Mourinho in tranen: 'Hij had al spijt voordat hij naar Real was vertrokken'
Maandag, 11 december 2017 om 14:22

José Mourinho kende veel succes bij Internazionale. De huidige manager van Manchester United wist met de Italiaanse topclub in 2010 zelfs de Champions League te veroveren in het Santiago Bernabéu door Bayern München te verslaan (2-0). De Portugees vertrok even later naar Real Madrid en Massimo Moratti legt uit dat Mourinho dat met pijn in het hart deed.

"De manier waarop het is gegaan, is niet de allerbeste manier", aldus de voormalig voorzitter van Internazionale in gesprek met Guerin Sportivo. "Florentino Pérez (voorzitter Real Madrid, red.) wachtte op Mourinho in een auto buiten het Bernabéu vlak na de finale. Mourinho had net de Champions League gewonnen. Mourinho had al spijt voordat hij naar Madrid was vertrokken."

"Hij vertelde op mijn kantoor in Milaan over zijn overstap. Hij zei dat hij naar een bedrijf ging, niet naar een familie. Hij zei later ook dat, als hij het anders had kunnen doen, hij bij Inter was gebleven. Maar hij was eerlijk en zei dat je mensen niet gevangen kon houden. Ik zei dat hij zijn eigen keus moest maken. Zijn tranen waren oprecht. Ik durf te zeggen dat hij Inter nog steeds in zijn hart heeft."

Mourinho heeft later aangegeven dat werken bij Real een grote kans voor hem was: "Inter is echt speciaal voor mij geworden. Voor mij was het een ware liefde. Het was een oude selectie, met waarschijnlijk de laatste kans om te schitteren. Ik heb geen spijt. Ik wist, toen ik vertrok naar Real, dat het niet mijn beste tijd zou worden. Maar het was wat ik wilde. Om tegen het sterkste Barcelona ooit te strijden."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
21
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
lugano38
 
40
11 december 2017 om 14:35
Wat een gozer! Ik kijk nog steeds terug op die tijd met gemengde gevoelens. Hij heeft onze club er weer bovenop geholpen, geheel op zijn eigen manier en godzijdank kwam een man als Ancelotti om de vruchten ervan te plukken. Dat Barca was ook een ware nachtmerrie. Als ik eerlijk ben zit ik de afgelopen jaren rustiger op de bank tijdens El Clasico. We hadden destijds echt niks in te brengen.
 
IbraManUtd
 
33
11 december 2017 om 14:36
Het is net een mens, hé die Mourinho. Wordt vaak volledig afgebrand in de media en ook wel eens op VZ. Maar wat een geweldige prestaties heeft hij toch geleverd als coach, vooral bij Inter en Porto.
 
Rhynocerys
 
7
11 december 2017 om 15:03
Natuurlijk is het een geweldige trainer. Maar vind je het onterecht dan dat hij wordt afgebrand?
 
MR_United
 
25
11 december 2017 om 15:08
Onterecht.. soms wel, soms niet. Wat ik wel altijd hypocriet vind is dat andere coaches die kritiek nooit krijgen, terwijl zij vaak als debielen langs de zijlijn staan te springen, schreeuwen en schelden naar de scheids.. denk aan een Conte, Klopp of Simeone. Maar nee, Mourinho is altijd degene die kritiek heeft op de arbitrage.. ondanks dat hij langs de lijn 10x rustiger is dan bovengenoemden.
 
Edo
 
13
11 december 2017 om 15:14
Klopp is anders een keer internationaal door de mangel gehaald toen hij schuimbekkend stond te fulmineren tegen de arbitrage. Daar heeft ie ook sorry voor gezegd. Dat laatste heb ik Mourinho nog nooit zien doen, niet zonder cynisme in elk geval. Het is natuurlijk wel zo dat Mourinho extra bekeken wordt. Dan is de kritiek niet altijd fair. Maar tegelijkertijd heeft hij het daar zelf naar gemaakt (volgens mij zelfs bewust, om de aandacht van de selectie af te halen), hij heeft een paar keer dingen gedaan die echt volstrekt onacceptabel zijn.
 
