Nainggolan haalt uit: 'Ik weet niet wat hij daar aan het zoeken was'
Maandag, 21 mei 2018 om 21:17

Het ontbreken van Radja Nainggolan was maandagmiddag de grootste verrassing in de WK-selectie van België. De middenvelder van AS Roma kondigde direct aan dat hij stopt als international van de Rode Duivels. In gesprek met het VTM Nieuws zegt Nainggolan werkelijk niets te snappen van het besluit van bondscoach Roberto Martínez.

"Op basis van mijn kwaliteiten en op basis van het spel dat ik gebracht heb, had ik altijd bij de selectie moeten zitten. De bondscoach zegt dat ik een topspeler ben, maar ik zit niet bij de 28", stelt Nainggolan. Volgens Martínez ontbreekt de middenvelder wegens 'tactische redenen' in de WK-selectie van België. "Een paar dagen geleden zei Martínez dat hij balans en een systeem in zijn ploeg wil. Ik weet niet waar dat over ging."

"Ik heb nooit problemen gehad met de spelers, ik heb nooit problemen gehad met het tactische spel. Dus ik weet niet wat hij daar aan het zoeken was", vervolgt de middenvelder, die naar eigen zeggen op zijn leeftijd geen zin heeft om zich nog terug te knokken in de Belgische selectie. "Ik ga niet nog eens beginnen op dertigjarige leeftijd. Het is een beetje zoals een zieke: als die in het ziekenhuis ligt, gaat hij vechten tegen de dood. Maar op een gegeven moment geeft die persoon ook op. Zo is het nu ook bij mij. Het is genoeg geweest."

Nainggolan was er vier jaar geleden, tijdens het WK in Brazilië, ook niet bij. "Ik heb een WK gemist, ben terug in de ploeg gekomen, een EK gespeeld, en ben nu weer uit de ploeg. Voor niets eigenlijk, ik weet niet waarom. Ik heb nooit echt de kans gehad om mij te bewijzen."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
21
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
AlexDelPiero10
 
104
21 mei 2018 om 21:03
Jammer dat zo iemand een topper als Radja zoiets door de neus boort, Martinez verpest hier gewoon Radja zijn Internationale carriere. Radja ligt goed in de groep, is wereldtop, is een type soeler dat we niet hebben lopen op hemzelf na, gewoon de grootste schande uit de geschiedenis van de Rode Duivels. Dit toernooi word sowieso 2 x niks.
 
consy
 
17
21 mei 2018 om 21:26
Ik denk dat jullie nog altijd dezelfde prestatie kunnen leveren als dat Radja wel mee zou gaan. Ik vind het ook een schandalige beslissing hoor maar in de kwartfinale kom je Duitsland of Brazilië tegen en dan is het wel klaar (ook met Radja).
 
Japie_Krekel
 
16
21 mei 2018 om 22:38
hoezo zou Belgie op voorhand kansloos zijn tegen die teams dan? Hazard, Mertens, Lukaku, De Bruyne, Verthongen, Alderweireld, Kompany, Dembele, Coutois etc zijn allemaal hele belangrijke spelers bij prominente Europese clubs. laat staan als Naingolan daar ook nog bij was geweest
 
Bon Jovi
 
11
21 mei 2018 om 22:52
Waarom spelen we dan nog dat toernooi als de duurste selectie toch wint? Underdogs verrassen soms, en met Nainggolan erbij maak je 35 procent kans tegen Duitsland en nu nog maar 25. Niet dat hij zo'n legendarische voetballer is maar het is vooral dat zijn vervanger 20x minder is. Straks staan we daar met Witsel of Fellaini in de basis haha probeer dan maar eens een tege stander uit verband te spelen met een hoge balcirculatie.
 
consy
 
4
21 mei 2018 om 23:14
@Bon Jovi Natuurlijk kan een selectie stunten en ver boven zichzelf uitstijgen, daarvoor hoeven we alleen maar te kijken naar het Oranje van 2014. Maar persoonlijk heb ik het idee dat het met deze trainer (tactisch niet bijzonder) totaal niet uitmaakt of Radja nou wel of niet meegaat. Los van de discussie of Martinez de juiste bondscoach is want ik vind hem totaal niet geschikt, maar als jullie het er dan toch mee moeten doen is het misschien wel verstandiger dat hij nu niet meegaat ipv dat hij straks zoals Anelka in 2010 na een ruzie of iets dergelijks wordt weggestuurd.
 
