NAC Breda wéér met lege handen: 'Het was beter dan vorige week'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 08:24

NAC Breda zit in de hoek waar de klappen vallen. De hekkensluiter van de Eredivisie ging vorige week met 3-0 onderuit op bezoek bij De Graafschap en verloor vrijdagavond voor eigen publiek met dezelfde cijfers van AZ. Net als een week eerder gingen de Bredanaars hard onderuit. Na afloop wapperden supporters met witte zakdoekjes. Aanvoerder Menno Koch gaf aan dat hij en zijn ploeggenoten beter voor de dag verschenen dan de week ervoor in Doetinchem. "Maar uiteindelijk staan we weer met lege handen", zegt hij in gesprek met BN DeStem.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Robert Mühren waagde een poging, maar kreeg de bal er niet in. "In de eerste helft hebben we een aantal grote kansen gehad. In de tweede helft zakken zij iets meer terug en namen wij meer risico. Je moet iets forceren in zo'n tweede helft. Daardoor kregen zij ook meer ruimte", analyseerde Koch, die weet waar NAC aan moet werken in de strijd tegen degradatie. "De inzet en de wil: vorige week was dat gewoon dramatisch. Het moet voor ons de basis zijn dat dat erin zit. Het was beter dan vorige week, dat is iets waar we vertrouwen uit moeten putten."

Mühren kijkt tegenover het regionale dagblad terug op zijn gemiste kans. "Het was één van de weinige goede aanvallen die we opzetten", aldus de aanvallende middenvelder. "Ik wil 'm eigenlijk in de verre hoek schieten, maar ik kom schuin voor de keeper. Daarom moet ik 'm eigenlijk iets verder neerleggen en dat deed ik niet. De bal bleef tussen z'n benen hangen."

"We hebben het nodig dat zo'n bal erin gaat. Vlak voor rust schieten we ook nog op de paal. Het zou lekker zijn als het een keer meezit. Zeker tegen dit AZ dat heel goed speelt. We hielden het lang een wedstrijd, maar de 0-2 viel te snel na rust", aldus Mühren. Volgende week gaat NAC op bezoek bij Ajax.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
14
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
50
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Snieske
 
7
9 februari 2019 om 08:38
Wat is dit NAC zowel uit en thuis onthutsend zwak zeg! Echt serieus medelijden voor het avondje NAC bezoekers en de trainer! NAC staat met deze selectie zeker op dit moment in de top 3 van de meest troosteloze potentiële degradanten van de afgelopen 10 jaar en daar is helaas niks aan gelogen. Met alle respect maar je ziet in alles week na week dat er veel spelers in de selectie zitten die echt niet goed genoeg zijn voor de eredivisie.
 
The-Jump
 
10
9 februari 2019 om 09:47
En dat in een jaar waar je met emmen, fortuna en de graafschap op voorhand meer gegadigden had voor de 18e plek.
 
LisandroSemedo
 
13
9 februari 2019 om 08:49
NAC zien verdedigen en hun taken uitvoeren per positie doet mij herinneren aan Fortuna... Vier jaar geleden toen we stijf onderaan stonden in de Jupiler League.
 
consy
 
0
9 februari 2019 om 14:08
Beetje offtopic, maar zou jij mij kunnen uitleggen waarom het bij Fortuna zelfs nu verre van vol zit op de tribunes? En dat terwijl ze Eredivisie spelen, leeft het niet in de regio of is het stadion gewoon te groot? On: Ongekend wanbeleid natuurlijk dat een club als NAC onder clubs als de Graafschap, Fortuna en Emmen staat. Echt al jaren worden daar de meest lachwekkende beslissingen genomen. Net als bij NEC overigens, nog zo'n club met historie in de eredivisie in totale staat van ontbinding.
 
LisandroSemedo
 
0
9 februari 2019 om 17:40
Yes. Zowel de afstand van het stadion en infrastructuur is nog niet op. Daarnaast kun je ook niet na 15 jaar wanbeleid verwachten dat iedereen dan opeens weer terug komt. Het is alsof je lang slecht behandeld worden door een bedrijf. En veel negatieve geluiden hoort. Dan kom je gewoon niet zo snel terug meteen na de eerste positieve geluiden. Het heeft zijn impact op de Westelijke Mijnstreek gehad. Mensen die sowieso zeer kritisch zijn aangelegd. Het gaat zeker een aantal jaar duren voordat je die terugbrengt. Daarnaast. De toeschouwers liggen vaak zo rond de 8000. Dat is niet super slecht. Gewoon een bezettingsgraad van 75%. Niet erg vol. Maar idd. Ze verdienen veel meer dan dit naar mijn mening. Ze spelen goed voetbal en maken het elke ploeg zowat lastig. Stadion is niet te groot. Het ligt dus aan de diepverankerde reputatie van de club en de negatieve houding van de kritische Westelijke Mijnstreek burger.
 
ajaxrkc33
 
0
9 februari 2019 om 08:53
Lekker terug naar KKD en opnieuw beginnen. Denk dat de club daar heel goed aan doet.
 
