'Mourinho reageert na Supercup op transfervoorstel voor Fosu-Mensah'
Woensdag, 2 augustus 2017 om 08:37

Voor Timothy Fosu-Mensah ligt mogelijk een verhuurperiode in het verschiet. Watford hoopt de verdediger een jaar onderdak te bieden, zo schrijft de Daily Mail woensdagochtend. José Mourinho wil echter nog een week wachten voordat hij de knoop doorhakt. De oefenmeester verlangt meer duidelijkheid over de invulling van zijn selectie voor komend seizoen.

Fosu-Mensah maakte vorige maand zijn opwachting in de wedstrijden tegen Real Madrid en Manchester City in de voorbereiding. Watford zet echter vraagtekens bij het perspectief van de enkelvoudig international van Jong Oranje onder Mourinho, die niet bekendstaat om de inpassing van jeugdspelers in zijn ploeg. Fosu-Mensah kwam vorig seizoen tot elf competitieduels en werd veelal uit de selectie van Manchester United gehouden.

Een beslissing van Mourinho wordt verwacht na de wedstrijd tegen Real Madrid op dinsdag om de Europese Supercup. De negentienjarige Fosu-Mensah kan onder meer worden ingezet als rechtsback, maar voor die positie hopen the Mancunians zich te versterken met Serge Aurier. Bovendien werd Nemanja Matic deze week voor minstens 45 miljoen euro overgenomen van Chelsea en dus is Fosu-Mensah niet noodzakelijk als defensieve middenvelder.

Het contract van Fosu-Mensah loopt nog drie jaar door. Watford, dat landgenoot Steven Berghuis onlangs verkocht aan Feyenoord, hoopt het jeugdproduct van Ajax te verleiden met het uitzicht op meer speeltijd. Eerder deze week zei Fosu-Mensah niet te weten of hij de beoogde stand-in van rechtsback Antonio Valencia wordt. "Ik probeer me gewoon te ontwikkelen. Ik ben jong en moet nog veel leren, maar dat doe ik elke dag. Ik werk met een van de beste trainers ter wereld en daar ben ik dankbaar voor", aldus het talent op de website van zijn club.

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
11
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
15
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
94
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
FCAMSTELVEEN
 
1
2 augustus 2017 om 08:49
Ik dacht dat het Reading van Stam ook grote interesse had om deze speler te huren?
 
caribbean
 
16
2 augustus 2017 om 09:07
Ik snap niet dat een club als PSV hem niet probeert te halen, Schwaab en Iismat zijn beide ongeschikt. Ik denk dat ze bij Psv in geldnood zitten ofso anders liggen ze niet zo te slapen.
 
ElPistolero16
 
17
2 augustus 2017 om 10:46
Wil ManU hem wel verhuren aan de Eredivisie? En wil Amsterdammer Fosu-Mensah die als jonkie bij Ajax zat oh zo graag in de Eredivisie bij psv spelen die Europees voetbal dreigen mis te lopen terwijl hij bij Watford PL kan spelen tegen alle topclubs van Engeland?
 
Arnout108
 
1
2 augustus 2017 om 11:13
Isimat is een prima verdediger voor de eredivisie. Schwaab is inderdaad minder. Maar ik ben bang dat Brands en Cocu daar anders over denken. Hoezo zou psv in geldnood zitten. Ze hebben net 2 redelijk dure spelers gehaald en zijn nog bezig met een linksback.
 
Kluivert8
 
3
2 augustus 2017 om 09:22
Het wordt eens tijd dat deze jongen wekelijks gaat spelen al dan niet bij een laagvlieger in England of elders. In potentie een top speler maar er moeten nu wel hier en daar stappen worden gemaakt.
 
Clarkkent2
 
3
2 augustus 2017 om 09:43
Reading speelt championship en dat vind ik te laag niveau voor zo'n toptalent. PSV speelt eredivisie dus United zal ook liever Premier League ervaring willen laten opdoen. Daarbij vind ik absoluut niet dat Nlse clubs moeten gaan opleiden voor Engelse clubs. oop dan een jonge speler als van Drongelen voor 4 miljoen en zet hem in de basis.
 
FCAMSTELVEEN
 
2
2 augustus 2017 om 09:52
Juist voor verdedigers is dit een mooi podium om je te ontwikkelen. Spijkerharde competitie. Veel meer strijd en werklust
 
Clarkkent2
 
11
2 augustus 2017 om 10:07
onzin, als supertalent moet je gewoon gelijk in de PL meekunnen. Fosu Mensah zit bij United al tegen de basis aan, bij Watford moet ie kunnen uitblinken.
 