IbraManUtd
 
10
11 december 2017 om 15:15
Soms terecht, soms ook niet. Ik sluit me aan wat Mr_united zegt.
 
wandering
 
3
11 december 2017 om 15:20
Hahaha misschien valt het je bij Mourinho meer op omdat hij de club traint die jij support, maar lees hier toch heel vaak dat de door jou genoemde trainers zich gedragen als circusartiesten, dorpsidioten, halvegekken en nog meer van dat fraais. Plus Mourinho begint redelijk vaak met de zin, ik ga het niet over de arbitrage hebben en 2 tellen later begint hij dan een tirade over de scheidsrechter van dienst. Maar laat hem vooral zo doorgaan, ik geniet ervan, zowel van de reactie van Mourinho als van de reacties die zijn gedrag oproept.
 
MR_United
 
1
11 december 2017 om 15:23
Tuurlijk is Mourinho ook geen heilig boontje, alleen de media lijkt het altijd extra op hem gemunt te hebben.. in tegenstelling tot andere coaches die in mijn ogen veel gekker gedrag vertonen.
 
Djoowey
 
1
11 december 2017 om 15:36
Haha dit meen je niet ? Ik heb zelden een coach, met enige regelmaat verschillende “grote” clubs zo negatief in het nieuws zien brengen al Mourinho.
 
Rhynocerys
 
2
11 december 2017 om 15:53
@mr_united Ik ben het zeker eens dat andere trainers nog veel gekker kunnen doen langs de zijlijn. Klopp, Conte en soms ook Guardiola lijken wel hysterisch langs de lijn. Ik denk dat er meer naar Mourinho wordt gekeken, en ook eerder over hem wordt geklaagd, omdat hij nog veel meer andere 'negatieve' dingen doet. De schuld neerleggen bij scheidsrechters (dat doen anderen ook, maar niet zo erg als Mou), de scheidsrechter en iedereen daaromheen manipuleren door van tevoren al bepaalde dingen te zeggen in persconferenties en ook zover dat iemand z'n baan moet opzeggen en zich zn halve leven moet verstoppen (05-06 in cl tegen Barcelona). Daarnaast laat hij ook al zijn ploegen (die meestal bij de duurste elftallen in de wereld horen) negatief voetballen. En zijn arrogantie niet te vergeten. De andere trainers hebben dus ook wel wat trekjes van deze dingen, maar Mourinho topt ze allemaal in zo ongeveer alles
 
MR_United
 
1
11 december 2017 om 16:28
Mourinho manipuleert vaak, dat ben ik zeker met je eens. Hij heeft het onderhuids dwarszitten tot kunst verheven. Begrijp me niet verkeerd, ondanks dat ik United support probeer ik altijd objectief te blijven en sluit mn ogen dus zeker niet voor Mourinho's negatieve karaktertrekjes. Ik vind alleen de verhouding scheef als je het vergelijkt met de andere coaches.. hoe vaak worden zij nou publiekelijk bekritiseerd, zeker als je ziet hoevaak dit bij Mourinho gebeurd (bijna elke dag).
 
Djoowey
 
2
11 december 2017 om 15:34
Vind zijn prestaties bij Inter en Porto groots. Daar zette hij echt iets neer met minder middelen. Bij Real vind ik dat hij zich gigantisch heeft misdragen en werkelijks niks heeft laten zien gezien de middelen en het materiaal wat hij tot zijn beschikking had. ( leg dat eens naast de mogelijkheden dat athletico Madrid heeft en had) Ancelotti bracht toch meer creativiteit in de ploeg en durfde talent boven ervaring te stellen. In mijn ogen het verschil tussen Mourinho’s real en Ancelotti’s real. Bij Chelsea was het ook kopen kopen kopen. Bus parkeren en zeer afwachtend voetbal spelen terwijl er super veel kwaliteit en vooral creativiteit rond liep. Nu zie je het weer terug bij Man United. Bijna of misschien wel meer dan een half miljard uitgegeven. Verpest het aanstormend eigen talent van de club door het zelden een echte kans tot ontwikkeling te geven. Blijft maar kopen. Maar een echte aanvallende ploeg die domineert en de wedstrijden met ruime cijfers naar zich toe te trekken zie je niet. Zowat elk top duel verliest hij punten. En je mag zeker bij Man united verwachten dat er iets wordt neergezet net zoals hij dat moest doen bij Real. Porto en Inter zijn clubs net onder de elite en dat vind ik mooie prestaties van hem. Porto is buitengewoon maar meer dan dat is het niet. Het is geen Pep of van Gaal.
 
