Mourinho laat aankoop van 35 miljoen buiten selectie: 'PL is niet makkelijk'
Maandag, 14 augustus 2017 om 14:05

Manchester United trapte het nieuwe Premier League-seizoen met een overtuigende 4-0 overwinning op West Ham United zondag voortvarend af en miljoenenaankopen Romelu Lukaku en Nemanja Matic eisten meteen de hoofdrollen op. De andere grote aankoop van deze zomer, Victor Lindelöf, verscheen echter niet aan de aftrap en zat niet eens op de bank.

José Mourinho gunt de voor 35 miljoen euro van Benfica overgenomen Zweed de tijd om zich aan te passen: "Ik denk dat de wedstrijd tegen Real Madrid in de Super Cup te vroeg voor hem kwam. Hij speelde toen omdat Phil Jones en Eric Bailly allebei geschorst waren. Ik heb vaker spelers uit andere competities naar de Premier League gehaald en, normaal gesproken, is het niet makkelijk", reageerde hij na de wedstrijd tegenover verslaggevers.

"Het is anders voor Lukaku en Matic aangezien zij al jaren in de Premier League hebben gespeeld. Ik haalde Ricardo Carvalho in 2004 naar Chelsea en hij was een fenomenale verdediger, een van de beste centrale verdedigers in de Premier League. Maar hij had het ook moeilijk. Het was lastig voor hem om hier binnen te komen en zich aan te passen."

"Ik denk dat Victor wat tijd nodig heeft en die tijd zal hij ook krijgen. Henrikh Mkhitaryan is weliswaar geen verdediger, maar hij had vorig seizoen ook tijd nodig. Dus laten we stapje voor stapje gaan, want Victor is een fantastische voetballer", sluit Mourinho af. The Red Devils gaven deze zomer al bijna 165 miljoen euro uit, maar lijken nog niet klaar op de transfermarkt. De club praat weer met Internazionale over de komst van Ivan Perisic, terwijl ook Tottenham Hotspur-verdediger Danny Rose wordt genoemd als mogelijke versterking.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
MartinaRody
 
15
14 augustus 2017 om 14:10
Totaal niet gemist deze jongen! Zo fenomenaal speelde man utd gister. Ik overdrijf nu, want west ham bakte er zelf ook weinig van, waardoor achterste linie weinig te verduren kreeg. Maar ja, dat is ook verdienste van het spel van utd!
 
Master D
 
7
14 augustus 2017 om 14:14
Haha, 35 miljoen voor een verdediger die nog niet goed genoeg is om op de bank plaats te nemen in de PL omdat hij nog moet wennen. Mourinho brengt het leuk, maar laat dit soort spelers waarvan we op voorhand al twijfels hebben of hij ooit geschikt voor Man Utd zal zijn lekker in Portugal voor dat geld.
 
psverdave
 
17
14 augustus 2017 om 14:21
Ik vond dat hij zich tegen Real aardig overeind hield. Dat is best knap gekeken naar zijn leeftijd. Misschien heeft dit ook niet zozeer met kwaliteit te maken, maar om de verandering van club en omgeving.
 
AZAlkmaar2
 
23
14 augustus 2017 om 14:35
Wat een onzin. Mourinho heeft gewoon gelijk en geeft een plausibele uitleg. Mkhitaryan was vorig jaar precies hetzelfde verhaal. Niks raars aan.
 
FeyCoev
 
28
14 augustus 2017 om 14:20
Ondertussen stond Daley Blind 'gewoon' weer aan de aftrap gisteren en hij speelde een puike pot tegen Andre Ayew en een aanvallend slecht West Ham. Daar had ik echt meer van verwacht na de aankopen. Deze Lindelof heb ik nog niet afgeschreven maar heb ondertussen wel wat slechte verdedigende acties van hem gezien, dus ik vraag me af of hij beter is dan bijvoorbeeld Smallling.
 
Lupunaro
 
3
14 augustus 2017 om 14:39
ik vond Daley (zoals altijd) toch weer erg redelijk. prima als stand-in voor de linksback, maar kan straks niet mee met het niveau gedurende de rest van het seizoen. hier moet echt nog een speler bij. dat Lindelöf nog niet speelde is echt geen ramp. ik vond het een geweldige wedstrijd en hij pakt zeker nog wel zijn minuten. tegen Real deed hij het prima.
 