Sammerens
 
0
2 augustus 2017 om 10:11
Fosu-Mensah is een groot talent, maar om te stellen dat hij bij United tegen de basis aan zit is gewoon onzin. Hij is op geen enkele positie met zekerheid de eerste vervanger te noemen. Wellicht dat hij, mocht Aurier niet komen, zich tijdens de tour naar eerste reserve van Valencia heeft weten te spelen, maar zeker is het niet.
 
Clarkkent2
 
4
2 augustus 2017 om 10:19
Voor zon jonge jnge heeft ie al best vel wedstriujden gespeeld en niet alleen in de League cup. We kunnen discussieren over hoe dicht hij daadwerkelijk tegen de basis aanzit. Maar ga ajb in op mn echte punt van betoog: Cha,mionship is te laag voor dit sgrote talent, hij moet gewoon direct in de PL ervaring opdoen.
 
Sammerens
 
2
2 augustus 2017 om 10:43
Oh daar ben ik het volledig mee eens hoor. Fosu-Mensah naar de Championship sturen zou onnozel zijn. Ik ben er zeker van zijn dat hij in de PL zal komen te spelen indien United hem gaat verhuren. Het lullige voor Fosu-Mensah is dat hij eind vorig seizoen mede dankzij wat blessures de kans op speeltijd kreeg. Echter raakte hij bijna direct geblesseerd aan zijn schouder in de wedstrijd tegen Tottenham. Vervolgens lag hij er een wedstrijd of 4 uit en heeft Tuanzebe 3 vd 4 wedstrijden in de basis gestaan. Die speeltijd was anders zeker weten voor Fosu-Mensah geweest. Soms moet je ook een beetje geluk hebben.
 
blabla84
 
10
2 augustus 2017 om 08:54
Nu haal je aurier, terwijl je Valencia heb en fosu daar makkelijk achter zou kunnen spelen. Je hebt darmian evt. ook nog. Zonde.
 
Powntarzan
 
1
2 augustus 2017 om 09:21
Inderdaad Valencia en Fosu zou kwalitatief al genoeg zijn in de prem maar we kennen Mourinho die wil echt twee toppers op elke positie. Daarnaast verwacht ik dat Darmian vertrekt, Inter zoekt ook nog een rechtsback en mijn gevoel zegt dat Darmian daar naar toe vertrekt.
 
Het Muurtje
 
5
2 augustus 2017 om 09:53
Toppers ? Gordon en Gerrard ? Dat zijn toppers. Zo kun je Aurier niet noemen.
 
Sammerens
 
3
2 augustus 2017 om 09:57
Het is lastig in te schatten waar Darmian staat qua rangorde voor de rechtsback. Shaw is natuurlijk weer geblesseerd, dus op de tour is Darmian meer op linksback gebruikt. Iets wat vorig seizoen natuurlijk ook al het geval was. Daarbij heeft Blind op de tour werkelijk waardeloos gespeeld en zal Darmian waarschijnlijk toch voorlopig als linksback gezien worden. Er zijn zoals Powntarzan al zegt ook wel geruchten dat er interesse in Darmian is, maar ik kan me niet echt voorstellen dat United hem nog zal laten gaan. De linksback positie is echt het grootste zorgenkindje op dit moment. Zonder Darmian houden we tot Shaw terug komt alleen Blind en Mitchell over. Verder is Valencia natuurlijk alweer 32 (over 2 dagen). Als ze Aurier aan zouden trekken dan kan Fosu-Mensah mooi 1-2 seizoenen Premier League ervaring opdoen en zo groeien naar een hoger niveau. Als Valencia dan afzwaait kan hij het dan uitstekend met Aurier uit gaan vechten.
 
blabla84
 
0
2 augustus 2017 om 10:13
Als ze aurier halen, moet fosu wel minimaal verhuurt worden anders staat hij gewoon stil de komende 1 a 2 jaar. Ik zie liever dat hij speel't tegen de kleinere teams en invalt voor Valencia. Dan dat er een nieuwe back bij komt van tientallen miljoenen en ook nog eens bekend staat als lastig mannetje. Laat aurier lekker zitten.
 
MGMV
 
16
2 augustus 2017 om 08:57
Zou mooi zijn voor Fosu-Mensah om net als Aké eens langere tijd basis te staan bij een club. Want het lijkt me nog steeds sterk dat hij de directe back-up is voor een positie op dit moment.
 
076Ray
 
9
2 augustus 2017 om 09:22
Zonde Fosuh Mensah had bij Ajax nu zeker een basisplaats gehad. Erg jammer maar de financiele kaart is andere koek bij united
 
Dammie
 
8
2 augustus 2017 om 09:32
Dat weet je natuurlijk niet want je hebt geen flauw idee hoe hij zich bij Ajax ontwikkeld zou hebben en wat er dan allemaal op zijn pad gekomen zou zijn.
 
