Morata ontsteekt in woede na wissel: 'Dan word ik echt kwaad'
Vrijdag, 20 april 2018 om 10:11

Álvaro Morata werd door manager Antonio Conte twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Burnley (1-2) donderdagavond. De Spanjaard leek niet blij met de wissel, want hij schopte naar de dug-out en gooide met zijn schoenen en scheenbeschermers. Na afloop liet Morata op Twitter weten spijt te hebben van zijn uitbarsting.

"Drie belangrijke punten voor ons. De beste manier om klaar te zijn voor de wedstrijd van zondag (halve finale FA Cup tegen Southapmton, red.) was om dit duel te winnen. Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn reactie toen ik op de bank moest plaatsnemen. Als ik faal, dan word ik echt kwaad", aldus de international, die verwijst naar een gemiste kans vlak voor zijn wissel.

Conte geloofde na afloop van de wedstrijd niet dat Morata boos op de Italiaan was. "Nee, Álvaro moest boos zijn, want als je de kans hebt om te scoren, moet je scoren, vooral bij een spits, want het kan je zelfvertrouwen aantasten. Ik denk dat hij boos op zichzelf was door de gemiste kans. Maar ik moet kijken naar zijn hele optreden en ook al heeft hij niet gescoord, ben ik nog steeds erg blij."

"Het was een situatie die ik van tevoren al in gedachte had. Morata en Olivier Giroud speelden goed samen, net als de rest van de ploeg. Het is niet makkelijk voor de twee spitsen en het is goed om te zien dat ze willen lijden zonder bal", aldus Conte, die ontkent dat de misser leidde tot de wissel: "Nee, na zeventig minuten wilde ik een verse kracht brengen, Eden Hazard heeft andere eigenschappen dan Morata."

Meer nieuws
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
4
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
YoeriCFC
 
4
20 april 2018 om 10:16
Ik vond Morata en Giroud prima samen spelen, dat Morata kansen mist kan gebeuren. Hij zal gewoon weer in die goede vorm van het begin van het seizoen moeten komen! Veel spelen, veel met de creatieve jongens spelen en dan kansen af gaan maken.. Hij heeft laten zien dat hij het kan. De vergelijking met Torres ligt voor de hand, maar wat mij betreft is dit een hele andere situatie. Bij Morata ligt het wat mij betreft echt aan de vorm, bij Torres lag het aan een kapotte knie dankzij onze grote vriend Benitez! Ik heb er alle vertrouwen in dat hij uiteindelijk echt wel gaat scoren en belangrijk gaat zijn!
 
OutlawTurk
 
1
20 april 2018 om 10:25
Morata is ool totaal geen targetman, terwijl hij wel vaak lange ballen krijgt en dan fysiek aflegt en op het grond gaat liggen. Hij mist wel idd de grootste kansen die hij krijgt. Moet die toch echr wat aan doen maar ook ik heb er vertrouwen in. Plus het spel van Conte ligt Morata helemaal niet. Onder een aanvallende speelwijze zal je zijn kwaliteiten nkg beter benutten en zien.
 
YoeriCFC
 
4
20 april 2018 om 12:04
Dat denk ik ook. Van oktober tot februari heeft in zijn eentje voorin gestaan met Hazard als minimale ondersteuning.. Dat was gewoon niet te doen! Daar is hij zijn vorm kwijt geraakt want daarvoor heeft hij aangetoond prima mee te kunnen voetballen en te kunnen scoren als Hazard, Willian en Fabregas om hem heen stonden!
 
avdp
 
0
20 april 2018 om 10:27
Het gaat nooit een killer worden naar mijn inziens. de kwaliteiten van Morata liggen natuurlijk niet op het snel uitspelen van een counter. maar altijd een nuttige speler in je ploeg! goede harde werker voor de ploeg. Buiten dat het spitsen duo niet heeft gescoord, leken ze inderdaad goed samen te spelen.
 