Sammerens
 
7
14 augustus 2017 om 14:46
Net als vorig seizoen krijgt Blind tijd tegen ploegen uit het rechter rijtje waartegen je mag verwachten dat je domineert. Tegen de sterkere tegenstanders komt Darmian er in omdat hij verdedigend veel meer kwaliteiten heeft. Zo speelde Darmian dus tegen Madrid en Blind tegen West Ham dat veel spelers mist en een waardeloze voorbereiding gedraaid heeft. Het is eigenlijk treurig dat men momenteel dus aan de hand van de tegenstander moet gaan kijken wie van de 2 er op linksback komt te spelen. Een club als United hoort gewoon 2 volwaardige backs te hebben die zowel aanvallend en defensief voldoende kwaliteiten hebben om gewoon opgesteld te kunnen worden. Niet voor niets zijn er meer en meer geruchten dat United in de markt is voor een linksback. Je ziet nu ook meer en meer fans die aangeven dat ze liever een aankoop voor linksback dan linksbuiten komt. Blind en Darmian hebben beiden ernstige tekortkomingen en dat is gewoon onacceptabel voor een club als United. Zeker omdat beide spelers zo rond hun top zitten en zich dus niet echt meer zullen ontwikkelen. Shaw is weer op de weg terug en traint geloof ik weer met de groep mee. Hopelijk is hij snel fit en kan hij ook eens een tijdje fit blijven. Dan is hij qua kwaliteit en potentie zonder twijfel de enige fatsoenlijke keus die we hebben.
 
LucasAndersen
 
4
14 augustus 2017 om 15:04
Shaw heeft ook in een periode waar ie fit was veel op de bank gezeten omdat Blind en Darmian gewoon de voorkeur kregen. Die jongen staat al 2 a 3 jaar stil, ik moet nog maar zien dat hij ooit nog op niveau komt.
 
Sammerens
 
0
14 augustus 2017 om 15:22
Toen hij terug kwam had hij natuurlijk ook 0,0 ritme en was er tevens kritiek van Mourinho op zijn werkethiek. Niet vreemd dat hij toen niet zomaar uit het niets weer in de basis is gegooid. Er is vanuit United echter alsnog veel vertrouwen in hem. Ik ben het wel met je eens dat het nu wel tijd wordt dat hij het gaat laten zien. Als hij zo blijft kwakkelen en ook in de tijd dat hij fit is Mourinho qua fysieke arbeid niet kan bekoren dan is het einde verhaal. Echter maakt dat de noodzaak tot een aankoop van een linksback alleen maar groter. Je moet gewoon minimaal 1 speler hebben die je zonder nadenken tegen iedere tegenstander in de basis kan zetten. Dat is nu helaas gewoon niet het geval.
 
MartinaRody
 
4
14 augustus 2017 om 14:47
Hoeveel duels speelde hij dan? 2 duels (?!) en dan zo'n conclusie trekken? Gedurfd hoor. Blind stond indd gewoon aan de aftrap en hij is altijd redelijk goed in dit soort duels waarbij man utd 80% balbezit heeft. Maar blind onder druk zal bezwijken en daarom is hij ongeschikt voor niveau dat united moet nastreven. En ja, die corners tegen lec. city heb ik ook wel gezien van hem
 
BenficaAjax1
 
6
14 augustus 2017 om 15:13
Ach tussen Lindeloff, wat een echte klasbak is, en de immer overschatte daley blind zit wel veel verschil hoor. Ik heb Lindeloff jaren bij Benfica gezien en dat word/is een hele goede hoor. Daar gaan ze heel veel plezier aan beleven geloof mij.
 
Borderlands
 
1
14 augustus 2017 om 15:31
Goed spelen tegen Ayew zegt niks... En dat West Ham tegen viel is niet gek wanneer je zoveel belangrijke spelers mist.
 
MartinaRody
 
8
14 augustus 2017 om 16:00
Je had anders voor het duel tijdens live meepraten toch een andere mening toen ik 5-0 voorspelde! Haha
 
Borderlands
 
0
14 augustus 2017 om 21:15
Valse hoop
 
pietverdriet
 
0
14 augustus 2017 om 16:02
Daarentegen werd hij wel in een kopduel afgetroefd door Arnautovic waar zomaar een goal uit kon komen. Dit puur op fysiek terwijl Arnautovic geen typische premier league spits is. Kan me de kritieken op Blind wel voorstellen dat hij eigenlijk te kort komt als het op verdedigen aankomt
 
SpeedyAFC
 
0
14 augustus 2017 om 18:26
Kritiek valt wel mee, deze man speelt nu al jaren bij Man U en elk jaar speelt hij tientallen wedstrijden. Kennelijk doet hij toch iets heel goed wanneer grote trainers als van Gaal en Mourhino hem blijven opstellen.
 