Yeisoonnn
 
17
21 mei 2018 om 21:52
@AlexDelPiero10 Ikdenk dat Martinez hier zichzelf keihard mee in de vingers snijd. Er is nu al zoveel aandacht voor het feit dat Radja niet meegaat, moet je nagaan als ze uitgeschakelt worden. Als ze de groepsfase niet overleven, waar was Nainngolan? Verloren finale, waar was dir stormram en mannetjesputter Nainngolan? Of elke willekeurige wedstrijd in de K.O fase. Of stel Dembele raakt geblesseerd of een andere belangrijke schakel, Nainngolan kan alles. Die gaan ze echt missen, tenzij ze kampioen worden. Nu is het aan Martinez om Belgie kampioen te maken, gebeurt dat niet dan gaat dit hem nog wel even achtervolgen.
 
Yeisoonnn
 
0
22 mei 2018 om 16:55
@Hangover96 Tjaa wij hadden jn 2010 miss zonder van Persie ook wel de halve finale gehaald, met hem zaten we toch in de finales... ik bedoel gewoon dat Martinez niet zijn beste spelers mee heeft. Een punt waar hij altijd op afgerekend kan worden, tenzij zijn prestaties het zouden verbloemen.... dat laatste betwijfel ik.
 
Cholo10
 
25
21 mei 2018 om 21:54
Dit wordt maximaal de kwartfinale, hoogstwaarschijnlijk zelfs de achtse finale. Wat een onzin zeg, wel Axel en Fellaini selecteren maar een van de beste middenvelders ter wereld structureel blijven negeren.
 
PowerFlex
 
4
21 mei 2018 om 22:57
Wordt sowieso 2x niks omdat 1 van de vele goede middenvelders niet bij is? Blijft nog steeds een geweldige team over. Denk dat Martinez geen gedoe wilt, lijkt me iemand die je op het wk ook niet op de bank kan zetten.
 
SMK88
 
5
22 mei 2018 om 02:22
Je hoort hem ook niet op de bank te zetten, want met Nainggolan, Dembele en De Bruyne heb je een middenveld van wereldklasse staan. Daarachter kan je kiezen voor Meunier, Alderweireld, Vertonghen en Lukaku, terwijl je voorin nog Hazard, Lukaku / Batshuayi en Mertens hebt. Dat is een elftal met belachelijk veel kwaliteit en dan vergeet ik nog bijna dat ze Courtois op de goal hebben. Daar kan je als Nederander alleen maar jaloers op zijn.
 
MSN10
 
1
22 mei 2018 om 08:56
Zeker schandalig. Hier klopt gewoon duidelijk iets niet. Ik zelf denk dat het niet aan de trainer ligt maar iemand van boven die hem niet mag. Ergens bij de Belgische bond heb je iemand die hem wilt naaien zoals het geval met Benzema. Hoe hoe kan je zo een speler niet selecteren en echt waar als ik de aanvoerder was zou ik met al mijn medespelers praten over een staking, tot hij er wel gewoon bij is. Dit gaat over een Wk dan wil je als medespeler dat je met de beste van de beste wilt gaan strijden. Ik vind dit echt waardeloos. Shame on you!
 
Ryjuu
 
45
21 mei 2018 om 21:27
Naingolan, de van Bommel/seedorf van Belgie
 
Hellevoet51
 
168
21 mei 2018 om 21:30
Jammer dat hij, ondanks z'n frustraties, er zo makkelijk een ziekte bij haalt. Ik ben momenteel voor de tweede keer aan het vechten tegen beenmergk***. Dan geeft zo'n vergelijking je wel kippenvel. En mocht ik het dit keer weer overwinnen, dankzij de artsen, dan weet ik ook al dat er een derde keer aan zal komen.
 
Ozi38
 
210
21 mei 2018 om 21:35
Trek je er niets van aan. Er zijn tig mensen die niets liever willen dan jou zien herstellen. Blijf vechten en geloven!
 
ajaxglobal
 
76
21 mei 2018 om 21:44
Sterkte man!! Hij maakt een slechte vergelijking, maar volgens mij niet het idee om daar mensen mee te kwetsen
 
keffie270
 
95
21 mei 2018 om 21:49
Ik vind het heel erg naar voor je, maar tegelijkertijd vind ik het altijd een beetje apart dat mensen dit soort dingen meteen zo op zichzelf betrekken? Alsof ze zelf even in het licht willen komen...
 
