Mourinho vergelijkt met Ajax en complimenteert niet-bestaande Vitessenaar
Vrijdag, 18 maart 2022 om 00:05

José Mourinho deelt complimenten uit aan Vitesse. Het AS Roma van Mourinho voorkwam donderdagavond een verlenging tegen Vitesse in de Conference League dankzij een treffer van Tammy Abraham in de blessuretijd. Het werd 1-1 na een eerdere 0-1 overwinning van Roma in Arnhem. Het spel van Roma was niet indrukwekkend en dat was volgens Mourinho te wijten aan het goede optreden van Vitesse in Stadio Olimpico.

Mourinho erkent dat Roma en Vitesse elkaar niet veel ontliepen. "Uiteindelijk gaat een van de ploegen de kokers in. Gelukkig zijn wij dat", reageert de trainer tegenover Sky Italia. "Voorheen zei iedereen dat we niet genoeg wilskracht hebben, dat we geen voorsprong konden vasthouden, het ging over de ramp tegen Juventus (3-4 nederlaag, red.), over de wedstrijd waarin we CSKA Sofia lieten terugkomen van 0-3 tot 2-3... Nu gaat het over ons vermogen om overeind te blijven onder druk en te scoren in de laatste minuten. Dat wordt een trend bij ons. We hebben nu al acht of negen wedstrijden niet meer verloren (zeven, red.)."

Met een prachtig afstandsschot opende Maximilian Wittek de score na ruim een uur. Een verlenging leek daarom aanstaande, al zocht Roma wel naar de gelijkmaker. "Bij een 0-1 achterstand, een gevaarlijke situatie, kan het verleidelijk zijn om te wachten op de verlenging. Ik ben blij dat we dat niet hebben gedaan en een beslissing wilden forceren in de reguliere speeltijd", looft Mourinho zijn ploeg. "Ik moet ook zeggen dat Vitesse erg goed is. Ik kende de naam van hun trainer niet eens, hij is fantastisch! Ik heb hem na afloop gefeliciteerd. Als een team zo goed speelt als Vitesse deed, komt het door een fantastische trainer. Het is niet dat wij zo slecht speelden; zij speelden erg goed. Ze hadden spelers zoals Daka die voortdurend van links naar rechts naar het midden bewogen en ons in de problemen brachten." Wie Mourinho bedoelt met 'Daka' is de vraag. Wellicht gaat het om Eli Dasa of Danilho Doekhi. Dasa bleef voornamelijk aan de rechterflank maar trok af en toe naar het centrum, zo is te zien aan zijn heatmap; Doekhi was zowel in het centrum als op de rechterflank veelvuldig te vinden. Hetzelfde gold overigens voor Riechedly Bazoer.

"Ik ben niet blij met de manier waarop we vandaag hebben gespeeld met veel spelers die er zondag ook moeten staan tegen Lazio, terwijl Maurizio Sarri (trainer van Lazio, red.) lekker sigaretten kon roken vanavond. Maar het kwam omdat Vitesse heel goed was", benadrukt Mourinho. "We verkregen nooit de controle over de wedstrijd om een resultaat te behalen waarmee we door zouden gaan. We wilden gaan voor de overwinning. Tot het prachtige doelpunt van Vitesse kwamen we niet in gevaar. Ik liet de spelers in de pauze weten dat er drie dingen waren om bezorgd over te zijn: standaardsituaties, het feit dat zij altijd een verdediger hebben die niet onder druk staat en het feit dat wij soms kwetsbaar oogden als we de bal verloren. Het probleem vanavond was dat we de bal makkelijk kwijtraakten."

"Onze aanvallers raakten die constant kwijt. Ook op het middenveld en op de backposities leden we onnodig balverlies. Het was op technisch vlak een slechte wedstrijd. Misschien leek de tactiek het probleem, maar het was de techniek", stipt de Portugees aan. "We verdedigden goed en toonden karakter. Ik kan niet zeggen dat we honderd procent verdiend door zijn, maar over twee wedstrijden verdienden we het iets meer. De wedstrijd was in balans, net als Ajax - Benfica, waar één doelpunt arrivederci betekende. We bevonden ons in zo'n situatie, maar we waren niet bang dat ons hetzelfde zou overkomen."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Yoda
 
7
18 maart 2022 om 00:19
Nou nou. Hij heeft er nogal wat woorden voor nodig gehad onze Jos㩠om uit te leggen dat het wel erg droef was van Roma zijde. Wat heeft een speler als Abraham toch een fijne trainer, om in zo’n speelwijze de spits te zijn. Man man. Dit is toch een behoorlijke speler, maar krijgt nauwelijks fatsoenlijke ballen in dat 90 minuten vuurpijlen knallen en kaarten vragen, dat nog een wedstrijd wordt genoemd.
 