Rugu
 
13
14 augustus 2017 om 14:25
Dit is natuurlijk ook geen verdediger van het niveau wat United nastreeft. Had vooraf al mijn grote twijfels en die heeft hij (van wat ik in de voorbereiding gezien heb) alleen maar gevoed. Ik zie hem eerlijk gezegd nooit een basisplaats veroveren bij United. Neymar 220 miljoen, Pogba 110 miljoen, Coutinho 120 miljoen, Dembele 100 miljoen. Dat zijn nog bedragen die ik ergens wel kan begrijpen. Dat zijn spelers met exceptionele waarde die een team echt beter maken en iets toevoegen. Ik vind het eigenlijk veel zorgwekkender dat er er 35 miljoen betaald wordt voor een huis-tuin en keuken verdediger als Lindelof. Ik heb toch liever 1 Coutinho/dembele dan 3 Lindelof's.
 
Neutraalista
 
1
14 augustus 2017 om 21:06
Maar kun jij die ene coutinho/dembele ook in de verdediging zetten ??
 
Rugu
 
0
15 augustus 2017 om 16:50
Dat zeg ik ook niet. Het gaat om exceptionele kwaliteit waar van mij best heel veel betaald voor mag worden. Ik snap bijvoorbeeld best dat er nu een club is die 90/100 miljoen voor Ramos, Hummels, Boateng wil betalen.
 
Primetime
 
8
14 augustus 2017 om 14:27
Ach dit gezeur kreeg hij bij Chelsea ook met Willian en iedereen vond uiteraard dat Willian voor Liverpool moest kiezen ipv het geld. Na 2 maanden was Willian zo beetje de eerste die op het wedstrijdformulier stond onder Mourinho
 
Sirius
 
0
14 augustus 2017 om 14:29
Weer een irritant onsamenhangend verhaal van Mourinho. Ik vind juist dat veel buitenlandse spelers zich moeiteloos aanpassen in de Premier League. De reden waarom spelers niet slagen in de Premier League, is omdat de clubs miljoenen betalen voor matige spelers of voetballers die niet in het systeem passen...
 
 
0
14 augustus 2017 om 15:31
@sirius En soms heb je die uitzonderingen dat een speler nodig heeft om zich aan te passen. Dat is niets nieuws vooral in de Premier League waar het fysiek veel sterker kan zijn.
 
Isco24
 
0
14 augustus 2017 om 14:47
Eric Bailly werd echter wel direct in het spreekwoordelijke diepe gegooid en werd direct 2 maal achter elkaar man of the match (community Shield en eerste competitie wedstrijd) + speler van de maand augustus, oftewel; de eerste maand van de competitie.
 
Sammerens
 
5
14 augustus 2017 om 15:14
Die laat dan ook direct zien dat hij mee kon in het fysieke geweld van de PL. Buiten dat was er toen ook meer noodzaak, gezien de blessures van de andere centrale verdedigers. Lindelof komt natuurlijk uit een wat zwakkere competitie en heeft in de voorbereiding aangetoond nog wel wat moeite te hebben in zijn nieuwe omgeving. Ik zie het probleem niet als men hem rustig wil gaan brengen. In Engeland kunnen de kritieken niet mals zijn en als de rustige route er voor zorgt dat de speler niet binnen no time kapot wordt gemaakt dan is het toch prima. Voorlopig is de bezetting centraal achterin dik voor elkaar en is er geen noodzaak hem in het diepe te gooien. Waarom dan het risico nemen?
 
TakeMeHome
 
2
14 augustus 2017 om 14:50
AUB geen Perisic & AUB geen Rose. Met alle respect maar je hebt Blind, Darmian, Shaw & Rojo die alle 4 op de linksback uit de voeten kunnen. Overigens wil ik een fitte Shaw met goede wedstrijd ritme best op die back positie zien. Aan de verdediging ligt het echt niet, denk echter dat er nog wel een flank speler toegevoegd kan worden. Al doet Rashford het naar behoren op de flanken & je hebt Martial. Middenveld is ook zowat dubbel bezet, dus vraag ik me echter soms wel af.. is er echt nog één aankoop nodig?? Dan zou ik zeggen, wacht totdat Zlatan weer fit is. Ben wel benieuwd naar de laatste dagen op de transfermarkt.
 
