Mundo Deportivo: Barcelona richt vizier op drie spelers uit Eredivisie
Zondag, 5 april 2020 om 08:46

Barcelona ziet toekomst in Donyell Malen, Myron Boadu en Calvin Stengs, zo verzekert Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant schrijft zondag dat de lijstaanvoerder zich inmiddels een specialist mag noemen wat betreft scoutingswerkzaamheden in de Eredivisie. Zowel vorig seizoen als deze voetbaljaargang heeft Barcelona naar verluidt tal van spelers in de Nederlandse competitie bekeken en bijbehorende rapporten opgesteld.

Hoewel de focus van Barcelona heden ten dage de zomerse komst van Lautaro Martinez van Internazionale is, zijn de Catalanen volgens Mundo Deportivo achter de schermen ook bezig met una operación 'oranje' de futuro, oftewel: het volgen van mogelijke versterkingen uit Nederland voor de toekomst. Malen, Boadu en Stengs hebben naar verluidt de nodige indruk gemaakt op de scouts van Barcelona.

Barcelona zat niet alleen op de tribune tijdens wedstrijden in de Eredivisie, maar bezocht ook Europese duels én wedstrijden van het Nederlands elftal. Mundo Deportivo wijst erop dat voetballers als Malen, Boadu en Stengs 'goedkoper' zijn dan voetballers uit andere, en grotere, competities. De sportkrant schrijft overigens dat ook Naci Ünüvar en Ryan Gravenberch nauwlettend in de gaten worden gehouden, maar gaat daar verder niet uitgebreid op in.

De interesse van Barcelona in Malen is zeker niet nieuw. De in januari 21 jaar geworden aanvaller van PSV werd ruim een half jaar geleden, toen hij aan de lopende band scoorde én zijn debuut voor het Nederlands elftal maakte, nadrukkelijk door Spaanse media met de Catalanen in verband gebracht. Een zware knieblessure medio december en de daaropvolgende operatie in Pittsburgh maakten een abrupt einde aan zijn seizoen.

De verrichtingen van Boadu en Stengs werden de voorbije maanden daarentegen continu in de gaten gehouden. Vooral de kwaliteiten van de negentienjarige Boadu bevallen in het Camp Nou. "Barcelona ziet bij Boadu de meeste potentie, goede aanvallende kwaliteiten en de capaciteit om op elke aanvallende positie uit de voeten te kunnen." Mundo Deportivo gaat uit van een vraagprijs van 25 miljoen euro voor zijn nog tot medio 2023 doorlopende contract, maar sluit niet uit dat de transfersom vanwege zijn status van toptalent ook flink hoger kan uitvallen.

Opvallend is dat Mundo Deportivo aangeeft dat Stengs 'op weg was om een crack te worden', een topvoetballer. "Maar zijn ontwikkeling stagneert", zo valt er te lezen. De transferwaarde van de 21-jarige aanvaller, die eveneens tot de zomer van 2023 vastligt, wordt op ongeveer twintig miljoen euro geschat. Saillant: Malen, Boadu en Stengs worden allen behartigd door Mino Raiola. Het is algemeen bekend dat de werkrelatie tussen de Nederlandse Italiaan en Barcelona niet optimaal is.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
FilipMich
 
7
5 april 2020 om 09:11
Mundo heeft nog nooit als eerste een transfer voor Barca juist kunnen voorspellen. En Raiola is niet zo geliefd. Laat ons binnen 6 maanden terugkijken naar dit verhaal, maar it aint gonna happen.
 
Ajax/barca2014
 
7
5 april 2020 om 09:13
Ze waren anders wel de eersten die publiceerden dat Barcelona Frenkie de Jong uitvoerig aan het scouten was en dat was na het seizoen waar hij vooral als Cv speelde dus voordat hij als middenvelder furore maakte.
 
B__hol
 
27
5 april 2020 om 09:40
Daar hadden toen al meer clubs interesse in. Nog voordat hij naar Ajax ging. Één balcontact hoef je maar te zien, dan weet je hoe speciaal hij is. Dat hebben de heren Stengs, Boadu en Malen geen van allen. Frenkie is X-factor...
 
Japie_Krekel
 
1
5 april 2020 om 13:48
@b_hol zo speciaal vind ik Frenkie niet spelen bij Barca maar ik geef toe dat hij dat bij Ajax wel deed. ik vind Stengs wel een speciaal talent, zeker qua techniek en passing en Boadu en Malen vind ik hele goede spitsen met hun snelheid en diepgang. of ze op dit moment Barca sterker maken is weer een ander verhaal
 
martijnovic
 
1
5 april 2020 om 19:29
Alledrie maken barca op dit moment niet sterker maar kunnen dit in de toekomst wel doen. Het word hoog tijd dat barca zich richt op minder gevestigde namen met mindere salaris eisen.
 
