Naci Ünüvar pakt hoofdrol bij Jong Ajax; spectaculaire topper onbeslist
Vrijdag, 20 december 2019 om 21:54

Jong Ajax heeft zich vrijdagavond naast SC Cambuur aan kop genesteld in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse beloften wonnen op eigen veld met 2-0 van TOP Oss, mede door het eerste doelpunt in het betaald voetbal van Naci Ünüvar. Cambuur is voorlopig nog wel koploper op doelsaldo en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Tegelijkertijd hielden FC Volendam en De Graafschap elkaar in evenwicht in een spectaculaire topper: 3-3.

Jong Ajax - TOP Oss 2-0
Jong Ajax begon met onder anderen Brian Brobbey en Sontje Hansen aan de wedstrijd, terwijl Ünüvar op de bank startte. Brobbey had de Amsterdamse beloften na een klein halfuur spelen op voorsprong kunnen schieten, maar de spits schoot vanbinnen het strafschopgebied op doelman Ronald Koeman junior. Jong Ajax was de bovenliggende partij in de eerste helft en kwam op slag van rust alsnog verdiend op voorsprong. Brobbey omspeelde Koeman junior een kon vervolgens simpel scoren: 1-0.

Brobbey en Hansen bleven in de rust achter in de kleedkamer ten faveure van Alex Méndez en Ünüvar. TOP Oss verweerde zich echter kranig tegen de Amsterdamse talenten en was halverwege de tweede helft tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Pogingen van Lars Hutten en Philippe Rommens werden echter onschadelijk gemaakt door Dominik Kotarski. Jong Ajax had het niet eenvoudig, maar een kwartier voor tijd zorgde Ünüvar uiteindelijk voor de bevrijdende 2-0. Het zestientienjarige toptalent vond vanbinnen de zestien de verre hoek via de vingertopper van Koeman junior.

FC Volendam - De Graafschap 3-3
FC Volendam legde vorige week beslag op de tweede periodetitel en ging tegen De Graafschap op zoek naar de achtste competitiezege op rij. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na tien minuten spelen echter voor de bezoekers uit Doetinchem: Leeroy Owusu schoot uit kansrijke positie rakelings over. Na een kwartier opende Jari Vlak de score aan de overzijde met een fraai schot. Daryl van Mieghem tekende kort erna voor de 1-1, maar via Gijs Smal kwam FC Volendam na een halfuur toch weer op voorsprong.

De thuisploeg leek die voorsprong mee te nemen naar de rust, maar op slag van maakte Mohamed Hamdaoui er via de binnenkant van de paal toch weer 2-2 van. Ook in de tweede helft maakten beide teams er een vermakelijke wedstrijd van, met kansen aan weerszijden. De 2-3 van De Graafschap viel na precies een uur voetballen: Ralf Seuntjens kopte bij de tweede paal raak uit een hoekschop van Van Mieghem. Dat was niet genoeg voor de zege, want in de absolute slotfase wist FC Volendam toch weer langszij te komen dankzij een schitterende uithaal van Francesco Antonucci.

FC Eindhoven - NEC 1-4
NEC had de overhand in het eerste kwartier, maar Ruud Swinkels hield FC Eindhoven op de been met twee puike reddingen. De thuisploeg kwam gaandeweg beter in de wedstrijd, maar moest zes minuten voor rust toch de 0-1 incasseren. Rens van Eijden kopte via de onderkant van de lat raak na een vrije trap van Jellert van Landschoot. NEC begon vervolgens ook sterk aan de tweede helft en dat resulteerde rond het uur in de 0-2. Anthony Musaba wipte de bal over Swinkels heen, na een fraaie assist van Zian Flemming. Van Landschoot tekende achttien minuten voor tijd voor de definitieve beslissing in de wedstrijd, alvorens Rigino Cicilia de eer redde namens FC Eindhoven en Ole Romeny de eindstand bepaalde vanaf de strafschopstip.

Almere City - Roda JC Kerkrade 2-0
Almere City kreeg de beste kansen in de eerste helft en wist vier minuten voor rust eindelijk de ban te breken. Youri Loen verschalkte doelman Tom Muyters met een prachtige vrije trap en was er zo verantwoordelijk voor dat Almere halverwege met 1-0 leidde. Kort na de onderbreking was Joshua Smits belangrijk voor Almere door Roland Alberg te stuiten. Roda klopte op de deur, maar moest in de 59ste minuut voor een tweede maal vissen. Nick Venema verschalkte Muyters na voorbereidend werk van Thomas Verheydt en bepaalde zo vroegtijdig de eindstand.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles 0-3
Mael Corboz was in de eerste helft goud waard voor Go Ahead Eagles. De Amerikaanse middenvelder scoorde tweemaal, waardoor de formatie uit Deventer halverwege met 0-2 leidde. Beide doelpunten van Corboz waren van grote schoonheid: tweemaal was hij doelman Fabian de Keijzer de baas met een krachtig schot. De tweede helft kwam vervolgens maar moeizaam op gang. Jong FC Utrecht zocht gedurfd naar een aansluitingstreffer, maar Go Ahead Eagles verdedigde gegroepeerd en maakte er in de absolute slotfase ook nog 0-3 van via Jenthe Mertens.

