Mulder denkt wat te zien in manier van juichen Ten Hag na laatste fluitsignaal
Zaterdag, 25 mei 2024 om 19:31

Youri Mulder zag iets opmerkelijks direct na afloop van de FA Cup-finale van zaterdag. Volgens de analist juichte Erik ten Hag niet al te uitbundig na de 1-2 zege van Manchester United op Manchester City. Dat heeft wellicht te maken met het mogelijke ontslag van de Nederlandse manager vanwege het teleurstellend seizoen in de Premier League.

"Toen er afgefloten werd, toen juichte Ten Hag niet direct", analyseert Mulder in de studio van Ziggo Voetbal. "En toen kwam Martínez eraan en die pakte hem zo beet."

Meer: Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag: ‘Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad’ | 'Erik ten Hag en Manchester United bereiken persoonlijk akkoord met voormalig PSV'er'

"Het leek op een momentje van: 'Ok, ik heb wel de FA Cup gewonnen, maar ik verlies wel mijn job'. Zoiets was het", sluit Mulder niet uit dat Manchester United Ten Hag de laan uitstuurt, ondanks de knappe overwinning in de bekerfinale tegen topfavoriet Manchester City.

"Ik kan het me ook wel voorstellen. Stel dat tegen Ten Hag is gezegd: 'Ja, volgend jaar is er geen plek meer voor je, we gaan met iemand anders door'. Kijk, hier is het al gebeurd. Het is een raar moment. Er is al afgefloten, want die anderen komen er al aan", ziet Mulder Ten Hag even stilstaan langs de lijn voordat hij meedeelt in de feestvreugde.

"En ook al gaan ze niet met Ten Hag verder, het is een waanzinnig succes", vindt de analist het knap dat Ten Hag met zijn elftal de FA Cup heeft weten te veroveren. "Maar ik denk niet dat ze het van deze wedstrijd laten afhangen."

Ontslag?


De dagen als oefenmeester van Manchester United lijken geteld voor Ten Hag. Onder meer The Guardian meldde vrijdagmiddag dat de 54-jarige Haaksberger hoe dan ook het veld moet ruimen na de FA Cup-finale tegen Manchester City van zaterdag.

Ook een overwinning tegen de stadgenoot, die er verrassend genoeg dus kwam, kan volgens het medium geen verandering meer aanbrengen in het besluit. Ten Hag weet zelf nog van niets. "Ik weet het niet. Het enige dat ik kan doen is voorbereiden en ontwikkelen. Want dit is voor mij een project", zei de manager bij de BBC.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
08:44
08:44
Engelse media uiten massale kritiek op één international na moeizame EK-start
23
   
07:52
07:52
Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag
13
   
07:16
07:16
Valentijn Driessen ziet drie Nederlandse dissonanten tegen Polen
34
   
07:00
07:00
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
149
   
06:30
06:30
Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
vucdrie
 
33
25 mei 2024 om 19:34
Mulder zag iets in de manier van juichen.... die weet ook van gekkigheid niet wat die moet zeggen hè
 
Kuna_Mila
 
12
25 mei 2024 om 19:38
Waarom is die man eigenlijk nog 'analist' op tv? Zijn eerste zinnige opmerking moet ie nog maken. Zouden ze daarop wachten?
 
Beremd
 
38
25 mei 2024 om 19:44
Er zijn tig ergere analisten. Ik kan Youri Mulder wel verdragen.
 
Amsterdam4
 
6
25 mei 2024 om 19:50
Op zich eens, maar dat zegt primair iets over het embarmelijke niveau van de rest.
 
Kuna_Mila
 
1
25 mei 2024 om 19:50
Wie dan?
 
Pieterpost
 
12
25 mei 2024 om 20:44
Ik vind Youri juist een goede analist. Gewoon lekker nuchter en duidelijk abn en zit er ook niet strak in pak bij met z’n haar in de gel.
 
