Mourinho slaat keihard terug naar Arsenal: 'Grijpen alles aan om wat te vieren'
Maandag, 6 juli 2020 om 12:59

Arsenal won vorige week zondag met 1-2 van Sheffield United in de kwartfinale van de FA Cup. Vier dagen later, op donderdagavond, verloor aartsrivaal Tottenham Hotspur in de Premier League met 3-1 van the Blades, waarna een plaagstootje volgde van de social media-afdeling van Arsenal. Manager José Mourinho is niet bepaald onder de indruk van de kwinkslag vanuit het andere deel van Noord-Londen.

"Het is niet makkelijk om op Bramall Lane van Sheffield United te winnen, hier een reminder van hoe je dat doet", viel afgelopen vrijdag te lezen op de Facebook-pagina van Arsenal, dat inmiddels over Tottenham heen is gesprongen op de ranglijst. In aanloop naar het thuisduel met Everton van maandagavond reageert Mourinho op de het hele gebeuren. "Ik denk dat als ze bovenaan zouden staan in de Premier League of zouden meedoen om een plek in de top vier, ze niet zo'n plezier zouden beleven aan de problemen van anderen. Het zegt meer over hen dan over ons."

Arsenal bezet de enigszins teleurstellende zevende plaats, terwijl Tottenham is afgezakt naar plek tien. "Ze hebben weinig te vieren, dus ze moeten elke kans aangrijpen om dat toch te kunnen doen", gaat Mourinho verder. De Portugese manager is overigens niet boos op zijn collega Mikel Arteta. "Ik wil Arsenal niet linken aan een post of tweet. Degene die dat heeft gedaan, deed het waarschijnlijk op eigen houtje. Ik denk niet dat Arteta dat heeft gepost en ik denk ook niet dat Granit Xhaka of een andere aanvoerder het is geweest. Het is waarschijnlijk een of andere gast die al drie maanden thuis werkt (vanwege de coronacrisis, red.)."

Mourinho weet dat Tottenham behoorlijk ver verwijderd is van de Europese plaatsen in de Premier League, maar de voormalig manager van onder meer Chelsea en Manchester United wanhoopt niet. "In deze selectie zitten veel spelers met de juiste leeftijd, de juiste kwaliteiten en de juiste ambitie. Ik denk dat over drie, vier of vijf jaar de kern van dit elftal nog steeds bij elkaar is." Grote aankopen hoeven deze zomer dan ook niet te worden verwacht. "We hoeven niet heel veel meer te veranderen. Ik vind dat we hier nu al een kern vol belangrijke spelers hebben. Ik wil soms ook te snel en te veel, maar we moeten ook gewoon realistisch zijn. Dit is een proces."

Meer nieuws
   
17:13
17:13
Bologna lijdt duur puntenverlies in strijd om CL-ticket, mede door rood Beukema
0
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
10
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
6
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
10
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Fryske_Gunner
 
17
6 juli 2020 om 13:05
Arsenal gaat dit seizoen hoger eindigen dan de Spurs. Arsenal heeft nu zoveel vertrouwen en speelt bij vlagen echt goed! Tottenham heeft echt een andere trainer nodig met Mourinho word het niet beter.
 
THenry_228
 
33
6 juli 2020 om 13:10
Classic Mourinho om op deze manier enigszins de aandacht af te leiden van de realiteit: dat Tottenham 10de(!) staat en allesbehalve consistent presteert sinds zijn komst. Ik denk dat de ‘Special One’ beetje passé begint te raken eerlijk gezegd.
 
TILBURG013
 
0
6 juli 2020 om 13:25
Als Spurs verliest van Everton vanavond en van Arsenal dan zouden ze kunnen zakken naar plek 13 of 14. VOlgens mij maakt hij zich nu al zorgen, zie ze namelijk beide wedstrijden verliezen..
 
nederland79
 
5
6 juli 2020 om 13:37
of hij is al aan het uitrekenen tot welk astronomische bedrag zijn ontslagvergoeding oploopt die hij in al die jaren gekregen heeft
 
Samcro
 
14
6 juli 2020 om 13:46
Laten wij Arsenal fans ook niet te hard van stapel lopen. Wij kunnen namelijk ook nog prima in het rechter rijtje eindigen. Paar brainfarts van wat spelers over 3-4 wedstrijden verdeeld en we zijn weer een heel stuk verder van huis.
 
