Morata: 'Als hij dat bij mij gedaan had, was het geen strafschop geweest'
Donderdag, 21 februari 2019 om 09:29

Álvaro Morata viel woensdagavond met nog een halfuur op de klok in tegen Juventus en deed zijn oude werkgever al snel pijn met de ogenschijnlijke openingstreffer van Atlético Madrid. De goal van de Spanjaard werd echter na raadpleging van de VAR wegens een duw in de rug van Giorgio Chiellini geschrapt en Morata is van mening dat de Italiaan wel heel makkelijk naar de grond ging.

"Als hij bij mij had gedaan wat ik bij hem deed, was het geen strafschop geweest. Er was van mijn kant veel meer nodig om Chiellini tegen de grond te werken", reageerde hij bij Rai Sport. Hoewel Morata een aantal mooie jaren doormaakte bij La Vecchia Signora, vierde hij zijn goal tegen zijn voormalige club wel: "Dat deed ik omdat het zoveel voor mij betekende, maar ik zou het niet opnieuw doen."

"Ik wilde mijn oude fans begroeten, omdat ze veel voor mij hebben gedaan", vervolgde hij zijn verhaal. Atlético was ondanks de afgekeurde goal van Morata met 2-0 te sterk voor Juventus, maar de spits rekent zich nog niet rijk: "Het is een belangrijke overwinning omdat Juventus een van de beste teams van de wereld heeft. Het zal echter niet eenvoudig worden in Turijn. In de return mag je niets uitsluiten, we moeten daar met zelfvertrouwen naartoe gaan."

Federico Bernardeschi kwam als invaller bij de tegenstander binnen de lijnen en hij moest toegeven dat zijn ploeg een teleurstellende indruk maakte: "Helaas kregen we twee min of meer identieke goals tegen. We hebben ons afgelopen week voorbereid op hun standaardsituaties, maar we weten dat het in een wedstrijd altijd anders is. Nu hebben we nog negentig minuten om te bewijzen dat we het verdienen om in de Champions League te blijven. Er is teleurstelling, maar we weten ook dat het nog niet voorbij is."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
koeral
 
64
21 februari 2019 om 09:37
Ik ben het hier met Morata eens. Morata duwde erg lichtjes, maar bij een corner of vrije trap gebeurt dit in de 16 echt overal. Dan zou je alles wel af kunnen fluiten. Voetbal is en blijft een contactsport en het doelpunt had niet afgekeurd mogen worden imo. Gelukkig wint Atletico de wedstrijd wel, want die vond ik echt goed spelen (vooral de tweede helft). Juventus was nergens te bekennen en speelde zwak. Ook wel zonde voor Morata zelf. Laatste jaren vaak (ook wel terecht) bekritiseerd, dus was het doelpunt wel een opsteker geweest voor hem. Zeurt of zeikt ook nauwelijks en blijft hard werken.
 
Capis
 
13
21 februari 2019 om 10:58
@koeral: Voetbal is een contact sport. Maar je mag niet duwen staat gewoon in de regelementen! Dus waar slaat het op dat het doelpunt niet afgekeurd had mogen worden?!?! Je hoort hoe dan ook je handen niet te gebruiken bij voetbal. Wat heeft dit te maken dat het een contact sport is? Het is niet een duel ofzo...
 
koeral
 
3
21 februari 2019 om 11:19
Ik snap het en wat je zegt klopt deels, maar je mag wat mij betreft best wat duwen en trekken. Dat gebeurt ook op iedere positie in het veld zonder dat de scheids daar voor fluit. Nogmaals: kijk eens bij een corner hoeveel daar wordt vastgehouden en geduwd. Dat zou dan ook allemaal niet mogen dan? Bij elke corner kun je dan wel 5 penalty`s of vrije trappen geven. Ik vind persoonlijk dat het een geldig doelpunt was. Het was wel slim van Chiellini om zo theatraal te vallen iig. En anderzijds ben ik benieuwd of het een penalty was geweest wanneer het andersom was. Dan roept iedereen moord en brandt dat het maar een licht duwtje is. Dus nee, imo veel te licht.
 