FutureBoss
 
0
20 april 2018 om 10:33
Is het niet een beetje statisch? Ik heb de wedstrijd niet gezien dus ik kan eigenlijk niet oordelen, maar zo op het eerste gezicht lijkt het me wat statisch. Tegen een Burnley is dit natuurlijk nuttig omdat zij achterin boomstammen hebben staan, en daar kunnen een Giroud en Morata redelijk tegen opboksen. Maar denk jij dat dit een partnerschap kan zijn wat je ook op de mat legt als je bijvoorbeeld tegen Tottenham speelt? Ik mis Giroud
 
JDG84
 
3
20 april 2018 om 11:16
Ik zou juist tegen een team als Burnley kiezen voor 3 snellere en technische spelers. Chelsea is hier de bovenliggende partij en dan moet je van eigen kracht uitgaan toch lijkt me. Als Chelsea zijnde zou je dit altijd moeten eigenlijk. Maar dan speel je tegen Burnley met 5 verdedigers, 2 verdedigende middenvelders, 2 lange statische spitsen en Pedro. Ik vind het werkelijk genant voor een "topclub". Chelsea loopt dan het veld af met 60+ procent balbezit en zoveel meer doelpogingen. Maar het zijn vrijwel altijd de backs die rond de 16 voor gevaar moeten zorgen. In mijn gedachte denk ik dan, waarom haal je die backs er niet af en zet je daar twee echte aanvallers neer. Spelers die daadwerkelijk aanvallend goed zijn. Zo'n Moses en Emerson tegen Burnley. Als je daar Hazard en William neerzet, wat zou dat verder voor verschil maken. Je hebt nog steeds 5 spelers die verdedigen, maar aanvallend ga je er kwalitatief zoveel op vooruit. Wie heb je liever aan de bal bij de 16 van de tegenstander.
 
ChelseaFener38
 
0
20 april 2018 om 10:40
Hij wordt verkeerd gebruikt door Conte. Hij moet juist achter de verdedigers staan en niet ervoor. Volgend jaar zal hij veel beter worden met een manager als Sarri/Jardim. Dat hij zoveel kansen mist komt denk ik door zijn zelfvertrouwen, want zoveel miste hij er toch ook niet bij RM en Juventus?
 
SjoerdCFC
 
2
20 april 2018 om 11:09
Chelseafener38, ben jij nu echt een troll of meen je dit serieus!? Je kunt wel elke keer het smoesje gooien ''zelfvertrouwen'' maar als je als spits zijnde 10x 1op1 gaat met de keeper en hem 0x weet binnen te schuiven dan praat je over kunde. Daarnaast praat je over dat hij slecht gebruikt word, gast hij is een spits en hij krijgt genoeg kansen maar hij moet ze er gewoon inprikken. Hij is gewoon niet goed genoeg, sterker nog hij is 3 klasse minder als Torres nadat hij terug kwam van zijn blessure. Er zit gewoon geen gif in deze jonge. Die lulkoek over vertrouwen is toonaangevend van het incapabel zijn van een spits. Dat betekent ten aller tijden dat als het tegenzit je niet instaat bent om jezelf erover heen te zetten en dat betekent weer dat je het team nooit en te nimmer op sleeptouw kan nemen. Gewoon wegwezen met die spanjaard want zelfs giroud, 2e spits van Arsenal, is echt een klasse beter.
 
