Mourinho: 'Of ik verwacht dat hij elke week 'man of the match' is? Nee'
Zondag, 15 april 2018 om 13:18

Paul Pogba werd in 2016 voor 105 miljoen euro door Manchester United teruggehaald van Juventus om hem tot een van de grote sterren op Old Trafford uit te laten groeien. De Fransman kent echter een wisselvallig huidig seizoen en verloor op een gegeven moment zelfs zijn basisplaats. Afgelopen weekend was hij met twee doelpunten echter de grote man tegen aanstaand kampioen Manchester City en dat kon trainer José Mourinho wel bekoren.

"Ik zal jullie vertellen wat ik hem heb verteld na de wedstrijd tegen City. 'Ik verwacht niet dat je elke week 'man of the match' wordt, ik verwacht niet dat je elke week twee doelpunten maakt. Ik verwacht dat je consistent bent op een bepaald niveau.' Dus als je me vraagt of ik verwacht dat Paul elke week 'man of the match' wordt? Nee. Of ik verwacht dat hij elke week twee keer scoort? Nee. Maar ik verwacht dat Paul, en dat is een uitdaging die hij zichzelf moet stellen, een bepaalde stabiliteit vast weet te houden en niet een goede wedstrijd speelt, dan een redelijke en dan een slechte", was de Portugees duidelijk tijdens een perspraatje.

"Ik denk dat hij moet proberen om dat stabiliteitsniveau vast te houden en natuurlijk komt er dan weleens een speciale wedstrijd met een speciale prestatie, zoals tegen City. Het eerste is stabiliteit op de training, tijdens de werkweek. En ik ben de afgelopen twee, drie weken erg blij met wat hij laat zien", ging Mourinho, die vindt dat zijn elftal soms niet genoeg respect krijgt, verder. "Als we niet goed spelen pakken mensen ons aan, dat begrijp ik ook. Ik heb bijvoorbeeld nooit geklaagd over de kritiek na de tweede wedstrijd tegen Sevilla. Als je niet goed speelt, hoef je ook geen lof te verwachten."

"Maar als we wel goed spelen is er altijd een 'maar'. Het lijkt erg moeilijk voor de mensen om het team lof toe te zwaaien en de jongens te complimenteren. Dit is een elftal dat meerdere keren karakter heeft getoond. Een team dat terug is gekomen van een 2-0 achterstand om zijn laatste wedstrijd te winnen. We hebben nu al meer punten dan we aan het einde van het afgelopen seizoen hadden en we hebben van verder iedereen in de Premier League gewonnen. Ik zou willen dat mensen wat eerlijker zijn als we iets positiefs doen. Als mensen de waarheid vertellen als we slecht spelen, zouden ze dat ook moeten doen als het wel goed gaat."

Meer nieuws
   
10:43
10:43
Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
2
   
10:34
10:34
Kemper spot met ongelukkige Roda-doelman: 'Hij zat een avondje in het casino'
0
   
10:00
10:00
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
   
09:45
09:45
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
   
09:33
09:33
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
JairArsenal
 
1
15 april 2018 om 14:27
Zo zo José, prima reactie... heeft ook gewoon gelijk en legt de vinger precies op de zere plek. Pogba moet stabieler worden. Clubs worden altijd op bepaalde manieren beoordeeld...
 
Sirius
 
1
15 april 2018 om 15:06
Ik ben het met hem eens betreft Pogba, maar zijn argument over respect en dat er altijd een maar is, is maar deels waar. Uiteindelijk staan ze wel gewoon tweede en dat is knap. Echter moet hij niet beginnen over het verschil in punten in vergelijking met vorig seizoen. Daar is namelijk een heel logisch argument voor: Alexis Sanchez (?), Lukaku (84,7 miljoen), Matic (44,7 miljoen) en Lindelof (35 miljoen), al speelt de laatstgenoemde niet veel (meer).
 
MilanCA_
 
0
15 april 2018 om 15:16
Zoals je al zegt speelt Lindelöf niet veel meer. Ze hadden vorig jaar Ibra nog ter beschikking, en ze stonden ook zonder Sanchez al op de tweede plek. Matic is absoluut een versterking gebleken, maar ik vind het te kort door de bocht om te zeggen dat het alleen door de aankopen komt. Manu draait gewoon een erg goed seizoen en dat mag gezegd worden. Daarbij komt nog dat ze hebben zitten sukkelen met blessures dit seizoen van Fellaini, Pogba, Herrera, Bailly, Smalling en Lukaku (kort)