Mourinho: 'Wat bedoel je daarmee? Noem je mijn spelers oneerlijk?'
Zondag, 16 december 2018 om 20:12

José Mourinho maakte na de 3-1 nederlaag van Manchester United tegen Liverpool een machteloze indruk. Volgens de manager kan hij momenteel niet veel meer uit zijn ploeg halen dan the Red Devils op het moment laten zien: "Liverpool is een beter team. We kunnen ons vanwege hun intensiteit en hoge mate van druk zetten niet met Liverpool vergelijken", aldus Mourinho tegenover Sky Sports.

"Liverpool heeft een sterk team. Ze hebben ook vandaag laten zien dat ze een sterkere ploeg hebben. Het is wel moeilijk om te accepteren hoe de treffers tot stand zijn gekomen. Als je het over geluk hebt, dan moet je het hebben over hun tweede en derde goal. Onze goal kwam voort uit goed spel. Hun keeper maakte wel een halve fout", aldus de Portugees.

Op de vraag of Mourinho de slechte reeks van Manchester United kan 'herstellen', antwoordde the Special One met enige verbazing: "Wat bedoel je met herstellen? Door de titel te winnen? Natuurlijk niet. We kunnen nog vierde worden. Het wordt niet makkelijk, maar we gaan zeker in de top zes eindigen. Maar het beste wat we nog kunnen bereiken, is de vierde plaats."

Toen de verslaggever vroeg of Mourinho zich gesteund voelt door zijn spelers, reageerde de coach geagiteerd: "Wat bedoel je daarmee? Noem je mijn spelers oneerlijk? Ik geloof dat ze eerlijk zijn. Een voetballer moet altijd het maximale geven, ongeacht wie de manager is. Het gaat om het tonen van respect voor de club en de fans. De spelers die op het veld stonden, hebben alles gegeven. En als ze dat doen, dan ben ik nooit gefrustreerd door hen."

"Ze speelden naar hun mogelijkheden, maar Liverpool is snel, intens, agressief en fysiek en speelt met én zonder bal met een tempo van 160 kilometer per uur. Ik ben nog altijd vermoeid van het kijken naar Andrew Robertson. Hij maakt volgens mij wel iedere minuut een sprint van honderd meter. Echt ongelooflijk. Dat zijn de kwaliteiten van Liverpool." Manchester United staat na zeventien speelronden op de zesde plaats in de Premier League.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Justinhveen
 
46
16 december 2018 om 20:17
Een grote grap deze man. Hij heeft de voorbij transferperiodes hetzelfde bedrag uitgegeven als Liverpool. Haalt blij lange na niet het maximale uit deze selectie door zijn negatieve manier van voetballen en geeft alles behalve zichzelf de schuld. Totaal geen respect voor deze man en het wordt tijd dat hij weggaat
 
Dejan
 
29
16 december 2018 om 20:23
Als aanvallend voetbal dé oplossing was geweest had LVG het wel op de rit gekregen. Daar kon je toch niet aan diens aanvallende intenties twijfelen, desalniettemin bleek ook dat geen oplossing te zijn. Wij moeten in Nederland eens stoppen met denken dat als je maar blind gaat aanvallen alles goed komt. Dat hebben we inmiddels zelf met ons nationale elftal bewezen dat het anders kan, en ook een team zoals Atletico doet dat. Het gaat er om als je de bal hebt, dat je er dan wat nuttigs mee kunt doen. En daar ontbeert het dit United vooral aan.
 
Japie_Krekel
 
28
16 december 2018 om 20:47
@dejan Van Gaal speelde ook geen aanvallend voetbal hoor met United. die trok de lijn die hij bij Oranje had ingezet door naar de Premier League verder kan je Atletico en Oranje niet met United vergelijken. op een toernooi speel je maar een gering aantal wedstrijden dus dan kan dat afbraakvoetbal een keer werken, maar over een competitie van 38 wedstrijden word normaal gesproken de best voetballende ploeg kampioen en dat is bv een City of Liverpool die kiezen voor aanvallend, verzorgd voetbal Atletico speelt vanuit een gesloten organisatie maar geen puur afbraakvoetbal. de intentie daar is nog steeds om van eigen kracht uit te gaan en er zit een idee achter het voetbal. iets wat je bij United na 2 jaar Mourinho nog steeds niet ziet. ze doen maar wat in het veld
 