RamboKolombo
 
8
18 maart 2022 om 00:51
Bazoer zou mee moeten gaan naar de WK.
 
Bongiorno
 
30
18 maart 2022 om 01:19
Als ballenjongen?
 
RamboKolombo
 
8
18 maart 2022 om 06:25
Hij is de beste speler van Vitesse en kijk hoe ver Vitesse is gekomen in Europa. Tegen teams als Tottenham volgens mij gewonnen en tegen AS Roma hebben ze minimaal verloren. Op papier zou je denken 4-0 voor AS Roma en 6-0 Tottenham. Dus blijkbaar heeft Bazoer gewoon het niveau van Tottenham en Roma. Ziyech was ook de beste speler van Nederland zelfs toen hij met FC Twente tegen degradatie speelde. Bazoer is gewoon veruit de beste middenvelder van de Eredivisie of je bent blind of je begrijpt helemaal niks van voetbal.
 
Yoda
 
4
18 maart 2022 om 07:10
Misschien begrijp ik niks van voetbal, of ben ik Blind, maar zelfs al zou Bazoer bij de beste middenvelders van de eredivisie horen (bedoel je dan top 10?), dan staat hij nog steeds op een niveau dat ik niet goed genoeg zou vinden voor het Nederlands elftal. Ik heb Roma dit jaar 2x gezien, dat is natuurlijk weinig, maar dat hij zich daar tegen staande heeft gehouden vind ik niet zo bijzonder, ook de mannen van bodo glimmt hebben dat 2x gemakkelijk gedaan. Met de 5 man achterop van Vitesse en het halfbakken druk zetten van roma is het ook wel lekker uitblinken in de opbouw. Dat is in veel andere wedstrijden van Vitesse ook niet zozeer het probleem, Bazoer is behoorlijk aan de bal, maar wanneer er wat druk op de opbouw komt, of het op echt verdedigen aankomt dan is ie vaak gewoon niet thuis. Hij kan enorm goed passen, maar op de een of andere manier gaat t te traag, te slordig in de wedstrijden waarin het lijkt dat hij wil laten zien dat het hem te gemakkelijk af gaat. In oranje zou ik ook niet weten op welke plek hij ooit aan de bak zou moeten komen, omdat we juist centraal achterin veel beter opties hebben. Ik vind hem geen middenvelder, dat vind Letsch blijkbaar ook niet echt. Dus nee, voor mij Bazoer geen materiaal voor oranje.
 
Joaquin77
 
5
18 maart 2022 om 08:29
Bazoer heeft al verdienstelijk in Oranje gespeeld: debuut op Wembley tegen Engeland. Energiek en dynamisch. Voegde meteen meer toe dan Wijnaldum. Hij heeft het niveau en de ervaring, dus waarom niet. Wijnaldum kan echt niet meer, dus…
 
Bongiorno
 
1
18 maart 2022 om 08:38
Roma speelt dit seizoen alsof er lood in de schoenen zit en Tottenham heeft een dramatisch jaar, dus om na een nederlaag en een gelijkspel, plus een minimaal stuntje en een nederlaag tegen Roma en Tottenham respectievelijk de claim te maken 'Riechedly Bazoer is de beste middenvelder van de Eredivisie en van het niveau Roma/Tottenham' is nogal wat. Hij is dan ook vooral een voetballende derde centrale verdediger geweest, met heel veel vrijheid. Niet echt puur middenvelder. Maar goed, zal wel 'Blind of geen verstand van voetbal' hebben he?
 