Sammerens
 
8
2 augustus 2017 om 09:36
Als je in een topcompetitie wil komen te spelen dan kan je veel beter via de jeugdopleiding van United komen. Dat 'bij Ajax (of andere Nederlandse club) had hij al zeker een basisplaats gehad' verhaal kennen we wel. Kunnen spelers als Tete, Riedewald, Bazoer of Cerny over meepraten. Nouri en van de Beek worden al jaren als wereldtalenten bestempeld en die zagen we toch ook nog niet in de basis staan, ondanks dat beiden al even 20 jaar oud zijn. Ook hier zijn geen enkele garanties. We moeten het ontwikkelingsverhaal via Nederland eens niet zo overdreven rooskleurig schetsen.
 
Djoowey
 
1
2 augustus 2017 om 09:39
Noem er dan eens op die het niet gered heeft ? Check Feyenoord dan? Spelers die te vroeg weg gaan floppen of doen er veel langer over om het Nederlands elftal te halen.
 
lausho
 
8
2 augustus 2017 om 09:45
Sinds de toptalenten vertrekken naar Engeland etc. hebben we geen topspelers meer in NL. Ajax kan er ook geen 20 opstellen, maar daar spelen talenten wel en hebben ze ook een grote kans om in topcompetities te komen, Ajax staat gewoon in de lijstjes met hofleveranciers naar de PL terwijl het niet eens hun eigen competitie is. Riedewald (pl), Tete (lique 1) en Bazoer (bundesliga) spelen trouwens wel in de topcompetities en dan hebben we het over spelers die het niet gemaakt hebben bij Ajax, als je dat wel doet, speel je in de top van de topcompetities zoals Verthongen, Alderweirld en Eriksen. Nouri en van de Beek, dit jaar zou hun jaar worden, we zullen nooit weten hoe ver Nouri zou komen en van de Beek is nog altijd een toptalent. Cerny heeft gewoon veel blessures gehad, dat kun je overal krijgen.
 
Sammerens
 
10
2 augustus 2017 om 09:46
Wat ik wil zeggen is dat er absoluut geen garantie is dat een speler in Nederland 'allang een basisplaats zou hebben gehad'. Die opmerking zie je bij dit soort topics constant genoemd worden. De route via de Eredivisie is in mijn ogen lang niet zo zaligmakend als sommigen het doen voorkomen. United heeft gewoon 1 van de beste opleidingen ter wereld. Ze staan op plek 3 van de ranglijst van opleidingen die spelers in een top 5 competitie hebben rondlopen. Als je dus in een topcompetitie wil komen te spelen, dan is het dus aantoonbaar dat dit via de United academy zeer haalbaar is. Het is wat te makkelijk om alles altijd maar op financiele beweegredenen te gooien.
 
lausho
 
3
2 augustus 2017 om 10:10
Nee maar de kans is wel een stuk groter, zet de basis van Man Utd en Ajax maar naast elkaar in de EL finale en dan is het ook nog zo dat Man Utd een periode heeft gekend waar jeugdspelers een kans kregen onder van Gaal, onder Mourinho is dat weer minimaal, bij Ajax is gewoon beleid dat in principe jeugdspelers voor aankopen gaan als ze er zijn. We hebben ook niet zoveel geld om alleen maar te kunnen kopen, maar dat is nou juist een kracht van Ajax in het voordeel van jeugdspelers. Verder vind ik dat je ED en Ajax niet kunt vergelijken, Ajax springt er echt uit als springplank naar topcompetities, we hebben de geschiedenis ook mee wat dat betreft. Aangezien de PL een topcompetitie is, het hun thuisland is en ze daar een aandeel home grown moeten hebben zijn Engelse clubs, zeker Man Utd, natuurlijk al gauw hofleverancier. Hoe staat het ervoor zonder de PL met Man Utd? Daarnaast als je kijkt vanuit alleen het NL talenten perspectief dan is het ronduit slecht, welk NL talent is nou doorgebroken in Engeland vanuit een engelse opleiding, Ake? Kongolo speelt op een hoger niveau bv.
 