AlexDelPiero10
 
60
21 mei 2018 om 21:53
Meen je dit nu? Ik kan me gelukkig (nog) niet inbeelden wat het hebben van zo’n ziekte betekend, maar je kan toch wel begrijpen dat wanneer je zoiets leest terwijl je zelf levensbedreigend ziek bent, je daar even van moet slikken. Ik heb me er vroeger ook schuldig aan gemaakt, snel irrelevante zaken benoemen met een ziekte, tot mijn tante er aan stierf, dan besef je wel dat je dat nooit had mogen doen, net omdat je er echt zieke mensen met schoffeert.
 
Hellevoet51
 
48
21 mei 2018 om 22:14
Bedankt voor de reacties. Ik snap het ook wel dat hij het niet zo bedoelde, maar vandaag net weer aan mijn nieuwe kuur begonnen met veel en hoge dosis prednison enz. enz.. Ja en dan komt dit er even uit. Dus nu weer over naar het voetbal.
 
Ewazibbb
 
68
21 mei 2018 om 22:20
Sterkte jongen, inshallah kom je sterker uit deze nare periode. ??
 
eenopinie
 
11
21 mei 2018 om 22:31
Klote voor je man, maar waarom zou hij geen vergelijking mogen maken? Het is een onderdeel van het leven, iets wal velen van ons, waaronder ikzelf, meemaken. Ik snap niet waarom mensen dan inene zo moeilijk gaan lopen doen. Verder wens ik je wel heel erg veel sterkte en in tegenstelling tot Naingolan zou ik juist willen benadrukken dat je juist positief moet blijven.
 
DeBroerVanTheo
 
8
21 mei 2018 om 22:40
Omdat de vergelijking nergens op slaat en je dat weet zo snel je dus echt met een serieuze ziekte ik het ziekenhuis voor je leven vecht. Dan slaat het nergens op van hem om te zeggen dag je dan maar opgeeft, dat doe je namelijk niet
 
TheRoscoe
 
10
21 mei 2018 om 23:05
Ik vind het anders ook een beetje net als het "maar denk aan de kinderen in Afrika"-argument als je het eten niet lekker vindt. De analogie is treffend, maar je wordt eigenlijk haast gedwongen om je moreel gezien solidair erin te staan, anders staat het zo rot. Nainggolan bedoelt het niet zo en op zichzelf is het niet eens een rotte opmerking. Dan is het lullig dat hij zelf k*** heeft, maar onder normale omstandigheden zou ik ook denken dat het onnodig is om daar nou een punt van te maken, op z'n zachtst gezegd. En mocht iemand iets zeggen over "je moet het zelf meemaken", al meegemaakt.
 
AlexDelPiero10
 
12
21 mei 2018 om 21:50
Dat is jammer ja, niet erg handig, maar ik ben er zeker van dat hij het zo niet bedoelde. Veel sterkte man, zoiets zou niemand moeten doormaken...
 
Buitenspelgoal
 
14
21 mei 2018 om 22:09
Heel veel kracht en sterkte toegewenst! Strijder.
 
richardd2
 
14
21 mei 2018 om 22:17
Heeeel veel kracht toegewenst in je strijd!
 
JosipAlloo
 
8
21 mei 2018 om 22:42
Sterkte man!
 
NeymarRulez
 
1
22 mei 2018 om 00:05
Ontzettend veel sterkte maat!
 
JanH
 
3
22 mei 2018 om 00:13
Sterkte man. Ik heb hier onlangs iets gepost over mijn vader die ook beenmergk*** had, helaas vanaf dag 1 al ongeneesbaar. Ik hoop voor jou op een beter verloop dan bij hem.
 
Millonario
 
1
22 mei 2018 om 00:58
Ik wens je heel veel sterkte, uit de grond van mijn hart.
 
levski1
 
2
22 mei 2018 om 00:58
Veel sterkte in deze zware strijd, je bent een vechter en zult het overwinnen!
 
Hellevoet51
 
1
22 mei 2018 om 01:34
Nogmaals enorm bedankt voor de aardige reacties. Ik post hier natuurlijk normaal nooit over, maar ik schreef al dat ik vandaag weer gestart ben, en door de medicijnen me even liet gaan. Ben stil van de fijne reacties.
 
caribbean
 
1
22 mei 2018 om 02:20
Sterkte goos, you got this!
 
D030
 
1
22 mei 2018 om 03:18
Heel veel sterkte!!!
 
