'MSN' floreert en poetst tegendoelpunt Cillessen weg
Woensdag, 11 januari 2017 om 23:07

Barcelona heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. In eigen huis moest de ploeg van Luis Enrique een 2-1 achterstand goedmaken tegen Athletic Club en dat lukte: 3-1. De doelpunten van Barcelona kwamen op naam van Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi. Jasper Cillessen deed negentig minuten mee.

Na de 2-1 nederlaag in San Mamés van vorige week moest Barcelona aan de bak. De arbitrage zat de club echter niet mee in de eerste helft, want Neymar werd ten onrechte teruggevlagd voor buitenspel bij het voorbereiden van een doelpunt van Luis Suárez. Het zou zijn honderdste treffer zijn geweest voor de club in alle competities. Die kwam er even later alsnog en op veel fraaiere wijze. Suárez ontving een afgemeten voorzet van Neymar en nam de bal in één keer op de slof: keeper Gorka Iraizoz kon slechts toekijken.

Het was een beloning voor een goede eerste helft, waarin Barcelona domineerde in het balbezit en veel druk zette. Athletic werd teruggedrongen en kwam er zelden uit. Toch bleef het bij 1-0 in de eerste helft, maar vlak na de onderbreking volgde de margeverdubbeling. Eneko Bóveda beging een onhandige overtreding op Neymar en de Braziliaan legde zelf aan voor de penalty. Het was een gedurfde keuze, want Neymar verkeert in teleurstellende vorm en scoorde al tien wedstrijden op rij niet. Hij hield in tijdens de aanloop, maar benutte het buitenkansje toch. Niet veel later kwam Athletic echter terug in de wedstrijd.

Na goed voorbereidend werd van Iñaki Williams torende Enric Saborit boven iedereen uit en verzorgde hij de 2-1, waardoor een verlenging virtueel noodzakelijk was. Dat bleef lange tijd zo, totdat Messi mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal twaalf minuten voor tijd over de muur en zo ver mogelijk in de rechterhoek: 3-1. Barcelona kwam vervolgens niet meer serieus in de problemen en blijft kans maken op de derde Copa del Rey-eindzege op rij.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (105)

 
Cyberize7x
 
19
11 januari 2017 om 23:11
Zoals verwacht heeft Barca zich toch herpakt na de verliespartij van eerder deze week. Zelf de wedstrijd niet kunnen zien maar gezien het wedstrijdverslag en de samenvatting een vrij terechte uitslag. Wat een prachtig doelpunt overigens van Suarez, maar dat wisten we al dat hij dat kon natuurlijk. Kan iemand mij, die de hele wedstrijd heeft gevolgd, vertellen hoe Neymar speelde? Begint hij weer terug in vorm te raken of is het nog steeds vrij mager wat hij laat zien?
 
Origami
 
13
11 januari 2017 om 23:21
Hoezo mager? Neymar is al wedstrijden lang belangrijk voor Barcelona, zelfs zonder doelpunten. Elke andere spits die je op Neymar z'n plek zet zal het niet beter doen met steeds 3 verdedigers voor je. De problemen van Barca liggen bij het systeem en voornamelijk het middenveld. Als dat beter loopt zullen Suarez en Neymar ook beter tot hun recht komen. Maar dit was een hele sterke wedstrijd van Neymar trouwens.
 
Cyberize7x
 
16
11 januari 2017 om 23:24
Ik vind hem, en dan bedoel ik de wedstrijden die ik heb gezien van hem en Barca, best wel tegenvallen als ik dat vergelijk met voorgaande jaren. Dat is misschien omdat ik de lat voor hem ook wel wat hoger leg dan de gemiddelde vleugelspeler van pak m beet Feyenoord of Everton. Hij speelt niet slecht, maar kan ook een stuk beter, dat laat hij bijvoorbeeld bij Braziliã« wel zien. Natuurlijk stellen verdedigers zich met de wedstrijd beter in op hem, maar daar zou hij met zijn enorme talent ook wel iets beter op kunnen reageren vind ik. In ieder geval goed om te horen dat hij deze wedstrijd sterk speelde.
 