THenry_228
 
1
6 juli 2020 om 14:00
En gezien het programma van Arsenal bestaat de kans dat we nog in de rechterkolom eindigen...
 
Warabe
 
0
6 juli 2020 om 20:33
Arsenal en Tottenham....twee teams die strijden om de kruimels. Leicester is nu al jaren van een hoger niveau. United en Chelsea zijn bezig met terug te komen. Hopelijk haalt Chelsea Aubemeyang.
 
TILBURG013
 
4
6 juli 2020 om 21:10
Warabe, droom lekker verder. Arsenal is vorig seizoen 2 punten van Chelsea geëindigd en 1 van Spurs. En dat kwam alleen maar door die dramatische Emery. Arteta heeft na Liverpool de meeste punten gepakt in 2020 met Arsenal. Leicester is 1 keer kampioen geworden en voor de rest nooit boven Arsenal geëindigd dus wat een onzin. Als Arteta gewoon de financiële middelen krijgt die een Lampard bijvoorbeeld krijgt dan doet Arsenal gewoon weer mee om de CL plekken. Emery had het seizoen al verneukt dus dit seizoen kunnen we vergeten. Hoe kun je United wel noemen dan aangezien die vorig seizoen nog onder Arsenal zijn geëindigd? Overigens stonden Spurs en Arsenal beide nog in de finale van een Europees toernooi vorig jaar. Zo slecht doet Arsenal het niet sinds Arteta er is hoor. En Auba gaat gewoon verlengen bij Arsenal, let maar op..
 
Warabe
 
0
6 juli 2020 om 21:32
Als als als...Weghorst of Depay vriend. Kroenke de bloedzuiger gunt Arsenal niks. 3 bikkelharde verdedigers kopen doet Arsenal ook al 17 jaar niet. Laat Arsenal en Tottenham maar bezig zijn met hun achterhoedegevecht over wie boven wie eindigt. Voor de andere ploegen zijn andere zaken belangrijk.
 
TILBURG013
 
0
6 juli 2020 om 21:53
Door een grapje op Facebook? Nou nou. En spelen Weghorst en Depay bij Arsenal dan? Je moet niet alles geloven wat je leest.. maar een zinnige discussie voeren met jou heeft blijkbaar geen zin. Wij weten zelf ook wel dat Arsenal het niet goed doet de laatste jaren.. of maak er maar 15 van inderdaad. Maar jij focust wel erg veel op het negatieve. Paar dagen geleden nog van wolves gewonnen en nu ook 4 wedstrijden op rij gewonnen. Focussen op iets positiefs nu..
 
Samcro
 
0
7 juli 2020 om 09:04
Warabe, have some shame vriend. Dat het nu lekker draait bij Chelsea is mooi, maar zo'n groot verschil is er niet tussen de twee.
 
Gooner4
 
3
6 juli 2020 om 13:58
Nou rustig aan. Nog een lastig schema. En Arsenal veel vertrouwen en speelt goed? Tegen Wolves knap, maar niet goed. Wedstrijden daarvoor waren dramatisch.
 
rubentje13
 
9
6 juli 2020 om 14:29
Ik vind het te vroeg om Mourinho af te schrijven. Is halverwege het seizoen ingestroomd in een ploeg die niet goed liep en waar de ene na de andere belangrijke speler geblesseerd raakte of anderszins niet mee kon spelen (lloris, Kane, Sissoko). Ik denk dat je pas echt iets over Mourinho kan zeggen als hij een volledige voorbereiding gedraaid heeft met dit team en een paar gerichte aankopen kan doen (voornamelijk achterin). Qua spelersmateriaal doet Spurs echt niet onder voor Chelsea en Leicester en het materiaal is zeker beter dan t materiaal waar Arsenal op het moment mee speelt (tis gewoon top 4 materiaal).
 
Fryske_Gunner
 
3
6 juli 2020 om 14:39
Tottenham heeft echt niet een veel betere selectie als Arsenal. Arsenal heeft sowieso veel meer talent in de selectie.
 
Ayrshire
 
0
6 juli 2020 om 15:45
Met alle respect (of ook niet?) maar ik zie eigenlijk bijna geen enkele speler van de Spurs die ik bij Arsenal zou willen zien (qua niveau) op Son, Sanchez en Kane na. Verdediging is bij allebei niet goed, maar Sanchez is wel de beste van de rest. Middenveld van Tottenham zie ik geen enkele speler en voorin dus alleen Son en mogelijk Kane (als Aubameyang op links zou staan). Hoe je hen als top 4 materiaal ziet en beter dan Arsenal zie ik echt niet.
 