Grovertje
 
2
26 mei 2024 om 09:38
Oh dus mede omdat hij geen pak aan heeft en geen gel in z'n haar heeft, is hij een goede analist. Rare teksten weer van jou pieterpost...
 
djdano
 
6
25 mei 2024 om 19:43
Die gasten krijgen goed betaald om 5x per week iets te zeggen over de een potje voetbal. Meestal kijken ze de wedstrijden niet eens. Ik geef ze groot gelijk. Lekker harken.
 
Mikeyduff
 
1
26 mei 2024 om 07:50
Mulder heeft waarschijnlijk een master in psychologie, ohnee wacht het was een middelmatige voetballer en is een zo niet nog middelmatigere analist haha.
 
Martijn R
 
40
25 mei 2024 om 19:41
Uiteindelijk heeft Ten Hag het daar toch gewoon heel goed gedaan. Twee seizoenen, twee prijzen. Vorig jaar de League Cup, en nu zelfs de FA Cup. Vorig seizoen ook derde geworden, wat met dat elftal echt een gigantische overprestatie is. Dit seizoen in de competitie wat minder. Maar je staat dit seizoen dichter bij waar dit elftal thuishoort dan vorig seizoen. Ach, en of hij dan "mag" blijven. Ten Hag heeft gewoon weer twee prijzen aan zijn CV toegevoegd. In het slechtste geval krijgt hij een zak geld mee en mag hij een stap maken naar een club waar wel fatsoenlijk beleid gevoerd wordt.
 
Kuna_Mila
 
10
25 mei 2024 om 19:44
Dit jaar heeft hij met een gemankeerd elftal prima gepresteerd. Als ze hem nu eens een of twee echte versterkingen geven en ze een seizoen draaien waarin niet alles tegenzit gaan ze gewoon weer bovenin meedoen.
 
BurdyM
 
22
25 mei 2024 om 20:04
Ze hebben al 500 miljoen uitgegeven aan spelers die zijn gehaald op voorspraak van Ten Hag. Hij heeft zelf deze matige selectie samengesteld. 100 miljoen aan Antony, dan Mount, Malacia, Erikson, Onana, Martinez en ik vergeet er vast nog wel een. Van deze 6 is alleen Martinez van toegevoegde waarde. De rest kan het niveau van de top PL niet aan. Eriksen had natuurlijk wel dat niveau maar inmiddels ook al een tijdje niet meer. Misschien moeten ze Ten Hag wel houden, maar hem nooit meer betrekken bij nieuwe aankopen. Hij was ook voooral succesvol bij Ajax door Overmars en doordat Frenkie en De ligt doorbraken. Niet vanwege zijn sterke aankopen.
 
Sanderr
 
10
25 mei 2024 om 22:15
Dat (sommige) aankopen uit Ten Hag's koker komen valt niet te ontkennen natuurlijk. Maar het aankoopbedrag erbij betrekken vind ik wel een beetje een zwaktebod. Die onderhandelingen over de (te hoge) prijs die Man United uiteindelijk betaalt liggen volledig buiten zijn macht lijkt me?
 
logix
 
6
25 mei 2024 om 23:22
Onana had een moeizame start, maar heeft uiteindelijk goede statistieken behaald in de Premier League, dus dan kan je volgens mij de niveau wel aan? Was volgens mij ook geen gekke aankoop aangezien hij een van de topkeepers was bij Inter met een CL-finale op zijn naam. Eriksen werd "gratis" gehaald voor de breedte. Mount heeft goede wedstrijden gespeeld bij Chelsea, dus ik denk dat hij ook het niveau aankan. Maar het is moeilijk om zowel hem als Malacia volledig te beoordelen vanwege blessures. Dan blijft er alleen nog Antony van je lijstje over. Met de rest lijkt het allemaal zo ongelukkig.
 
djdano
 
27
25 mei 2024 om 19:44
Hij heeft het waardeloos gedaan en daarom word hij waarschijnlijk ontslagen. Wel mooi dat jij er iets positiefs uit kunt halen.
 