Origami
 
9
11 januari 2017 om 23:34
Dat snap ik, maar je kunt er van uit gaan dat als het team weer met een systeem speelt(vandaag ook pijnlijk duidelijk dat alles via links ging en zelden via rechts) dat Neymar ook zal floreren.
 
Sam Lebowsky
 
4
11 januari 2017 om 23:35
Precies. Middenveld is sleutel. Barca moet echt weer op zoek naar de driehoekstandem Xavi, Busquets (bloedhekel aan deze gast haha) en Iniesta. Ze missen nu echt type xavi en type pujol.
 
Cyberize7x
 
14
11 januari 2017 om 23:35
In dat geval zal Barca toch eerst afscheid moeten nemen van de huidige trainer. Die man heeft nu toch wel bewezen incapabel te zijn en puur te leunen op de individuele klasse van Iniesta, Messi, Suarez en Neymar.
 
FCBDutch
 
14
11 januari 2017 om 23:45
Moeten ze ook, Barca was niet om aan te zien bij afwezigheid van Iniesta doordat Enrique dacht met een totaal niet creatief middenveld wel even zijn potjes te winnen
 
El Fenomeno
 
16
12 januari 2017 om 00:17
Ik vind Neymar de laatste wedstrijden behoorlijk pover hoor, met als dieptepunt Real Madrid thuis. Hij is ook niet beslissend genoeg en lijkt uit vorm.
 
Origami
 
4
12 januari 2017 om 01:16
Echter is hij de speler waar de meeste overtredingen op worden begaan in La Liga en hebben gewonnen penalties en vrije trappen in de laatste wedstrijden tot de winst geleidt. Daarnaast ook nog een paar keer de directe assist gegeven. De truucjes lukken niet altijd, maar op Messi na komt de meeste dreiging van hem altijd.
 
Kluivert09
 
40
11 januari 2017 om 23:11
Oververdiende overwinning van Barca. Bilbao maar 1 kans gehad en die ook gescoord. Scheids was trouwens weeral schandalig bezig, ten 1ste de overtreding van Laporte op Messi moest gewoon rood zijn, Laporte was de laatste man, dan heb je die afgekeurde doelpunt dat geen offside was, en Banat die zijn 2de gele kaart moest krijgen, dit zijn maar een paar van de vele fouten.
 
FilipMich
 
8
11 januari 2017 om 23:18
+ vooral verschillende keren onterecht offside gefloten - scheids leek de eerste helft echt wel anti-barca..
 
B95CFC
 
1
12 januari 2017 om 04:19
Iemand neerhalen als laatste man is niet meer direct rood. Deze regel is in 2015 of 2016 ingevoerd als ik het goed heb. Ze geven nu vaker geel omdat het een dubbele sanctie zou zijn als je, bijvoorbeeld, en een penalty en een rpde kaart tegen krijg.
 
JDG84
 
2
12 januari 2017 om 06:53
Niet meer altijd, maar als er een overtreding wordt gemaakt, puur om de man te stoppen, blijft het rood. Maar er kwam hier geen pingel bij messi dacht ik, dus zou rood ook in andere gevallen wel kunnen.
 
MSN10
 
23
11 januari 2017 om 23:11
Scheidsrechters laat ze hun werk doen het is de laatste tijd erg overdreven hoe er wordt gesproken over de scheids. Vandaag zit het tegen morgen zit het mee dat is gewoon een feit die je nooit kan veranderen. Barcelona dik verdiend gewonnen ik praat niet over wie wel of niet geel moest krijgen of misschien wel een rode kaart of waarom er een doelpunt is afgekeurd dat moet je maar aan de scheids over laten ik ben erg blij dat we in de kwart finale zitten en nog steeds mee doen om alle prijzen!!!! Barcelona tot de dood!!
 
Samcro
 
20
11 januari 2017 om 23:16
Het is makkelijk zo praten als je wint. Als ze hier verloren hadden, was je wrschl niet zo koeltjes.
 