Fryske_Gunner
 
2
6 juli 2020 om 16:29
Amen! Komende jaren gaan we tottenham achter ons laten met al dat talent dat doorkomt. En tottenham heeft geen geld om uit te geven, Arsenal net wat meer.
 
rubentje13
 
0
6 juli 2020 om 17:08
In welk opzicht heeft Arsenal meer talent? Saka is een groot talent, maar Nketiah zie ik meer stuntelen dan dingen goed doen (heeft t bovendien niet gered bij Leeds), Maitland-Niles is ook niet echt een toptalent... Ik denk dat de Spurs op t middenveld betere spelers heeft rondlopen en voorin ook (aubameyang natuurlijk de uitzondering, maar over all heeft Spurs voorin de betere selectie). Ook qua breedte, als je kijkt naar wat er bij Arsenal moet invallen als r een speler wegvalt, dan gaat het niveau meteen een stuk omlaag, terwijl bij Spurs toch wel een goede vervanger klaarstaat.
 
rubentje13
 
1
6 juli 2020 om 17:09
Ayrshite Ik denk dat een Sissoko en Lo Celso zeker wel in de basis zouden staan, en een Alli in normale doen ook.
 
TILBURG013
 
0
6 juli 2020 om 21:12
Nketiah heeft het niet gered bij leeds? Hij kreeg geen basisplaats omdat ze niet teveel moeite wilde stoppen in een huur speler. Hij scoorde daar zowat elke wedstrijd, en misschien vergeet je ff jongens als Martinelli, Willock en Tierney? Saliba die in de zomer komt wat ook echt een groot talent is.
 
rubentje13
 
1
6 juli 2020 om 23:03
Dat ze niet te veel moeite willen stoppen in een huurspeler is natuurlijk grote onzin. Hij was namelijk in de zomer aangetrokken, dus dan zal je hem als club wel willen, lijkt me? Ik denk dat hij gewoon niet goed genoeg was voor Leeds, dat hij de verwachtingen daar niet waar kon maken. Daarnaast: Willock heeft mij nog niet overtuigd, Tierney ook niet. Over Saliba kan ik niets zeggen, want die heb ik nog niet zien voetballen. Aan de andere kant: er wordt nu net gedaan alsof spurs geen talenten heeft, maar dat is ook niet waar. Tanganga doet het erg goed, Sessegnon is een groot talent, Ndombele is ook een groot talent maar die wordt op dit moment gewoon niet (goed) gebruikt, om er even een paar te noemen
 
Ayrshire
 
0
6 juli 2020 om 23:11
Ik zou een Sissoko en Lo Celso absoluut niet in de basis bij Arsenal zien. Hoewel Xhaka en Ceballos niet alles is, halen zij een hoger rendement dan de eerdergenoemde. Saka speelt door de blessures die er zijn, net als Nketiah. Normaliter zou je Martinelli, Aubameyang en Pepe voorin zien. Tierney doet het overigens op dit moment heel goed. Maitland-Niles, Nketiah en Willock zijn (semi) jeugdspelers die meer minuten maken dan de bedoeling is/was. Alleen Maitland-Niles zit al langer bij het eerste. Maar als we alles even langs de meetlat leggen is er weinig wat bij Arsenal in de basis zou staan. Alli kan ik nog enigszins in meekomen qua rendement. Begrijp me niet verkeerd, het ontloopt elkaar niet veel. Maar ze zijn beiden niet top 4 op dit moment, en ik denk zelfs dat Arsenal de edge heeft.
 
TILBURG013
 
0
7 juli 2020 om 00:02
Heb je wedstrijden van Leeds gezien dan? Zoek ff op, het merendeel van de Leeds fan vonden Eddie erg goed en vonden het jammer dst hij terug ging naar Arsenal. Bielsa hield vast aan Bamford aangezien dat hun eigen speler is en je daar uiteraard meer energie in wil steken. Dat bedoel ik met minder investeren in een leenspeler. En niet goed genoeg voor Leeds.. die jongen scoort tegen Southampton, Everton en bournemouth. Allemaal PL ploegen.. misschien niet het allergrootste talent maar in de jeugd was hij echt fantastisch en bij Engeland onder 21 loopt hij ook 1 op 1. Uiteindelijk in 660 minuten bij Leeds, 5 goals gemaakt en 1 assist. Dat is elke 100 minuten betrokken bij een doelpunt.. echt niet slecht voor een 20/21 jarige jongen.
 
