Mourinho met cynische sneer naar Madrileense pers na heldenrol Bale
Maandag, 2 november 2020 om 08:03

Gareth Bale tekende zondagavond voor zijn eerste doelpunt namens Tottenham Hotspur sinds mei 2013. Dankzij de treffer van de van Real Madrid gehuurde aanvaller won de Noord-Londense club nipt van Brighton & Hove Albion: 2-1. José Mourinho is na afloop erg lovend over Bale en de Portugese manager lijkt daarnaast een sneer uit te delen aan de technische leiding van de Koninklijke.

"Sinds ongeveer een week boekt Gareth echt vooruitgang", zo zei Mourinho over de matchwinner op de aansluitende persconferentie. "Dat baseer ik niet alleen op wat ik zie, de cijfers ondersteunen die visie ook. We weten dat en Gareth weet dat. Ideeën en gevoelens worden door ons met elkaar gedeeld." De winnende coach verlegde vervolgens de aandacht naar het winnende doelpunt van Bale. "Die treffer verdiende hij. En als ik straks vijf minuten de tijd heb, dan ga ik naar Safari om daar eens te kijken wat de websites in Madrid nu weer over hem te zeggen hebben."

"Gareth heeft karakter getoond en daarnaast had hij als invaller een grote impact", vervolgde Mourinho zijn lofzang op de teruggekeerde Bale. "Naast dat doelpunt hielp hij Harry Kane erg goed met zijn ervaring. Ze deden het allebei slim, heel erg slim. Hoe ze de bal bij zich hielden en de bal naar zones brachten waar Brighton ons geen pijn kon doen. Gareth weet dat we om hem geven en hij geeft heel veel om deze club. Het is dan ook een ideale match. Ik ben erg blij dat hij voor de winnende treffer wist te tekenen."

Mourinho gaf verder te kennen dat hij van plan is om Bale aanstaande donderdag in het Europa League-duel met Ludogorets te laten starten. Het rustig brengen van de huurling is echter boven alles van cruciaal belang. "Hij heeft tot dusver nog geen negentig minuten gespeeld. We gebruiken de Europa League om hem ritme op te laten doen en in de Premier League speelt hij wanneer dat mogelijk is. Hij wordt natuurlijk steeds beter, dat lijkt me duidelijk. Gareth zal donderdag starten, al is negentig minuten meedoen geen optie nog. Ik zal hem op de juiste manier inzetten", aldus Mourinho.

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
11
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
   
23:16
23:16
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
   
22:55
22:55
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
   
22:19
22:19
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
66
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
ViscaCatalunya
 
12
2 november 2020 om 08:38
Als de expert in failure bij als het gaat om het winnen van een Champions League met Madrid spreekt dan luistert de wereld. Zidane kan zoveel van deze man leren als het gaat om succes hebben met Madrid.
 
MarrieAanDeBal
 
43
2 november 2020 om 08:51
Ben je sarcastisch? Zidane heeft toch veel meer succes gehad in Madrid dan Mourinho? Denk ik vraag het maar even
 
ViscaCatalunya
 
9
2 november 2020 om 10:24
Ik dacht dat het wel duidelijk was.
 
MoniqueVerschoor
 
7
2 november 2020 om 10:42
Leuk! Zijn eigen grappen gebruiken, omdat je zelf niks beters kan bedenken.. Mourinho heeft 10x meer betekend voor Real als coach dan Zidane. Mourinho maakte van het lachertje van Europa weet een gigant. Zidane kwam binnen bij een kant en klare machine. Nu hij weer terug kwam bij een puinhoop en daadwerkelijk zelf iets moest opbouwen, zie je dat hij geen idee heeft wat hij moet doen.
 
CMG-
 
15
2 november 2020 om 11:31
Zidane kwam terug bij een puinhoop nadat Lopetegui en Solari Real Madrid niet op de rails kregen, kreeg Zidane dit wel. Zidane kwam terug en won gelijk 2 prijzen, had het minst tegendoelpunten in de top 5 competitie en won La liga met 87 punten. Vandaag staat Real Madrid weer aankoop en als Zidane kampioen speelt met Real Madrid is dit na 33 jaar weer is gelukt voor Real Madrid om back to back de titel te pakken in eigen land. Dus Zidane die geen idee heeft wat hij moet doen? Grapjas. On: 1 doelpunt en hij gaat serieus sneren? Hahaha tegen Antwerp was Bale simpelweg een grap, waarom praat hij niet daarover? Maar goed, zij zullen het daar ook snel merken dat Bale op is.
 