Sirius
 
1
18 maart 2022 om 14:56
@joaquin77 - Verdienstelijk? Bazoer verzoop volledig in het tempo en kon op dat moment duidelijk niet mee qua handelingssnelheid. Hoe dat nu is zal nog moeten blijken, maar in z'n eerste interlands liet hij vooral zien er niet klaar voor te zijn.
 
RamboKolombo
 
0
18 maart 2022 om 15:04
Hij is gewoon de allerbeste middenvelder met afstand! Je vind hem geen middenvelder omdat je niks snapt. Hij is gewoon netals Gerrard en Casemiro. Hij heeft zo een hoge voetbal IQ dat zal je nooit snappen. Hij zou zo basis kunnen staan bij welke topclub in de wereld, het is gewoon slechte scouting en misgunnen omdat hij niet de ideale schoonzoon zou zijn. Hij zou gewoon bij Oranje in de basis moeten staan. Als ze Veerman boven Bazoer zouden oproepen voor de WK dan hoef ik Oranje niet te zien meer. Tottenham staat gewoon 6de in de PL en volgens mij staat Roma ook 6de in de Serie A. Een verdediger met vrijheid die geweldig meevoetbalt noem je een verdedigende middenvelder. Hij is een betere 6 als Frenkie de Jong of De Roon.
 
Bongiorno
 
1
18 maart 2022 om 16:17
Hij is net als Gerrard en Casemiro? Lieve jongen, dat zijn twee totaal verschillende voetballers. Hij zou echt niet meekunnen bij elke topclub, anders had ie bij Wolfsburg wel wat aardigs laten zien. Hij ging bij Ajax per sé een transfer forceren na een leuk seizoen waar hij op het einde ook ver terug viel. Ook Veerman is een heel andere speler dan Bazoer. Ik heb het idee dat je aan het trollen bent. Zie je Bazoer al bij Bayern?
 
RamboKolombo
 
0
18 maart 2022 om 22:47
Aub zeg! Ben je blind of wat? Ga gewoon even op YouTube kijken als je het niet meer begrijpt.
 
usdrie
 
0
19 maart 2022 om 00:25
Bazoer heeft niet meegedaan thuis tegen AS Roma. Sowieso beetje vreemd om te beweren dat Vitesse zo ver is gekomen vanwege Bazoer.
 
JK-Ajax
 
9
18 maart 2022 om 06:01
Bazoer is normaliter iemand die afhaakt zodra Vitesse tegen een sterke tegenstander speelt. Onbetrouwbaar en verliest ook nog wel eens zijn hoofd.
 
Sirius
 
0
18 maart 2022 om 14:54
Waar wil je hem posteren dan? Centraal achterin heb je met Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Ake en Timber sowieso al betere alternatieven. Op het middenveld heb je met De Jong, Wijnaldum, Koopmeiners en De Roon ook al een goede bezetting. Je zou 'm kunnen selecteren, daar niet van, maar een meerwaarde is hij niet. Jouw argumenten hebben verder ook weinig te maken met de kwaliteiten van Bazoer en meer met de prestaties van Vitesse. Ook jouw voorbeeld betreft Ziyech is een slechte. Ziyech was op dat moment 21 jaar, ging op de leeftijd van Bazoer naar Ajax en is nu een gewaardeerde kracht bij Chelsea. Bazoer maakt deels de omgekeerde weg en speelt op z'n 25ste met alle respect bij Vitesse. Dat je dan leuk speelt tegen de nummer 7 van de Serie A, tja... Zo bijzonder is dat ook weer niet.
 
RamboKolombo
 
0
18 maart 2022 om 15:25
Je zegt wel met alle respect maar volgens mij is Vitesse nooit zo ver gekomen in Europa. Hij is een CVM en veel beter als de Roon, Koopmeiners of Frenkie op 6. Bazoer is exceptioneel en zoveel beter als Sangare of Alvarez. Hij is geen verdediger maar een middenvelder. Hij is niet de ideale schoonzoon that’s it.
 
Bongiorno
 
0
18 maart 2022 om 16:18
Het is de Conference League, dus niemand is ooit zo ver gekomen überhaupt. Vitesse heeft natuurlijk ook wel een gelukje gehad met het weigeren om te spelen en alle covidgevallen bij Tottenham he. Thuis tegen Rennais hadden die vast wel gewonnen.
 
