Mourinho: 'Ik kan je niet eens de helft vertellen, dat zou gecensureerd worden'
Dinsdag, 6 maart 2018 om 00:00

Manchester United boekte maandagavond een zwaarbevochten overwinning bij Crystal Palace. De ploeg van manager José Mourinho kwam op Selhurst Park met 2-0 achter te staan, mede door een doelpunt van Patrick van Aanholt, maar knokte zich alsnog naar de winst. Nemanja Matic schoot in de blessuretijd met een fraaie uithaal de winnende treffer binnen: 2-3. Hij vierde zijn eerste doelpunt in dienst van the Mancunians.

"Die schandelijke, kinderachtige, tweede tegentreffer veranderde alles", vertelde Mourinho na afloop. "Maar de houding van mijn spelers bleef bewonderenswaardig. Juan Mata zag ruimtes tussen de linies en Marcus Rashford zorgde op links ervoor dat de rechtsback aan de zijlijn bleef, zodat we in het midden meer ruimtes hadden. Je hebt altijd dat beetje geluk nodig om een wedstrijd in de laatste minuten te winnen."

"Soms verdient de winnaar de felicitaties, maar ik denk dat Roy Hodgson alles correct heeft gedaan", complimenteerde Mourinho zijn collega van Crystal Palace. "Ik kan je niet eens de helft vertellen van wat ik in de rust in de kleedkamer heb gezegd. Dat zou op televisie continu gecensureerd worden. Maar alles wat ik zei, had met tactiek te maken. Voor een ommekeer zorgen na een achterstand van 2-0 tegen een team dat wanhopig op zoek is naar punten, geeft een ongelooflijk gevoel", besloot de Portugees, vijf dagen voor het duel met Liverpool.

Matic was blij met de overwinning én zijn eerste goal voor de club. "Ik weet dat het niet mijn taak is, maar ik ben blij dat het voor drie punten heeft gezorgd", vertelde de middenvelder. "We hebben karakter getoond en hebben precies datgene gedaan wat de manager wilde. We worden beter, maar we moeten nog veel meer doen. In de op papier makkelijke wedstrijd laten we zeer belangrijke punten liggen. Als we ook die wedstrijd winnen, dan kunnen we om de titel meedoen. De kwaliteit is er, maar we moeten eerlijk zijn, we moeten meer doen."

Meer nieuws
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
0
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
38
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
DRL80
 
2
6 maart 2018 om 00:06
Wat was er kinderachtig aan die 2e treffer? Rare uitspraak.
 
Omar_wafa
 
14
6 maart 2018 om 00:13
idk denk dat hij bedoelt dat zijn spelers niet goed opletten. want dat mag natuurlijk niet gebeuren
 
N-AFCA
 
2
6 maart 2018 om 00:25
Of misschien dat het geen vrije trap was. Persoonlijk denk ik ook niet dat het een overtreding was
 
SpeedyAFC
 
44
6 maart 2018 om 00:27
Wat is Mourhino toch een grote trainer. Tactisch ging het niet goed maar in de rust zette Mourhino het allemaal even om, zodat het allemaal toch nog goed kwam. Zoals Matic zegt, ze hebben daarna precies gedaan wat de manager wilde en vervolgens alsnog gewonnen. Niet de individuele klasse van de spelers waren doorslaggevend maar de juiste omzettingen van de trainer in de rust. Dat is eigenlijk het grote verschil met anderer teams, daar zijn het vaak de spelers die met hun klasse het verschil weten te maken maar niet bij United, daar maakt de trainer het verschil. Het is jammer dat zijn spelers soms zo eigenwijs zijn, anders stond United gewoon bovenaan.
 
AFCAFOREVER1
 
64
6 maart 2018 om 00:56
Guardiola schijnt het voor de wedstrijd al goed te zetten heb ik gehoord
 
Big_Dave
 
17
6 maart 2018 om 01:29
Ben jij ook te boeken voor feestjes?
 