DylanVan Herpen
 
4
16 december 2018 om 21:06
Ja maar er zit volgens mij ook een optie tussen 8 volledig verdedigend ingestelde spelers te spelen en extreem aanvallend voetballen lijkt mij. Als de enige voetballers met aanvallend vermogen die je opstelt Lukaku(uit vorm), lingard en rashford(beide wisselvallig) zijn dan zul je nooit een wedstrijd winnen. Atletico speelt verdedigend maar met spelers als lemar griezmann Costa en middenvelders met voetballend vermogen brengen ze toch aanvallend meer dan het United van vandaag
 
oxxis
 
4
17 december 2018 om 00:44
Hij heeft hetzelfde uitgegeven? Zeg maar gerust 2 tot 3 keer zo veel hoor daarbij komt dat Liverpool natuurlijk ook veel verkoopt (Denk aan coutinho) waardoor de balans tussen aankopen en verkopen best behoorlijk in evenwicht is voor premier league begrippen. Bij united is er in 5 jaar tijd 500 miljoen verdampt.
 
ajaxgeus
 
14
16 december 2018 om 20:18
Alsof de spelers van Liverpool allemaal fitter zijn.. dat zou toch niet mogen/zo zijn?
 
roedii
 
5
16 december 2018 om 23:23
Dat geloof ik ook niet.. verschil zit puur in het type spelers. United heeft veel statische spelers terwijl Liverpool veel dynamische spelers heeft.
 
Dejan
 
15
16 december 2018 om 20:20
Dit was weer eens niet best van de kant van United. Aan de andere kant, als ze nu ineens met z'n allen gaan aanvallen, met die spelers van Liverpool in het achterhoofd, ik had het dan zo 7-0 zien worden. Vandaar dat ik het ook wat opmerkelijk vind als mensen United bekritiseren dat het team te defensief speelt. Ik vind het vooral te statisch, niet te verdedigend. Als men de bal heeft lijkt het team inspiratieloos. Je kunt Mourinho de laan uitsturen, maar geen trainer die van dit elftal een sprankelend voetballend geheel maakt. Daarvoor zullen echt de nodige spelers moet worden verkocht, en de nodigde spelers moeten worden gehaald.
 
YasFas
 
13
16 december 2018 om 20:26
Hoeveel sterspelers heeft united gehaald en gekocht afgelopen deccenium. Denk niet dat het vooral aan kwaliteit ligt. Die trainer heeft letterlijk mijn hele club verwoest. We gaan achteruit ipv vooruit.
 
Dejan
 
9
16 december 2018 om 20:28
Ik zie weinig sterspelers bij United op dit moment. DDG en Pogba misschien. De rest zou toch niet bij pakweg Liverpool of City in de basis staan. Zelfs bij Pogba twijfel ik daar nog aan.
 
demo1999
 
6
16 december 2018 om 20:36
Pogba een sterspeler? no way. Die jongen heeft een mentaliteit van lik mn vestje, laat het altijd afweten op belangrijke momenten en is op dit moment gewoon een ontzettend grote stoorzender in de selectie. Dit merk je aan alles wat er over en door Pogba zelf word gezegd. De Gea is de enige sterspeler van United. De rest kan je allemaal op een bult gooien 'te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken'
 
Sammerens
 
3
16 december 2018 om 21:48
Merk je aan wat precies dan? Aan de verhalen van de roddelkranten? Er zijn namelijk diverse mensen die een reputatie hebben wat dichter bij de ploeg te staan die juist beweren dat Pogba gewoon prima in de ploeg ligt en er qua mentaliteit in trainingsarbeid weinig aan te merken is.
 
ThomasFitzGerald
 
1
16 december 2018 om 22:14
Ik denk persoonlijk dat Woodward en the Glazers verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang. Het beleid is top-down zo rot als iets. Het bestuur wat een mourinho aanstelt is bij voorbaat al zo incompetent als iets. En dan houthakkers als Fellaini/Dalot/Lukkaku etc etc binnenhalen. Mourinho had nooit aangesteld mogen worden maar het bestuur mag ook doorgelicht worden.
 
