Mourinho prijst ballenjongen na 'assist': 'Dit vergeet hij nooit meer'
Woensdag, 27 november 2019 om 06:42

Tottenham Hotspur plaatste zich dinsdagavond voor de achtste finales van de Champions League nadat er op eigen veld met 4-2 werd gewonnen van Olympiacos. De Griekse opponent kwam voor rust nog op een 0-2 voorsprong, waarna the Spurs na een vroege wissel van Eric Dier en een geweldige tweede helft de drie punten in eigen huis hielden. Manager José Mourinho bood na afloop zijn excuses aan Dier aan, terwijl hij lovende woorden over had voor een ballenjongen. "Ik wilde hem na afloop uitnodigen in de kleedkamer om de overwinning te vieren met het team, maar hij was al weg", aldus Mourinho tegenover de BBC.

Door goals van Youssef El Arabi en Ruben Semedo stonden de bezoekers na nog geen twintig minuten spelen al op een 0-2 voorsprong. Mourinho besloot in te grijpen en haalde Dier na 29 minuten naar de kant ten faveure van Christian Eriksen. "Het eerste wat ik publiekelijk wil zeggen is wat ik ook in de kleedkamer al heb gezegd en dat is dat ik mijn excuses aanbied aan Eric Dier", zei Mourinho direct na afloop tegenover BT Sport. "Voor een spelers is zoiets nooit makkelijk maar dat geldt ook voor de technische staf. We hadden een oplossing nodig en we deden dit voor het team. Het ging tussen hem en Harry Winks, maar het was een lastige keuze. Iedereen begreep het, Eric ook. Zoiets is nooit makkelijk te te leggen, maar het gaat om het team en niet het individu."

Bij de 2-2 van Harry Kane was een belangrijke rol weggelegd voor een ballenjongen. Door snel handelen kon Serge Aurier ploeggenoot Lucas Moura de diepte insturen met een ingooi, waarna het voor Kane een koud kunstje was om te scoren. Mourinho ging direct naar de ballenjongen toe en bedankte hem hartelijk. "Ik houd van intelligente ballenjongens", aldus Mourinho. "Deze jongen van vandaag was briljant. Hij leest de wedstrijd, begrijpt het en geeft een belangrijke assist. Het was een belangrijk moment voor hem en hij zal dit nooit vergeten."

"We hebben ons geplaatst voor de volgende ronde en dat is het belangrijkste voor ons allemaal", aldus Mourinho, die zijn ploeg zag winnen door goals van Dele Alli, Aurier en tweemaal Kane. "Het was niet makkelijk, Olympiacos is een goed team en speelde vanuit een goede organisatie. Ik had niet verwacht dat onze jongens thuis zoveel druk zouden voelen. De afgelopen maanden zijn de resultaten niet goed geweest. Ze hebben een zware tijd achter de rug. In de rust heb ik gezegd dat ze rustig moeten blijven. Ik zei dat ze het vertrouwen moesten blijven houden en dat ze in zichzelf moesten blijven geloven."

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
34
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
JK-Ajax
 
26
27 november 2019 om 07:34
Geweldig gedaan inderdaad, dit wint wedstrijden. Overigens vind ik het zo vreemd dat de goal toegestaan werd, naar mijn idee was de sliding eerst de man en later de bal. Maar een beeld van dichtbij heb ik niet gezien dus wellicht bleek daar anders uit.
 
memphisdepay
 
6
27 november 2019 om 08:09
Helemaal niet vreemd. Er is niet gefloten voor die sliding waarna een ingooi volgt. Volgens mij is het dan weer gewoon een nieuwe situatie. Dat is overigens ook maar goed ook nu gebeurt dit snel maar stel je voor dat de var helemaal terug gaat kijken na een aanval van 30-60 seconden. Daar wordt niemand vrolijk van.
 
JK-Ajax
 
7
27 november 2019 om 08:37
Dus het zou helemaal niet vreemd zijn als blijkt dat het een overtreding is, de var dit constateert maar het niet terugdraait omdat er wat seconden tussen zitten? Overtreding is een overtreding, het is toch exact waar de var voor bedoeld is?
 
Lierse1997
 
7
27 november 2019 om 09:15
Je hebt zeker een punt maar zoals mephisdepay zegt gaat er vanaf die ingooi een nieuwe fase in, en dan mag de VAR die voorgaande fase niet meer beoordelen. Bij die penaltyfase van PSG tegen Real bijvoorbeeld is de bal heel de tijd in het spel gebleven en bleef de fase gewoon verder gaan, daarom mocht de VAR die fase met Marcelo wel beoordelen.
 
memphisdepay
 
1
27 november 2019 om 09:43
Als iets geen corner, ingooi of vrije trap is dan gaan ze het achteraf ook niet terugdraaien als er een goal uitkomt. Ik ben het met je eens hoor dat het een overtreding is maar je moet wel grenzen hebben met de Var. Je ziet nu bijvoorbeeld vooral in de eredivisie dat hele aanvallen waarin een bal achterin op eigen helft afgepakt worden, afgefloten kunnen worden door een lullige overtreding die een scheids niet gezien heeft. Dat is naar mijn mening helemaal verkeerd. Ik kan toevallig hiervan 2 voorbeelden van Ajax herinneren dit seizoen 2 weken geleden tegen Utrecht werd er een overtreding gemaakt door Ajax op eigen helft waarna Ajax vervolgens scoorde. Vind jij dan dat ze zo'n goal af moeten keuren?
 
JK-Ajax
 
0
27 november 2019 om 15:10
Thanks heren, ik had daar oprecht nog niets van meegekregen dat het zo in elkaar steekt. Dat zal dan ook de reden zijn dat ik weinig vervolgen reacties zag toen de overtreding gemaakt werd. Bij nader inzien kan ik me daar ook prima in vinden, er moet ergens een grens gesteld worden inderdaad.
 
Onlogisch
 
1
27 november 2019 om 10:49
Ja leuk. Dan wordt er gescoord in de 45ste minuut en dan ziet de VAR een overtreding terug in de 1ste minuut.
 
cabinessence
 
11
27 november 2019 om 08:29
Haha, volgens mij hebben ballenjongens gewoon de instructie om zo snel mogelijk een bal te geven aan de speler die 'm wil hebben (wat ze doorgaans bij de thuisploeg wat sneller zullen doen dan bij de uitploeg). Om daar dan van te maken dat het "briljant" was en dat hij "de wedstrijd leest"... Maar goed, mooie TV, die jongen had waarschijnlijk de avond van z'n leven en Mourinho kon weer even z'n momentje pakken.
 
ejturkeste
 
10
27 november 2019 om 10:10
Grappig hoe ik deze man toch kan haten en van hem kan houden. Heel sterk om te benoemen dat het voor een speler heel vervelend is om zo te worden gewisseld, leuk van hem om die ballenjongen in het zonnetje te zetten. Zo is hij dan ook wel weer
 
Schop1989
 
2
27 november 2019 om 11:24
Zijn aanpak tot dusver is al leuker dan hoe hij begon bij United en zijn 2e periode bij Chelsea. Ik hoop dat hij dat norse een beetje kwijt gaat raken en weer de man van de gekke acties/uitspraken word en die schorsingen gewoon weer voor lief neemt! Mourinho kan ook veranderen, dus ik hoop dat zijn spel ook aanvallender gaat worden en dat hij in ziet dat het verdedigen toch minder vruchten oplevert.