Almogaver
 
4
5 april 2020 om 11:38
Die is een Wandelgangen-bericht. Maar in deze tijden, worden dergelijke berichten soort van serieus genomen.
 
Master D
 
16
5 april 2020 om 09:16
Het lijkt mij niet meer dan logisch dat Barca dit soort spelers volgt. Het zijn de grotere talenten uit de Eredivisie. Natuurlijk staan die op een lijstje om in de gaten te houden. Je bent als topclub geen knip voor de neus waard als ze er niet op staan om in de gaten te houden. Of ze ooit geschikt zijn voor Barca valt nog te bezien. Stengs is nog te veel een momenten voetballer. Boadu lijkt mij een speler die op zijn best is met ruimte, zodat ie zijn snelheid kan benutten. Die lijkt mij minder geschikt voor de kleine ruimte waar Barca vaak mee te maken krijgt. Dan zou ik eerder voor Malen gaan als je dat type spel moet spelen. Heb je meteen ook iemand voor de flanken.
 
MrKrillin
 
9
5 april 2020 om 09:58
@Master D op basis van wat denk je dat Malen ook op de flank bij Barca uit de voeten kan? Een Griezmann die vele malen beter is, verzuipt daar. Malen heeft nog helemaal niets laten zien om nu al te denken dat hij mogelijk mee kan.
 
Master D
 
8
5 april 2020 om 10:47
Lezen is lastig merk ik. Ik zeg nergens dat hij nu al mee kan. Wel is het een feit dat Malen ook op de flanken uit de voeten kan. Daar is ie immers begonnen. In tegenstelling tot Boadu die enkel in de spits kan spelen. Een Malen kan je dus bij problemen op de flanken ook daar tijdelijk neerzetten en daarmee heeft ie een streepje voor op Boadu. Niet minder en niet meer. Nee, je moet Malen geen 60 wedstrijden op de vleugel zetten, maar in noodgevallen kun je hem er prima 10x neerzetten, in tegenstelling tot Boadu. Een Griezmann is precies hetzelfde verhaal. Die kun jij uit nood een paar keer op de flank zetten. Echter als je dat 60 wedstrijden doet, dan schiet je er niks mee op. Dan kun je beter een specialist halen.
 
LionelGap
 
2
5 april 2020 om 11:41
Malen is begonnen in de spits daarna afgeweken naar de zijkant en nu weer spits. Maar op langer termijn kan het zeker iets zijn voor een topclub.
 
martijnovic
 
0
5 april 2020 om 19:30
Boadu kan ook uitstekend op de flank spelen en kan daar de concurentie met fati aangaan. Zowel fati als boadu kunnen ook in de spits dus zullen elkaar niet in de weg lopen.
 
Guaporta
 
10
5 april 2020 om 11:49
Ben het met je eens dat het niet meer dan logisch is dat deze namen ergens op een verdwaald scoutingslijstje staan bij Barcelona, maar je bent het toch wel met mij eens dat deze jongens niet het type voetballer zijn dat doorgaans succesvol is bij Barcelona? Denk dat Calvin Stengs van deze drie namen nog het meest in de buurt komt, maar Myron Boadu en Donyell Malen passen veel beter bij clubs als Borussia Dortmund dan bij een club waar ze zich ook in de kleine ruimte moeten redden. Als ik het voor het zeggen zou hebben bij Barcelona en toch een speler uit de Eredivisie naar de club moest halen, dan zou ik geen van deze namen kiezen. Dan denk ik toch echt eerder aan iemand als Mohamed Ihattaren.
 
Lierse1997
 
4
5 april 2020 om 11:49
Ik vind zelf dat Malen nog niet genoeg heeft laten zien om al te stellen dat hij een potentiële versterking is voor Barcelona. Hij heeft een half seizoen echt mooie dingen laten zien en het seizoen daarvoor af en toe. Maar op basis daarvan hem al naar de wereldtop schrijven gaat me toch iets te ver.
 
tinus45
 
3
5 april 2020 om 09:28
Alles onder de 50 miljoen is relatief goedkoop te noemen voor Barcelona inderdaad. Echter zullen deze 3 namen alle 3 nog minimaal een jaar moeten "rijpen" bij Barça. Vooralsnog zie ik deze jongens helemaal niet richting Spanje gaan.
 
tinus45
 
10
5 april 2020 om 09:30
Dit word een lange zomer trouwens als we nu begin April al beginnen met de mogelijke interesse verhalen., heb er nu al zin in...not??
 
B__hol
 
2
5 april 2020 om 09:41
Mino moet ze toch kwijt, dus hij is alvast begonnen met pushen via de media.
 
HupVanDeDonk
 
7
5 april 2020 om 09:57
Een van de meest ongeloofwaardige artikelen van de laatste tijd. Barcelona zoekt dit soort types niet voor de basis en zal daar ook niet de 15+ miljoen voor willen betalen.
 