 
21
16 december 2018 om 20:36
Mourinho kan gewoon niet meer. Hij implodeert op een zelfde manier als bij Chelsea. Zo weinig punten met zoveel uitgave is gewoon schandalig. Ze spelen als en degradatie kandidaat en dathoeft echt niet. Een goede trainer maakt het team sterler dan de som der delen. Bij United gebeurt het tegenovergestelde.
 
PAOK4religion
 
19
16 december 2018 om 20:37
Eindelijk iemand die het wat inhoudelijker aanpakt dan dat simele gezeur op Mourinho. Ploegtechnisch ontbreekt het gewoon aan dynamiek. Lukaku, Pogba, Rashford, Martial welke van deze jongens heeft nou echt dragende ervaring op het topniveau? Matic die op de bank belandde bij Cfc, Bailly die het echt wel kan, maar gewoon zich nergens aan kan optrekken. Besef bijvoorbeeld even de Pogba voordat hij bij Manu kwam: speelde op een middenveld tussen (ervaren) toppers als Pirlo, Marchisio, Vidal, Khedira. In elk interview daar dat ik me van hem kan herrinneren werd aangehaald hoe jong hij was en dat hij nog veel te leren had. De onder 25 garde hier heeft een megapotentieel. Dat kan niemand ontkennen, nu moet er alleen nog iemand komen waaraan zij zich kunnen optrekken. Mannen als Beckham, van Nistelrooij, Rooney, Cristiano (ik noem express verschillende tijdintervallen). Zij kwamen allemaal in een ploeg die zijn steunpilaren en leiders had. Hierarchie mist, een duidelijke rolverdeling mist. Er is zoveel mis met dit United. Niemand zet in deze ploeg de lijnen uit, niemand zweept de boel op, niemand die de bal droog in het netje ramt als het voetballend niet helemaal lekker gaat. Mourinho zijn palmares spreekt voor zich en ik vind het bullshit om deze opeens te vergeten. Besluit je hem weg te doen, mij best, maar dan ook Ed Woodward en alles wat bij hem hoort.
 
Frank7B
 
3
16 december 2018 om 20:51
Kan mij grotendeels wel vinden in je woorden. Vandaag leek ik te zien dat young bij man utd af en toe wel met de zweep erover wilde maar doordat hij zelf ook slordig was of te kort kwam pakt niemand dat op of in ieder gevak niet als team.
 
 
9
16 december 2018 om 20:51
United werd vorig jaar nog 2e. Zelfde coach, zelfde team met wat versterkingen. Daarnaast betalen ze het meeste salaris van alle clubs uit de premier league. Zn palmares is fantastisch, kan die lekker naar wijzen tijdens persconferenties, maar hoeveel punten worden straks in mei aan het totaal toegevoegd voor uit het verleden behaalde resultaten? Precies nul. Incidenteel ook de huidige waarde van Mourinho als coach. De man is ook als ie presteert een karikatuur van een man, maar zonder resultaat? Ik zou nog eerder Mario Been voor de groep zetten.
 
Japie_Krekel
 
7
16 december 2018 om 20:52
@paok4religion en wie heeft die spelers aangetrokken? zover ik weet Mourinho dus dan mag je hem ook verantwoordelijk stellen voor de slechte resultaten en het slechte spel
 
PAOK4religion
 
2
16 december 2018 om 20:57
@ Frank, een van de acht miljoen voorbeelden, die precies onderbouwen wat ik wil zeggen. Vorige week scoorde deze vent nog een prachtgoal, die precies liet zijn waarom hij ooit gehaald is. Maar Ondertussen is deze man 33 en zou hij niet meer dan backup mogen zijn bij een club van deze status.
 
PAOK4religion
 
2
16 december 2018 om 21:04
Migi, ik vind dat je een erg negatief beeld schetst. Vind het een typische reactie van een mourinho-basher. Het flikken op wilskracht om 2e te worden in de Premier League, is wat mij betreft een prestatie op zich. En juist daar kun je de hand van Mou zien wat mij betreft; al zijn winning teams hadden precies zo een mentaliteit in het verleden. Mourinho onderhandeld niet over het salaris maar Woodward, dat is precies waarom ik hem eruit wil hebben. De selectie kost een bak met geld, maar heeft, ploegtechnisch, de opzet van een team dat 3 tm 8 zou moeten spelen.
 