Samcro
 
39
6 juli 2020 om 13:07
Haha, Mourinho die zich zo laat kennen over een plaagstootje. I love to see it. Wat zou het toch mooi zijn als wij dit afgeschreven seizoen kunnen afsluiten boven Spurs en Mourinho. De grote Mourinho met een selectie die vorig seizoen nog de CL finale haalde en wij met een coach die zijn eerste stappen op het grote toneel zet met spelers die zelfs door eigen fans uitgekotst worden. St Totteringham's day loading.....
 
fiish010
 
5
6 juli 2020 om 13:13
100% eens met je comment. Mourinho is een gepasseerd station.
 
Jesaja
 
6
6 juli 2020 om 14:17
Naja... Ik ben voor Arsenal alleen volgensmij stond Tottenham 14de toen hij het overnam. Kan hem dit niet volledig aanrekenen.
 
MoTheSpur
 
8
6 juli 2020 om 14:17
Vieren jullie dat echt? oprechte vraag, want dan is dat best grappig als je dat echt belangrijk vindt.
 
Samcro
 
15
6 juli 2020 om 14:25
Als je ziet hoe slecht dit seizoen is, dan is het alsnog leuk om boven de lokale rivaal te eindigen. Je kunt doen alsof het je niet interesseert, maar ook aan jullie kant zijn er genoeg die daar wat voldoening uit halen. edit: Genoeg schreeuwerds hier die al over prijzen droomden toen hij aangesteld werd en daar waren ze weinig bescheiden over. Dan voelt het wel lekker als ze alsnog onder Arsenal eindigen als Arsenal hun slechtste seizoen in 30 jaar heeft.
 
MoTheSpur
 
6
6 juli 2020 om 16:15
Ik kan niet voor de andere fans spreken maar het boeit mij echt vrij weinig of jullie boven ons eindigen. Kijk als jullie CL halen en wij niet dan is dat niet chill haha De CL plekken boeien wel maar die kunnen wij vergeten. Voor de rest zijn statistieken niet van belang op de manier waarop je het beschrijft want er zijn altijd statistieken die je in je voordeel kunt gebruiken ??Beide clubs zijn gewoon matig op het moment niet meer en niet minder.Oh trouwens Mourinho zit er nu hoe lang? Want wie zegt dat hij geen prijzen haalt? Niet dat ik dat denk maar dromen moet je wel als fans toch ???????
 
Samcro
 
2
6 juli 2020 om 18:03
Vrij duidelijk dat Arsenal het slechtste seizoen in 30 jaar heeft, dat is niet stats in je voordeel gebruiken
 
MoTheSpur
 
4
6 juli 2020 om 19:17
“ Dan voelt het wel lekker als ze alsnog onder Arsenal eindigen als Arsenal hun slechtste seizoen in 30 jaar heeft.” Dat is toch een (negatieve) statistiek in je voordeel gebruiken?
 
Samcro
 
0
6 juli 2020 om 20:14
Dan heb ik je verkeerd begrepen. Dat klopt idd.
 
Yeisoonnn
 
4
6 juli 2020 om 18:05
@Samcro— De grote Mourinho heeft zelf anders wel 2 CL’s op zijn naam, hoeveel heeft Arsenal er? Ook heeft hij jullie veel te vaak een pak slaag gegeven met Chelsea, beetje meer respect zou wel op zijn plaats zijn dus. Echt kinderachtig post van Arsenal, dat Mourinho erop reageert hoeft die dan ook weer niet te doen. Arsenal moet zich eens focussen op een echte prijs, niet op Spurs. Arsenal zo’n type club dat op het moment supreme het altijd laat afweten. Tenminste de afgelopen 15 jaar zo’n beetje. Heb zelden tot nooit Arsenal boven zichzelf uit zien stijgen.
 