Sammerens
 
6
2 augustus 2017 om 10:24
Die kans is niet veel groter. In de lijst met opleiders voor de top 5 competities stond Ajax bij het laatste onderzoek van het Cies op de gedeelde 50ste plek. United stond op plek 3. Tel je de spelers in hun eigen selectie niet mee, dan staan ze nog steeds op plek 3. Dan is het toch duidelijk dat je via de United Academy een grotere kans hebt om in een topcompetitie te komen spelen. Het is zeker geen degradatie richting Ajax toe, want die verrichten gewoon fantastisch werk. Men doet hier echter vaak alsof wij de enigen zijn die op kunnen leiden en zijn dan overdreven negatief over spelers die jong vertrokken zijn. Fosu-Mensah is 19 en wordt misschien verhuurd naar een Premier Laegue club. Daar is echt absoluut helemaal niets mis mee. Net zoals er niets mis is met de stap die Ake heeft gezet. Heeft overduidelijk aangetoond een hoog niveau te hebben, maar krijgt helaas de kans niet bij Chelsea. Nu even een stapje terug naar een kleinere club die simpelweg gewoon nog in een topcompetitie speelt. Doet hij het daar weer goed dan zit hij binnen no time bij een mooiere club in een topcompetitie. Kongolo heeft ook gewoon een mooie stap gemaakt. Om te zeggen dat hij daar speelt is wat voorbarig natuurlijk, aangezien hij eerst maar een basisplaats moet bemachtigen. Beide spelers hebben het in mijn ogen prima voor elkaar.
 
lausho
 
1
2 augustus 2017 om 10:54
@sammerens De kans op speeltijd is veel groter bedoel ik. Verder is het vergelijk niet geheel eerlijk aangezien clubs die niet uit een van die competities komen een nadeel ondervinden omdat het niet hun eigen competitie is. In spaanse spelen toch vooral veel spanjaarden in italie, italianen etc. en dat vergroot hun aandeel flink. Als club buiten de top 5 competitie is het dus veel lastiger in die lijst te komen. Er is echter een verschil als je Nederlander bent in een buitenlandse competitie, daarom vanuit dat perspectief geen goede stap, er is nog nauwelijks iemand echt geslaagd via die weg. Ake zal niet bij Chelsea in de basis komen net als Mensah bij Man Utd, Kongolo is via Feyenoord een stap verder, dan kom je gewoon met meer bagage binnen.
 
Sammerens
 
4
2 augustus 2017 om 11:18
Meer kans op speeltijd, maar wel op een lager niveau. Zeker als je lang bij Jong Ajax komt te spelen. Ake zei in een interview eens mooi hoe hij er tegen aan keek. Hij zei er zich van tevoren bewust van te zijn dat hij waarschijnlijk op iets later leeftijd speeltijd zou gaan krijgen, maar dan wel direct op een veel hoger niveau. Dat hij in eerste instantie ingehaald zou worden door leeftijdsgenoten in Nederland vond hij niet erg, omdat hij dat goed zou maken door sneller stappen te zetten dankzij het spelen op hoger niveau. Dat lijkt hij ook aardig waar te maken, gezien zijn uitstekende spel bij Watford en Bournemouth vorig seizoen. Inmiddels is hij, net als van Aanholt, Bruma en Rekik international voor Nederland geworden. Verder klopt het dat clubs in een grote competitie voordeel hebben. Maar dat voordeel pakt Fosu-Mensah, die nu een Engelse 'home Grown' speler is, dus mooi mee. Vandaar dus ook dat je via de United Academy meer kans hebt om in een top 5 competitie te komen spelen. Hoeveel Nederlanders spelen er nu in de basis bij een absolute topclub? Buiten Robben hebben we geen enkele onbetwiste basisspeler bij een Europese topclub. Strootman kan je nog noemen als je Roma bij de Europese top vindt horen. Kongolo noemen blijft veel te voorbarig. Die jongen is daar net en moet zijn speeltijd nog af gaan dwingen. Denk bijvoorbeeld aan Martins Indi, die het niet bij Porto wist te maken. Met alleen een tranfer ben je er nog niet. Ik hoop dat hij het haalt uiteraard. We gaan het zien komend seizoen. We kunnen wel beargumenteren dat spelers die vertrokken zijn niet doorbreken bij hun topclubs, maar dat niveau halen die honderden/duizenden talenten die wel in Nederland bleven dus ook niet. Als je voor je pakweg 25ste al in een topcompetitie speelt dan is dat gewoon dik in orde. Ook al is het bij een club die qua historie en naam minder aansprekend is dan onze Nederlandse topclubs. Wekelijks op topniveau tegen betere tegenstanders spelen is toch wat waardevoller dan de naam van de club waar je onder contract staat.
 
