Naci Ünüvar (17) is duidelijk: 'Nee, ik word sowieso geen vader'
Zaterdag, 30 januari 2021 om 11:32

Naci Ünüvar bekroonde vrijdagavond bij Jong Ajax zijn eerste basisplaats in anderhalve maand tijd met een doelpunt. De zeventienjarige aanvallende middenvelder vierde zijn doelpunt door de bal onder zijn shirt te stoppen, maar hij wordt zelf nog geen vader. "Mijn broer wordt vader dit weekend, het is een eerbetoon aan hem", lachte Ünüvar voor de camera van ESPN. "Nee, ik word sowieso geen vader."

Ünüvar kwam in de eerste helft nog goed weg tegen Jong PSV, toen hij een harde tackle op de benen van Shurandy Sambo maakte. De hangende linksbuiten kreeg daarvoor een gele kaart. "Het was totaal niet mijn intentie", aldus Ünüvar. "Ik wilde gewoon de bal tackelen, hij zette zijn standbeen ervoor. Toen raakte ik zijn been. Ik heb meteen sorry gezegd, hij zei ook: 'Geen probleem.' Het was totaal niet mijn intentie en ik zou ook nooit zo'n overtreding maken, maar als ik het zo terugzie, zou het ook een andere kleur geweest kunnen zijn."

Trainer Mitchell van der Gaag van Jong Ajax was aan het einde van het vorige kalenderjaar ontevreden over de prestaties van Ünüvar en nam de jongeling vervolgens drie duels niet op in de wedstrijdselectie. Tegen Jong PSV kreeg Ünüvar voor het eerst in lange tijd weer een basisplaats, nadat hij in de vorige twee wedstrijden al een korte invalbeurt had beleefd. "Ja, het werd tijd", reageerde de jeugdinternational van Oranje op zijn basisplaats.

Ünüvar geeft toe een moeilijke periode te hebben gehad. "Ik heb goed gesproken met de trainers en samen een plan gemaakt. Ik heb wel even op de bank gezeten, maar ik heb hard getraind en goed geïnvesteerd in mezelf. Ik viel tegen Jong FC Utrecht (1-2 zege, red) goed in, tegen Go Ahead Eagles (0-2 verlies, red.) ook weer. Nu heb ik weer zeventig minuten gemaakt en de winnende, dus voor mij is het deze lijn doorzetten. Zoals het nu gaat ben ik tevreden, ik wil steeds meer. Meer creativiteit naar de goal, met mijn kwaliteiten moet ik meer brengen. Maar ik vind dat ik wel even van dit moment mag genieten."

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
2
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
theo uphus
 
42
30 januari 2021 om 00:10
Ik wordt sowieso ondertussen doodmoe van al die enge gebaartjes en maniertjes die voetballers uiten als ze een doelpunt hebben gemaakt. Even normaal juichen is er niet meer bij, telkens moet er weer een geheimzinnig dingetje worden gedaan dat dan naderhand weer moet worden uitgelegd. Wat mij betreft is het allemaal irritant en arrogant gedoe.
 
Maykel24
 
172
30 januari 2021 om 01:16
Het ‘bal onder je shirt’ juichen is toch wel iets wat al sinds de steentijd bestaat. Dat vind weinig geheimzinnig of arrogant.
 
Drenniz
 
1
30 januari 2021 om 17:24
Ik mis ook wel een beetje de Pele vuist in de lucht gejuich, of de 3 meter over de grond glijden op je knieën hier was Robben zo'n kei in
 
Apsua
 
1
30 januari 2021 om 13:20
Iemand enig idee of hij voor NL of Turkije wilt uitkomen?
 
Sanderr
 
5
30 januari 2021 om 13:49
Ik neig bij Naci toch wel erg naar Nederland moet ik zeggen, al weet je het nooit honderd procent zeker.
 
Apsua
 
0
30 januari 2021 om 17:11
Hij moet toch een keuze maken, in ieder geval beide landen zouden er 100% voor moeten gaan.
 
TilburgAjax
 
1
30 januari 2021 om 18:39
Was even vergeten dat deze knul pas 17 jaar oud is. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken, zich in Jong Ajax bewijzen over langere tijd, en dan komend jaar een goede voorbereiding meedraaien met het eerste en de nodige invalbeurten/bekerwedstrijden pakken.
 
jeroen200
 
0
31 januari 2021 om 10:37
Hoe doet deze jongen het bij Jong Ajax? Werd/wordt toch gezien als zeer groot talent bij Ajax. Hoor er alleen nog maar erg weinig over.