Samcro
 
0
7 juli 2020 om 09:01
Respect voor Mourinho, zie je zelf wel wat je typt? Lekker belangrijk ook hoeveel prijzen hij gewonnen heeft, het gaat om het heden en de toekomst. Die ziet er voor Spurs net zo troebel uit als voor Arsenal, ik denk zelfs troebeler omdat we allemaal wel weten hoe lang en respectvol Mourinho het volhoudt bij clubs.
 
cesc4ars
 
7
6 juli 2020 om 13:09
Een zuur ad hominem van Mourinho. Zekerheidjes om op terug te kunnen vallen.
 
MoTheSpur
 
8
6 juli 2020 om 13:21
Waarom zou je hier überhaupt op ingaan, wat boeit iemand een post nou weer. Beide clubs zijn nog mijlenver verwijderd van waar zij willen staan lol
 
J.Vertongen
 
1
6 juli 2020 om 17:03
Heerlijk toch hoe hij Arsenal weer terug op haar plekje zet? Ik hou wel van een coach met een beetje durf en pit in plaats van dat eindeloze, politiek correcte onzin wat weinig zegt. En ook mooi hoe graag de Arsenal fans boven Spurs willen eindigen na drie jaar and counting. Ik kan er wel om lachen.
 
Samcro
 
3
6 juli 2020 om 18:05
Op haar plek zetten? Eerst even naar je eigen plek kijken wellicht Verder weer een reactie zonder enig gevoel voor context.
 
Isco24
 
3
6 juli 2020 om 13:34
Het zal niet al te lang duren voordat Mourinho ook ontslagen gaat worden. Geweldig onderhandeld natuurlijk weer door Jorge Mendes. 3.5 jarig contract tegen 13 miljoen per jaar. Mag Levy weer de portemonnee trekken voor een trainer die moet worden afgekocht..
 
TheRoscoe
 
12
6 juli 2020 om 14:30
Mourinho heeft gelijk. Arsenal heeft niets te vieren. Maar Mourinho ook niet. Anders had hij het hier niet over gehad. Sowieso vind ik het heel kinderachtig en onprofessioneel, dat gedoe van officiële accounts op social media.
 
Blackhawk
 
2
6 juli 2020 om 14:45
Reactie van Mourinho is natuurlijk wat overdreven, maar ik vind het als Arsenal fan zijnde ook wel ongepast van Arsenal. Beetje jammer, focus lekker op jezelf want zo geweldig gaat het nu ook weer niet.
 
Busby
 
0
6 juli 2020 om 15:27
Mourinho heeft een serieus probleem. Ze gaan noch CL, noch EL halen. Zitten met stadion dat afbetaald moet worden en dan kwam nog is coronacrisis erbij. Zijn team heeft minstens 4à5 nieuwe spelers nodig om mee te doen met top 4 maar hij gaat er denk ik geen één echte topspeler bij krijgen. Ontwikkelen van spelers is niet zijn ding en daar heeft hij ook geen tijd voor. Ik voorspel dat hij ergens na janauri ontslagen wordt en dan kunnen wij genieten van zijn analyses op Sky. Daar vind ik hem beter passen.
 
J.Vertongen
 
1
6 juli 2020 om 17:08
Een paar weken terug las ik dat Spurs 200 miljoen pond heeft geleend bij de bank om de motor draaiende te houden. Chelsea speelde in het seizoen 2016/2017 ook geen CL en EL en dat jaar was zeer succesvol voor hen. Jou voorspelling is nergens op gebaseerd dus dat laat ik maar voor wat het is, ik zie dat Mourinho zeer onderschat en gehaat wordt hier op VZ. Maak jullie borst maar nat voor komend seizoen zou ik zeggen.
 
Samcro
 
0
6 juli 2020 om 18:07
Wat gaat er volgend seizoen gebeuren dan? Doe eens een mooie voorspelling.
 
Busby
 
0
6 juli 2020 om 22:42
Chelsea had geen stadionkosten, Chelsea heeft een rijke eigenaar die geld pompt, Chelsea had een goed elftal waarmee ze kampioen werden en Chelsea overkwam geen corona crisis. Je zegt zelf dat Tottenham geld heeft moeten lenen om inderdaad de motor draaiende te houden, hoeveel denk je dat ze over hebben voor transfers? Selectie van Tottenham komt nu al te kort voor top 4 en volgend jaar is United en Chelsea sterker. Ook Arsenal zal beter zijn en dan heb je nog ploegen als Leicester en Wolves. Veel geluk.