MSN10
 
11
11 januari 2017 om 23:25
Ik heb dit gisteren ook gezegd de dag tegen Bilbao toen ze met 2-1 verloren hadden precies zelfde reactie. Geloof me nou maar ik ben een type die gewoon eerlijk reacties plaatst en niet een barca bril op heb.
 
real8madrid
 
25
11 januari 2017 om 23:35
Nou moet ik zeggen dat ik Msn10 altijd heel fair en kalm zie reageren hoor, ook als Barca verliest. Een van de weinige mensen op vz, dat wel. Rachid is ook zo iemand onder de Barca-fans
 
Origami
 
3
11 januari 2017 om 23:23
De scheids was wel dramatisch eerste helft. Athletic spelers die immuum weer waren voor kaarten en die belachelijke fluiting voor buitenspel.
 
JDG84
 
2
12 januari 2017 om 07:01
Ik ben het volledig met je eens, maar het lijkt wel erger te worden elk jaar. Als je nu terug kijkt bij in dit geval Barcelona. Het aantal onterecht afgekeurde goals en niet gegeven zuivere penalty's is veel te groot. Alleen in de twee beker wedstrijden 3 pingels niet gegeven en 2 goals onterecht afgekeurd. Een fout, natuurlijk, dat kan gebeuren. Maar neem ook Engeland, daar is totaal geen lijn meer in beslissingen. Een Rojo die 2 keer 100% rood moet krijgen maar niks krijgt. Vervolgens zijn de eerste 6 rode kaarten die daarna gegeven worden voor lichtere overtredingen. Als het nu te snel gaat voor ze, dan moet er iets gedaan worden om ze te helpen. Nu worden er overal teams dusdanig benadeeld dat er hele wedstrijden verpest worden. Dit gebeurd in alle landen, dus niet alleen gericht op barcelona. Ga dan werken met 2 scheidsrechters ofzo als de technische hulpmiddelen niet goed zijn. Scheidsrechters moeten hun werk goed kunnen doen, maar de 22 spelers moeten ook hun werk ook goed kunnen doen natuurlijk.
 
fantje91
 
8
11 januari 2017 om 23:12
heerlijke wedstrijd van barcelona eindelijk weer eens alleen vindt ik het nu tijd dat vidal echt de kans gaat krijgen sergi speelt veelste zwak en eerlijk gezegd heeft vidal nooit een eerlijke kans gekregen
 
AlmereCity1996
 
21
11 januari 2017 om 23:12
Man man man... wat een vrije trap weer van de kleine tovenaar. Hij ging overigens laag paal in en niet in de bovenhoek vz!
 
MSN10
 
36
11 januari 2017 om 23:13
Ik ben nog vergeten te zeggen Messi doet het elke x wanneer het moet die jongen is echt niet normaal hoe hij die keepers elke x de verkeerde kant op stuurt!!!! Baas
 
Origami
 
4
11 januari 2017 om 23:54
Dat was inderdaad mooi. Hij ging dit keer bewust voor de kleine ruimte omdat hij wist dat de keeper er vanuit zou gaan dat de hij hem linksboven zou plaatsen(de vorige goal was zo gescoord en zo probeerde Messi het ook bij eerder gegeven vrije trappen in deze wedstrijd). Je zag de keeper ook de verkeerde kant uit stappen eerst..
 
PcWolf
 
17
11 januari 2017 om 23:13
MSN die een machtige wedstrijd speelde. Neymar die levensgevaarlijk is. Suarez een beest en ja, Messi? Opstelling was wat mij betreft gewoon goed al had ik Dennis Suarez wel laten starten. Hopelijk trekken ze deze lijn door voor de komende 10 wedstrijden. Snelle tempo zoals ik het graag heb. Onterechte afgekeurde doelpunt alweer, maar dat zijn we al gewoon.verdediging is nog altijd niet optimaal. Toch tevreden!
 
RMCF22
 
118
11 januari 2017 om 23:14
Ik ben een diehard Real Madrid fan en Cristiano Ronaldo is mijn held, maar Messi is de allerbeste voetballer van de wereld ooit. Het gemak ook waarmee hij die vrije trap scoort, zo van iedereen heeft mijn goal gezien tegen Villareal en nu plaats ik de bal even in de andere hoek. Fantastische voetballer!
 