Ayrshire
 
10
2 november 2020 om 11:42
Waar heb jij het nou weer over? Ik zal deze adoratie van jou naar Mourinho uberhaupt nooit begrijpen, maar goed laten we dan even in gaan op wat je zegt. Zidane kwam binnen in een gespreid bedje dankzij Mourinho. Eh, tussen het vertrek van Mourinho en de komst van Zidane zit 2,5 (!!) jaar. Heb je Zidane's palmares bekeken bij Real? Mourinho heeft niet meer gewonnen van de PD, en een Cdr. En dan laten we zijn materiaal even buiten beschouwing. In de 5 jaar na zijn vertrek is 4x de CL gewonnen. En met heel ander voetbal dan onder Mourinho. Je mag hem een goede coach vinden, dat is prima. Maar zeggen dat hij 10x meer heeft betekend voor Real als coach dan Zidane slaat natuurlijk helemaal nergens op.
 
John Terry
 
4
2 november 2020 om 11:51
Zidane heeft absoluut meer gewonnen met Real dan Mourinho, maar als kanttekening moeten we toch wel vermelden dat Zidane niet hoefde te dealen met Pep’s Barca. Zowel nationaal als Europees. Sinds het moment dat Zidane voor het eerst binnen kwam gaat het bij Barca bergafwaarts.
 
ViscaCatalunya
 
0
2 november 2020 om 12:21
In de competitie zeker. Maar in de CL speelden ze in die jaren maar 1 keer tegen elkaar. Dat was die keer dat Messi op dreef was.
 
RobbinOort
 
2
2 november 2020 om 16:20
Monique ben je serieus? Mourinho maakte van Real juist een afgunstig gehaat klasseloos lachertje, met beleid, reacties, soaps en antivoetbal. De man die de klasse terug bracht was Ancelotti waarop vervolgens idd Zidane ging oogsten. Maar wat heeft Mourinho betekend? Behalve het smaderige wegwerken van clubiconen, onrust in de kleedkamer en slechte banden met pers, andere clubs en vooral intern veel gemor?
 
maurootje
 
25
2 november 2020 om 08:44
De kritiek die Bale de laatste jaren kreeg was in mijn ogen anders gewoon redelijk terecht; zag er nooit gemotiveerd uit, een stap kon hij al eerder maken maar weigerde dat gezien zijn huidige salarisstrookje en speelde bijna altijd matig ALS hij speelde. Mislukt zou ik hem ook niet noemen want heeft legendarische doelpunten gemaakt als bijvoorbeeld tegen Barcelona waar hij Batra er simpeljes uitloopt en ook paar keer belangrijk geweest in CL knock-out. Maar er had veel meer ingezeten, zou je zeggen
 
Isco24
 
38
2 november 2020 om 09:00
Andersom natuurlijk ook, Bale wilde naar China maar Real Madrid wilde -ondanks een eerder akkoord over geen transfersom- toch een transfersom ontvangen van Jiangsu. De reden? Omdat ze in de voorbereiding verloren en ze vonden dat ze of Bale, of geld nodig hadden.. Uiteindelijk is Real kampioen geworden, maar hebben Bale amper gebruikt en hebben ook niemand meer aangeschaft na het afketsen van de transfer naar China. Vind het dan ook zeker 50/50 wat betreft de oorzaak van de 'ruzie' tussen Bale en Real.
 
La~Decima
 
2
2 november 2020 om 12:29
Nee dat was omdat Asensio zwaar geblesseerd raakte en ze een vervanger wouden. Achteraf was het natuurlijk beter geweest om Bale toen te verkopen en het risico te nemen maar opzich is het een logische keuze dat je bij blessures eerst intern kijkt of je het probleem kan oplossen. Bale speelde in de eerste seizoenshelft tot december bijna alles, behalve 1 wedstrijd tegen PSG. Toen Hazard fit raakte en Vini beter begon te worden werd hij gepasseerd, ook mede omdat Bale erg weinig bracht.
 
Prem93
 
9
2 november 2020 om 08:55
Gewoon geweldig dat Geret Bale weer zijn niveau haalt nadat hij bijna een jaar lang is gekleineerd bij Madrid. Vind dit gewoon een geweldenaar die het goed gaat doen bij Spurs!
 
Lierse1997
 
21
2 november 2020 om 09:24
Heb je hem zien spelen tegen Antwerp? En leuk dat hij nu een goal maakt, maar als dit “zijn niveau” is dan is het triest gesteld met Bale.
 
domburg
 
0
2 november 2020 om 13:09
tegen Antwerp was Bale ontzettend zwak . de goal tegen B&H die Bale maakte was een kans en kon hij niet laten liggen maar we moeten toch eerlijk zijn dat er enorm zwak werd verdedigd op die fase. de verdediger die het dichtste bij stond , stond op 2 meter en een andere op 2.5m....sorry hoor maar dit was een makkie.... normaal krijg je in de PL nooit zoveel ruimtes in the box... ben benieuwd naar de volgende wedstrijden van de Spurs en vooral van Bale, heel benieuwd of er bevestiging komt.
 
