Mourinho haalt uit: 'Casillas is daar de allerbeste in, achter mijn rug om'
Vrijdag, 23 november 2018 om 00:14

José Mourinho en Iker Casillas hebben de strijdbijl opgegraven. De doelman van FC Porto haalde afgelopen week in een interview in het programma 'Universo Valdano' van Movistar + herinneringen op uit zijn tijd bij zijn jeugdliefde Real Madrid. Een conflict met José Mourinho leidde uiteindelijk het einde van zijn verblijf in het Santiago Bernabéu in, erkende de oud-international van Spanje.

"Ik denk dat als ik weer een conflict met Mourinho zou hebben, ik de koe bij de horens zou pakken en ik de confrontatie met Mourinho zou aangaan", claimde Casillas. "Destijds koos ik ervoor om mijn mond te houden. Ik dacht dat dat de manier was om de normen en waarden van Real Madrid te respecteren. Vandaag de dag hebben we niet meer over elkaar gesproken. Dat is beter zo, leven en laten leven."

Mourinho liet de uitlatingen van Casillas echter niet zomaar aan zich voorbijgaan. "Een dergelijk interview is een typisch interview van iemand die aan het einde van zijn loopbaan bezig is", reageerde de manager van Manchester United donderdagavond in gesprek met de Portugese krant Récord. "Even terugkomend op datgene wat hij over mij zegt: het klopt niet dat hij de confrontatie met mij niet heeft opgezocht. Dat heeft hij wel gedaan. Op een manier waar hij werkelijk de allerbeste in is: achter mijn rug om."

Casillas kon zich de samenwerking met Mourinho nog goed voor de geest halen. "Hij kwam om Barcelona te bestrijden. Het leidde tot veel intense momenten. Er ontstond een bepaald madridismo waar ik geen fan van ben: supporters die hun grenzen niet kennen. Ons derde jaar was niet perfect. We wonnen de landstitel en dat leek een antwoord op de suprematie van Barcelona, maar op persoonlijk gebied was er een seizoen eerder veel schade ontstaan. In het derde jaar begonnen veel mensen aan onze relatie te zagen. Dat was niet goed voor Mourinho, dat was niet goed voor mij en dat was niet goed voor Real Madrid."

In het seizoen 2012/13 werd Casillas aan de kant geschoven door Mourinho, die eerst Antonio Adán en later Diego López boven het clubicoon verkoos. Na 725 duels, vijf landstitels, drie keer de Champions League, twee keer de Copa del Rey, vier keer de Spaanse Super Cup, twee WK's voor clubteams en twee keer de Europese Super Cup vertrok hij naar FC Porto, maar niet zonder dat Mourinho schande sprak van de zes miljoen euro aan salaris die Casillas in Mourinho's vaderland zou gaan verdienen.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
0
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
29
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
JasperSJ
 
30
23 november 2018 om 00:50
Ze hebben beiden gelijk. Natuurlijk was het niet noodzakelijk om Casillas te vervangen, maar Mourinho is de manager en hij mag beslissen. Diego Lopez bleek toch ook een goede doelman te zijn.
 
YoeriCFC
 
6
23 november 2018 om 11:27
Dat niet alleen: zijn opvolger, Ancelotti, maakte dezelfde keuze uiteindelijk en heeft hem zelfs laten vertrekken!
 
reds1965
 
8
23 november 2018 om 00:51
Dat laatste zinnetje. Iemand meer informatie?
 
 
21
23 november 2018 om 01:36
Dit waren de woorden van mou destijds: "I cannot believe that Porto have paid €20m for Imbula and are paying Casillas an incredible salary," Mourinho told The Guardian. "This kind of spending breaks all rules." Daarmee bedoelde hij dat Porto bedragen begon uit te geven die ze normaal niet deden. Volgens mij verdiende Casillas toen bij Porto geen 6 miljoen dus geen idee hoe VZ aan die informatie komt.
 
Geniale
 
4
23 november 2018 om 09:16
Het is algemeen bekend dat Cassillas destijds 6 miljoen per jaar opstreek in Porto. Grappig is te benoemen dat Mourinho destijds 13 miljoen verdiende en tegenwoordig nog wat meer. En dit terwijl Cassillas ondertussen bij Porto ongeveer 2,5 miljoen verdiend.
 
Weser
 
26
23 november 2018 om 01:38
Casillas was een gevalletje 'in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst'. Hij was ooit een wereldkeeper maar op dat moment was Diego Lopez hem mijlenver voorbij.
 
Medalofhonor
 
53
23 november 2018 om 02:01
Prima maar je kon het als coach zijnde op een normaal manier aanpakken ipv hem te vernederen.
 
VCF-LosChe-VCF
 
6
23 november 2018 om 11:05
Omdat hij bijna nooit speelde is hij hem mijlenver voorbij gegaan, wat een onzin toch. Als Casillas gewoon elke wedstrijd keepte wat gebruikelijk was in omstandigheden waar Mourinho niet in voor kwam was er niks aan hand. Ik had altijd veel respect voor Mourinho, maar hij is de laatste jaren echt meer vijanden dan vrienden aan het maken, erg jammer.
 
achmedn
 
54
23 november 2018 om 02:08
en toch, Die Casillas die in 2013 over zijn piek heen was is nu doelman van Porto. En Diego Lopez is nu reserve keeper van Espanol
 
dingelingk
 
10
23 november 2018 om 07:28
Dus? Diego Lopez stond er destijds terecht in voor Casillas. En wat denk je, dat Porto hem een salaris van 6miljoen uitbetaald en hem dan op de bank gaan zetten?
 
F.C.P.
 
21
23 november 2018 om 07:48
Ja hebben ze zeker een half jaar gedaan. Hij hield zich niet aan de regels van de trainer, Sergio Conceição, en mocht een lange tijd plaats nemen op de bank.
 
desailly
 
37
23 november 2018 om 05:07
Mourinho en velen wisten: Casillas voorzag zijn vriendin de journaliste van inside informatie uit de kleedkamer ..Dat was algemeen bekend...
 
Free Eves
 
15
23 november 2018 om 08:47
Iker mag blij zijn dat hij vanwege zijn opgebouwde krediet niet veel eerder uit de basis verdween. Mensen lijken nogal snel te vergeten hoe lang hij op een gegeven moment wekelijks stond te stuntelen, of ze volgden los blancos niet wekelijks.
 
VCF-LosChe-VCF
 
3
23 november 2018 om 11:08
Dat viel echt reuze mee. Omdat het bij Real Madrid voor de zoveelste keer niet liep met Mourinho moest er weer een schuldige aangewezen worden, en dat werd onterecht Casillas ipv Mourinho zelf, die het spel van Real Madrid echt vergalde en bijv. altijd wel met grote cijfers van Barca verloor.
 
TheRoscoe
 
8
23 november 2018 om 09:26
Dat Casillas een gluiperd is met twee gezichten, is alom bekend. Publiekelijk overkomen als een respectvolle, nette man, maar ondertussen achter de schermen de media gebruiken om alles naar zijn hand te zetten wanneer iets hem niet zint, of het bij Real Madrid was of bij La Roja. Het is vanwege dat eerste beeld wat men van hem heeft dat ze schande spreken over hoe Mourinho en Real Casillas aan de kant heeft geschoven. Maar kwalitatief gezien was Casillas allang op. Niet goed genoeg meer. En ondertussen was hij sneaky bezig om zijn plek te behouden.Leuk dat Mourinho het even bevestigt.