 
1
22 mei 2018 om 07:24
Heel veel sterkte man ????
 
MSN10
 
2
22 mei 2018 om 08:59
Blijf sterk man broer. Zulke dingen zijn nooit leuk om te lezen of te horen. Ik hoop echt van me hart dat jij uit eindelijk de baas erover bent en blijft! Blijf sterk broer en never never never give up! Geloof me luister nooit naar die artsen die zeggen dat het terug komt of wat dan ook ze maken zoveel fouten en gokken maar wat. Natuurlijk zijn ze hoog opgeleid en weten ze zeker wel wat ze doen maar ze weten nooit iets met 100% als het gaat om zulke dingen. Nogmaals sterkte
 
BjorvenVriendwijk
 
3
21 mei 2018 om 21:55
Martinez echt een Lul de behanger snapt er niks van een type Naingolan is altijd nodig in een team
 
Buitenspelgoal
 
8
21 mei 2018 om 22:10
Dit is gewoon een persoonlijk besluit van die bondscoach omdat hij Nainggolan niet mag, zo simpel is het. Dat zal hij natuurlijk nooit toegeven, maar dat is wel duidelijk. Nainggolan heeft een fantastisch seizoen gedraaid dus er is geen reden hem er niet bij te hebben.
 
DennisHartkoorn
 
9
21 mei 2018 om 22:16
Goede speler. Geen professioneel gedrag. Met hem krijg je onrust.
 
DennisHartkoorn
 
4
21 mei 2018 om 22:17
Roken en bier drinken kan niet als prof
 
Laurens E
 
1
21 mei 2018 om 22:19
Snap zijn frustratie wel. Als middenvelders had ik hem en de Bruyne er 100% bij. Dan krijgen we te horen dat hij er niet bij is.... Neem toch aan dat als de coach het WK met België niet wint dat hij per direct wordt ontslagen. Een speler in vorm en die goed in de groep ligt er niet bij hebben... Of worden trainers nu al omgekocht om een zwakkere selectie mee te nemen? Je weet het maar nooit, alles om het gastland de finale te laten halen.
 
El Fenomeno
 
10
21 mei 2018 om 22:19
Dedoncker, Witsel, Ciman en Witsel.... Radja is achterin beter dan Ciman en op het middenveld in iedere rol veel beter dan die andere spelers.
 
noppa
 
3
21 mei 2018 om 22:57
Vreemd. Ik vind dat Nainggolan niet echt een profmentaliteit heeft, maar hij is gewoon met zijn kwaliteiten een meerwaarde voor de Rode duivels. Wat is zijn afkomst eigenlijk , ik neem aan dat hij van origine geen Belg is. Voor de rest, België heeft echt veel kwaliteit. Ik zie alleen geen team, en dat is mijn argument dat ik ze niet zie als wereldkampioen. Groepsfase zullen ze doorkomen, de eerst volgende ronde erop ook nog wel, maar daarna niet meer. Landen zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn naar mijn mening wat sterker dan België.
 
TheRoscoe
 
0
21 mei 2018 om 23:07
Nainggolan is (deels) Indo.
 
Cholo10
 
0
21 mei 2018 om 23:11
Hij heeft een Belgische moeder en een Indonesische vader.Spanje, Duitsland, Brazilië en Frankrijk zijn kwalitatief en tactisch gewoon beter op alle vlakken imo. Kijk gewoon naar hun bank, dat is gewoon wereldtop. De rode duivels hebben een basiselftal dat van wereldklasse is, maar de wissels zijn echt een stuk minder.
 
Mr.Eko
 
3
21 mei 2018 om 23:26
Had hij misschien beter voor Indonesie kunnen kiezen. Dan had hij ook nooit een WK gespeeld maar dan zou hij wel eeuwig op handen gedragen worden en een legende zijn
 
Vedatovic
 
5
21 mei 2018 om 23:28
Ik heb Belgie in de finale staan tegen Argentinië! Kijken of het nog steeds lukt. Denk dat Martinez een goede keuze heeft gemaakt!
 
falcao
 
0
22 mei 2018 om 00:17
Dat denk ik ook. Nainggolan is en blijft een querelant. Niet te vergelijken met bijvoorbeeld Davids vroeger bij ons. Die was gewoon veel beter. België moet een gesloten teamprestatie leveren, net als in 1986. Toen hadden ze teamspelers als Ceulemans, Broos, Demol, Grün, Scifo, Claessens etc. met alleen Pfaff als markant persoon.