Morata gaat eindelijk werken met Conte: 'Ik was teleurgesteld in 2014'
Maandag, 24 juli 2017 om 20:11

Álvaro Morata maakte afgelopen week de overstap van Real Madrid naar Chelsea en gaat in Londen werken met Antonio Conte. De Spaanse aanvaller was in 2014 al eens dicht bij een samenwerking met de trainer bij Juventus, maar dat ging toen niet door omdat Conte besloot aan de slag te gaan als bondscoach van Italië.

Morata werd in juli 2014 door Conte weggeplukt bij Real Madrid, maar de oefenmeester trad een maand later zelf in dienst bij de Italiaanse voetbalbond. "Ik weet dat Antonio me in het verleden al wilde hebben en ik wilde graag onder hem spelen. Eindelijk heeft het lot ons samengebracht", zegt de miljoenenaankoop van the Blues op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever. "Ik was teleurgesteld in 2014 toen hij vertrok. Ik kende een goed jaar, maar ik wilde graag met deze trainer werken en nu kan ik dat ook eindelijk doen."

"Ik ben bekend met zijn manier van werken en zijn technische staf", vervolgt Morata. Conte wist Chelsea het afgelopen seizoen naar de landstitel in de Premier League te leiden en maakte naam in Engeland vanwege het 3-5-2-systeem dat hij hanteert. "Hij houdt zich veel bezig met de tactiek van zijn elftal. Ik houd van de manier waarop hij zijn elftal laat spelen en ben bekend met het systeem."

Morata treedt bij Chelsea in de voetsporen van enkele grote namen uit het verleden. "Toen ik jong was heb ik Didier Drogba, Andriy Shevchenko en Fernando Torres zien spelen en dacht ik dat in binnen een paar jaar hun plaats zou kunnen overnemen", vervolgt hij. "Het is een droom om het rugnummer 9 bij Chelsea te dragen. Ik kan niet wachten om te gaan spelen op Stamford Bridge en in de Premier League."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
1
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Chygrynsky
 
5
24 juli 2017 om 20:36
Het is wel een erg gevaarlijke nummer die je draagt Morata. Ik hoop van harte dat hij de vloek van de nummer 9 kan breken.
 
DutchBolt
 
5
24 juli 2017 om 20:44
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Het wordt leuk om te zien hoe de samenwerking tussen hem, Fabregas, Pedro en Hazard in het 3-4-3 systeem zal zijn. Samen met alle andere topspelers van Chelsea kan het een mooi seizoen worden voor de club.
 
Lestienne
 
8
24 juli 2017 om 21:00
Droom op te spelen voor chelsea wat een bulshit. Hij komt uit de jeugd van Real dus weet zeker dat ie nog steeds baalt dat ie bij Real niet geslaagd is.
 
Duke222
 
0
24 juli 2017 om 21:59
Volgensmij heeft hij het toch meer over Conte dan over Chelsea? Maar idd hij had natuurlijk op Real gehoopt. Ik overigens ook , maar soms is de tijd en andere factoren gewoon een spelbreker. Ik ben er van overtuigd dat mits hij zijn draai vind in de nieuwe omgeving, hij de gehele PL zal verrassen, sterker nog, ik zie hem daar gewoon topscoorder worden. Ik ben echt benieuwd. Chelsea gaat hier ongetwijfeld op vooruit. En hij denk ik ook. Dit is een compleet nieuwe stap voor hem, en alle jaren daarvoor waren in het teken van Real, ook de fase bij Juve. Maar het mocht niet zo zijn wat Real betreft. Maar ik heb dan ook sterk het idee dat het nu pas echt gaat beginnen bij hem. Maar tijd zal hij nodig hebben om los te komen. Ook vinden vele de prijs te hoog. Maar is dat zo? (even afgezien dat ik de bedragen al belachelijk vind), maar er is werkelijk bijna geen spits van zijn kaliber (beschikbaar)_. Anders wil ik dat graag horen. Ook is Morata nog jong. Het is maar dat Real Benz en Cr heeft maar hij is een zeer goede speler ik heb vaak het idee dat mensen hem onderschatten. Hopelijk laat hij het (ook) zien daar in the UK. Wens hem iig succes.