Primetime
 
2
14 augustus 2017 om 14:57
Alleen is Shaw bijna nooit fit en Rojo ligt er ook nog een halfjaar uit
 
Sammerens
 
3
14 augustus 2017 om 15:17
Het gaat uiteindelijk niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Blind speelt bijna alleen tegen zwakkere tegenstanders omdat hij verdedigend gewoon niet goed genoeg is. Darmian speelt dan weer tegen de sterkere tegenstanders omdat hij verdedigend wel zijn mannetje staat, maar hij draagt aanvallend dan weer niets bij. Dan heb je het dus over 2 gemankeerde spelers, een toptalent die helaas al 2 jaar aan het kwakkelen is met blessures en een speler die nog een half jaar geblesseerd is en op linksback ook niet top is. Dat is voor een club als United eigenlijk toch onacceptabel.
 
Dante
 
3
14 augustus 2017 om 15:21
Mensen mogen wel iets meer geduld hebben. Ten eerste heeft Mourinho een oog voor goede verdedigers. Ten tweede, ik heb Vidic en Evra toen ze er net kwamen zien spelen .. Dat zag er niet geweldig uit. Is ook best goed gekomen volgens mij ..
 
 
1
14 augustus 2017 om 15:34
Het lijkt wel alsof alles steeds sneller moet gaan in de voetballerij. Coaches worden na een seizoen bestempeld als 'gefaald', spelers worden na een paar wedstrijden gezien als miskopen. Aan sommige reacties hier te lezen lijken mensen te zijn vergeten dat in het verleden spelers uit andere competities de tijd nodig hadden om zich aan te passen.
 
Dante
 
0
14 augustus 2017 om 18:04
@dutch Ja het is belachelijk. Maar het voordeel is dat als hij 1 goede helft speelt hij weer de beste ter wereld is xD
 
Rugu
 
2
14 augustus 2017 om 15:39
Een oog voor goede verdedigers? Boulahrouz, Bosingwa, Paulo Ferreira, Del Horno, Djilibodji, Filipe, Coentrao. Zaten ook wel een paar missertjes bij natuurlijk
 
Dante
 
0
14 augustus 2017 om 18:06
@rugu Natuurlijk niet iedereen kan raak zijn. Maar het feit dat jij flink ver terug moet geeft wel aan dat hij er best goed in is. Hoe dan ook is het misschien handig om iemand meer dan een week de tijd te geven.
 
Chanturia
 
3
14 augustus 2017 om 18:40
Mourinho had nog nooit van Djilibodji gehoord toen die aangetrokken werd.
 
 
3
14 augustus 2017 om 18:41
Djilobodji kun je natuurlijk geen Mourinho aankoop noemen. Het was niet zijn keuze om hem te halen bij Chelsea. Paulo Ferreira was een top verdediger bij FC Porto. En dat was hij in zijn eerste seizoenen bij Chelsea ook. Bosingwa was een Luiz Felipe Scolari aankoop. Filipe Luis is altijd een top verdediger geweest bij Atletico Madrid. Maar op een of andere boterde het niet tussen hem en Chelsea. Bij zijn terugkeer was hij ook top, wederom goed gezien. Je mag best wel wat meer research doen.
 
ReusXI
 
0
14 augustus 2017 om 16:26
Heeft een beetje een tamme uitstraling. Denk dat hij tekort komt en binnen 2 jaar een stap terug moet doen. Vond hem erg zwak tegen Real.
 
Piranha
 
0
14 augustus 2017 om 17:25
Blind is zoveel beter en verder maarja das niet makkelijk toe te geven als je iets teveel betaald hebt.
 
Ben_Ajax
 
1
14 augustus 2017 om 18:12
Blind gaat zijn minuten echt wel maken. Misschien niet een absolute topper maar altijd degelijk, positioneel sterk, multifunctioneel en zeurt nooit. Daarnaast vind ik hem voetballend (dus niet verdedigend) een van de beste spelers in de premier league