ThijsssL
 
23
11 januari 2017 om 23:18
Sportieve reactie, ben geen fan van Real of Barca, maar Messi is echt ongekend goed, één van de beste ooit!
 
Moyashi
 
11
11 januari 2017 om 23:21
Had er vandaag 3 voor nodig, maar hij bleef vertrouwen hebben in zijn eigen kwaliteiten en uit eindelijk beloond door de winnende te maken via een vrije trap. Kan haast niet mooier!
 
LeoMessiTBE
 
20
11 januari 2017 om 23:28
Respect als je idd zo'n fan bent voor Real en Ronaldo en Messi toch dit compliment kan maken. Ik ben een groot Messi fan en vind hem de beste voetballer die ik ooit heb gezien, maar ook Ronaldo is fenomeen. Ze helpen elkaar naar een fantastisch niveau. ????
 
sydneyfc33
 
9
11 januari 2017 om 23:29
Sinds tijden lees ik een reactie die niet verblind is door clubliefde. Je hebt helemaal gelijk Messi is puur talent en dat laat hij al 12jaar zien en hoop dat wij nog langer kunnen genieten van hem.
 
Origami
 
6
11 januari 2017 om 23:56
Sportieve reactie! Succes verder dit seizoen.
 
Jodelahitie
 
7
12 januari 2017 om 00:03
Ik ben het helemaal met je eens. Als je goed vrije trappen kunt nemen, dan ben je beslist de beste aller tijden. Daarom vind ik ook dat Juninho de aller-aller beste ter wereld ooit was.
 
Dennis_kruijt
 
14
12 januari 2017 om 00:57
Haha messi ze enige kwaliteit is natuurlijk vrije trappen nemen. Hij heeft er vast 91 gemaakt in een kalenderjaar.
 
fanclubbarca
 
0
12 januari 2017 om 15:10
Mooie reactie Rmcf22. Mooi dat je kan genieten van een speler van de grootste rivaal. Moet toegeven dat mij dat minder gaat goed afgaat wat Ronaldo betreft hoewel ik bewondering heb voor zijn wil om altijd de beste te willen zijn. En het is superknap dat hij bijna altijd degene is die beslissend is. Maar zijn houding staat me teveel tegen. Boos zijn als je ploeggenoot scoorrt gaat er bij gewoon niet in. Kan wel genieten als hij boven iedereen uittoornt en de bal perfect getimed in de hoek kopt (jij weet waarschijnlijk direct welke goal ik bedoel). Denk dat hij voor bijna elke Madridfan de held is. En Ramos ook lijkt me. Ongelooflijk hoe vaak die ze gered heeft.
 
JorisDR
 
17
11 januari 2017 om 23:14
9 doelkansen tegen 1, een onterecht afgekeurde goal en een rode kaart niet gegeven. Meer als verdiende zege dus. Zelf moeilijk gemaakt maar uiteindelijk toch een terechte uitslag.
 
Moyashi
 
10
11 januari 2017 om 23:15
Als je alle blunders van de scheids aan de kant schuift was dit toch een heerlijke match. MSN speelde eindelijk eens goed en combinaties lukten ook veel beter vandaag. Score had makkelijk hoger uit kunnen lopen als de andere kansen werden benut. Voor de rest was het tot de laatste seconde erg spannend. Messi met zijn slimme vrije trap laat de doelman de andere kant op gaan en leidt Barca naar de volgende ronde! Gelukkig speelden de blunders van de scheids geen rol vandaag. Nu op naar de volgende match!
 
Sam Lebowsky
 
15
11 januari 2017 om 23:19
Het is echter wel Messi met zijn uitzonderlijke kwaliteiten en fenomenale vrije trappen die Barca telkens weer net red. Ze hebben het nu al moeilijk vaak door wedstrijden met de hakken over de sloot te winnen. Zie het voor dit barca somber in als messi een x weer uitvalt.
 
Buitenspelgoal
 
1
11 januari 2017 om 23:19
Hoe speelde Cillessen? Serieus antwoord graag.
 
