Napoli herstelt voorsprong op Juventus in ere en lijkt klaar voor titanenstrijd
Zondag, 29 oktober 2017 om 16:53

Napoli heeft een prima generale repetitie achter de rug voor het Champions League-duel van woensdagavond met Manchester City. De succesformatie van Maurizio Sarri rekende zondagmiddag op eigen veld betrekkelijk eenvoudig af met middenmoter Sassuolo en herstelde zijn voorsprong in de Serie A van drie punten op naaste achtervolgers Juventus en Lazio zo weer in ere: 3-1.

De koploper trad aan in nagenoeg zijn sterkst mogelijke opstelling, maar had de hulp van Stefano Sensi nodig om de ban te breken. De middenvelder van Sassuolo verloor de bal na twintig minuten voetballen op de rand van zijn eigen strafschopgebied aan Allan, waarna laatstgenoemde alleen op doelman Andrea Consigli afkon. Het was voor de Braziliaanse middenvelder vervolgens een koud kunstje om het net te laten bollen.

De thuisploeg was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar moest op slag van rust toch de gelijkmaker incasseren. Diego Falcinelli kopte fraai raak na een voorzet van Matteo Politano: 1-1. Mistasten van Consigli niet veel later bij een hoekschop zorgde er echter voor dat Napoli de kleedkamer halverwege alsnog kon opzoeken met een voorsprong, waarna Dries Mertens negen minuten na rust de eindstand bepaalde met een intikker van dichtbij.

Meer nieuws
   
17:15
17:15
Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0
   
16:48
16:48
Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
7
   
16:12
16:12
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
29
   
16:00
16:00
Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
14
   
15:46
15:46
Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
AlexDelPiero10
 
10
29 oktober 2017 om 17:07
Sensi verloor de bal niet echt door onkunde ofzo, maar doordat Mertens op de grond lag te kermen na een tik op zijn hielen, en de Sassuolo spelers twijfelden of ze wel moesten doorspelen, Sensi was in de war en miste zo zijn controle, waardoor Alan kon scoren. Verder doet dit niets af aan de zege, Sassuolo speelde verdienstelijk en kwam op gelijke hoogte, maar Napoli tikt zo goed en vlot dat je gewoon weet dat ze nog kansen gaan krijgen, best voetballende team van de Serie A momenteel en 1 van de betere van Europa.