PAOK4religion
 
6
16 december 2018 om 21:13
@ Japie, sinds wanneer trekt een trainer spelers aan? Op zijn hoogst geeft hij een lijstje met gewenste aankopen door. Dan moet hij nog maar zien of ze gehaald kunnen worden. Zovaak word het salaris van deze jonge gasten aangehaald, gaan we Mourinho hier ook op aanrekenen dat Manu teveel betaald? Dit valt allemaal niet onder het takenpakket van een trainer hoor..
 
Sammerens
 
1
16 december 2018 om 21:53
Wat een onzin. Je geeft zelf aan dat hij een lijst met versterkingen door geeft. Dat heeft Mourinho overigens zelf ook de nodige keren aangegeven. Als er dan spelers van jouw lijsten gehaald worden dan ben je daar gewoon verantwoordelijk voor.
 
Japie_Krekel
 
2
16 december 2018 om 22:02
@paok4religion spelers als Blind en Depay kwamen omdat LvG ze wilde hebben, Fellaini kwam omdat Moyes hem mee wilde nemen van Everton en zo zal Mourinho ook genoeg spelers hebben aangedragen die hij wilde hebben. dan haalt de club vervolgens die spelers voor hem en dan wil hij nu klagen dat er geen versterkingen meer gehaald mogen worden die hij wil, terwijl United totaal niks is opgeschoten qua resultaten en voetbal na het kapitaal dat Mourinho heeft mogen investeren. dan mag je dat de trainer toch gewoon kwalijk nemen? alle andere coaches waren allang ontslagen maar omdat Mourinho wat goede prestaties en prijzen op zijn CV heeft staan heeft hij blijkbaar meer krediet. ik kan me namelijk niet voorstellen dat United zijn afkoopsom niet kan betalen
 
PAOK4religion
 
1
16 december 2018 om 22:04
@ Sammerens, Waar ben je dan precies verantwoordelijk voor? Dat United al een jaar of tien een strontteam heeft? 'josé Mourinho verwacht geen aankopen meer op de slotdag van de transfermarkt. De trainer van Manchester United is al de hele zomer op zoek naar een nieuwe centrumverdediger, maar de jacht op meerdere doelwitten bleek onsuccesvol. Met nog zeven uur te gaan tot de transfermarkt de deuren sluit, lijkt Manchester United achter het net te vissen' 'ik weet uit heel goeie bron dat José Mourinho (manager van United, red.) gezegd heeft dat hij Witsel wilde, maar niet in de eerste plaats. N’golo Kanté stond bovenaan zijn lijst.'- dit gaat over de zaakwaarnemer van Witsel, die hij ook niet kreeg. Zomaar even 2 bronnen die aangeven dat Mourinho zeker niet alles kreeg zoals gij het wilde.
 
 
0
16 december 2018 om 23:09
Dus vorig jaar zijn verdienste,maar dit jaar niet zijn schuld. Tja, das wel makkelijk discussieren
 
PAOK4religion
 
0
17 december 2018 om 15:22
Totaal niet kort door de bocht ook hoe je dit samenvat. Laat het me maar weten als je een trainer hebt gevonden die in dit zooitje en met dit materiaal structureel aan de top kan blijven en je hebt mn ongelijk bewezen.
 
ZLuuk
 
8
16 december 2018 om 20:21
Zwak aankoopbeleid, mede dankzij Woodward ook natuurlijk, negatieve spelopvatting (wisten we van tevoren natuurlijk) en dan ook nog geen resultaten. Zou denken dat hij al 3 keer ontslagen was maar hij zit er gewoon nog (net als Woodward trouwens). Het word echt tijd voor een grote schoonmaak, ook in de selectie veel te veel middelmaat en dus Mourinho en Woodward eruit.
 
Peter1984
 
3
16 december 2018 om 21:26
Idd een grote schoonmaak. Stap 1 een TD die weet hoe hij een selectie moet samenstellen. En die man/vrouw zijn werk laten doen. Stap twee analyseren van de club door TD en dead wood verwijderen. Coaching staff en spelers. Stap 3. Ervaring kopen en de kwalitatief mindere ervaring er uit gooien. Stap drie analyseren welke spelers tussen 20-26 goed genoeg zijn en in die leeftijdsgrens categorie heel goed scouten naar wat je wilt qua speelstijl en visie voor de club op lange termijn. Aankopen doen en doorselecteren met jeugd spelers. Uiteindelijk een groep van 30 spelers met daarin minstens 10 uit eigen jeugd onder 20 jaar die een kans hebben en dan naar een selectie van 25 man.
 
