Napoli schakelt snel na congé Ancelotti en presenteert opvolger
Woensdag, 11 december 2019 om 18:04

Gennaro Gattuso is de nieuwe trainer van Napoli, zo heeft de club woensdag wereldkundig gemaakt op een speciaal belegde persconferentie. De oud-middenvelder is de opvolger van Carlo Ancelotti, die dinsdag enkele uren na de 4-0 zege van Napoli op Racing Genk in de Champions League werd ontslagen. Volgens La Gazetta dello Sport heeft Gattuso een contract tot het einde van het seizoen getekend. Mocht een ticket voor het miljardenbal in de wacht worden gesleept, dan worden er nog eens twee seizoenen aan de samenwerking toegevoegd.

Gattuso maakt als speler furore bij AC Milan en wist in zijn periode in het San Siro tweemaal de Champions League te veroveren. Daarnaast veroverde de controleur van weleer in 2006 met Italië de wereldtitel. Als trainer keerde de 41-jarige Italiaan in de herfst van 2017 terug bij zijn oude liefde. In mei van dit jaar stapte Gattuso op bij AC Milan, nadat hij er niet in was geslaagd om een plaatsbewijs voor de Champions League te bemachtigen. Sindsdien zat de oud-international zonder werkgever. Zeven maanden later keert hij terug in de Serie A, met Parma zaterdag als eerste tegenstander onder zijn bewind.

De positie van Ancelotti stond gezien de tegenvallende resultaten in de Serie A al enige tijd onder druk. Daarnaast werd in de Italiaanse media vaak melding gemaakt van de naar verluidt slechte relatie tussen hem en president Aurelio De Laurentiis. Ancelotti wist Napoli naar de achtste finale van het miljardenbal te loodsen, maar het bleek niet genoeg te zijn om zijn baan in het San Paolo te redden. De ervaren coach zou woensdagmiddag afscheid hebben genomen van de spelers van Napoli.

Ancelotti was uiteindelijk anderhalf jaar in dienst van Napoli, dat momenteel een achterstand van zeventien punten heeft op koploper Internazionale. In zijn eerste jaar bij i Partenopei eindigde de voormalige keuzeheer van onder meer Real Madrid en Bayern München op de tweede plaats in de Serie A. In de Europa League werd de kwartfinale bereikt, nadat de derde plaats het hoogst haalbare was gebleken in de groepsfase van de Champions League.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
 
55
11 december 2019 om 18:10
Van Ancelotti met zijn Europacups en landstitels naar Gattuso met...?
 
bpreal
 
11
11 december 2019 om 18:20
Gatusso is juist sterk met aanvallende en positioneel spel, zag je mooi terug bij Milan. Nu met napoli zal dit nog beter gaan! K verwacht zeker een sterke napoli onder gattuso
 
100% Meijer
 
33
11 december 2019 om 19:07
Het is niet heel duidelijk, maar neem aan dat je sarcastisch bent. Gatusso heeft echt nog helemaal niks laten zien. En daar dan een trainer voor ontslaan die zich al lang bewezen heeft. In Italiƫ is alles een groot politiek spel.
 
ACM4LlFE
 
7
11 december 2019 om 19:54
Gattuso aanvallend en positioneel sterk??
 
bpreal
 
0
11 december 2019 om 20:48
Ja! Dat Milan zo matig is en dat elftal en de spelers niks van bakken kan gattuso niks aan doen. Ma wij zullen zien of k gelijk heb of niet. Time will tell denk jk
 
RamonDiaz
 
4
11 december 2019 om 21:24
@bpreal Gattuso is allesbehalve sterk met aanvallend en positioneel spel, op dat gebied was hij een drama bij Milan, er zat totaal geen lijn in en tactisch was het allemaal matig. Waar Gattuso geweldig in is, is het motiveren en brengen van de juiste teamspirit, op karakter heeft Milan daarom nog de nodige punten weten te pakken. Het zou voor Milan juist mooi zijn als ze Ancelotti hadden gehad, nu met Ibra er bij zou dat een perfecte injectie kunnen zijn.
 
azchelsea
 
19
11 december 2019 om 18:42
Hetzelfde temperamentvolle karakter hebben als die crazy-De Laurentiis. Die kon de rust die Ancelotti uitstraalde waarschijnlijk niet hebben.
 
Marc Juventus
 
0
11 december 2019 om 22:11
Zag je ook heel duidelijk bij de aanpak van de vormcrisis van Napoli. Van de Laurentiis moest de hele selectie op trainingskamp. De selectie zag daar niks in en Ancelotti ook niet. De Laurentiis was woedend toen de selectie besloot om niet te gaan en deelde enorme boetes uit (miljoenen euro's).
 