Ryan030
 
0
2 augustus 2017 om 12:05
je kan ook stellen dat de talenten van nu gewoon niet zo goed zijn als die van vroeger.vroeger had je geen pcs en ps4`s waar ze op speelden dus ze waren de hele dag buiten met de bal bezig.ook kan het zijn dat het opleiden is veranderd en verminderd vergeleken met andere landen. lijkt wel alsof we alleen maar 12 in dozijn spelers opleiden die redelijk goed zijn in alles maar echte specialisten zie je niet meer doorkomen uit de jeugdopleidingen. het is ook gewoon een mentaliteits probleem het word de jeugd veel ste gemakkelijk gemaakt en ze hebben niet de wil van jonge spelers in zuid amerika bijvoorbeeld die weten als ze het niet redden met voetbal ze in de criminaliteit of zware armoede uitkomen. je ziet het in amerika met veel sporten de grootste talenten komen allemaal uit kinderen die in het slechtste milieu zijn opgegroeid.die zijn mentaal veel harder en bereid om te strijden om de top te halen.
 
Djoowey
 
0
2 augustus 2017 om 09:41
Je hebt gelijk hoor. Als ie een groot talent bent ga je kansen krijgen. En loop je niet twee seizoenen mee voor een handje vol wedstrijden. Aké idemdito. Dit zijn spelers die echt op de radar stonden toen ze jonger waren. Maar goed een united of een Chelsea kunnen zich een misser permitteren als het om jeugdspelers gaat.
 
Djoowey
 
3
2 augustus 2017 om 09:37
Zoveelste voorbeeld dat jonge jeugdspelers weinig kans van slagen hebben in de top van Engeland. Bruma - Aké - Mensah - van Ginkel - Rekik.... deze jongens hadden zoveel verder geweest als ze lekker bij de top van Nederland de minuten hadden gemaakt. Vastigheid en zekerheid ontbreekt daar in Engeland. Hoop dat de talenten eens wakkertjes worden. Heel langzaam dan he
 
Ryan030
 
0
2 augustus 2017 om 12:10
welke nederlandse talenten zijn zoveel verder dan?dat je goed bent op je 16de geeft nog geen garantie dat als je bij de profs aansluit er ook bovenuit zal steken.welke toppers zijn de laatste 10 jaar nou echt doorgekomen uit de nederlandse opleidingen.we lopen gewoon achter op andere landen en de mentaliteit van onze jeugd kan je ook niet vergelijken met duitsers of zuid amerikanen.verwende generatie die teveel opgehemeld word dat is het probleem.als je echt je toppen van je kunnen wilt halen moet je gewoon schoppen onder je kont krijgen van trainers en ervaren spelers . gebrek aan beide bij nederlandse clubs is zeker niet bevorderend voor de situatie.genoeg spelers die het bij man united en chelsea niet redden uit de jeugd maar toch nog een mooie carriere eruit halen bij andere pl clubs bijvoorbeeld.groot deel van nederlandse talenten die het niet red bij psv of ajax komt in de bodem eredivisie of jupiler league terecht waar ze een 1/10de van de salarissen ontvangen als de gene die in de bodem pl spelen.
 
Djoowey
 
0
2 augustus 2017 om 13:35
Jij geeft eigenlijk zelf al het antwoord. De laatste tien jaar zijn de Nederlandse talenten overgevlogen naar Engeland. En idd er is geen enkele speler daarvan in oranje gekomen. Mede hierdoor is de eredivisie afgezakt en heeft het Nederlands voetbal geen nieuwe van persie - robben - Sneijder - Huntelaar - de jong en van der vaart afgeleverd. Wakker ?
 
Ryan030
 
0
2 augustus 2017 om 14:14
dat is al meer dan tien jaar geleden.dat bedoel ik toch laatste 10 jaar is er gewoon helemaal niets doorgebroken van niveau.
 
Sammerens
 
2
2 augustus 2017 om 14:45
Haha, ja daar ligt het alleen aan. Dat handjevol jeugdspelers (in verhouding tot de honderden/duizenden die blijven) waren toevallig net allemaal de wereldtoppers in spe en die zijn nu geruïneerd. 'en idd er is geen enkele speler daarvan in oranje gekomen.'. De interlands van Van Aanholt, Krul, Rekik, Bruma en Ake zijn ineens geschrapt? Ook Fosu-Mensah heeft al eens bij de voorselectie gezeten. Kwestie van tijd voordat ook hij international gaat worden. Blader voor de gein eens door de selecties van de oranje jeugdelftallen van de afgelopen 10 jaar en bekijk eens wat er gemiddeld van die spelers komt die op dat moment de top van hun leeftijdscategorie waren. Er worden zwaar onrealistische verwachtingen geschept van de spelers die de overstap maken. Veel zijn niet eens de grootste talenten van hun team, als je de meningen van supporters van hun oude club mag geloven. Fosu-Mensah komt er sowieso wel. Een verhuur zou mooi en waarschijnlijk de juiste stap voor hem zijn. Bij Watford kan hij net als Ake een seizoen lang minuten maken en grote stappen zetten in zijn ontwikkeling. Dat is denk ik waardevoller dan een seizoen als stand-in bij United blijven. Je ziet in de voorbereiding aan Pereira hoeveel goed een verhuur op niveau kan doen. Vorig jaar op huurbasis in La Liga gespeeld en maakt in de voorbereiding een erg sterke indruk.
 