Arnout108
 
1
16 december 2018 om 20:42
Ik vraag me af of er nog mensen bij Manchester United zijn die echt geloven in Mourinho of dat hij er nog zit omdat de directeur weet dat hij eigenlijk ook wel weg moet als die Mourinho ontslaat. Manchester United heeft best een leuke selectie maar niemand haalt zijn niveau onder Mourinho. Ook als team is het niks en zou het ook nooit iets worden. Er is maar 1 ding dat iets kan veranderen en dat is als Manchester United Mourinho en iedereen die over de transfers gaat ontslaat. Jaren lang is er gefaald en er zit geen vooruitgang in. De mensen die het nu doen zijn blijkbaar niet capabel genoeg en dus moet er maar eens iets anders worden gedaan daar in het rode deel van Manchester.
 
Peter1984
 
0
16 december 2018 om 21:32
Amen, het is nu tijd om hem te ontslaan. Het publiek is nu echt gefrustreerd en terecht. Geef Mo een keuze en zeg je gaat er nu uit of je gaat nu doorselecteren gooi die middelmaat er uit en zet 11 vechtende jeugd spelers op het veld. Greenwood, Chong, Garner, Laird, Pereira, O,Connor, Gomes, Gribbin, Puigmal, Williams + Rashford, Martial, Shaw, Pogba, Dalot, Lingard en de Gea zullen het niet minder doen dan wat er nu staat
 
SocioFan1
 
0
16 december 2018 om 21:58
Wat een mannetje joh. Het zint hem niet en hij krijgt duidelijk zijn zin niet, ook wat betreft aankopen. Hij gaat dan de boel verpesten, chaos creeeren om vervolgens met conclusies te kunnen komen die in zijn straatje past waarbij hij indirect een sneer uitdeelt naar de beleidsbepalers van Man U.
 
Thomas Kant
 
0
16 december 2018 om 22:44
Ik vind het opmerkelijk dat Mourinho met United defensief wil spelen, terwijl de verdediging de slechtste linie is. Dat gaat toch helemaal nergens over. Wat een matige selectie zeg. Tijd voor een nieuwe coach die wel gerichte aankopen doet en aan een team bouwt want ze kunnen nog wel 10 jaar zo doorgaan. Ik zie ze geen prijs in de wacht slepen.
 
fcknudde
 
0
16 december 2018 om 23:05
Een halve fout van de keeper door een goede aanval..haha kerel een dikke slappe kloten voorzet waar de keeper gruwelijk in de fout gaat. Echt in het verleden mooie resultaten behaald en wel een winnnaar die past bij een bepaalde groep. Lijkt me beter om een paar jaar uit beeld te raken en zichzelf weer moet vinden. Want United speelt echt onwaardig vaak. Maar laat die eigenaren eerst maar opstappen en kom dan is met een goed beleid! Weet zeker als Van Gaal de tijd had gekregen dat hij straat lengtes verder was dan Mourinho nu.
 
theo uphus
 
1
16 december 2018 om 23:33
Hoe meneer Mourinho alles recht praat wat krom is. Hij krijgt een cadeautje van Becker waardoor hij in de wedstrijd blijft. Dan beukt Liverpool op het doel van M.u. en dan zit er wel eens een United been tussen de schutter en de doellijn. Ja beide treffers van Liverpool kwamen ook met enig geluk tot stand. Maar misschien moet Mourinho ook eens gaan beseffen dat je pas doelpunten kunt maken als je in de buurt van het doel van je tegenstander komt. Mourinho's team komt daar veel te weinig. Daarom is het spel van zijn team niet om aan te gluren. Daarom verliest de rijkste club ter wereld zo veel terrein op de concurrentie.
 
Glossiandzozo
 
0
17 december 2018 om 00:28
Mourinho is bij deze heel eerlijk en geeft toe dat Liverpool gewoon beter is. Wat heeft Klopp een geoliede machine van Liverpool gemaakt. Wat mij betreft is hij de beste coach. Hij heeft Liverpool gewoon weer een topploeg gemaakt. Liverpool kan op dit moment de grootste sterren aantrekken.