XaviHernandez_
 
5
21 februari 2019 om 14:02
In de regelementen staat dat als je onbesuisd, onvoorzichtig of met buitensporige inzet duwt het een overtreding is. Er is hier gewoon teveel ruimte voor interpretatie want imo vind ik dat hier geen sprake van is. Je handen gebruiken in een duel mag dus wel degelijk.
 
BVRCV
 
12
21 februari 2019 om 11:11
Was erg lichtjes inderdaad, maar duwt gewoon met 2 handen in de rug. Dom van hem zelf.
 
DeSteek77
 
9
21 februari 2019 om 11:14
Ik snap wat je hiermee wil zeggen, maar vond het in deze toch terecht afgekeurd. Door het lichte duwtje kan Chiellini zich niet (zoals hij dat wilde) afzetten om naar de bal te springen. Dan is het slim om je te laten vallen, wetende dat de var meekijkt. En ja, slim is Chiellini zeker.
 
Cyberize7x
 
50
21 februari 2019 om 09:40
Echt bizar dat je voor zulke lichte duwtjes ook al VAR gaat laten ingrijpen. Was gewoon een geldige goal wat mij betreft. Alleen bij grote twijfel inschakelen anders gewoon doorvoetballen voor.
 
r0naldinho10
 
14
21 februari 2019 om 10:16
Mee eens. Dit verziekt het voetbal wel op deze manier. Dit soort goal moeten gewoon geldig verklaard worden wat een mierenneukerij zeg
 
Capis
 
15
21 februari 2019 om 11:00
Was toch gewoon een overtreding! Je hoort niet te duwen.. als dit op de middenstip was zou er ook gefloten worden! Dat er een discussie over kan zijn is al bizar!
 
TomHendrix
 
18
21 februari 2019 om 11:09
Maak jezelf niet zo belachelijk.. Zoals Morata ook al aangeeft, dit had nooit een penalty geweest als het andersom gebeurd zou zijn, en jij gaat mij nu ook niet wijsmaken dat je het een penaltywaardige duw vond.
 
Capis
 
8
21 februari 2019 om 11:51
@tom: Maak jezelf niet zo belachelijk? Het is duwen, hoe is dat geen overtreding?! Kijk de regels er even op na dan zal je zien wie zich zelf belachelijk maakt! 100% overtreding heel simpel
 
ForzaMilan7
 
5
21 februari 2019 om 13:42
Doe ff normaal. Heb jij een duw gezien dan ? Hij raakt hem heel eve met zn nagels, een volwassen vent van 90kg dat overigens zo naar de grond vliegt en dan keihard gaat lopen klagen. Schandalig gewoon
 
Capis
 
5
21 februari 2019 om 14:52
Bij de beelden van de var zag je gewoon duidelijk 2 handen in zijn rug. Dus waar heb je het over
 
Juveitalia
 
1
21 februari 2019 om 15:51
Als je met 2 handen in de rug duwt, is de discussie toch afgelopen. En wat je zegt slaat sws nergens op. Dus omdat chiellini 90kg is en fysiek sterk is, mag je hem duwen. Dam zou je lukaku ook neer mogen schieten.
 
Juveitalia
 
0
21 februari 2019 om 18:51
Wat wil je dan dat er gebeurt om de var te mogen inschakelen? Ik bedoel dit is een situatie dat of een doelpunt of niet is. Dus dit is niet eens een penalty, dit is een goed diet wel of niet afgekeurd moet worden. Als je het hier niet gebruikt, dan hoef je hem nooit te gebruiken
 
Naku
 
10
21 februari 2019 om 09:43
Ik vond hem wel erg makkelijk afgekeurt, dat is mijn mening. Het was een duwtje maar hij ging naar de grond alsof hij knietje in z'n ruggewervel kreeg. Ik denk overigens dat Juventus dit niet meer rechttrekt. Die maken er misschien 2, misschien 3, maar Atletico zie ik er minstens 1 maken in Turijn.
 
