaan oid.
 
Deenb
 
6
6 juli 2022 om 11:05
Yilmaz bedienen in Sittard? Of een fijn duo vormen met Azarkan in Excelsior. Lijkt me het beste om hem in Nederland te verhuren.
 
PSV18
 
2
6 juli 2022 om 11:31
Lijkt me een hele goede optie. Is wel echt een creatieve speler, goede techniek en spelinzicht. Moet alleen de gym induiken en vlieguren maken.
 
Mathildelaan13
 
3
6 juli 2022 om 11:06
Zou hij echt minder goed zijn dan xavi simons? Zou het oprecht niet weten
 
MrKrillin
 
5
6 juli 2022 om 11:18
Lijkt mij wel.. Jongen kan nu amper mee bij PSV 1, terwijl Xavi meerdere potjes bij PSG 1 heeft gespeeld.
 
jan tervoort
 
4
6 juli 2022 om 11:25
Ik vond hem in de voorbereiding wedstrijden aardig opvallen
 
GLENNN
 
0
6 juli 2022 om 11:14
Middenmoot of net daaronder in de Eredivisie lijkt mij ideaal om hem aan te verhuren. Een Excelsior, Fortuna, NEC, Go Ahead of Sparta wellicht? Moet vlieguren maken, wil hij het ooit gaan maken bij een topclub in NL.
 
PanFC
 
0
6 juli 2022 om 11:17
Goed plan. Gaat weinig aan spelen toekomen zoals het er nu uitziet. Groot talent, moet wel zo langzamerhand minuten gaan maken.
 
NUFC_U2
 
0
6 juli 2022 om 11:30
Als je al bijna 22 bent, dan wordt nu wel de hoogste tijd. Heeft weliswaar een zware blessure gehad. Staat nu dus duidelijk achter in pikorde bij Simons, dus dat kan weleens een gevalletje Obispo worden, van een nét-niet groot talent!
 
gomes1psv
 
1
6 juli 2022 om 14:56
Belachelijk, Ledezma speelde drie jaar geleden nog college voetbal in Amerika man! En dan is het nu ineens de hoogste tijd dat hij voor PSV zou moeten leveren? Waar slaat de vergelijking met Simons trouwens op? Die is toch veel fysieker dan Ledezma en loopt al veel langer mee in het Europese (top)voetbal.
 
STORING
 
0
6 juli 2022 om 12:23
Talent zat. Hij moet alleen wat body kweken. Een prima keuze om hem te verhuren want hij kan voor veel clubs een goede optie zijn. Sparta? Groningen? Twente leek mij ook ideaal maar die hebben Vlap.
 
Kakadu
 
0
6 juli 2022 om 13:06
Toch een aardig talent, zou hem graag bij Vitesse zien. Creativiteit kunnen we wel gebruiken.
 
Cas1
 
0
6 juli 2022 om 14:41
Psv heeft WEER teveel spelers gehaald. Gehaalde spelers worden natuurlijk eerder opgesteld dan zij die er al zitten. Ik neem aan dat Ginkel er nog is. waarom weet niemand denk ik, maar is Gutierrez er nog? Goede speler. Ik las een tijd geleden dat er interesse voor hem was uit Italië en dat Schmidt hem wilde meenemen. Als hij er ook nog is wordt het wel druk op het middenveld.
 
gomes1psv
 
0
6 juli 2022 om 14:53
Denk dat deze jongen buiten de top 6 op elk middenveld een versterking betekent. Slimme spelmaker, die alleen fysiek nog wat moet groeien en wekelijks op niveau moet spelen. Zou hem graag bij Heerenveen, Go Ahead of FC Groningen aan de slag zien gaan. Goed dat PSV nog geen afscheid van hem wil nemen, er zit nog genoeg in het vat voor Ledezma.