NAC Breda verrast en verlaat dankzij Te Vrede laatste plaats
Zaterdag, 3 november 2018 om 20:23

NAC Breda is van de laatste plaats in de Eredivisie af. De club uit Brabant leek zaterdagavond met 1-1 gelijk te spelen tegen Heracles Almelo, de nummer vier, maar in de slotfase sloeg Mitchell te Vrede toe: 2-1. De Parel van het Zuiden heeft door de overwinning weer één punt meer dan FC Groningen.

Mitchell van der Gaag kon tevreden zijn over de beginfase van zijn ploeg. NAC kwam er een paar keer goed door via de flanken, maar kon de mensen voor het doel niet optimaal bereiken. Na mogelijkheden voor Te Vrede en Brandley Kuwas was het na 21 minuten wel raak in het Rat Verlegh Stadion: Luka Ilicic kreeg de bal na een afgeslagen hoekschop terug, liet zijn tegenstander zijn hielen zien en verschalkte Janis Blaswich vanuit een moeilijke hoek.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Heracles nog een kans om op gelijke hoogte te komen, maar Benjamin van Leer keerde een schot van Kristoffer Peterson. Hierna mikte Kuwas hoog over. In de tweede helft waren er kansen voor Mohammed Osman, Mikhail Rosheuvel en Mounir El Allouchi, alvorens het na een uur gelijk werd in Breda: 1-1. Na een counter sneed Kuwas naar binnen en vond hij de verre hoek.

Heracles had de geest weer en ging op zoek naar de voorsprong; zo raakte Peterson met een schot de buitenkant van de paal en moest Van Leer redding brengen op een schot van Adrián Dalmau. Er leek niet meer gescoord te worden, maar twee minuten voor tijd bracht Te Vrede het Rat Verlegh Stadion in extase door uit de draai raak te schieten. NAC mocht overigens van geluk spreken dat Anouar Kali na een doldrieste tackle wegkwam met een gele kaart.

Meer nieuws
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
0
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
6
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
7
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Craig Tucker
 
13
3 november 2018 om 20:26
Lekker hoor! Nac en Groningen moeten ook gewoon in de ED blijven, die horen daar simpelweg thuis.
 
Inzekerezin
 
24
3 november 2018 om 20:29
Dat we hier drie punten halen, mag een wonder heten. Een aantal spelers is blijven knokken en blijven gaan, voor Te Vrede mooi dat hij dan de winnende maakt. Erg welkome drie punten, maar Heracles had echt wel recht op meer.
 
Wannywan
 
7
3 november 2018 om 20:49
Gewoon verdiend, omdat die jongens van jullie wel de wil en spirit hebben om te winnen, dat mis ik bij Heracles al een paar wedstrijden ( arrogantie). Succes en zorg dat je erin blijft.
 
Inzekerezin
 
7
3 november 2018 om 21:00
Dank je. Bij NAC was de wil om te winnen ook regelmatig ver te zoeken, hoor. Het was veelzeggend dat de vorig jaar verguisde Korte er onlangs in kwam en hij meer passie toonde dan het hele elftal in de twee wedstrijden ervoor bij elkaar. Nu drie keer op rij niet verloren, met kunst- en vliegwerk. Maar misschien is de weg naar boven nu toch ingezet.
 
liverpoolallez
 
0
3 november 2018 om 21:22
Mooi resultaat! Een gelijkspel was misschien beter op zijn plaats geweest, maar alle punten tellen dubbel nu! Het wordt nu wel heel spannend onderin nu NAC en Groningen weer aansluiting hebben. Volgende week Emmen-NAC!
 
Davilla7
 
8
3 november 2018 om 21:58
Wat was de VAR deze wedstrijd aan het doen? Dat Kali hier geen rood heeft gekregen is een zeer kwalijke zaak.
 
vastreke
 
0
3 november 2018 om 22:14
Ik gun het nac wel Horen thuis in de eredivisie En zo is het toch weer spannend onderin Alleen kali was donkerrood die had niet meer op het veld mogen staan Maar goed makkelijk gezegd achteraf natuurlijk
 
welovenac
 
1
4 november 2018 om 02:31
Heb nog geen beelden terug gezien, maar Kali was volgens mij rood idd! NAC begon goed, maar we kunnen toch niet echt doordrukken! Ik denk dat dit komt omdat er ieder jaar weer veel nieuwe spelers komen, zo is het creëren van een team moeilijk. We moeten echt zorgen dat we een goede eigen basis/as hebben. Met daarbij wat gehuurde spelers kan dat goed werken. Rosheuvel en Koch (eigen spelers) waren top vandaag, dus dat biedt hoop! Buiten al het ‘gelul’ over de wedstrijd, de 3 punten zijn heerlijk! ??