Formus
 
4
21 februari 2019 om 12:21
Ik vind Juve wel echt veel beter spelen als ze de rem er af hebben. Vorige jaar tegen Real als beste voorbeeld. Als ze met hun kop spelen, wordt het voor mijn gevoel minder. Als ze met hun hart gaan spelen en met de rem eraf, wordt het mijns inziens nog spannend.
 
AlvaroGatusso
 
16
21 februari 2019 om 09:44
Dit heeft ook met VAR te maken. Chiellini voelt een hand in zijn rug en gaat direct neer. Met de VAR kan je de ernst van de situatie niet zien. Chiellini gaat neer, hand in de rug van hem dus; een overtreding. Het is allemaal te makkelijk. Op de VAR lijken sommige situaties veel erger dan het werkelijk is, omdat het allemaal zo snel gaat. Waarschijnlijk liep Chiellini achteruit tegen Morata waardoor Morata zijn hand neerlegde omdat Chiellini tegen hem aanliep. Vervolgens voelt Chiellini dat en gaat neer. VAR kan soms zo frustrerend zijn en ik denk dat de wedstrijden nog steeds niet zo eerlijk zijn als dat het hoort te zijn.
 
Pablonino
 
7
21 februari 2019 om 09:49
Nu word het gewoon zaalvoetbal. Misschien dat de VAR het eerlijker maakt, waar ik het niet mee eens ben, maar leuker word het er echt niet door.
 
gloryUnited
 
8
21 februari 2019 om 10:23
Ben je het niet eens met een meer eerlijkere sport?
 
Pablonino
 
5
21 februari 2019 om 10:46
Niet echt. Ook als je deze situatie neemt. De var word ingezet. Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een 50-50 moment is. Deze scheids besluit af te keuren terwijl een andere scheids het misschien weer zou goedkeuren. Is het dan echt eerlijker en een meerwaarde? In de nederlandse competitie zijn de meeste momenten ook echt 50-50 momenten. Stel dat je in een weekend 10 VAR momenten hebt. Zijn er denk ik 2 of 3 gevallen waarvan echt iedereen dezelfde mening is. De overige 7 of 8 momenten vertragen het spel voor niks en leid tot veel irritaties.
 
gloryUnited
 
1
21 februari 2019 om 11:53
een overtreding is toch gewoon een overtreding? Ik vind het juist goed dat de dingen afgefloten kunnen worden als een scheids het niet gezien heeft. Uiteraard kan er nog veel verbeterd worden aan de Var, maar ik vind het zeker een toevoeging hebben. Irritaties komen doordat mensen denken dat ze benadeeld worden terwijl het juist eerlijker is. die 2 a 3 gevallen waar jij over spreekt zijn dus al de meerwaarde. elk beetje eerlijkheid helpt al
 
Pablonino
 
0
21 februari 2019 om 12:48
Nou blijkbaar is het erg lastig om te bepalen wat wel of geen overtreding is. Zelfs de var en de scheidsrechters blijken weleens van mening te verschillen. Het is allemaal niet zo zwart-wit met overtredingen.
 
Juveitalia
 
0
21 februari 2019 om 18:43
Ik vind dit geen 50-50, maar ik ben geen neutrale toeschouwer bij deze wedstrijd. Maar stel het was 50-50, zonder de var was deze goal 100% goedgekeurd, want de scheids zag de duw in de rug niet. Dus de var geeft de scheids een volledig beeld ( meestal) van de situatie en dan is alsnog aan de scheids om te bepalen. Dus de var kan het alleen maar verbeteren.
 
Ajax/barca2014
 
9
21 februari 2019 om 09:55
Costa kreeg ook de overtreding mee helemaal in het begin. Waarom zou Juve een soort gelijke overtreding niet mee krijgen? Gewoon consequent gehandeld door de arbitrage.
 
koeral
 
8
21 februari 2019 om 10:07
Of consequent foutief gehandeld van de scheids? Buiten dat zijn het twee verschillende situaties. Dergelijke contacten (van Morata) zijn overal in het veld te vinden. Je moet voor de grap een keer bij een corner of vrije trap kijken hoeveel spelers lopen te trekken en duwen (veel zwaarder dan dit). Daar kun je dan wel 100x voor fluiten in een wedstrijd. Het is en blijft een contactsport en het doelpunt is naar mijn idee veel te makkelijk afgekeurd.
 