Sanderr
 
7
2 november 2020 om 09:31
Whut? Hij maakt als invaller 1 goal, het is nog veel te vroeg om te zeggen dat hij 'zijn niveau' weer haalt. Tegen Antwerp bijvoorbeeld was het schijnbaar 3x niks (heb zelf alleen de samenvatting gezien). Gareth Bale was, op zijn top, van absoluut topniveau. Dat niveau is hij nog heel ver van verwijderd hoor en de kans is groot dat hij er nooit meer in de buurt gaat komen ook.
 
Prem93
 
0
2 november 2020 om 09:34
@lierse @ Sanderk91, dat kan misschien kloppen maar deze man gun je het toch gewoon? Hij was de speler die in zijn eentje wedstrijden deed beslissen
 
La~Decima
 
1
2 november 2020 om 12:30
Ik denk dat de meeste Madristras hem dit ook gewoon gunnen, de Bale bij Tottenham en in de eerste jaren bij Real (al was hij toen wel een andere speler) waren geweldig. Ik hoop dat ie het goed doet en Spurs hem overnemen. Zoiets zou alleen winners hebben.
 
Sanderr
 
1
2 november 2020 om 15:49
Ik gun het hem zeer zeker, vind Bale persoonlijk wel een gave speler. Wilde alleen een beetje nuanceren. Een goal als invaller is, ookal is het de winnende, nog niet direct je niveau weer halen. Laten we de komende maanden zien wat Bale in de PL en CL kan laten zien
 
Reservebank
 
9
2 november 2020 om 09:00
Mourinho is natuurlijk een uitstekende peoplemanager die hier gewoon precies zegt wat Gerrit nodig heeft, niets mis mee
 
nederland79
 
0
2 november 2020 om 09:06
Toch altijd bijzonder. Hij is toch niet geblesseerd geweest? Waarom kan hij dan geen 90 minuten spelen, hij heeft toch gewoon door getraind. Zal wel aan mij liggen maar als zonder wedstrijden geen 90 minuten kunt spelen dan train je verkeerd
 
Isco24
 
5
2 november 2020 om 09:15
Hij heeft van 09 september tot 16 oktober een knieblessure gehad, zijn langste blessure in de afgelopen 3 jaar..
 
Mason38
 
0
2 november 2020 om 15:15
Een training blijft toch wat anders dan een wedstrijd van 90 minuten. Daarnaast mist Bale simpelweg wedstrijdminuten en - ritme.
 
nederland79
 
0
3 november 2020 om 09:40
daar ben je dus zelf bij, dan train je verkeerd. Maar ik lees net dat hij dus wel geblesseerd was, dan wordt het een ander verhaal.
 
TILBURG013
 
5
2 november 2020 om 10:15
Heldenrol en sneren naar de beste club ter wereld door een goal tegen de nummer 16 van de PL.. Het moet niet gekker worden..
 
mcgregor
 
1
2 november 2020 om 10:46
Nou wij een ieder met een real Madrid hart hopen van harte dat hij een top seizoen draait. Dat zou dan betekenen dat Tottenham waarschijnlijk definitief overneemt. Moet er niet aan denken dat ze hem niet willen en dat hij volgend jaar wat tevens zijn laatste contact jaar is weer deel uit gaat maken van de selectie.
 
La~Decima
 
0
2 november 2020 om 12:32
Precies, hij blij, wij blij, Papa Perez blij. Ik ben hem dankbaar voor zijn eerste seizoenen. Jammer dat het zo is gelopen. Hopelijk kan hij bij Spurs blijven en kunnen we Mbappe inlijven.
 
Mason38
 
0
2 november 2020 om 15:16
Ik verwacht ook dat Bale - mits hij fit blijft en een goed seizoen draait - niet meer terugkeert naar Madrid, maar bij Spurs blijft. Zou voor beide clubs de beste oplossing zijn.
 
 
4
2 november 2020 om 10:46
Ha ha ha, Mourino roert zich weer. Wint met zijn geweldige Tottenham met de grootste moeite van Brighton Hove Albion en blèèèrt alsof Bale de winnende maakt in de WK finale.
 
La~Decima
 
0
2 november 2020 om 12:34
Sinds een week boekt ie vooruitgang? Wacht, een week? Dat is nog niet zo lang. De Real Madrid huurlingen doen het goed. Daar ben ik blij om. Hopelijk kan Bale zijn geluk terugvinden bij de Spurs. Mourinho mist Wenger al zie ik en moet nu een nieuwe club en persoon vinden om over te klagen. Als Madridfan voel ik me vereerd :P .
 
Sirius
 
1
2 november 2020 om 12:35
Nogal onnodig. De kwaliteiten van Bale hebben nooit echt ter discussie gestaan. Z'n mentaliteit enigszins en natuurlijk z'n astronomische salaris zorgden ervoor dat het huwelijk tussen hem en Real Madrid zo eindigde. Twee kijven, beiden schuld.