Napoli zit AS Roma op de hielen na nipte overwinning in Giuseppe Meazza
Zondag, 30 april 2017 om 22:37

Napoli heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van AS Roma eerder op de zondag. I Partenopei wonnen in Giuseppe Meazza met 0-1 van Internazionale en hebben de tweede plaats nu in het vizier. Voor i Nerazzurri betekent de thuisnederlaag een voortzetting van de dramatische vorm waarin het de laatste weken verkeert.

Internazionale steekt de laatste tijd namelijk niet in blakende vorm en vergaarde maar twee punten uit de laatste vijf wedstrijden. Napoli draait de laatste tijd daarentegen een stuk beter en begon in Giuseppe Meazza ook een stuk beter aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in de nodige kansen. Marek Hamsík schoot net naast, een lob van Lorenzo Insigne miste snelheid en een scherpe voorzet van José Callejón werd net gemist door Dries Mertens.

Ondertussen had Internazionale de bezoekers even laten schrikken. Mauro Icardi was dichtbij een doelpunt en kopte in het zijnet. Het was het enige wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft. Uiteindelijk hielpen i Nerazzurri Napoli vlak voor rust in het zadel. Yuto Nagatomo miste de bal bij de tweede paal, waarna Callejón dankbaar gebruik maakte van de geboden kans en de bezoekers op voorsprong bracht.

Na rust hield Napoli de controle in het duel en kwam het eigenlijk nauwelijks meer in de problemen. Het had de wedstrijd eigenlijk sneller moeten beslissen. Een schot van Insigne ging net naast, terwijl een prachtige pass van Callejón net te hard was voor Mertens. Doordat Napoli het duel verzuimde te beslissen, bleef Internazionale in de wedstrijd. De thuisploeg creëerde nauwelijks kansen. Een schot van Ivan Perisic was nog het meest gevaarlijk, maar die poging eindigde in de handen van Napoli-doelman José Manuel Reina.

Uiteindelijk trok Napoli de 0-1 over de streep, waardoor het AS Roma nu tot op één punt genaderd is. Met nog vier wedstrijden te spelen, hebben i Partenopei dus nog alle uitzicht op de tweede plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe kwalificatie voor de Champions League. Als Napoli als derde eindigt, zal het eerst deel moeten nemen aan de voorrondes van de Champions League.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
10
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Heldbalotelli
 
16
30 april 2017 om 22:41
Als Inter thuis speelt heet het stadion niet San Siro maar Giuseppe Meazza. Als AC Milan thuis speelt heet het San Siro. De officele naam van het stadion is trouwens ook Giuseppe Meazza.Het is al aangepast
 
sjoerd!
 
1
30 april 2017 om 22:46
Verdiende overwinning. Ik vind toch dat Hysaj te veel steken laat vallen. Maar dat komt misschien omdat hij nog jong is. Diawara daar in tegen speelde weer heerlijk. Wat een parel. Rog viel goed in en hetzelfde geld voor Allan. En ik blijf gecharmeerd van Murillo. Wat een strijder. Ik zou hem graag naast Koulybali zien spelen, maar dat gaat niet gebeuren.
 
zanetti44
 
5
30 april 2017 om 22:54
gefeliciteerd met de overwinning. je ziet gewoon dat napoli beter beleid heeft gevoerd de afgelopen jaren en een mooie selectie heeft neergezet. zelfs zonder higuain is het team goed gaan spelen. en nu je het toch over murillo hebt. hij is idd een strijder en een van de weinige die inzet toont om te winnen. jammer genoeg is dit seizoen wel minder als zijn 1e seizoen bij inter.
 
sjoerd!
 
1
30 april 2017 om 23:02
Dankjewel. Ik weet niet wat het is met Inter. Kwaliteit genoeg. Het lijkt er op alsof al deze individuen geen team kunnen vormen. Erg zonde van zo'n mooie club.
 
zanetti44
 
3
30 april 2017 om 22:52
helaas weer een matige match van inter. veel te weinig kansen op doelpunten waren er en napoli kon gewoon vrijuit en offensief voetballen. inter komt er toch niet doorheen. het trainingskamp heeft totaal niet geholpen en zowel op sportief als op mentaal gebied heeft de selectie geen vooruitgang geboekt. inter leek het ook hebben opgegeven tijdens de 2e helft. wel jammer dat inter na het sterke begin onder pioli nu gaat eindigen tussen plek 6 en 8. voorlopig zal inter niet spelen als de grootmacht die het ooit was. ma sempre e comunque forza inter!
 
AlexDelPiero10
 
7
30 april 2017 om 23:05
Napoli gaat die tweede stek nog grijpen denk ik, ik vind Napoli sowieso sterker dan Roma, dus het zou zeker verdiend zijn in mijn ogen.
 
Benzema20
 
3
30 april 2017 om 23:13
Wat een beetje vertrouwen met een team kan doen . Sinds de nederlaag tegen Roma waardoor cl plaatsing lastig werd (wat nog lang niet onmogelijk was ) verliest Inter wedstrijd op wedstrijd . Het lijkt wel alsof die spelers al met hun kop bij volgend seizoen zitten en die Europa league plaatsing totaal niet interessant vinden . Onder de Boer zag je dat er geen vertrouwen was en presteerde ze matig maar met Pioli werd wedstrijd op wedstrijd gewonnen en zagen ze de top3 weer naderen. Maar in de wedstrijd waarin ze op en paar punten van Roma en Napoli konden komen verloren ze thuis en werd het gat 8 punten en sinds dien verliezen ze de makkelijkste wedstrijden. Wat toch nog en mooi seizoen kon worden wordt nu weer een drama . Hoop echt volgend jaar op en paar grote spelers met en goede coach dan pas kan Inter weer terug komen . Forza Inter !
 
jakethefatman
 
1
30 april 2017 om 23:38
Die coach van Inter kan er helemaal niks van. Ze hadden gewoon Frank De Boer moeten aanhouden. Heeft het spel dramatisch gemaakt.
 
AsRoma8
 
7
30 april 2017 om 23:54
Onder Frank de Boer was het spel ook niet top en de resultaten nog slechter.
 
Ramos_4
 
0
1 mei 2017 om 01:01
Ik heb vandaag een beetje van de wedstrijd Inter-Napoli gekeken, wat is Inter erg afgezakt zeg. Ze speelden erg zwak en het leek nergens op, met al dat geld dat ze hebben moeten ze in nieuwe spelers gaan investeren en een betere coach binnen halen.
 
RamonDiaz
 
1
1 mei 2017 om 01:02
Wat een dramaseizoen weer, Napoli heeft gewoon dik verdiend gewonnen, we hebben met Icardi, Perisic en Handanovic drie toppers in huis, Murillo en Miranda zijn goede verdedigers en voor de rest is het ontzettend matig met als dieptepunt Nagatomo, sympathieke speler maar een hele matige back, en zo hebben we veel teveel spelers die niet beter kunnen of hun niveau niet halen. Ben bang dat onze beste spelers niet gaan voor nog zo'n dramaseizoen en liever naar een club gaan waar wel perpectief is en ik kan het ze niet eens kwalijk nemen.