Ryan030
 
0
2 augustus 2017 om 15:36
ja idd sammerens maar ze blijven er maar over doorhameren dat ze beter in nederland kunnen blijven maar als je kijkt naar degene die in nederland zijn gebleven van de zelfde generatie is er ook helemaal niemand doorgebroken.we zijn gewoon niet meer zo goed in opleiden als vroeger in verhouding tot de anderen.het enigste wat ze als voordeel hebben is dat ze op redelijk jonge leeftijd(ook alleen de hele goede) kunnen spelen in eerste elftallen.maar veel "grote"talenten staan ook hier voor hun 20ste niet in de basis.kijk naar een nouri frenkie de jong donny van beek die hebben op hun 20-21ste minder wedstrijden gespeeld voor ajax als fosu mensah(19) bij man united heeft.tegenwoordig ben je bijna een dief van je eigen portemonnee als je niet op jonge leeftijd naar het buitenland gaat.middenmoters in engeland zijn meestal grotere teams als de nederlandse clubs hebben alleen misschien wat minder geschiedenis als de nederlandse topclubs maar dat is ook vergane glorie en ze betalen ook nog is veel meer.helemaal geen schande als je bij united,city,chelsea het eerste niet haalt en je uiteindelijk in de middenmoot premier league terecht komt,meeste van ajax,psv en feyenoord komen ook gewoon in de middenmoot terecht.
 
Sammerens
 
3
2 augustus 2017 om 09:41
Als men Aurier kan krijgen voor een gunstige som dan zou het mooi zijn. Valencia heeft afgelopen seizoen veel te veel gespeeld en Aurier is gewoon een fantastische back. Het is gezien zijn gedrag een risico, maar ik verwacht eigenlijk ook wel dat de aanwezigheid van zijn kameraad Pogba en Lukaku een positieve invloed zal hebben. Die 2 werken keihard om te presteren en hopelijk nemen ze Aurier daar in mee. Valencia is over 2 dagen alweer 32 en zal zo langzaamaan af gaan zakken qua niveau. Zeker gezien hij veel van zijn fysiek moet hebben. Met Aurier haal je weer iemand binnen die een hoog niveau heeft en nog jaren mee kan. Een uitstekende opvolger. Fosu-Mensah maakt op de tour vooralsnog een prima indruk op rechtsback. Kan je Aurier niet aantrekken dan is het prima om Fosu-Mensah als back-up te hebben. Echter kan hij op verhuur veel meer minuten maken en ervaring opdoen. Buiten dat is rechtsback niet zijn favoriete positie en kan hij wellicht elders centraal spelen, waar volgens mij zijn ambities toch wat meer liggen. Met Tuanzebe heeft United nog een fantastisch talent achter de hand die dan wel bij de selectie kan blijven.
 
Djoowey
 
1
2 augustus 2017 om 09:44
Eigenlijk zeg je dat jeugdspelers geen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. En dat ze liever een speler aantrekken die niet zo snugger is en een negatieve lading met zich mee brengt wat tenkoste gaat voor een groot voetbaltalent die een juiste instelling heeft en zeker nog ontwikkelingen kan maken.
 
Sammerens
 
4
2 augustus 2017 om 09:52
Dat is een foutieve conclusie. Verhuren is een uitstekende methode om ontwikkeling van jong talent te bewerkstelligen. Een methode waar onze Nederlandse topclubs ook gewoon al tig jaar gebruik van maken. Ik vind het vooral grappig dat sommigen in dit soort situaties doen alsof verhuren iets vies en negatiefs is. Fosu-Mensah heeft ontegenzeggelijk talent, maar qua niveau nog niet goed genoeg om wekelijks in de basis te staan op zijn favoriete positie. Als hij dat wel op Premier League niveau kan bij een iets lager aangeschreven club als Watford, dan is dat een win-win situatie.
 
