Myron Boadu erkent: 'Mino Raiola vindt ook dat het er niet uitziet'
Zondag, 29 november 2020 om 20:35

Myron Boadu had zondag eindelijk weer eens reden tot lachen. De spits, vorig seizoen een van de uitblinkers bij AZ, moest de laatste wedstrijden genoegen nemen met een rol als reserve en mocht tegen Heracles Almelo voor het eerst sinds halverwege oktober weer eens vanaf het begin meedoen. Boadu zorgde ervoor dat AZ een strafschop kreeg en maakte ook zelf een doelpunt, waardoor het team van Arne Slot met 1-2 won.

"Een prima avond, al denk ik dat ik er nog wel één had kunnen maken met een kopbal", vertelde Boadu na het laatste fluitsignaal. "De afgelopen weken heb ik gerespecteerd dat ik op de bank zat. Ik heb keihard getraind en de trainer weet dat hij altijd op me kan rekenen. Het was lekker om weer in de basis te staan."

Slot had ook lovende woorden over voor Boadu. "'Voor een spits is het lekker als je scoort, maar zeker als je in een mindere periode hebt gezeten, zoals Myron. Dat hij de 0-2 met zijn verkeerde been zo overtuigend binnenschiet, toont aan dat hij een echte spits is. Maar dat is niets nieuws, hij is gewoon een heel goede speler. Alleen koppen, daar is-ie niet zo geweldig in", sloot de trainer met een knipoog af.

Koppen is niet een van zijn beste kwaliteiten, erkende Boadu later ook zelf. Toch scoorde hij in Almelo bijna met het hoofd. Via Michael Brouwer en de lat ging zijn kopbal over. "Over die ene kans, die kopbal…", begon verslaggever Milan van Dongen van FOX Sports. "Ik kop hem goed binnen", counterde Boadu. "Goed binnen?", reageerde Van Dongen enigszins verbaasd. "Onze analist, Ronald de Boer, zei dat het er niet uitziet. Je trainer zei ook dat je niet een echte kopper bent."

Boadu vond dat hij de bal goed inkopte, maar erkende dat hij niet de beste kopper is. "Ohh, wat zei Ronald?! Kop ik 'm niet goed?! Mag ik die kans terugzien?", knipoogde hij "Dit was voor mijn doen een goede kopbal. Misschien moet Ronald het me even leren", lachte hij, om er vervolgens serieus op in te gaan. "Ik ben er wel mee bezig, samen met mijn ploeggenoot Pantelis Hatzidiakos. Dat moet ik van mijn zaakwaarnemer", verwees hij naar Mino Raiola. "Die vindt ook dat het er niet uitziet, hoe ik kop."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
vastreke
 
11
29 november 2020 om 21:08
Haha heerlijke reactie Maar was een prachtige kopbal maar ook net zo'n prachtige redding Mooi dat hij erop aan het oefenen is
 
marton3103
 
20
29 november 2020 om 21:27
Ja prima reactie van Boadu, wel zwaar irritant hoe MilanvD blijft doordrammen. Hij wilde gewoon perse dat Boadu zelf zei hoe slecht het wel niet was. Wat mij betreft gewoon een prima kans, jammer dat ie er niet in ging. Lekker die jongen de grond in praten. Gelukkig liet Boadu zich niet helemaal kennen.
 
vastreke
 
7
29 november 2020 om 21:33
Ja pff daar werd je echt doodmoe van Terwijl het een prima kopbal en reflex was Naar mijn mening niks mee was Dus heerlijk deze nuchtere reactie
 
wichal__b
 
7
29 november 2020 om 22:51
Heel die Milan van dongen is irritant, dit doet ie ook altijd als hij in de studio zit. Als iemand hem dan tegen spreekt is het "oh" totaal geen presentator of interviewer die vent. Hem moeten ze gewoon ergens achter de schermen neerzetten want wat hij aflevert aan presenteren en interviewen kan zelfs jij en ik.
 
StinoAmsterdam
 
48
29 november 2020 om 21:11
Mino Raiola, het lijkt wel alsof die man 20 ogen en oren heeft en of hij op 5 plekken tegelijk kan zijn. Waar haalt die man de tijd en energie vandaan altijd met elke speler en directeur in contact te zijn?
 
 
39
29 november 2020 om 21:19
Tja ik kots die man ook uit, maar hij is erg goed in wat hij doet, en is blijkbaar ook echt persoonlijk met al die jongens bezig. Dat vind ik dan wel weer mooi.
 
puntnaarachter
 
37
29 november 2020 om 21:29
Toch mooi dat mensen die niks met hem te maken hebben hem uitkotsen, maar de mensen die hem nodig hebben helemaal met hem weglopen. En dan hebben wij het over spelers die voor elke zaakwaarnemer interessant zijn, dus als het echt zo'n enge man zou zijn, dan hadden deze spelers zo de overstap kunnen maken.
 
StinoAmsterdam
 
7
29 november 2020 om 21:33
@puntnaarachter tja dat klopt wel, maar anderzijds lopen de directen van de clubs nou niet per sé met hem weg. Een man die het onderste uit de kan haalt voor de speler, maar het bloed onder de nagels van de clubs. Al met al een goede zaakwaarnemer dus ??
 
puntnaarachter
 
10
29 november 2020 om 21:39
Ja het zou wat zijn als de clubdirecteuren weglopen met een spelersmakelaar. Dan weet je namelijk dat hij er niet zit voor de speler, maar voor de clubs.
 
AcKaka
 
2
29 november 2020 om 21:55
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Als clubs tevreden zijn kan de speler ook tevreden zijn.
 
Sirius
 
1
30 november 2020 om 12:39
@puntnaarachter - Spelers weten ook doorgaans niet wat het beste voor ze is. Als Raiola ze naar een club brengt waarvoor ze nog niet klaar zijn, vinden ze het geweldig om bij die club onder contract te staan (tot ze erachter komen dat het avontuur gaat mislukken) en vervolgens brengt hij ze weer naar een leuke club die een mooi financieel plaatje kan schetsen. Toch komen ze drie tot vier jaar later nauwelijks nog aan de bak of ze komen op hangende pootjes terug naar de competitie waar het voor hun allemaal begon. De topspelers hebben sowieso weinig te klagen. Voor hen is Raiola natuurlijk nuttig omdat hij zakelijk het onderste uit de kan kan halen voor zichzelf en z`n clienten, terwijl ze bij elke club ter wereld een meerwaarde kunnen zijn. Voor talenten die het ook van andere aspecten moeten hebben en gebaat zijn bij stapsgewijze opbouw (en dat zijn er heel erg veel), is hij op sportief gebied `killing` naar mijn mening. Kijk bijvoorbeeld naar Kluivert. Die kwam niet uit z`n schulp bij AS Roma en in plaats van die jongen vertrouwen en een club te geven waar hij weer op kan bloeien, brengt hij `m naar Leipzig waar die jongen de wissel van de wissels is. Dan breng je `m toch naar een topclub uit een middelgrote competitie waar hij zichzelf weer in de kijker kan spelen en vertrouwen kan tanken? Je kunt het bijna al voorspellen dat Kluivert binnen twee seizoenen ergens in de top of subtop van de Eredivisie (of soortgelijke competitie) speelt. Voor die jongen begint de tijd nu echt te dringen. Die kan zich geen verkeerde stap meer veroorloven.
 
Sybrands
 
8
29 november 2020 om 22:58
Eens. Je zou het bijna terecht vinden dat de man zoveel geld overal tussen wegpakt. Hij werkt gewoon voor 10.