Sirius
 
1
18 maart 2022 om 23:16
@rambokolombo - Als Bazoer exceptioneel was, verkocht Ajax 'm niet, speelde hij de pannen van het dak bij Wolfsburg, faalde hij niet een beetje bij Utrecht en speelde hij met 25 jaar niet bij Vitesse. Bazoer is goed voor Eredivisie-begrippen, maar hij is verre van exceptioneel. Dat heeft niets met zijn karakter te maken. Dat jij fan van 'm bent en totaal niet objectief kunt zijn, doet daar niets aan af.
 
RamboKolombo
 
0
19 maart 2022 om 02:14
Ik ben dit soort praatjes echt zat, Berguis is toch ook mislukt bij Watford? Toen ik hier riep Berghuis in Oranje was het moord en brand en was hij MAAR een Feyenoord spelertje. Dat is toch zelfde als Gravenberch die niet wil verlengen. Ajax moest Bazoer laten gaan want hij wou zelf niet blijven. Ajax liet Brobbey ook gaan wat je zegt slaat nergens op. Ga gewoon 90 minuten naar Bazoer kijken veruit de beste middenvelder in de Eredivisie. Gewoon met afstand! Bazoer ken me geen reet schelen en praat helemaal niet als fanboy, het is gewoon schandalig dat exceptionele spelers kapot worden gemaakt en niet gescout worden omdat hij geen reclame-materiaal of modellen materiaal is. De ideale schoonzonen opleiden.
 
Sirius
 
0
21 maart 2022 om 12:52
En waarom wou Bazoer weg? Juist, omdat meneer om de bank was beland bij Ajax en het niet op kon brengen op zichzelf terug te knokken. Overigens kan ik niet voor een ander spreken, maar ik spreek niet in termen als "maar een Feyenoord-spelertje" als het Oranje betreft. Bazoer is niet exceptioneel. Z'n carriereverloop toont dat ook aan. Exceptionele spelers spelen op hun 25ste niet bij Vitesse, met alle respect. Bazoer is gewoon een goede speler die wellicht de stap naar de Nederlandse top kan maken. Dat heeft verder niets met z'n gedrag te maken, maar gewoon met z'n niveau. Ook zijn Gravenberch en Brobbey hele andere gevallen. Gravenberch kan naar grote Europese clubs en kan daar waarschijnlijk meer gaan verdienen dan bij Ajax. Brobbey voelde geen vertrouwen terwijl hij nog erg jong en onervaren is. Da's wat anders dan Bazoer die na twee seizoenen Ajax op de bank eindigde.
 
blaugrana11
 
27
18 maart 2022 om 00:52
Met hangen en wurgen door tegen een subtopper in nederland en dan dit soort teksten uit slaan. The clown one!
 
Sirius
 
0
18 maart 2022 om 14:47
Inderdaad. Het verschil tussen een Vitesse en AS Roma is simpelweg niet zo groot als hij wil beweren. Die hebben een vrij matige ploeg met een coach die er ook niet veel weet uit te halen. Het laat vooral zien hoe ontzettend veel geld AS Roma de laatste jaren verdampt voor pure middelmaat. Dit seizoen ook alweer 127 miljoen euro(!) aan transfers gedaan, vorig jaar 72 miljoen euro. Daar komt Ajax niet eens enigszins aan en die hebben een veel betere ploeg.
 
richm
 
8
18 maart 2022 om 07:55
Laten we wel eerlijk blijven. Vitesse heeft het in de heenwedstrijd laten liggen. Echter doordat je thuis verliest was het gisteren meer: kan niet tegen wil niet. Gisteren had Vitesse weliswaar meer balbezit, je creëert gewoon veel te moeizaam kansen. Dat is geen schande tegen AS Roma, maar het breekt je het hele seizoen al op. Sinds de winterstop zijn een aantal sterkhouders al hopeloos uit vorm of gooien er met de pet naar: Wittek scoort gisteren weliswaar maar is al weken dramatisch, evenals Openda, Bazoer en Bero. (Die er gisteren dan niet bij was.)
 