OREELY
 
8
25 mei 2024 om 19:48
ik ga hier niet verkondingen dat ten hag een goede prestatie heeft neergezet. maar kijk naar de selectie, reken daarbij de blessures.. dan is hij toch gewoon op een positie geeindigd wat er bij hoort? ik heb het idee dat heel veel mensen nog denken dat man utd een titel favoriet is jaar in, jaar uit... dat is het al een tijdje niet meer vanwege alle wanorde in de organisatie.
 
djdano
 
11
25 mei 2024 om 19:54
Als ze normaal zouden presteren dan is het de rijkste club van de wereld en zelfs nu staan ze in de top 5. Zelfs als heel de 1ste selectie geblesseerd is word er nog verwacht dat je kampioen word. Excuses tellen niet op dit niveau.
 
llevy
 
5
25 mei 2024 om 20:12
Tuurlijk spelen blessures een rol. Man u heeft dit jaar niet 1 of 2 blessure gevallen gehad maar eerder 7of 8. Ook nog eens potentiële basis spelers. Wat je je je kan afvragen is of er op de juiste manier getraind wordt.
 
Migi
 
11
25 mei 2024 om 19:47
Heel goed is wel relatief. Het is qua punten het slechtste seizoen sinds de invoering van de premier league. Zwartkijkers zouden dat kunnen omschrijven met andere termen dan heel goed.
 
ManUtd36
 
12
25 mei 2024 om 19:50
Niet helemaal waar Migi. Het team dat ETH overnam haalde 58 punten, dit jaar 60. Wel de laagste positie (8e)
 
Migi
 
10
25 mei 2024 om 19:53
Aaah was dat het.
 
PirZola
 
1
26 mei 2024 om 00:04
Martijn R wat een hoop onzin om zijn slechte prestatie dit seizoen te verbloemen. Het slechte aankoopbeleid is hij zelf ook debet aan geweest, kom op zeg!
 
Bossie
 
0
25 mei 2024 om 19:47
Het is meer speculeren dan analizeren zat ze doen tegenwoordig.
 
Kees Kniesoor
 
1
25 mei 2024 om 19:48
Ik zat ook een beetje gezichten te lezen. Bruno zn oortjes werden rood na een vraag over the manager..
 
Dsquared
 
5
25 mei 2024 om 19:57
Ik denk niet dat ze hun keuze laten afhangen van een League Cup en FA Cup. Het wordt een lastig verhaal voor elke trainer daar met dat aankoopbeleid van United. Wel een paar leuke spelers zoals Garnacho en Mainoo in opkomst, kunnen volgend jaar wellicht belangrijker worden. Echter win je ook met zulke jochies de oorlog niet. Kijk naar Arsenal momenteel, tuurlijk ha-ha weer geen prijzen, maar wat een elftal er staat dat is een paar niveau's hoger dan wat United heeft momenteel en bijna elke week genieten om te kijken. Daar kunnen nog jaren overheen gaan eerdat United weer op dat niveau komt en dan moet vooral het aankoopbeleid echt een stuk beter. Arsenal geeft 100 miljoen uit aan Rice, Chelsea en United geven 100 miljoen uit aan Mudryk, Caicedo en Antony (waarbij Arsenal ook interesse had in eerste 2, maar de prijs niet marktconform vond, en gelijk hadden ze). Hier is Ten Hag dan ook wel deels schuldig aan, met het halen van Antony (veel te laag rendement voor de PL), en bijvoorbeeld Hojlund halen (talentje die net doorbrak bij Atalanta) in plaats van een echte topspits die de PL aan gort kan schieten. Er zijn wat dat betreft wel hele grote fouten gemaakt, te grote onverantwoorde risico's genomen waar een club als United eigenlijk geen tijd voor heeft aangezien ze al een inhaalslag te maken hebben t.o.v. City, Arsenal, Liverpool en eigenlijk ook wel t.o.v. Aston Villa, Spurs. Zelfs Chelsea is nog boven ze geëindigd en die hadden echt een rampzalig seizoen (trainer ook ontslagen). Die clubs zitten ook niet stil en versterken de selectie, als jij dan een paar miskopen doet dan loop je dus weer nog verder achter.