Mourinho legt uit: 'Hij begon heel goed, daarna verdween hij in wedstrijden'
Zaterdag, 25 november 2017 om 07:50

José Mourinho eist verbetering van Henrikh Mkhitaryan. De manager van Manchester United is van mening dat de spelmaker uit Armenië 'verdween' in zijn wedstrijden voor the Mancunians. Mkhitaryan was in de eerste drie Premier League-duels goed voor drie assists, alvorens hij in september goed was voor een treffer in de 4-0 zege op Everton. Daarna verdween Mkhitaryan langzamerhand uit beeld.

Mkhitaryan ontbrak in aanloop naar de laatste wedstrijden tegen Newcastle United en FC Basel zelfs in de wedstrijdselectie. Mourinho geeft nu aan dat hij zaterdag tegen Brighton Hove Albion mogelijk beroep doet op de technicus. "Ik was niet blij met zijn laatste wedstrijden. Ik heb het niet over een of twee wedstrijden, ik heb het over drie, vier en vijf wedstrijden", verklaart hij in aanloop naar het duel op Old Trafford.

"Hij begon heel goed aan het seizoen, maar daarna verdween hij langzamerhand in wedstrijd. Zijn prestaties op het gebied van doelpunten maken, assists geven, druk zetten, balverovering op de helft van de tegenstander, als nummer tien van het elftal, gingen beetje bij beetje achteruit", zo oordeelt Mourinho. "Dat was voldoende reden om hem niet bij de selectie te halen. Anderen werkten hard om een kans te krijgen."

Mkhitaryan startte in tien van de eerste elf Premier League-duels van Manchester United. Na zijn wissel in de 62e minuut tegen Chelsea (1-0 verlies) op 5 november kwam hij niet meer in het verhaal voor. Diverse media in Engeland verzekeren dat Borussia Dortmund de intentie heeft om Mkhitaryan terug naar Duitsland te halen.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Samcro
 
8
25 november 2017 om 08:22
Tot zover de kans dat Ozil naar Utd gaat, als je Mourinho op ziet sommen wat hij verwacht van zijn nr 10.
 
LFCx8
 
1
25 november 2017 om 08:28
Was dan ook eens lekker voor Mkhitaryan om die kop van mourinho niet te zien..
 
 
1
25 november 2017 om 08:50
Iedereen krijgt wel eens een dip. Mkhitaryan was onzichtbaar maar is wel belangrijk voor het team.Soms is het dat hij even rust rust nodig heeft voor de juiste focus in een gezonde concurrende positie.Nu is Zlatan de tien??
 
Donkers
 
0
25 november 2017 om 10:25
United heeft niet echt het geluk met de aankopen van Borrusia
 
ZlatanUnited
 
0
25 november 2017 om 10:55
Hier is niks aan gelogen. Was al aantal welen niet beslissend genoeg. En gewoon niet goed met zijn kwaliteiten. Te lange dribbels en slechte passes. Anderen die ook hard trainen en dan ook de kans verdienen minuten te maken. Soms is even rust goed voor een speler. Om dan weer vertrouwen te uiten naar de speler door weer minuten te maken. Uit het verleden is Mourinho daar wel goed in. En verwacht dat nu ook zo zal zijn.