'Napoli verliest pole position in strijd om Sofyan Amrabat'
Woensdag, 15 januari 2020 om 10:25

Sofyan Amrabat maakt dit seizoen op huurbasis indruk bij Hellas Verona en de middenvelder, die officieel nog eigendom is van Club Brugge, wordt al geruime tijd gelinkt aan een stap omhoog. Napoli leek lang de nieuwe werkgever van de Marokkaans international te worden, maar Gianluca Di Marzio heeft nu andere informatie.

Volgens de transferexpert van Sky Italia zou Fiorentina inmiddels de beste papieren voor de komst van Amrabat in handen te hebben. Ondanks dat de partijen al weken met elkaar in gesprek zijn, heeft Napoli nog geen persoonlijk akkoord weten te bereiken met de speler zelf. Amrabat heeft nu ook een aanbieding van Fiorentina op zak en zou zeer gecharmeerd zijn van het voorstel uit Toscane.

'Feyenoord-flop' wekt interesse Napoli en Tottenham: '10 miljoen is te weinig'

Lees hier ons eerdere verhaal over de opleving van Sofyan Amrabat in ItaliëLees artikel

La Viola zal echter ook een akkoord moeten zien te bereiken met Hellas, iets wat Napoli al wel voor elkaar heeft gekregen. I Gialloblu huren hem momenteel van Club en kunnen hem voor 3,5 miljoen euro definitief inlijven. Hellas heeft volgens Di Marzio inmiddels een transfersom van zeventien à achttien miljoen met Napoli afgesproken voor aankomende zomer.

Fiorentina zal, als het zich inderdaad wil versterken met Amrabat, dat bedrag moeten evenaren. Mohammed Sinouh, de zaakwaarnemer van de middenvelder, heeft overigens ook met Internazionale gesproken over een eventuele transfer. I Nerazzurri hebben op dit moment echter geen interesse.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
edzel
 
33
15 januari 2020 om 10:41
Zo zie je maar hoe snel je status kan wijzigen, wanneer je op de juiste positie in het juiste systeem wordt gebruikt en daarnaast wel vertrouwen krijgt. In die korte periode in Italie is Amrabat echt niet opeens een veel betere en ontwikkelde speler geworden dan dat hij al was.
 
FCRRR
 
3
15 januari 2020 om 11:30
Dus blijkt het Italiaanse voetbal beter te passen bij Amrabat dan het Nederlandse of Belgische. Fijn toch voor hem.
 
edzel
 
2
15 januari 2020 om 14:17
Italiaans voetbal lijkt in het algemeen beter aan te sluiten op de kwaliteiten die hij bezit inderdaad. Voordat hij naar Feyenoord ging, speelde hij sterk bij FC Utrecht, in een systeem/spelopvatting die ook aansloot op zijn kwaliteiten. Mijn punt is ook geen afgunst naar hem toe, eerder een positieve noot. Mijn punt is dat hij door velen compleet werd afgeserveerd in zijn tijd bij Feyenoord en Club Brugge, waar hij simpelweg niet op een juiste manier gebruikt werd en de manier van voetballen niet aansloot op waarin hij zich kan onderscheiden. Dat is 1 van de redenen waar clubs niet simpelweg een speler moeten halen omdat deze goed presteerde bij zijn vorige club, maar ook into-depth moeten kijken of de sterke kwaliteiten van een dergelijke speler ook kunnen excelleren in het systeem van de geinteresseerde club - afijn je zou zou er van uit mogen gaan dat scouts en club analytics zich op zouden richten, echter heb ik daar ik vele gevallen grote twijfels bij.
 
FCRRR
 
0
15 januari 2020 om 17:57
Ben ik met je eens zelfde zie je nu eigenlijk bij Marin gebeuren. Topper in Belgiƫ en zelfs door een 17-jarige jongen gepasseerd worden.
 