Mr.Eko
 
0
2 augustus 2017 om 13:25
Hoe weet jij nou of hij niet goed genoeg is om basis te staan? Omdat Mourinho te blind is om zijn talent in te zien, zoals dat ook bij andere talenten het geval was? TFM was onder van Gaal al basismateriaal en elke liefhebber kon dat zien, en we zijn nu 2 jaar verder. Aurier kopen zou volstrekt nutteloos en zinloos zijn als je al een speler hebt die op dat niveau zit, zolang hij maar de kans krijgt om zich te bewijzen. Maar dit zal wel het volgende talent zijn die Mourinho laat glippen die later 80+ miljoen gaat opleveren. Die teller staat nu al op 4
 
Djoowey
 
0
2 augustus 2017 om 13:30
Dat ben ik geheel niet met je eens. In mijn ogen is het systeem van verhuren juist de pijnprikkel in het hedendaagse voetbal. Juist door deze constructie krijgen clubs de mogelijkheid om lukraak spelers in te kopen en te gokken welke voor miljoenen verkocht wordt om kiet te spelen. Spelers en kleinere clubs zijn hier de dupe van. Als een speler gewoon in zijn omgeving kan blijven en kan groeien is er niks aan de hand. En wanneer een club een talent wil hebben dan zal die het echt nodig hebben en de tijd er insteken die het talent verdiend. Dit is gewoon waardeloos. Mensah had al veel verder kunnen zijn. En in de tijd van van Gaal heeft Mensah al laten zien premier League aan te kunnen. Nu dik twee seizoenen verder had hij al meer wedstrijden in de benen kunnen hebben en dus veel verder kunnen zijn. Zal ik nog meer voorbeelden noemen om je te laten inzien dat jouw conclusie fout is ?
 
Sammerens
 
0
2 augustus 2017 om 14:04
@ Mr.eko: Hij was onder van Gaal al zo duidelijk basismateriaal dat van Gaal hem direct weer liet vallen zodra de verdedigers weer uit de ziekenboeg kwamen. De laatste PL wedstrijden zat hij niet eens meer bij de selectie. Zo duidelijk basismateriaal, dat van Gaal hem zelfs in de FA en EFL cups links liet liggen totdat er tig blessures waren achterin. Zo duidelijk al basiswaardig, dat van Gaal hem bij de FA Cup finale lekker op de tribune liet zitten. Als je niet objectief kan oordelen, oordeel dan niet. De feiten spreken voor zich en het feit dat jouw geliefde van Gaal hem keihard liet vallen eind van het seizoen is ook onmiskenbaar. Verder betwijfel ik ten zeerste of jij de wedstrijden van United in de voorbereiding hebt gezien. Fosu-Mensah doet het aardig, maar het is overduidelijk dat hij nog een aardige weg te gaan heeft voordat hij volledig basiswaardig voor een club als United is. Stellen dat Fosu-Mensah al op het niveau van Aurier zit is simpelweg lachwekkend. @djoowey, Zei je dat ook toen Ajax spelers als Vermaelen, Vertonghen, Vermeer en Blind uitleende? Verhuren is al vele jaren gewoon een onderdeel van het voetbal. Dat vooral Manchester City en Chelsea het wellicht te ver doorvoeren is een mening waar ik in kan komen. Dat maakt het echter niet ineens dat verhuren ineens volledig niet goed meer is. Vele topvoetballers hebben bij de start van hun carriere profijt gehad van het feit dat ze op huurbasis hun eerste stappen konden zetten. Neem bijvoorbeeld toppers als Toni Kroos, Lukaku, Kane, Aubameyang, Icardi, Diego Costa, Coutinho, Bonucci, Saul Niguez, Courtois, Oblak, David Alaba en nog veel meer. Of Fosu-Mensah al veel verder zou hebben kunnen zijn is nergens op gebaseerd, behalve onderbuikgevoelens. Je kan voorbeelden noemen wat je wil, maar aangezien je niet kan weten waar een speler zou hebben gestaan als hij een andere keuze hebben gemaakt. Wie weet zou hij vorig seizoen al voorbij zijn gestreefd door de Ligt en zijn minuten in de Jupiler League gemaakt hebben. Je weet het niet en dat maakt alle beweringen speculatief. We hebben het over Fosu-Mensah, een speler van 19 jaar en je doet net alsof de beste jongen zijn carriere al geruïneerd heeft. Man, hij staat net aan de start van zijn carriere, traint dagelijks met topspelers en pakt hier en daar zijn speeltijd mee. Het gaat prima met hem en hij komt nu op de leeftijd dat hij inderdaad zijn minuten moet zal gaan maken. Als hij over 2 seizoenen 21 is de bank of tribune warm houdt, dan kom je op een punt dat je kan stellen dat het fout aan het gaan is.
 
purplerain
 
0
2 augustus 2017 om 09:52
Mourinho wacht idd af want er zou toch kans zijn dat aurier komt , maar die mag op dit moment het uk niet binnen .
 
lausho
 
0
2 augustus 2017 om 09:58
Zelfs Mensah, die nog het dichts bij een doorbraak bij een topclub was, mede door de aanwezigheid van van Gaal komt er nu niet doorheen. Hij moet spelen op zijn leeftijd.
 