Balenciaga
 
14
11 december 2019 om 18:10
WAT? Hoe is dit een upgrade t.o.v. Ancelotti? Gatusso kreeg Milan al nauwelijks aan de praat en nu gaat Napoli doodleuk met hem in zee. Ik vind het een bizarre keuze hoor, snap hier echt niks van. Vooral dat als hij bij de top 4 eindigt er nog eens 2 seizoenen bij komen.. Dan had je net zo goed Ancelotti gewoon kunnen houden.
 
maurootje
 
52
11 december 2019 om 18:21
Nauwelijks aan de praat? Ga je mond spoelen, werd op 5e op 1 punt verwijderd van Plek 4 CL. Beste prestatie sinds landstitel 2011 daarbij hebben zijn voorgangers sinds 2011, wat er een stuk of 8/9 zijn, het niet beter gedaan. veelzeggend. onder hem werd de moeilijke potjes gewonnen, waar de spelers als Piatek die nu uitvorm zijn, in hun beste doen waren. hij haalt het beste uit de spelers, waardoor Piatek zelfs tegen de sterke clubs aan het half kans genoeg had. daarbij verwachte niemand van hem dat hij opeens aan prijzen zou helpen, want dat lukte de ervaren trainers ook niet, dus vertel eens lieve jongen, waarin is hij nou eigenlijk mislukt? alles spreekt juist in zijn voordeel. heerlijk trainer, 100, Geeft een aai over de bol als je verloor maar Alles gaf, en een klap op je achter hoofd als je niet je best deed; precies zoals je wilt dat een trainer is(mijn optiek) daarbij wees hij nooit naar de scheids, zoals Wenger dat vaak deed, maar keek hij in de spiegel. hij zal wellicht nooit een grote trainer worden, maar eigenlijk is hij als persoon daar wel geschikt voor.
 
milanist
 
1
11 december 2019 om 19:29
Ik mis gatusso echt dit jaar! Het was echt 1 van de jongens, zo zonde dat ze hem hebben laten gaan
 
ACMark
 
1
11 december 2019 om 21:18
Het voetbal onder Gattuso was anders ook niet om aan te gluren. Vaak krappe zeges op de kleine ploegen en daarnaast kwam het ook mede door het vele puntenverlies wat Inter leed dat Milan mocht hopen op de vierde plek. Het is een echte clubheld, maar ik was niet zo onder de indruk van zijn tactische keuzes.
 
Horwi
 
0
11 december 2019 om 21:46
Wellicht omdat Gattuso juist de tijd kreeg om nog iets van winst te boeken. Hij begon net als zijn voorgangers dramatisch, alleen eerstgenoemden moesten vaak na een paar weken alweer ophoepelen. Het spel onder Gattuso was niet om aan te zien en zijn team kon moeilijk voorsprongen vasthouden. Wellicht omdat hij ook niet het materiaal ervoor had, maar buiten dat lijkt hij me sowieso geen tactisch genie. Je mag niet altijd een trainer beoordelen op zijn spel als voetballer, maar hij was gewoon de Italiaanse Van Bommel. Een beetje spelers op de huid zitten, aanvallen afbreken ipv opbouwen en lekker met de scheids ruziƫn. Kan me niet voorstellen dat hij dit Napoli beter laat voetballen. Want het spel onder Ancelotti was echt subliem. Ze maken alleen hun kansen niet af. Hoeveel punten zijn er verloren gegaan in het afgelopen jaar waar Napoli 10+ grote kansen er niet in krijgt en de tegenstander elke kans erin krijgt? Dat is gewoon een gebrek aan afrondende kwaliteiten en geluk.
 
Craig Tucker
 
10
11 december 2019 om 18:12
Wat een grap. Deze man heeft overal gefaald. Bij Milan nog het minst maarja, je wordt niet zomaar ontslagen. Onbegrijpelijk dat je een kwalitatief goede trainer als Ancelotti ontslaat en dan met deze kerel aan komt zetten
 
Realee
 
2
11 december 2019 om 18:13
Dit snap ik dan weer niet. Gatuuso heeft het niet echt geweldig gedaan bij milan. Alhoewel ik het verassend vond dat ze hem wegstuurde. Van beidee partijen eigenlijk een vreemde beslissing om met elkaar in zee te gaan.
 
AcePluto
 
8
11 december 2019 om 18:13
Sometimese may be good sometimese may bie sh* Even zonder dollen, Gennaro is een peoples manager dus misschien kan hij wat pit daar brengen.
 