FC Den Bosch - Jong PSV 2-1
Nadat FC Den Bosch in de openingsfase al enkele goede kansen had gemist, kwam de thuisploeg in de 24ste minuut op voorsprong. Uit een vrije trap van Danny Verbeek knalde Stefan Velkov de 1-0 binnen. Tien minuten later kwam Jong PSV alweer terug in de wedstrijd, toen Noni Madueke in een solo de Bossche verdediging in de luren legde en koel afrondde: 1-1. Nog voor rust pakte Den Bosch opnieuw de leiding. Verbeek passeerde zijn directe tegenstander aan de rechterkant van het veld en bediende vervolgens Ruben Rodrigues, die van dichtbij raak kopte: 2-1.

MVV Maastricht - Helmond Sport 4-1
MVV Maastricht liet er geen gras over groeien en kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Guus Joppen van Helmond Sport werkte de bal ongelukkig in eigen doel, in een poging de inzet van Joshua Holtby te stoppen: 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Joeri Schroijen die voorsprong. De linksbuiten verraste de Helmond-defensie met een kapbeweging en haalde daarna koeltjes uit: 2-0. In de 65ste minuut gooide diezelfde Schrooijen de wedstrijd in het slot met een ietwat merkwaardig doelpunt. De vleugelspits werd volledig vrijgelaten en kon van dichtbij voor 3-0 tekenen. MVV deed in de 74ste minuut nog wel wat terug. Robert Mutzers vond de bal na een voorzet vanaf links voor zijn voeten en haalde verwoestend uit: 3-1. Het slotakkoord was voor Anthony van den Hurk, die MVV op de counter aan een 4-1 overwinning hielp.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
2
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
erodinho
 
39
20 december 2019 om 22:02
Gewoon Unuvar in de spits samen met Sontje en Brobbey. En mensen maar treuren om Depay. Deze gast zijn er binnen een paar maanden klaar voor.
 
robert41
 
38
20 december 2019 om 22:32
Zo... je hebt er wel kijk op. Een 16 jarige die een doelpunt maakt als invaller in de keukendivisie mee naar het Ek.... yeah, right
 
LawPl
 
1
21 december 2019 om 11:31
Zo wat een zure reactie zeg. Erodinho bedoelde dit waarschijnlijk met een knipoog.
 
4Ever4Ajax
 
8
20 december 2019 om 22:58
@erodinho: way een onzin zeg. Die jongens zijn absoluut talenten, maar nog totaal niet klaar voor het grote werk. Laat ze nu lekker eerst in Jong Ajax in de KKD spelen alvorens ze kunnen worden overgeheveld naar het 1e. Laat staan oranje!
 
superfarmers
 
9
20 december 2019 om 22:04
Seuntjes mist toch te veel kansen. Ook nu moet hij simpel de 3-4 binnen tikken.
 
Aguerooo
 
6
20 december 2019 om 22:21
3 goals tegen krijgen tegen Volendam is naturlijk ook niet best. De aanvallers hebben 3 goals gemaakt maar de verdediging blijft gewoon verdomd zwak. Ben benieuwd hoelang Snoei het nog gaat volhouden want het lijkt de laatste paar weken nergens op.
 
superfarmers
 
2
20 december 2019 om 22:30
Volendam is op dit moment wel 1 van de betere ploegen. Maar als je de kansen van Seuntjens en van Mieghem ziet dan moet je gewoon vaker scoren. 2 totaal open kansen.
 
Lunny
 
0
21 december 2019 om 00:19
En verprutst erg amateuristisch de bal door het midden op het middenveld, waardoor het 3-3 wordt. Eens kijken of hij zichzelf nu ook een grote mond geeft...
 
El_Guaje7
 
21
20 december 2019 om 22:10
Mooi om te zien dat de opvolger van Bergwijn gewoon in de jeugd loopt: Noni Madueke. The next big thing op de Herdgang.
 
TVL11
 
30
20 december 2019 om 22:16
Misschien slecht verdedigd, maar wat een prachtige solo zeg.
 
El_Guaje7
 
34
20 december 2019 om 22:18
Mooie is ook hij is Engels, mocht hij doorbreken en het goed doen is hij bijna dubbel zo duur voor Engelse clubs vanwege zijn Britse nationaliteit.
 
LawPl
 
0
21 december 2019 om 11:32
Hij mag ook voor Nigeria uit gaan komen. Zal hem goedkoper maken.
 
Aguerooo
 
12
20 december 2019 om 22:17
Klopt, heb veel wedstrijden van Madueke en Sambo gezien dit jaar, zijn verreweg de 2 grootste talenten die PSV heeft. Sambo is volgens mij nu al beter dan Dumfries (wat natuurlijk niet heel moeilijk is). Madueke wil ik wel een keer in PSV 1 zien voetballen, kijken hoe hij het doet.
 