MSN10
 
2
11 januari 2017 om 23:22
had niet echt wat te doen, als hij de bal had bleef hij wel cool en zocht elke x voetballend de uitweg. Tegen doelpunt was niks aan te doen was mooi tegen draats binnen gekopt.
 
achmedn
 
6
11 januari 2017 om 23:30
Hij had bijna assist
 
Buitenspelgoal
 
0
11 januari 2017 om 23:56
Bijna assist? wat dan?
 
Origami
 
8
11 januari 2017 om 23:57
Lange bal die Suarez bijna tussen de palen werkte.
 
Moyashi
 
1
11 januari 2017 om 23:59
Had voor zover ik kon zien eigenlijk heel weinig werk hoeven te verrichten, want Bilbao kreeg maar een kans en Cillessen kon er weinig tegen doen naar mijn mening. Hoog uit de lucht onder hem gekopt als ik me goed herinner. Had ook bijna assist op Suarez als hij wat beter met de bal controle omging.
 
Origami
 
2
12 januari 2017 om 00:02
Klopt, Cillessen kon weinig doen. Iedergeval beter dan wat Ter Stegen doet die hem met z`n been probeert te keepen nadat hij te laat naar het midden van het doel beweegt. Baldistributie van Jasper was ook goed. Mag van mij wel vaker de voorkeur genieten.
 
Sammerens
 
2
12 januari 2017 om 09:47
Ben het niet eens dat hij er weinig aan kon doen. Zo'n bal is voor top keepers houdbaar. Dit zijn juist ballen waarmee een keeper zich kan onderscheiden, en bij deze bal was die mogelijkheid er dus zeker. Cillessen komt over, loopt te ver voor de ideale lijn en maakt een kleine sprongetje bij zijn laatste pas, waarbij hij niet in een goede uitgangshouding komt (staat te breed). Vervolgens valt hij in een fout die hij vaker maakt, namelijk in plaats van goed uitstappen met zijn linkerbeen plaatst hij zijn been iets naar voren en onder hem. Hierdoor mist hij veel kracht in zijn afzet en komt hij dus de hoek niet meer in. Zie: https://s30.postimg.org/xl9f4v7jl/naamloos.jpg en vervolgens https://s30.postimg.org/n3blxfiht/naamloos2.jpgbr... Bij de eerste zie je dus dat hij ten eerste te laat stapt en dat het stapje naar voren geplaatst wordt. Bij de tweede kan je zien dat hij daardoor niet de afzet richting de hoek pakt en zijn voeten dus meer omhoog komen dan opzij. Verder zie je dat die bal ver van onhoudbaar in de hoek zit. Echt nog een flink stuk uit de paal. Als je Ter Stegen wilt verdringen uit de goal dan moet je dergelijke ballen gaan pakken. Punt is dat hij dit foutje in techniek veelvuldig maakt, waaronder bij penalty's. Daardoor komt hij dus niet hard en fel genoeg de hoek in en pakt hij zelden 'onhoudbare' ballen.
 
Origami
 
1
12 januari 2017 om 12:37
Leuke analyse, maar je vergeet datgene wat cruciaal is in deze situatie. Cilessen komt terug naar het midden na te hebben gedekt bij de eerste paal aan de linkerkant. Die kopbal wordt de tegengestelde richting in geplaatst. Dan is het heel moeilijk om op tijd de richting op te duiken waar je net vandaan komt rennen.
 
Sammerens
 
0
12 januari 2017 om 15:34
Nee hoor, dat vergeet ik helemaal niet. Ik geef in mijn Analyse duidelijk aan dat hij over komt, dus ik benoem het nota bene nog. Dat dit een moeilijke situatie is betwist ik ook nergens. Dat neemt verder niet weg dat hij, doordat hij enkele zaken niet optimaal doet, zichzelf kansloos maakt op een voor een topkeeper houdbare kopbal. - Niet optimaal opgesteld ten opzichte van de koppende aanvaller. - Sprongetje waardoor hij net te laat in de uitgangshouding staat, die hij ook te breed inzet - plaatsen linkerbeen onder zich waardoor hij geen afzet meer kan pakken (gevolg van de te breed ingezette uitgangshouding). Overigens maakte Ter Stegen dezelfde fout qua uitgangshouding bij de goal tegen Villareal. Ondanks dat hij nog aardig de hoek in kwam, had hij die bal kunnen hebben als ook hij niet zo raar breed uitstapte bij het schot.
 
jonafr12
 
6
11 januari 2017 om 23:20
We zeiken nog wel is wat over de scheidsrechters in NL, maar in Spanje bakken ze er ook weinig van zeg.. Mijn god wat is slecht, geef die zeurende spelers allemaal eens geel. Voor derest echte klasse van Messi, voor mij de beste voetballer die ik ooit gezien heb.
 