MR_United
 
14
11 december 2017 om 15:48
Van Gaal? Ik volg United al heel wat jaren, zo vaak mogelijk.. maar Mourinho heeft United weer de weg omhoog laten zien. Het voetbal onder Moyes en Van Gaal was niet on aan te zien, met het welbekende 'tikkie breed'. Het vervelende is dat de meeste niet-United supporters alleen de top wedstrijden kijken, waar Mourinho inderdaad vaak de boel dicht gooit achterin. De rest van de wedstrijden (dus 90%) maakt United gewoon het spel en wordt er vaak met overtuigende cijfers gewonnen.
 
Saaff
 
0
11 december 2017 om 16:25
Welke talenten bedoel je nou mee dat Mou ervaring boven hun verkoos en Ancelotti dat dus anders deed?
 
JuventusPuglia
 
0
11 december 2017 om 16:26
Porto ben ik met je eens, Maar Inter had toen gewoon een wereld team hoor. Nog steeds is met wie dan ook de CL winnen een top prestatie
 
corleonevito
 
1
11 december 2017 om 16:47
Ja maar heeft meer te makem dat mou zelf dat inter team had gebouwd en de cl won.
 
Djoowey
 
0
11 december 2017 om 21:26
Dat mag ook wel na al die uitgaven van de afgelopen seizoenen. Maar zeg nou zelf de tijd die krijgt met het materiaal staat niet in verhouding met van Gaal. Kijk eens naar de achterstand op City? Kijk ook alle wedstrijden maar ik vind het niet om aan te zien het grootste gedeelte van de wedstrijden. Je ziet het verkeerd. De kleinere teams nemen genoegen met een punt dus moeten ze wel het spel maken. Overtuigende cijfers met zo’n selectie ? Het is vaak ook echt kiele kiele.
 
Djoowey
 
1
11 december 2017 om 21:28
Ik vond het met Inter zeker een grote prestatie. Hij wist een team te maken van elftal dat ervoor ging. Jaren daarvoor lukte het niet en vlogen ze er in de 1/8e finales eruit.Daarbij was het heeel erg lang geleden dat Inter de CL wist te winnen.
 
Djoowey
 
0
11 december 2017 om 21:32
Moet ik jou dat gaan vertellen ? Als je de seizoen na Mou eens zou bestuderen kom je er al snel achter welke spelers ancelotti wel een kans gaf. Dat ze geen basis plaats wisten te veroveren oké geen schande maar het aantal minuten die talenten een maakte ? Sterker nog op deze lijn hebben ze met Zidane verder borduurd en wordt er tegenwoordig betere scouting geleverd met betrekking op het eerste elftal. Geen galatico taferelen.
 
MR_United
 
2
11 december 2017 om 22:54
Van Gaal kreeg net zo'n dikke portemonnee, die kocht er alleen B-spelers mee. Enige speler die door Van Gaal gehaald is en een succes is gebleken is Martial. Verder heeft Van Gaal in 2 seizoenen slechts een FA cup gewonnen, waar Mourinho in 1 seizoen een Community Shield, League Cup en Europa League pakte. Verder heeft United nu voor het eerst de afval rondes van de CL weer eens gehaald, iets wat onder Moyes en Van Gaal niet is gelukt. De achterstand op City is inderdaad niet mals, maar is dat de schuld van Mourinho? City speelt gewoon heel goed, waardoor niet alleen United maar ook Chelsea, Liverpool, Spurs en Arsenal kansloos lijken. Van Gaal heeft hier als NL'er altijd veel krediet, en de man heeft echt wel kijk op het spelletje, maar Mourinho is gewoon een succesvollere trainer. Betekend dat dat het geen vervelende vent kan zijn? Absoluut niet! Maar ondanks zn karaktertrekjes is Mourinho toch 1 vd beste trainers in het vak.