SocioFan1
 
1
11 december 2019 om 18:19
Lachwekkend. Wat een beleid. Nja Ancelotti past daar niet, dat is wel duidelijk. Zeker onder zo'n gekke voorzitter. Denk dat het alleen maar minder zal gaan met Napoli. En Gatusso past wat betreft zijn karakter wel bij Napoli en die voorzitter. Als dat maar goed gaat.
 
maurootje
 
3
11 december 2019 om 18:31
Pff dit doet pijn, de man die zijn hele leven bij Milan speelt; gaat aan de slag bij een concurrent, tuurlijk geen aartsrivaal als Inter en Juve, maar je heb liever dat hij dan Sampodria ofzo gaat trainen of naar het buitenland. Voor de rest, mensen die Gatusso nu naar beneden praten moeten toch wat meer nadenken; ja hij is niet de beste coach, maar WEL de trainer die beste uit de spelers halen. Hij heeft wel met Milan beste prestatie ooit neergezet sinds landstitel 2011, zijn 8/9 voorgangers deden het dus niet beter, en DAT,DAT zegt wel wat het is echt een prima trainer. Onder hem wonnen we ook de slechte potjes, dan kan je wel wat. Voor de rest denk ik dat hij het prima gaat doen, hij brengt het beste van de spelers naar boven en vooral pit en teamwork, dat is net wat Napoli nu mist.
 
APPELSAP12
 
1
11 december 2019 om 20:24
"Hij heeft wel met Milan beste prestatie ooit neergezet sinds landstitel 2011, zijn 8/9 voorgangers deden het dus niet beter, en DAT,DAT zegt wel wat het is echt een prima trainer." Hij werd 5e toch? Het doet me oprecht pijn dat een club als Milan dat als beste prestatie sinds 2011 ziet, en ik ben geeneens een Milan fan..
 
maurootje
 
0
12 december 2019 om 08:00
@Appelsap wat bazel je nou, beste prestatie sinds 2011 is mening, maar feit. Of 5e plek nou goed vind of niet.
 
MSN10
 
1
11 december 2019 om 20:29
Weet je wat het is. Ik ben het met je eens maar we moeten het ook anders bekijken. Trainers zijn geen spelers, trainers hebben om de paar jaar een nieuwe club. Vandaag coach je Liverpool en morgen coach je Tottenham Zo gaat dat maar door. Je hebt coaches die zeggen voor die club ga ik nooit werken en uiteindelijk beland hij er na een aantal jaren zoals een Mourinho bijvoorbeeld in zijn tijd bij Chelsea. Het is lastig om ze kritiek te geven als ze voor een concurrent kiezen of rivaal hoe pijnlijk het ook is maar zei Willen ook een job en het blijven liefhebbers.
 
FcGrun050
 
2
11 december 2019 om 18:34
Wel apart, want als de coach per se Italiaans moest zijn, dan was er met Allegri, Spalletti, Lippi en Prandelli nog allemaal beschikbaar. Had meer stabiliteit bezorgd aan deze selectie dan met alle respect Gatusso. Maar we gaan het zien.
 
mcgregor
 
6
11 december 2019 om 19:49
Dat zijn verstandige trainers die niet onder deze dictator willen werken
 
FcGrun050
 
0
11 december 2019 om 20:47
Allegri leek me wel onhaalbaar, maar Spalletti en Prandelli staan wel altijd zijn mannetje, en Lippi zal De Laurentiis ook wel onder bedwang houden. Want buiten de eigenaar om, is Napoli echt een fantastische ploeg om te trainen als je kijkt naar hun selectie en ze spelen ook nog in de Champions League.
 
Carsi_1
 
1
11 december 2019 om 18:37
Pfff wat een slecht beleid, wat heeft gatusso in godsnaam gepresteerd als trainer zijnde. Als voetballer was het al een heethoofd maar wel een doorzetter. Ik geef hem tot de zomer.
 
MSN10
 
2
11 december 2019 om 20:16
Vond je dat hij het slecht deed met Ac Milan. Hij heeft het maximale eruit gehaald en nipt geen champions league gehaald. Ik denk echt dat dit een goed duo gaat worden. Gatusso/napoli????
 
Mensenzoon
 
0
11 december 2019 om 19:06
Goede keuze! Heeft met een zwak Milan op het nippertje geen Champions League voetbal gehaald en heeft zelfs leuk voetbal laten zien. Ik denk dat dit zeer goed gaat uitpakken. Ze kunnen op dit moment wel een trainer met grinta gebruiken.
 
MSN10
 
1
11 december 2019 om 20:12
Veel mensen denken Huh van ancelotti naar Gattuso waaronder ik zelf ook. Deze groep heeft iemand nodig als Gattuso. Ancelotti is meer een vader figuur die alles met een zacht praatje probeert op te lossen. Napoli moest wel reageren want zoveel wedstrijden achter mekaar niet winnen kan gewoon niet, het kan wel maar mag niet gebeuren. Ik ben erg benieuwd hoe de strijder Gattuso het gaat doen en wie wel de dupe ervan wordt en wie niet. Zaterdag tegen Parma even voor de buis.