OutlawTurk
 
1
20 april 2018 om 11:21
SjoerdCFC je lult echt behoorlijk veel onzin! Zelfvertrouwen is een vereiste bij een spits, kijk Batshuayi, had 0,0 zelfvertrouwen en stuntelde ook maar wat onder Conte, toeval? Kijk hem nu een schitteren bij Dortmund met vertrouwen en een aanvallende speelwijze. Ik weet zeker dat Morata precies het zelfde heeft plus onze supporters helpen ook niet echt en motiveren hem ook niet echt. Maar je kan zien aan Moratas start dat hij echt kan slagen bij Chelsea en vele vergeten ook dat dit pas zijn 1e seizoen is in de PL, wij hebben spitsen gekend die een slechter 1e jaar hebben gehad en die daarna uitgroeiden tot helden van Chelsea. Geef die jongen wat vertrouwen, tijd, aanvallende speelwijze en hij zal vlammen. Natuurlijk hoort een spits zulke kansen er blindelings in te schieten en dat kan hij ook wel alleen loopt alles tegen nu. Hij mag ook zeker fysiek sterker worden en minder op de grond gaan liggen na een klein duwtje. Kijk Giroud is daar weer ijzersterk in en wint al zijn duels bijna.
 
YoeriCFC
 
1
20 april 2018 om 12:12
Ik ben het echt compleet oneens met je! Kijk wat vertrouwen deed met Batshuayi, zoals hier boven al gezegd werd! Ook een goede spits die compleet vernietigd is door Conte en zijn gekke ideeen! Morata heeft 6 maanden in zijn eentje vanaf de middenlijn elke bal naar het goal moeten brengen, om dan nog maar te hopen dat hij ze er in kom schieten omdat Conte hem alleen met Hazard voorin liet spelen! Natuurlijk doet dat wat met je vertrouwen als je dan bijna twee maanden niet scoort! Dat heeft bijna elke spits, zonder vertrouwen zijn ze weinig tot niks waard!
 
Fionn
 
3
20 april 2018 om 12:28
Interessant dat mensen Batshuayi hier plots als voorbeeld nemen aangezien die juist wel altijd scoorde als hij de kans kreeg. 8 goals in 12 wedstrijden FA Cup/league Cup/europa voor Chelsea dit seizoen. Dat hij dan bij Dortmund het zeer goed doet is gewoon een verderzetting van wat hij al liet zien. Morata staat nu al geruime tijd gewoon slap te spelen en is mentaal nog niet half zo sterk als Batsman (zie vorig jaar waar Batshuayi na een aantal invalbeurten van enkele minuten de kans kreeg en er 3 in de laatste twee wedstrijden maakte). Morata heeft vertrouwen nodig, Batshuayi heeft gewoon minuten nodig.
 
ChelseaFener38
 
0
20 april 2018 om 13:14
Ik ga niet eens in discussie met jou Sjoerd. Vertrouwen is iets heel belangrijks voor een spits. Morata was geweldig tijdens het begin. Hij ziet er gefrustreerd uit en daardoor kan je zelfvertrouwen achteruit raken. Volgend jaar zal hij het veel beter doen onder Jardim/Sarri of misschien zelfs Tuchel als hij nog haalbaar is. Jij weet echt helemaal niks over voetbal en Chelsea.
 
ChelseaFener38
 
1
20 april 2018 om 13:23
Sjoerd, weet jij uberhaubt wel wat over tactieken. Morata wordt gebruikt als een targetman, moet ik ook uitleggen wat dat inhoudt? Je rol is dan namelijk niet scoren, want je bent vaker buiten de box dan in de box te vinden (omdat je voor verdedigers moet staan). Morata is nooit zo’n type spits geweest. Dat hij zoveel kansen mist is natuurlijk best dramatisch, maar hij heeft vrijwel alles om een spits van wereldklasse te worden.
 