MW007
 
6
11 januari 2017 om 23:21
Barca prima herpakt en door dankzij de derde vrije trap oprij voor Messi, wat is het toch een geweldenaar! Toch ook hier weer de scheidsrechter die beslissingen weer apart beoordeelde, gelukkig werd die onterecht afgekeurde goal ons niet fataal. Verdedigend kan het beter met name Roberto moet eigenlijk vervangen worden, speelt steeds matiger op die plek. Toch wel tevreden en op naar zaterdag thuis tegen Las Palmas!
 
MSN10
 
5
11 januari 2017 om 23:23
Sergi roberto is dood op, die jongen heeft rust nodig en luis Enrique moet gewoon Vidal opstellen. Ik weet niet wat hij tegen die jongen heeft maar de laatste wedstrijden die Vidal speelde voor Barcelona zagen er goed uit dus ik snap niet wat de probleem is.
 
FCBDutch
 
1
11 januari 2017 om 23:29
Precies heeft nog nooit zoveel wedstrijden gespeeld terwijl hij echt wel een degelijke RB is
 
LeoMessiTBE
 
6
11 januari 2017 om 23:32
Klopt Sergi Roberto komt verdedigend echt te kort.
 
MSN10
 
1
11 januari 2017 om 23:42
Ja is echt een verrassing deze roberto echt waar, alleen is hij nu echt klaar op die positie en moeten ze echt iemand binnen halen. Dit kan hij niet volhouden tot einde van het seizoen
 
FilipMich
 
1
11 januari 2017 om 23:48
sergi was niet slecht - en knapte heel wat werk op - inzet was tomeloos te noemen, alleen ging hij op 2 fases in de fout - daaraan zie je dat hij geen pure verdediger is (want 1 van die 2 fases gaf tegengoal als resultaat) - hij doet me denken aan de Xavi van 1999 - 2000 - die was ook niet fenomenaal, beetje als Sergi nu.. Alleen moet Sergi dit seizoen wel het stapje hoger zetten..
 
Origami
 
0
12 januari 2017 om 00:00
Sergi Roberto is geen goede RB naar mijn mening. Verdedigend degelijk maar aanvallend biedt hij weinig. Hij moet gewoon weer op het middenveld spelen. Jammer dat die ook een beetje overbezet is momenteel.
 
MSN10
 
1
12 januari 2017 om 00:03
Ik had het niet speciaal over deze wedstrijd maar over het algemeen. Ik zie gewoon dat hij het niet red tot het einde van het seizoen, het wordt hem beetje teveel. Hij levert heel veel werk elke x op en neer, mee verdedigen mee aanvallen wauw.
 
FCBsamir777
 
0
11 januari 2017 om 23:44
Ik begon al twijfelen aan barca ik ben voor barca door hun leuke spel ik vind real sinds zidane ook wel een leuke team maar barca en vooral messi hebben weer echte voetbal laten zien
 
FR4EVAH
 
11
12 januari 2017 om 00:01
Als ik de reacties hierboven lees, vind ik het behoorlijk overdreven hoe er over Messi gepraat wordt. Ja, hij schiet die vrije trap er heel mooi in. Maar laten we niet vergeten dat zijn spel helemaal niet zo overtuigend is momenteel. Vandaag ook weer momenten van simpel balverlies, net zoals tegen Villarreal het geval was. Natuurlijk een terechte overwinning, Athletic is in uitwedstrijden toch meestal een stuk minder goed. Maar het swingt al heel lang niet meer bij Barca. Het oogt allemaal niet stabiel en voorin lopen de combinaties helemaal niet zo goed meer.
 