Davilla7
 
3
20 december 2019 om 22:56
Ledezma hoort imo ook nog in dat rijtje. Die is echt niet minder dan iemand als Ryan Thomas. Vrees alleen dat het vanwege zijn lengte/fysiek nog wel even gaat duren voordat we Ledezma in het eerste gaan zien. Verder overigens echt een matig team dat Jong PSV
 
El_Guaje7
 
1
20 december 2019 om 23:03
Ledezma is inderdaad ook echt goed ja, maar die moet wel het krachthonk in. Het is wel duidelijk dat er talentvolle jongens aankomen, maar helaas zit er er weer geen talentvolle centrale verdedigers tussen. Lijkt we als of het geen prioriteit is.
 
wolterx
 
7
20 december 2019 om 23:21
Tot in hoeverre denk je dat een meer versterkte/veilige verdediging in jeugd daar invloed op heeft? Best wat teams bij PSV in jeugd hebben compacte manier van verdedigen en redelijk tactisch ingesteld voor mijn gevoel terwijl aanvallende spelers veel meer vrijheid krijgen en alle ruimte zich te ontwikkelen. Bij Ajax heb ik wel eens vaker middenvelders naast een interessante CV zien spelen om die meer verantwoordelijkheid te geven, kost zeker in begin wat goals maar kan positief effect hebben denk ik. Ook o13-o16 wat ik heb gezien bij PSV veelal interessante spelers aanvallers/aanvallend ingestelde middenvelders. Denk dat ik geen andere ploeg kan noemen waar ik gevoel heb dat vrijwel alle grotere talenten aanvallend ingestelde spelers zijn. Wel grappig eigenlijk.
 
NL_Modric
 
9
20 december 2019 om 22:29
Wat een goal zeg van die Noni Madueke.
 
theo uphus
 
19
20 december 2019 om 22:19
Mensen maar treuren om de ziekte van van Dijk en het passeren door Sarri van de Ligt Gewoon Jurrien Kemper en Kik Pierie in Oranje. Die zijn er volgende week al klaar voor.
 
NJfromVOL
 
3
20 december 2019 om 22:27
Kik Pierie ?are you serious?
 
superfarmers
 
1
20 december 2019 om 22:34
Ik las dat blind voorlopig nog niet terug is, misschien moet kik het eens in het eerste laten zien.
 
Downwards
 
6
20 december 2019 om 22:36
Voetbalhart gaat toch steeds sneller kloppen van het besef dat de nieuwe klas talenten steeds dichter bij het eerste aan het komen zijn. Na de winterbreak hopelijk een basisplek voor Naci.
 
Dubalo
 
1
20 december 2019 om 22:57
In jong hoop ik?
 
Downwards
 
3
20 december 2019 om 23:03
ja
 
frenkiedjong
 
1
20 december 2019 om 23:03
Dest speelde toch ook niet veel in jong oranje en was van onder 19 naar het eerste doorgestroomd dus waarom kan dat dan niet met zulke talenten?
 
Davilla7
 
6
20 december 2019 om 22:43
Zo'n heerlijke speler die Madueke. Als hij een goede indruk achter laat tijdens het trainingskamp in Qatar kan het wel eens snel gaan met die jongen. Dat hebben we vorig seizoen gezien bij Ihattaren
 
wolterx
 
3
20 december 2019 om 23:31
Die heeft half jaar o19 competitie overhoop gespeeld, snapte niet dat hij bij o19 zat nog. Enige reden die ik kan bedenken is kampioenspoule veilig spelen want hoor hemzelf was Jong PSV interessanter. Fysiek zeker sterk genoeg, voetballend kan hij sowieso mee. O19 was te makkelijk voor hem, Jong PSV kan hij ook sowieso aan. Alleen zijn posities zijn bij eerste wel al aardig sterk bezet, dat kan het lastiger maken.
 
Aguerooo
 
2
20 december 2019 om 23:45
Ik denk echt niet dat Madueke veel minder dan een Doan of Bruma is op rechts. Wil hem graag een keer zien voetballen bij PSV 1, laat dan die Catic maar lekker bij Jong PSV want daar zie ik geen talent in.
 
wolterx
 
1
20 december 2019 om 23:55
Ow Madueke is stuk interessanter dan Catic, dat sowieso. Maar op rechtsbuiten heb je ook eventueel nog Ihattaren of Bergwijn als optie. Dat is met Doan erbij geen positie waar echt ruimte is. Ook Pereiro zou kunnen maar die kans is heel klein.
 
Aguerooo
 
1
21 december 2019 om 00:05
Ihattaren speelt op 10 en Bergwijn linksvoor, ja het zijn opties voor rechtsvoor maar ze staan beide al in de basis. Ik vind juist dat PSV rechtsvoor nog een leuke speler als Madueke kan gebruiken. Pereiro en Doan kunnen daar natuurlijk spelen maar Pereiro zal er volgend seizoen niet meer bij zijn en Doan vind ik persoonlijk geen basisplaats materiaal.