AFCAFOREVER1
 
35
6 maart 2018 om 03:17
Alleen met open bar
 
Jins
 
8
6 maart 2018 om 03:53
Whaha gvd maak mijn huisgenoten wakker.. geweldige reactie, ff account hersteld om hier op te reageren.
 
abaaiid7
 
10
6 maart 2018 om 01:35
Geschiedenis is getuige... Ga voor Mourinho door het vuur en hij zal je prijzen en succes bezorgen. Porto, chelsea, inter pffff Mensen mogen zeggen anti dit dat wat een bullshit..... Wat was het genieten, om met chelsea tegen barcelona in 20 minuten 3 goals te maken. In de return. Met spelers als gudjohnson en duff... Wat was het heerlijk, inter verloor in de groepsfase van barcelona. Om vervolgens barca zo hard af te straffen in de halve finale, wanneer het moest. Dit was puut genot. Het was geen tiki taka nee.... het was niet balbezit 70 procent nee. Maar wat was het genieten.
 
ZlatanUnited
 
1
6 maart 2018 om 10:34
Net als tegen Chelsea. Waarin hij in de rust hetgeen omzette. Waardoor chelsea de tweede helft er niet meer aan te pas kwam. Helaas de wedstrijd niet gezien. Maar eindelijk op een vertrouwende manier terug gekomen na een achterstand. Fergi time wordt miss wel Mauro time ??
 
JJUnited
 
6
6 maart 2018 om 02:34
Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik hierop moet zeggen. Moeten we eerst met 2 goals achter staan om daadwerkelijk te zien hoe goed de meeste spelers bij ons wel niet zijn, of moet ik blij zijn om te zien dat we nog steeds veerkracht kunnen tonen? Voorlopig doe ik dat tweede, maar dat eerste blijft toch wel een beetje in m’n achterhoofd hangen. Ik blijf erbij dat Mourinho beter kan vertrekken bij ons cluppie.On ben ik de enige die denkt dat Van Aanholt wel meekan met een (sub)topper? Veels te goed voor Crystal Palace in mijn ogen.
 
y-stopke
 
2
6 maart 2018 om 04:24
Van Aanholt zou wel hogerop kunnen. Ik vind ook dat hij een plek in het Nederlands elftal verdient in deze vorm.
 
Barqa
 
3
6 maart 2018 om 06:45
Ligt t aan mij dat sanchez zwaar tegenvalt. Vind h3m bij Arsenal eerlijk gezegd ook niet echt denderend. Ja hij kan voetballen en heeft soms geniale acties. Maar hij rent altijd maar voor niks onder t mom van jagen. Hij dribbelt jna altijd de verkeerde kant op. Vertraagd de spel.. waar hij meteen iemand vrij kan spelen gaat die eerst kijken of hij spelers voorbij kan spelen met als resultaat dat hij de bal verliest. Nu komt hij de bal steeds halen waardoor pogba helemaal niks meer kan doen waar die eigenlijk voor is gehaald. On. Gaaf hoe united wedstrijd heeft doen kantelen. Waarom krijgt rashford gewoon niet t vertrouwen... 19 jr. Pas... kan echt net als mbape een wereldspeler gaan worden. Gewoon tegen hem Zeggen komende 5 wedstrijden sta jij er standaard in wat er ook gebeurt... laat t mij zien...
 
Barqa
 
2
6 maart 2018 om 07:09
Pff ik probeer mijn typefouten aan te passen... maar hij slaat niks op. Wat heeft de optie bewerken dan voor zin VZ.?
 
NielsRademaker
 
1
6 maart 2018 om 08:17
Schandelijk kinderachtige tweede tegentreffer?? En het komt niet op bij Mourinho dat dat misschien weer door zijn tactiek komt? Of door zijn verdeding die individuele fouten zouden kunnen maken? Palace heeft het fantastisch gedaan en verdiende de overwinning. United daar integendeel niet.
 
ClassOf1992
 
3
6 maart 2018 om 08:37
aahja, united verdiende het om te verliezen als je enkel kijkt naar de eerste 45 minuten, de laatste 45 hebben ze karakter getoond om toch de 3 punten binnen te halen. Als je anti united bent, zeg dat dan, ipv te claimen dat ze onverdientt hebben gewonnen. Ga je ook nog zeggen dat ze de CL finale in 99 niet verdienden te winnen?