Arnavut1
 
25
15 januari 2020 om 11:09
Dit zie ik straks ook gebeuren bij Ayoub. Zijn gewoon goede voetballers maar soms mis het dat beetje chemie/binding met een club/trainer/systeem.
 
Sirius
 
1
15 januari 2020 om 13:54
Het gaat in mijn ogen meer om de manier van spelen. Elke club verlangt iets anders van een speler. Feyenoord en Amrabat waren geen goede match en Amrabat was bovendien nog behoorlijk onervaren voor Feyenoord. Verder ben ik overigens nog steeds niet echt onder de indruk van hem, maar sommigen denken dat spelers in een jaar tijd ineens hele andere en betere voetballers worden. Het vertelt mij vooral dat het niveauverschil in sommige gevallen nogal overschat wordt.
 
Manmetvisie
 
4
15 januari 2020 om 11:09
Juist.amrabat is perfect voor Seria A.heeft de komende jaren een vaste basis bij Marokkaanse NT
 
maurootje
 
2
15 januari 2020 om 11:25
Het is een oke speler; is lekker agressief in bal afpakken(op positieve manier) en heeft een aardig pass, maar heb ook niet het idee, dat het een(Sub)toppertje in wording is
 
juvedeef
 
0
15 januari 2020 om 11:28
Mee eens. Echter is dit wel een slimme stap. Bij een middenmoot als Fiorentina kun je weer veel leren. En wie weet ontwikkeld hij zich door.
 
Rikkinho
 
5
15 januari 2020 om 12:29
Dat gevoel heb ik dus ook. En aangezien Fiorentina graag van middenmoot naar subtop wil, vraag ik me af of Amrabat wel een speler is die de club vooruit helpt.
 
Lierse1997
 
0
15 januari 2020 om 12:34
Ik denk niet dat hij het daar gaat redden. Bij zowel Club als Feyenoord liet hij zien wel wat te kunnen, maar vanaf dat er stevige concurrentie kwam liet hij snel zijn hoofd hangen. Heb het gevoel dat er iets gelijkaardigs gaat plaatsvinden bij Fiorentina/Napoli.
 
En-Nesyri
 
8
15 januari 2020 om 13:21
Dan volgen jullie Hellas niet. Zijn dit jaar gepromoveerd en staan netjes in het linkerrijtje met nog een wedstrijd te spelen. Zelf Europees voetbal is haalbaar. Daar speelt Amrabat een grote rol in, de coach van Hellas is ook zeer gecharmeerd van hem. Op dit moment speelt Hellas ook beter voetbal dan Fiorentina, dus dat zie ik nou ook niet echt als een stap omhoog. Alleen qua salaris misschien. Hij heeft zich echt sterk ontwikkeld in alle aspecten waar het voorheen schortte bij hem. Is fysiek sterk, kan de bal vasthouden, is een echte stofzuiger, kan een mooie pass geven om het spel open te breken en heeft ook een steeds betere dribbel. In mijn optiek is subtop sowieso haalbaar, top is wel een vraagteken. Maar een ding kan ik met zekerheid zeggen, dit is niet de Amrabat van Feyenoord of Brugge en als jullie daar aan twijfelen, zou ik jullie graag willen vragen om Hellas te volgen.
 
Shevchenko_7
 
5
15 januari 2020 om 14:14
Is het niet wat voor Milan dan? Die zijn ook middenmoot geworden en zullen het wel een tijdje blijven, misschien dat Amrabat Milan naar een hoger niveau kan tillen?
 
Benzema20
 
4
15 januari 2020 om 11:26
Alsof napoli hem nog wilt nu ze al 2 middenvelders hebben gekocht . Die van Leipzig en ook lobotka van celta is heel dichtbij of zelfs al rond
 
falcao1984
 
0
15 januari 2020 om 16:17
Toen Feyenoord in Napels speelde was hij niet echt goed maar scoorde wel meen ik me te herinneren.