avdp
 
0
12 januari 2017 om 00:07
ik ben erg onder de indruk van sergio roberto, tegenwoordig! niet even snel als dani alves maar zo consistent en betrouwbaar en zo'n goede conditie! zeer goed aangepast aan die positie! on: een goede wedstrijd van barca! valt erg op hoeveel meer energie dat barca in hun spel kan leggen als ze thuis spelen! het spel was aangenaam en vrij hoog tempo maar ik heb steeds maar het gevoel dat ze de wedstrijden niet meer zo kunne domineren als vroeger. dit kan hen echt de prijzen kosten dit jaar, vrees ik. Maar op basis van de laatste 3 wedstrijden gaat het wel weer de goede kant uit! maar er is nog wel werk aan de winkel om hun vertrouwde spel terug helemaal terug te vinden!
 
MaceReal
 
10
12 januari 2017 om 00:08
Leuke wedstrijd gezien, had niks te doen dus... Bilbao deed niks, 90 minuten lang alleen maar tegenhouden en hopen op de fout achterin bij Barca, uiteindelijk toch onverdiend die goal gescoord. Ik ga niks over de scheids zeggen want dat is al genoeg gedaan. Barcelona speelde eerst niet zo sterk maar dat werd beter in de 2e helft, vond het niet helemaal mooi maar het was goed. Vond dat ze soms iets te snel beslissingen namen waardoor veel dingen fout liepen. Gelukkig hebben ze MSN voorin, genoten van vooral Messi! Neymar eindelijk weer gescoord en Suarez met een heerlijk 100ste goal. Messi heeft weer laten zien dat hij de man is bij Barca, hij beslist de wedstrijden, hij scoort de belangrijke goals en Hoe! Die vrijetrap was super. Ik wil geen Ronaldo vs Messi discussie starten en ik raad mensen aan om er ook niet een discussie van te maken maar Ronaldo heeft de prijs verdiend maar Messi is de beste voetballer! Voor mij is Ronaldo nummer 1 maar je maakt jezelf compleet belachelijk als je Messi geen topper vind of hem niet uit kan staan, die man is gewoon een magician! Gefeliciteerd Barcafans!
 
Origami
 
1
12 januari 2017 om 00:46
Leuke post van een Real-supporter. Bedankt Mace!
 
Moyashi
 
2
12 januari 2017 om 01:29
Mooie reactie. Altijd leuk om zulke teksten te lezen van de concurrent(en) =).
 
AjaxAdam020
 
7
12 januari 2017 om 00:32
Hoezo poetst tegendoelpunt Cillessen weg? Alsof Cillessen hem er zelf inschiet... beetje stemmingmakerij dit. Anyway, deze overwinning komt Barcelona volledig toe natuurlijk, Athletic had niet heel veel in te brengen en de kwaliteit van MSN komt dan toch weer boven drijven. Ze maken zeker kans op de derde Copa del Rey op rij, zou heel mooi zijn!
 
Origami
 
1
12 januari 2017 om 01:18
Ze bedoelen gewoon dat het een tegendoelpunt voor keeper Cillessen is. Door het vermelden van een Nederlandse speler in de titel hopen ze clicks op te laten lopen.
 
Kaasjes
 
2
12 januari 2017 om 02:45
Trouwens 1 ding. Luis Enrique heeft te weinig overwicht in de selectie en dat is te zien aan één simpel ding, Neymar neemt geen normale penalty. Altijd zo'n domme twijfelachtige aanloop. Ram dat ding overtuigend binnen, klaar. Vind ook dat Messi en Iniesta hierin Neymar moeten sturen. Maakt alleen zichzelf belachelijk.
 
mrpuma
 
0
12 januari 2017 om 08:05
Suggestieve titel. Alsof het alleen maar aan cilissen ligt. Barcelona speelde als een natte krant de 1e wedstrijd en die ter stegen kan mij nog steeds niet overtuigen dat hij de absolute nummer 1 is.
 
atletico:)
 
1
12 januari 2017 om 14:15
11 januari 2015 Barca 3-1 atletico madrid,msn op het scorebord 11 januari 2017 Barca 3-1 Bilbao,msn op het scorebord