KasperStein154
 
1
18 maart 2022 om 12:46
Tronstad was absolute top gister avond. Maar laten we wel wezen zowel Bazoer als Bero hadden hele andere taken. Openda was inderdaad heel zwak, maar Bazoer moest voor kalmte en rust achterin zorgen en dat heeft hij gedaan en Bero was nodig als onderschepper en mede opbouwer. Daarin is hij een stuk minder geslaagd maar hij had ook Tronstad die fantastisch speelde.
 
YoeriCFC
 
0
18 maart 2022 om 08:01
Hij heeft natuurlijk de wel overwogen keuze gemaakt om vooral niet te veel naar voren te drukken, maar het zag er uit alsof het ze maar met hangen en wurgen lukte. Roma was defensief solide, maar Vitesse niet zo machteloos krijgen als Benfica deed bij bijvoorbeeld Ajax. Ik kan me niet heugen in ieder geval dat Ajax zo veel ruimte kreeg om te doen wat Witek deed. Daar zag je het grote verschil in kwaliteit tussen de spelers van Benfica en Roma. Roma moet flink door selecteren om naar het niveau van Vitesse te komen, een prijs in dit eerste seizoen zou een stap in de goede richting zijn voor Mourinho. Roma staat geloof ik al sinds begin 2000 droog.
 
 
2
18 maart 2022 om 09:51
Witek schiet de bal (wederom) geweldig binnen, maar dit is natuurlijk geen echte kans. De mogelijkheden op schoten heeft Ajax ook wel gehad. Bij Ajax kwam helaas de verkeerde persoon te vaak aan de bal. Ik las dat Alvarez van alle middenvelders het vaakst de bal heeft gehad. Dat is niet de speler die het spel van Ajax beter maakt. Los daarvan vind ik niet dat je deze wedstrijden kunt vergelijken. Roma was zo arrogant dat ze dachten het vrij simpel binnen te halen (wat ze uiteindelijk ook gelukt is) terwijl Benfica er vol voor gestreden heeft. Dit heeft o.a. met de verwachte tegenstand te maken en misschien nog wel meer met de trainer.
 
YoeriCFC
 
0
18 maart 2022 om 10:18
Ik denk dat ze bij Roma weinig hebben om arrogant over te doen. Alleen omdat de commentator dat steeds herhaalt hoeft het van mij niet meteen waar te zijn, wat een dwaas was dat trouwens.. Roma moet vechten en knokken voor elk punt en elke goal, als ze dat niet doen en een moment verslappen dan krijgen ze 5-2 klop van Bodo/glimt, komt Juventus van 3-1 naar 3-4 en winnen ze geen potje meer..
 
 
0
18 maart 2022 om 10:34
Je kunt je inderdaad afvragen of ze goed genoeg zijn om arrogant te zijn. Echter als je naar de opstellingen kijkt heb ik nooit het gevoel gehad dat ze twijfelden of ze niet door zouden gaan ten koste van Vitesse.
 
KasperStein154
 
0
18 maart 2022 om 12:47
Dit is gewoon Ajax's verlies goed lullen
 
afcamta1
 
5
18 maart 2022 om 10:21
Mourinho had het over Dasa. Hij was na de 1e wedstrijd al lyrisch over zijn spel. Zo zonde dat Vitesse het niet heeft gered. Zat echt volledig mee te leven alsof ik naar Ajax keek. Mooie Europese campagne van Vitesse!
 
miki1959
 
2
18 maart 2022 om 11:20
"Daka" is ook nog eens transfervrij. Dus als Mourinho nog een leuke concurrent voor Karsdorp zoekt wie weet
 
Sirius
 
1
18 maart 2022 om 14:42
"ik kende de naam van hun trainer niet eens, hij is fantastisch! Ik heb hem na afloop gefeliciteerd. Als een team zo goed speelt als Vitesse deed, komt het door een fantastische trainer." - Misschien een beetje, maar dat komt toch vooral omdat het niveauverschil simpelweg niet zo vreselijk groot is. Vitesse heeft een best aardige ploeg en AS Roma heeft misschien wel het slechtste team van de afgelopen decennia. Die verloren zelfs met 6-1 van Bodo, terwijl een slecht spelend AZ het tweemaal weggaf. De complimenten voor Letsch zijn leuk voor Letsch zelf, maar verder is de onderliggende boodschap nogal denigrerend. AS Roma is simpelweg niet zo goed en Mourinho weet er ook niet veel uit te halen.