'Natuurlijk is kampioen worden het doel bij PSV, dat was bij Ajax ook altijd zo'
Maandag, 24 december 2018 om 22:39

Nick Viergever is een vaste kracht bij PSV, sinds deze zomer de werkgever van de verdediger. De stopper heeft dit seizoen bijna alle duels in de Eredivisie en Champions League gespeeld, maar hij voelt zich pas sindskort echt topfit. "Ik moest echt van ver komen, want ik ben natuurlijk lang geblesseerd geweest", zegt Viergever tegenover Nusport.

"Pas de laatste maand voel ik me supersterk en écht fit", doelt hij ook op de enkelblessure van vorig seizoen. "Kun je nagaan hoe lang zo'n proces is. Je hebt zoveel wedstrijden nodig om fitter te worden en om je spierkracht weer op niveau te krijgen. Dat kun je niet met trainingen voor elkaar krijgen, daar heb je echt wedstrijden voor nodig."

Viergever probeert met zijn ervaring de jongere spelers te gidsen. "Ik ben wel een speler die erop let dat de jongens in hun taak blijven spelen. Jeroen Zoet is daar ook mee bezig, net als Luuk de Jong. Het verdedigen begint toch voorin en hij is daar belangrijk in", aldus de 29-jarige verdediger, die met PSV dolgraag landskampioen wil worden.

"Natuurlijk is kampioen worden het doel bij PSV, dat was bij Ajax ook altijd zo. Maar het is niet zo dat ik voor mezelf per se kampioen wil worden omdat het nog nooit gelukt is. Je wil elk jaar het maximale eruit halen, maar dat doe je als team en niet alleen", besluit Viergever, die op 4 januari met de rest van de selectie van PSV naar Qatar vertrekt voor een trainingskamp.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
11
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
48
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
2
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
houten030
 
13
24 december 2018 om 23:30
Het grote verschil tussen Ajax en PSV is dat bij PSV iedereen meeverdedigt tot in de 16 meter. Aanvoerder en spits Luuk de jong verovert minimaal 3x per wedstrijd de bal in zn eigen 16 meter gebied. Verder leuk voor viergever dat hij bij psv beter gewaardeerd wordt.
 
cuco10
 
27
24 december 2018 om 23:53
Hij werd bij Ajax toch ook wel gewaardeerd? Hij maakte wel eens een domme fout maar dat heeft de ligt ook. Zijn mentaliteit is voor elk team geweldig en hij doet alles om het team te helpen. Ik hoop dat PSV in de winter afscheid neemt van isimat en er een goede vervanger voor terug haalt. Dan heb ik er vertrouwen in dat het centrum goed genoeg is om het seizoen succesvol af te sluiten.
 
MessiBazoer
 
4
25 december 2018 om 09:06
De Ligt en domme fouten?
 
TheBrightOne
 
2
25 december 2018 om 09:44
Weet niet waar je dat vandaan hebt maar ik zie de voorhoede van Ajax toch heel vaak meverdedigen. Denk dat beide teams er zo goed voor staan doordat bijna niemand verzaakt.Daarnaast werd Viergever uitstekend gewaardeerd bij AJAX en kwam hij door de concurrentie niet genoeg aan het spelen toe. Maar hij werd echt wel gewaardeerd.
 
Arnino
 
1
25 december 2018 om 13:09
Nou zie Dolberg toch niet heel vaak een sliding doen of een bal wegkoppen in eigen 16, iets wat de Jong regelmatig doet. En niet alleen met corners