 
0
9 februari 2019 om 09:16
De Graafschap heeft zoveel geluk dat NAC er op dit moment nog minder van bakt... Zie NAC graag in de eredivisie blijven en de Graafschap terug waar ze horen ????
 
Winkelhaak
 
6
9 februari 2019 om 10:04
Ik vraag me toch af waarom je NAC graag zou behouden in de Eredivisie en De Graafschap graag ziet degraderen Je geeft zelf aan dat NAC slechter presteert dan De Graafschap. Jij hebt liever dat het algemene niveau van de Eredivisie nog verder zakt? Puur omdat je een persoonlijke afkeer hebt tegen een club?
 
 
1
9 februari 2019 om 10:06
Klopt als een bus Winkelhaak! Net alsof het niveau van de eredivisie omhoog wordt gekrikt door de 2/3 ploegen onderin die strijden om degradatie...
 
VoetbalVreugd
 
5
9 februari 2019 om 09:34
Welke voordelen zie je dan precies? Geen club zit te wachten op degradatie of 'opnieuw beginnen', zoals jij het noemt.
 
MyronFaro
 
1
9 februari 2019 om 10:00
Ik snap ook niet zo goed waarom het beter is terug te gaan naar de KKD. Opnieuw beginnen gaat niet altijd op kijk naar bv nec
 
Lukailic
 
1
9 februari 2019 om 11:34
Wij, de jongens die daar om de week zitten, willen niet terug naar de KKD, volgens mij zijn wij één van de sfeervollere en mooiere clubs van Nederland. Wat moeten we daar doen?
 
tharoest
 
2
9 februari 2019 om 09:58
Niet getreurd alle kleine clubs winnen van vitesse. En over 2 weken mogen jullie tegen vitesse. Dus weer 3 puntjes
 
Geniale
 
0
9 februari 2019 om 11:42
Als dit beter was dan vorige week dan is het wel klaar met NAC in de eredivisie. Niks in te brengen maar goed ik hoop op recht dat er nog iets gaat gebeuren daar. Met alle respect maar van mij mogen clubs als Excelsior er wel uit, en geen aanhang en kunstgras. Liever NAC of Twente, mooie stadions, veelpubliek en echt gras.
 
consy
 
0
9 februari 2019 om 14:11
Het is toch juist mooi dat clubs met goed beleid zichzelf belonen met Eredivisie voetbal? Ik snap die romantische gedachte wel en vind het lullig voor die grote supportersgroepen maar degene die in de Eredivisie spelen dit seizoen hebben dat ook gewoon verdiend.
 
Geniale
 
0
9 februari 2019 om 14:23
Ene kant waar aan de andere kant is het ook de schuld van de voetbal piramide. Eenmaal uit de ED is het lastig terug komen. 1 plek is vrij, daarna loterijen in de vorm van nacompetitie.
 
consy
 
0
9 februari 2019 om 14:45
Ben daarom persoonlijk wel voor een simpeler systeem: Nummers 18 en 17 er direct uit voor de nummers 1 en 2 van de KKD. Vervolgens de nummers 3 tot en met 6 van de KKD een play off laten spelen (3 vs 6 en 4 vs 5, vervolgens de winnaars van beide wedstrijden tegen elkaar) en de winnaar daarvan op neutraal terrein een finale laten spelen om promotie tegen de nummer 16 van de Eredivisie. Denk dan voor een neutraal terrein aan stadions als die van Heerenveen, Twente, Groningen, Vitesse of Utrecht. Hoe denk jij hierover?
 
Inzekerezin
 
1
9 februari 2019 om 12:28
Dat het niveau beter was dan onthutsend slecht, wil niet zeggen dat je aanspraak kunt maken op een punt. Ik heb dit seizoen erg weinig gezien waaruit ik hoop kan putten voor handhaving. Erg weinig, we moeten terug naar de KKD denk ik. Een selectie van 40 spelers, waarvan nu al 31 verschillende spelers zijn gebruikt... Hoe verzin je het? En vrijwel niemand haalt het niveau van de eredivisie. De spelersgroep heeft veel te weinig kwaliteit. Te Vrede doet het goed, maar is geblesseerd. Rosheuvel, Verschueren zijn echt wel goed genoeg. Maar dan heb je het zo'n beetje wel gehad. De trainer gaat ook niet vrijuit met zijn keuze om Karami op te stellen terwijl Van Anholt in vorm aan het raken was, en vast te houden aan Mets als centrumverdediger terwijl dat meer een middenvelder is. Maar hier kan geen enkele trainer een winnend elftal van maken...