SergioBiscuits
 
4
21 februari 2019 om 10:14
Niet vergelijkbaar?Costa wordt toch echt (misschien niet volledig bewust) gehaakt, waardoor hij valt. Ik bedoel maar, De Sciglio raakt zelf daardoor ook uit balans en valt, dus er was daar weldegelijk contact genoeg (als je op volle snelheid rent dan is ieder tikje op de voet/been genoeg om je te laten vallen).Wat bij Chiellini gebeurde was heel anders.
 
Juveitalia
 
5
21 februari 2019 om 09:59
Totaal niet met morata eens. Als jullie vergeten zijn, kijk dan naar real juve 1-3. Zegt dat jullie iets? (Benatia) Dus aub gewoon realistisch zijn, want met twee handen de verdediger dievje dekt duwen, en vervolgens vrij de bal inkoppen is niet toegestaan.
 
Larykoek
 
2
21 februari 2019 om 10:16
Dus alle andere 60x dat dit deze wedstrijd is gebeurd maakt niks uit? Die van benatia tegen real was ook een heel stuk anders en zelfs daar zeggen ze nog dat het onterecht was. Maar ik zie je naam al... Chiellini en bonuccie hebben waarschijnlijk 3000x iemand zo geduwt in hun carriere maar daar hoor ik je niet over...
 
SergioBiscuits
 
4
21 februari 2019 om 10:18
Benatia maakte nog een domme sprong, knalde in de rug van Lucas met zijn been en Lucas viel op een heel natuurlijke manier. Dat is toch heel wat anders dan een hand op de rug voelen en dan vanuit stilstand naar voren vliegen met beide armen in de lucht.Een paar minuten laten probeert Bonucci ook hetzelfde te doen om de goal van Gimenez af te laten keuren...
 
Lupi Romano
 
2
21 februari 2019 om 11:54
Bonucci kreeg dan ook een volle hand in zijn gezicht dus dat was niet gek geweest als die goal ook was afgekeurd. Atletico speelde op en bij tijd en wijlen over het randje, dan loop je dit soort risico's dus ook.
 
Juveitalia
 
0
21 februari 2019 om 15:55
Lucas ging toen ookal voorbereid liggen, maar roch is het een penal doordat benatia duwde. Je mag gewoon niet met je handen in de rug van íemand anders duwen.simpel toch?
 
070chelsea
 
0
21 februari 2019 om 11:06
Boycot voetbal zal ik zeggen, zolang de VAR er nog is word t sport verkracht. Ik zeg laten we ze het voelen door te boycotten dan zullen ze het wel afschaffen. VAREXIT!!!!!!
 
scbolsward
 
4
21 februari 2019 om 11:25
Moet gewoon zijn handen thuis houden.
 
zurawski
 
6
21 februari 2019 om 11:58
Daarom dat Morata tien seconden stil bleef staan wachtende op een fluitsignaal... was gewoon een overtreding en beseft dit zelf ook wel.
 
JuventusPuglia
 
6
21 februari 2019 om 12:09
Jaa klopt dat zag ik ook.
 
pengting
 
4
21 februari 2019 om 12:30
Wou ik net zeggen. Ging niet eens juichen. Hij wist dit donders goed. Andersom zou t ook een pen zijn.
 
 
0
21 februari 2019 om 12:09
Defensieve schwalbes. Zie je ontzettend vaak. Die verdediger van Schalke probeerde het ook bij de 2-3. Die werd gelukkig niet afgekeurd. Had bij deze ook niet moeten gebeuren. Schwalbe van Chiellini.
 
blink182
 
0
21 februari 2019 om 12:09
“Dat deed ik omdat het zoveel voor mij betekende, maar ik zou het niet opnieuw doen."Hier trap ik dus niet in. Tegen Real vierde hij zn doelpunt ook. Hij mag dat lekker doen, maar hij moet niet hypcriet zijn.Wat betreft de VAR, ik vond het te licht om voor een vrijetrap te fluiten. Je kan zeggen slim van Chiellini, maar je kan ook zeggen dat Chiellini daar vals speelt. Daarna probeerde Bonucci hetzelfde uit te halen. Toen was ik wel helemaal klaar met Juventus.
 