Sammerens
 
3
2 augustus 2017 om 10:38
Kwam er onder van Gaal ook niet echt doorheen hoor. Kwam aan bod toen er tig blessures waren. Zodra de verdedigers weer fit werden kwam hij er onder van Gaal ook niet meer aan te pas. Laatste 6 PL wedstrijden mocht hij 2x invallen voor in totaal 3 minuten speeltijd. De laatste wedstrijden zat hij al niet eens meer bij de selectie. Hij had afgelopen seizoen ook echt pech. Eind van het seizoen kwam er ruimte voor hem om te kunnen spelen, maar in de wedstrijd tegen Tottenham raakte hij direct geblesseerd aan zijn schouder. Daardoor lag hij er even uit en kwam Tuanzebe 4 wedstrijden op rij te spelen. Die plek was voor Fosu-Mensah geweest als hij niet geblesseerd was geraakt. Dit seizoen moet het seizoen van zijn doorbraak gaan worden. Als Aurier gehaald wordt dan op huurbasis bij een andere PL club. Wordt Aurier niet gehaald, dan moet hij meer en meer minuten gaan maken als rechtsback.
 
Chimo
 
1
2 augustus 2017 om 10:46
Altijd weggaan. Sowieso niet op je kans wachten bij United, want onder Mourinho krijg je die als jeugdspeler toch niet.
 
KirkHammster
 
1
2 augustus 2017 om 11:11
Ik hoop dat Everton Mensah definitief overneemt. Onder de vleugels van de Koemannen uitgroeien tot een klasse speler, want die potentie heeft hij. Mensah moet de route van Ake volgen en z.s.m. wegwezen bij zijn club.
 
GillyabrAkip
 
0
2 augustus 2017 om 11:29
Ik voel me wel stoer?? hoor dat ik deze jongen op de basisschool tot zijn 12de les heb gegeven Hoop dat hij zal blijven en slagen bij manchester Anders is Watford ook niet slecht
 
Mr.Eko
 
0
2 augustus 2017 om 13:03
Die moet gewoon definitief vertrekken daar. Kan hij uitblinken bij een andere club voordat MU of een andere pl club hem voor 80+ miljoen terugkoopt. Die Mourinho herkent toch geen talent, zelfs niet als hij ermee werkt. Kijk hoeveel potentiele kwaliteit (en geld) hij heeft laten lopen met de Belgen (iedereen weet inmiddels wel welke 2 namen dat zijn). Ook bij Inter liet hij Coutinho lopen, en bij Real hetzelfde met Morata
 
corleonevito
 
2
2 augustus 2017 om 13:35
Hoeveel onzin kan je vertellen in 1 bericht. Coutihno kwam nadat mourihno al weg was. Mourihno was diegene die morata als eerste de kans gaf en na een jaar ancelotti mocht hij weg. Dit zijn al 2 argumenten van jouw die niet kloppen. Je maakt jezelf weer eens belachelijk. Lukaku kon blijven maar was bang toen eto`o transfer vrij werd gehaald en vroeg toen voor een verhuur periode. Hij vond zich na dat jaar niet goed genoeg en wou dus een transfer. De bruyne had de mentaliteit niet en was op dat moment minder dan oscar. Mou wou hem niet verkopen. Hij wou zelf weg omdat hij te weinig kansen kreeg en dat kwam door zijn mentaliteit op de trainingen. Oscar speelde trouwens toen zelfs beter dan mata. Hij had zich alleen niet meer ontwikkeld die 2 jaar erna en de bruyne wel. Als je zoiets wilt claimen moet je wel eerst de feiten kennen en niet valse informatie verspreiden met dat verhaal over morata en coutihno.
 
Sammerens
 
0
2 augustus 2017 om 14:18
Je kan de reacties van Mr. Eko eigenlijk standaard met een bak zout nemen. 1 van de beste voorbeelden van iemand waarvan bevooroordeling de grondslag van een hoop van zijn reacties is. De naam Mourinho is als een rode lap op een stier bij deze persoon. Verder wel komisch dat je eenvoudig enkele van zijn beweringen onderuit haalt. Wederom dat bevooroordeling de reactie bepaalt terwijl er gewoon een gebrek aan feitelijke kennis van de materie is. Dat wil overigens niet zeggen dat Mourinho alles goed doet. Er is voldoende op hem aan te merken, maar een hoop van de argumenten slaan nergens op.