'Na een moeilijke wedstrijd in Amsterdam, hebben we goed werk afgeleverd'
Zondag, 16 december 2018 om 10:00

Bayern München wist zaterdagmiddag met 0-4 te winnen op bezoek bij Hannover 96. De ruime zege in de Bundesliga volgde op de 3-3 remise tegen Ajax in de Champions League. Niko Kovac, trainer van der Rekordmeister, is trots op de prestatie van zijn ploeg in de wedstrijd in de HDI-Arena.

"Ik moet mijn team een compliment maken. Na een moeilijke wedstrijd in Amsterdam, hebben we in fysiek en mentaal opzicht goed werk afgeleverd. We zijn negentig minuten dominant geweest en hebben heel veel kansen gecreëerd. We kwamen al vroeg op voorsprong en zijn blij met dit resultaat", tekenen verschillende Duitse media op uit de mond van Kovac. Door doelpunten van Joshua Kimmich, David Alaba, Serge Gnabry en Robert Lewandowski won Bayern met 0-4.

"We wisten het plan van Hannover-trainer André Breitenreiter te weerstaan. We straalden veel plezier uit en speelden met creativiteit en pressing, dat was goed", vervolgt de oefenmeester van der Rekordmeister. "Ik denk dat dit ons beste optreden van dit seizoen was en daar verdienen we de complimenten voor. Ik wens Hannover het beste en hoop dat zij nog een aantal punten weten te verzamelen voor de winterstop."

Na vijftien wedstrijden heeft Bayern dertig minuten verzameld, waarmee de formatie van Kovac de derde plaats bezet. Borussia Mönchengladbach heeft een beter doelsaldo dan der Rekordmeister, terwijl Borussia Dortmund met een voorsprong van negen punten aan de leiding gaat. Die Borussen wonnen zaterdagmiddag met 2-1 van Werder Bremen.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
4
   
13:44
13:44
Opvallend PSV-shirt lekt uit: 'Verreweg het lelijkste uitshirt ooit uitgebracht'
15
   
13:33
13:33
Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans
6
   
13:13
13:13
Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
25
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
ElPhenomeno
 
1
16 december 2018 om 10:43
Hannover is een enorm zwakke ploeg en gaan waarschijnlijk degraderen. Volgende weken worden cruciale wedstrijden voor Bayern, tegen Leipzig en Frankfurt. Ga je daar punten tegen morsen dan zie ik Dortmund dit jaar gewoon als kampioen eindigen.
 
Godspeed1979
 
0
16 december 2018 om 11:10
Precies...Hannover is degradatieploeg. Ben benieuwd of Kovac aanblijft en welke toppers er gehaald worden. Geld is het probleem niet alleen de bereidheid om het uit te geven is er niet. Werner? Thauvin? Martial? Lewandowski is nog maar 2 jaar goed, de flanken zijn bezet maar er ontbreekt backup. Ik zou As versterken: De Ligt naast Suele, De Jong naast Goretzka, Thiago op 10 en Kimmich weer lekker op back.
 
ElPhenomeno
 
4
16 december 2018 om 11:13
Muller moet er gewoon uit. Gisteren speelde hij ook weer. Doet me pijn aan me ogen, Bayern speelt elke week met 10 man. Tegen Hannover kom je daar mee weg, maar niet tegen Ajax en het linkerrijtje van Duitsland. James is nog steeds geblesseerd, idem voor Tolisso. Dus een middenvelder erbij kan zekers geen kwaad. Ik zal nu gewoon met Thiago, Goretzka en Kimmich / Sanches tijdelijk als middenveld spelen. Kimmich vind ik als rechtsback echter veel nuttiger.
 
MarkBayern
 
2
16 december 2018 om 11:24
Dan een middenveld met Javi, Goretzka en Thiago als "10". Daar komt Thiago ook beter tot zn recht vind ik. En wanneer Tolisso en vooral James weer hersteld zijn, die opstellen. Maar Müller heeft zijn beste tijd wel gehad ja, alhoewel die soms wel nuttig is en altijd oog heeft voor een teamgenoot.
 
NL_Modric
 
0
16 december 2018 om 11:48
Werner is nog niet van het niveau Bayern. Voor zowel de Ligt als Frenkie zullen ze een recordbedrag neer moeten leggen, iets waar Bayern toch niet bepaald om bekend staat. Ik verwacht na dit seizoen een vervanger voor Arjen en een Duitse centrale verdediger. Zoals Ribery staat te voetballen sluit ik het niet uit dat ze zijn contract met een jaar verlengen. Ze hebben een mindere periode gekend, maar ik denk dat ze nog kampioen worden en hoge ogen gooien in de CL. Ze pieken iig niet te vroeg dit jaar ??.
 
Godspeed1979
 
0
16 december 2018 om 13:06
Nee, Ribéry en Robben zijn klaar. Ze hebben Coman, Gnabry en Davies op de flanken. Rimmenige heeft aangegeven afgelopen zomer de hand op de knip te houden om vervolgens het nieuwe seizoen 200 miljoen uit te geven. Dat bedrag kan dus besteed worden aan de Ligt en De Jong. Daarnaast moet een spits erbij, Wagner is pinchhitter.
 
Mikevan Dongen
 
5
16 december 2018 om 11:33
30 minuten verzameld in 15 wedstrijden.. best karig.
 
Generaaltje
 
1
16 december 2018 om 13:03
Ze zijn veel afwezig geweest blijkt hieruit.