OutlawTurk
 
0
20 april 2018 om 13:42
@Fion Batshuayi had zeker weinig vertrouwen van Conte en weinig zelfvertrouwen. Dat hij vaak als wisselspeler scoorde in de laatste minuten was vaak te wijten omdat hij erin werdt gebracht om iets te forceren waardoor Chelsea automatisch erxtreem aanvallend speelde. Dat ligt een speler als Batshuayi.bVerder had Batahuayi bij basisplekken weinig in te brengen waarna van tijd ook te zien was dat hij zelfs de makkelijkste ballen niet eens kon aannemen of pasen. Hij was hele wedstrijden onzichtbaar. Hij geeft zelf ook toe dat hij het vertrouwen nodig had en daardoor naar Dortmund is gegaan. Morata heeft miss geen vertrouwen nodig van Conte maat hij heeftvzeker zelfvertrouwen nodig want die is nu nihill en dat komt mede door de gemiste kansen maar ook omdat het hele tactiek van Conte niet bij Morata past. Hij staat helemaal alleen op een eiland voorin. Als je ziet dat de meeste assists op Morata van Azpillicueta komen notabene een centrale verdediger dan zegt dat een hoop denk ik. Verder moet hij ballen krijgen van een Moses(die geen 1 voorzet heeft gegeven die is aangekomen) een bakayoko, een kante, een Alonso(doet het toch aardig) en Hazard(enige aanvallendr speler naast Morata) en af en toe Fabregas. Laatste tijd wordt Willian Hazard en Morata gebruikt en dan zie je dat Morata meer kansen krijgt en vaak 1 op 1 gezet wordt. Binnen de korste keren gaat hij ool die kansen weer scoren.
 
SjoerdCFC
 
3
20 april 2018 om 16:53
We gaan het zien heren, morata gaat het niveau niet halen. Wellicht her en der een mooie goal maar consistent presteren zal hij nooit doen. De kansen die hij krijgt, 1op1 met de keeper, worden erin de amateurklasse ingeschoten. Welliswaar met amateur keepers maar zelfs daar schuiven ze de ballen goed de hoek in. Morata zijn ondergrens is veels te laag, zoon vormdip hebben de echte goede spitsen niet. Zeker niet als je echt, kijk de statistieken maar terug, 10x 1op1 met de keeper mist. Jullie zijn enorm gecharmeerd van deze zogenaamdw superspits en dat was destijds maar Torres ook zo, maar de echte succesvolle spitsen als drogba en costa die stralen het uit, maken het verschil en nemen het team op sleeptouw. Deze spits is over en uit en als ik er naast zit, ik hoop het echt van harte, ben ik de eerste die het toegeeft. Maar al jullie argumenten over verkeerd gebruikt worden zijn zo ver gezocht.
 
OutlawTurk
 
0
20 april 2018 om 20:13
@SjoerdCFC het is grappig dat je precies Drogba noemt. Morata scoort al meer in zijn 1e jaar dan Drogba dat deed in zijn 1e jaar als we toch statistieken gaan vergekijken. Verder heeft Drogba maar in 2 seizoenen van de 8 de 20+ gehaald in de PL, de rest waren er 12 of zelfs minder. Nee Drogba was een big game player en geen goalmachine. Wel was hij een ware leider iets wat ik Morata niet zie worden. Morata zal er echt wel komen, geef hem de tijd, vertrouwen en een aanvallende speelwijze. We hebben met Morata echt goud in handen.
 
Topvoetbal1999
 
1
20 april 2018 om 10:25
Geniale zet om Morata naast Giroud te laten spelen. Giroud als target man die de bal bij een doeltrap eventueel door kan koppen waardoor Morata kan scoren, zie Giroud maar als een bliksemafleider. Morata is een gevoelig persoon en heeft daardoor het vertrouwen nodig pas dan kan hij echt vlammen, want och wat kan hij ontzettend klinisch zijn voor het doel.
 
Medalofhonor
 
0
20 april 2018 om 12:00
Morata heeft alles om de beste spits ter wereld te zijn maar helaas is hij nog altijd te wild voor de goal. In de box vooral met zijn hoofd is hij enorm sterk maar als hij 1 tegen 1 bijvoorbeeld met de doelman staat kan hij het vaak verpesten mede omdat hij altijd zo wild is. Trapt vaak ook een bal zonder na te denken, als hij maar de bal raakt denkt hij. Soms oogt het allemaal zo lomp maar hij heeft alles om echt de beste te zijn. Snelheid, kracht, techniek, versnelling, goeie mentaliteit, een harde werker.