Linley
 
1
5 april 2020 om 10:04
Alle drie zouden ze hun carrière vergooien als ze nu naar Barca gaan. Bij Barca moet je er tegenwoordig gelijk staan. Geen tijd en ruimte om je te ontwikkelen. Vraag `t maar aan al die peper dure jongens die ze nu een voor één van de hand willen doen. Coutinho, dembele, griezman. Als 't hun al niet lukt.. Ik zou zeggen ga lekker stap voor stap omhoog. Deze jongens kunnen in de eredivisie nog veel leren
 
Bassianos
 
13
5 april 2020 om 10:13
Wel bijzonder, voetballers vragen om deel salaris in te leveren, om vervolgens zelf na te denken aan miljoenen aankopen. Als we het over schijnheiligheid hebben.. Bah
 
sebasjuh
 
1
5 april 2020 om 11:09
Maar de voetballers doen nu toch ook niets? Dan is salarisvermindering vragen niet heel verkeerd. En bedrijf doet dat toch ook door de flexmedewerkers in deze tijd het contract meteen van op te zeggen. En een transfer budget zal een ander potje zijn dan spelers salarissen die deels toch ook betaald worden door de inkomsten uit wedstrijden. Misschien moeten clubs hier voortaan aan denken door een laag basissalaris te bieden en via speelminuten/bonussen te gaan werken in dit soort uitzonderingen beter uit te komen. Ontopic: ik denk dat alle drie de spelers nog niet klaar zijn voor de basis van Barca. Dan kunnen ze beter blijven waar ze nu zitten en lekker elke week spelen dan de bank warmhouder bij Barca daar worden ze op dit moment niets beter van.
 
Dante
 
1
5 april 2020 om 13:04
@sebasjuh Alleen zijn voetballers geen flexwerkers.
 
Dante
 
0
5 april 2020 om 13:07
@Bassianos Ten eerste zijn dit de wandelgangen. Ten tweede betekent deze crisis natuurlijk niet dat alle bedrijfsvoering gestopt wordt. Bovendien is dit nog slechts scouting en heeft het blijkbaar, logischerwijs, plaatsgevonden toen er nog gevoetbald werd. Dus rustig aan jongen.
 
DiStefanox
 
3
5 april 2020 om 10:36
Waar is de tijd dat zulke talenten gewoon uit de eigen jeugd van Barcelona kwamen. Ik vind dat de club veel sympathie en karakter te grabbel gooit.
 
ErikWissink
 
0
5 april 2020 om 11:38
Niet om te Spelen .!! Welke toevoeging hebben malen stengs en boadou ?? Ze kopen om de concurentie zwakjer te maken .. Frenkie d. Jong of 1 van deze 3 kan je niet vergelijken !!
 
Guaporta
 
2
5 april 2020 om 11:42
Het zijn dagelijks andere spelers die op de voorpagina's van de Spaanse en Catalaanse media prijken en dat is nu niet anders. Hoogstwaarschijnlijk heeft een stagiair naar de spelers gekeken die de meeste doelpunten maken of assists leveren en vervolgens een lijstje samengesteld. Moet trouwens ook zeggen dat dit niet de eerste drie namen zouden zijn die ik zou noemen als de drie spelers die in beeld zouden kunnen zijn bij Barcelona. Dan denk ik toch echt eerder aan Mohamed Ihattaren, André Onana of Nicolas Tagliafico (al denk ik dat hij beter bij een club als Atletico Madrid zou passen).
 
Alkmaar54
 
2
5 april 2020 om 11:43
Zou wel geweldig zijn. Weer een Nederlands Barcelona. Misschien niet erg populair geweest in Catalonië, maar het Barcelona van Van Gaal met 8 Nederlanders was wel machtig. Hesp, F. De Boer, Reiziger, Bogarde, R. De Boer, Cocu, Zenden en Kluivert.
 
MitchKot
 
2
5 april 2020 om 13:19
Waar moet Stengs gaan spelen dan? Op de plek van Messi? Haha. Dit is gewoon een onzin gerucht.
 
Alkmaar54
 
0
5 april 2020 om 17:32
Ik denk dat Messi over 2 jaar een stuk minder is dan hij momenteel is. Daarnaast weet je weet nooit hoe goed een speler zich ontwikkelt. De conclusie dat Stengs momenteel stil staat in zijn ontwikkeling deel ik overigens wel met Mundo Deportivo.
 
MitchKot
 
2
5 april 2020 om 13:04
Ik denk dat ze alle 3 beter eerst een tussenstap moeten maken door eerst naar Ajax te gaan en dat ze zich eerst nog verder doorontwikkelen in de eredivisie voordst ze zo`n grote overstap gaan maken. Want ze komen dan als nobody`s binnen bij Barcelona en dan kun je 100% zeker op de bank of op de tribune plaats gaan nemen.
 
Alkmaar54
 
2
5 april 2020 om 17:34
Waarom niet een tussenstap naar Fortuna Sittard alvorens naar Barcelona te gaan?