JuventusPuglia
 
0
21 februari 2019 om 12:12
Kwam moeilijk in slaap en stond op met een slecht gevoel, Zo zonde hoe we gister speelde. Natuurlijk mis je een Douglas Costa en Cuadrado en Joao Cancelo die op de bank begint, Maar nog steeds was het aanvallend zo slecht. Slechtste wedstrijd van het seizoen! De Sciglio was echt rampzalig net als Pjanic! Thuis gewoon met Cancelo in de basis en hopen dat Douglas Costa terug is. En Zorgen dat Dybala niet zo loopt te zwerven maar gewoon centraal blijft staan want die was overal behalve waar die hoorde te staan
 
domburg
 
0
21 februari 2019 om 12:30
Idd andersom worden zulke feiten nooit als fout aanzien.... Er was een duw fout , zeker weten maar dan moet men in de andere richting even consequent zijn en dat is niet aanwezig en zorgt dus voor discussies....
 
Juveitalia
 
0
21 februari 2019 om 18:48
Slaat nergens op. De scheids floot bij die overtreding van de sciglio op costa toch ook? Daar was er nog veel minder contact en niet eens met 2 handen. En toch floot de scheids. En de scheids gaf toen een penal, omdat hij dacht dat het binnen de 16 was. Misschien moeten mensen en morata is even nadenken voordat ze zomaar iets gaan zeggen, want hij zag die overtreding ook toen hij nog op de bank zat
 
Duke222
 
1
21 februari 2019 om 13:42
Vele zullen het er vast mee oneens zijn (andere wellicht wel mee eens) maar wat ik nu ga zeggen zei ik al voor de VAR werd ingevoerd en ik blijf er bij. Lijntech prima! Dat is dan ook het enige dat ze horen te gebruiken vind ik. En dan heb ik het over, is het buitenspel? Is de bal over de doel of zijlijn? Enkel dat! Al het andere verpest het imo. Overige situaties behoort naar mijn mening gewoon nogsteeds bepaald te worden door de scheids. Maar men gebruikt de VAR ook voor deze situaties, ik vind het belachelijk. Doe dan gewoon de hele scheids in de ban en laat alles aan VAR over. Een duwtje sjonge... als de scheids dat niet had gezien dan had ie het niet gezien!hoort er gewoon bij , en is menselijk. En het is ook niet zo dat ze sensors etc gebruiken dat de VAR kan "zien/voelen" hoe hard er geduwd of getackled is. Ik vind dat de scheids dat hoort aan te voelen/ te zien niet een computersysteem. Dat je daarvoor de VAR gaat inschakelen sorry maar vind het veel te ver gaan die Var, het slaat gewoon door maar ik zag al vanaf dag 1 dat ze die VAR ook voor dit soort momenten zouden gebruiken. EN het is meteen te merken wat voor ophef er ontstaat elke keer bij dit soort momenten. Ik voorzag dat al jaren geleden omdat ik toen al wist dat de VAR alleen maar voor verwarring zou kunnen zorgen aangezien de VAR niet met sensors zo werkt. Deden ze dat wel zou ik het nog begrijpen, alleen dan zouden ze net zo goed alle scheidsrechters kunnen verbannen. Laat de scheids gewoon zijn ding doen , en ja daar hoort een foutje maken gewoon bij. Lijn tech alleen, zou al meer dan voldoende zijn vind ik.
 
Juveitalia
 
0
21 februari 2019 om 15:59
Ik heb liever dat ik moet wachten, dan het oneerlijk is. Ja fouten kan je maken, maar elk jaar worden minimaal 1 of 2 clubs uit het toernooi gegooid door zulke fouten.