Mourinho: 'Geen enkele speler heeft me dat gevraagd, helemaal niemand'
Zaterdag, 8 december 2018 om 10:10

Spelers als Antonio Valencia, Andreas Pereira, Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling en Anthony Martial beschikken over een aflopend contract bij Manchester United en de club moet bij een aantal van deze voetballers beslissen of de opties in hun verbintenissen gelicht gaan worden in de aankomende maanden. Onder meer Paul Pogba en Alexis Sánchez worden daarnaast in verband gebracht met een vertrek van Old Trafford, maar José Mourinho laat weten dat vooralsnog niemand hem verzocht heeft om in januari te mogen vertrekken.

"Nee, geen enkele speler heeft me dat gevraagd. Helemaal niemand", vertelde hij tijdens een persconferentie. Manchester United heeft op het moment een achterstand van achttien punten op koploper Manchester City, terwijl nummer vier Chelsea al acht punten meer heeft dan the Red Devils. Mourinho weet niet hoe lang het nog gaat duren voordat zijn ploeg zich weer serieus in de strijd om de landstitel kan mengen.

"Het hangt af van onze ontwikkeling, maar ook van de ontwikkeling van de anderen. Het is één ding of de ploegen die boven ons staan zich in dezelfde richting blijven voortbewegen en hun ambitie om te investeren hetzelfde blijft. Een ander ding is of zij daarmee stoppen, of dat ze ermee moeten stoppen vanwege de Financial Fair Play-regels, zodat wij het gat wat beter kunnen dichten."

"De wereld zit vol met geruchten en ik weet nooit of ze wel of niet waar zijn, het is ook niet mijn taak om alles te analyseren", vervolgde hij zijn verhaal. Liverpool, dat momenteel op de tweede plek staat, won zijn laatste landstitel in 1990. Mourinho weet niet of zijn club een soortgelijke droogteperiode door zou kunnen maken: "Ik weet niet precies wat er gebeurd is in Liverpool. Ik ken alleen de cijfers, maar ik weet niet hoe ze tot stand gekomen zijn", sloot de trainer, die het zaterdagmiddag met zijn ploeg opneemt tegen Fulham, af.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
19
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
YoeriCFC
 
3
8 december 2018 om 10:26
Al de spelers die een aflopende verbintenis hebben zijn deadwood en compleet nutteloos voor United, op Martial na... Zo lang dat soort spelers bij die club rondlopen is het toch niet heel raar dat ze 8ste staan?
 
ZlatanUnited
 
3
8 december 2018 om 11:17
Noem jij eens goeie vervangers voor deze spelers? Spelers die haalbaar zijn? Die willen komen? Clubs laten hun beste spelers niet met zo snel en makkelijk gaan. Makkelijk gezegd ze zo van de hand te doen. Over welke spelers wel of niet van waarde zijn zal iedereen een eten en andere mening over hebben Dat het niet loopt bij United heeft veel redenen. De trainer en te kleine selectie die het niveau aan moeten kunnen wat United streeft. Voor mij de voornaamste reden is dat er gewoon weg niet door is gepakt door Woodward in de afgelopen transferperiode. Iets wat City Chelsea en Liverpool de afgelopen jaren wel hebben gedaan. Volgend jaar kun je weer opnieuw beginnen doordat er geen CL gehaald wordt.
 
Japie_Krekel
 
2
8 december 2018 om 14:09
@yoericfc niet mee eens. jij wil nu dus gaan beweren dat clubs als Bournemouth, Everton en Arsenal veel betere spelers hebben als United?
 
Iniestajax
 
6
8 december 2018 om 10:51
Voor de zogenaamde toptrainers Mourinho vind ik het merkwaardig dat hij spelers niet beter maakt. Dus de ontwikkeling van United zelf zie ik niet echt gebeuren onder Mourinho. Van buitenaf lijkt het wel een schrikbewind, die spelers eerder verlamd dan ze laat groeien. Natuurlijk pakte hij prijzen, maar om nou te zeggen dat het spel dan atractief is, ik vind in ieder geval van niet. En nu blijven ook de resultaten weg en dan blijft er wel erg weinig over. Sánchez is geen schim meer van de voetballer die hij was, Pogba zit onde Mourinho in een mindere fase, terwijl ik hem in het Nationale elftal van de zomer veel dwingender en beter vond. Een ding, Mourinho krijgt zichzelf wel fantastisch verkocht, want elke keer opnieuw trapt een club er weer in. Dat is dan in ieder geval iets wat hij goed in de vingers heeft, maar qua trainer ben ik in ieder geval geen fan en ik zie niet in dat United onder hem nog gaat excelleren.
 
ZlatanUnited
 
0
8 december 2018 om 11:18
Welke trainer zou er dan moeten komen op dit moment??
 
tommy1981
 
4
8 december 2018 om 11:38
Cocu is vrij bijvoorbeeld.
 
Diada
 
2
8 december 2018 om 11:51
Ik neem aan dat dit sarcasme is? In zijn tijd bij PSV heeft Cocu geen een speler beter gemaakt.
 
tommy1981
 
3
8 december 2018 om 11:56
Met een hoofdletter S.
 
Iniestajax
 
0
8 december 2018 om 17:26
Met het budget en de historie zou United het meerendeel van de trainers kunnen halen. Maar de afkoopsom van Mourinho zou bizar hoog zijn en het is maar de vraag of United en een afkoopsom voor de eigen trainer wil geven en een afkoopsom om een andere ergens weg te halen. Volgens mij zit United gewoon gevangen in hun eigen web. De laatste jaren afbreuk gedaan aan het fantastische werk van Ferguson. Die moet toch met schaamte op de tribune zitten elke week. Misschien is Zidane de beste vrije optie op dit moment.
 
Twenteov
 
7
8 december 2018 om 10:52
De teloorgang van Mourinho kan me niet lang genoeg duren. Als vervuiler vh voetbal gun ik hem dit van harte. Heb united altijd een mooie club gevonden oa door de Nederlanders die er speelden, maar Mourinho heeft dat de vernieling in geholpen. Vent denkt dat hij god himself is.