'NEC doet zaken met Feyenoord en huurt talentvolle verdediger'
Dinsdag, 1 augustus 2017 om 19:16

Calvin Verdonk speelt het komende seizoen voor NEC. De club uit de Jupiler League neemt de verdediger op huurbasis over van Feyenoord. Dat meldt Voetbal International dinsdagavond. Het is niet voor het eerst dat de twintigjarige verdediger elders wordt gestald, vorig seizoen werd hij uitgeleend aan PEC Zwolle.

Verdonk wordt door hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst nog niet rijp geacht voor het grote werk in De Kuip en mag daarom elders meer ervaring opdoen. Gehoopt werd dat hij vorig seizoen in Zwolle wekelijks in actie zou komen, maar hij kwam slechts tot zeventien competitieoptredens, waarvan veertien als basisspeler. In Nijmegen moet Verdonk proberen uit te groeien tot een vaste waarde.

Een officiële bevestiging van beide clubs laat vooralsnog op zich wachten. Het contract van Verdonk bij Feyenoord loopt door tot medio 2020. Hij is niet de enige speler die de club uit Nijmegen deze week aantrekt. Dinsdag versterkte de degradant van vorig seizoen uit de Eredivisie zich al met Ted van de Pavert, die op huurbasis overkomt van PEC Zwolle. De Nijmegenaren hebben een optie tot koop bedongen.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
wehave
 
0
1 augustus 2017 om 19:22
Is deze jongen goed genoeg als centrale verdediger?
 
Ijsmuts
 
8
1 augustus 2017 om 19:26
As men Veltman al te klein vindt om (in de echte top) centraal te spelen dan wordt het voor Verdonk denk ik echt een moeilijk verhaal
 
Sempros
 
19
1 augustus 2017 om 19:22
Wordt nog gezellig daar, een 'Zwolse' enclave ??. Ik hoop voor Calvin dat hij in de Juup tot zijn recht komt. Voor de Eredivisie is hij gewogen, en duidelijk te licht gevonden.
 
D-F-J
 
2
1 augustus 2017 om 19:28
Een linksback hoop ik? Er staat helemaal niks in dit artikel welke positie hij staat, slecht journalisme. Kan iemand mij wat vertellen over deze speler?
 
PECZ038
 
7
1 augustus 2017 om 19:32
Linksback inderdaad. Kan ook verdedigend op het middenveld. Vorig jaar lelijk door de mand gevallen in de eredivisie bij ons, laat te veel steken vallen. Misschien is de Jupiler een goed podium voor hem?
 
-NEC-
 
3
1 augustus 2017 om 19:51
Toch 14 keer in de basis gestaan... Niet niks voor een speler in zijn eerste eredivisiejaar speelt. Wij zochten nog een linksback, lijkt mij dat hij daar niet heel veel steken laat vallen. Centraal op het middenveld misschien wel.
 
Sempros
 
3
1 augustus 2017 om 19:55
Bij ernstig gebrek aan beter, PEC wou hem niet voor niks in de winter al terugsturen naar Feyenoord,.
 
-NEC-
 
3
1 augustus 2017 om 20:08
Oke, dan zullen we het wel zien... Heeft toch altijd veel in de jeugdelftallen van Oranje gespeeld, dus hij heeft vast wel talent. Hopen dat dat er bij ons uit gaat komen op een lager niveau.
 
FRGiooo
 
0
1 augustus 2017 om 19:33
Linksback of links centraal in het centrum van de verdediging. Goede traptechniek, maar nog te licht voor een basisplaats in de eredivisie.
 
RubenArnhem
 
7
1 augustus 2017 om 20:07
Ow Ow oww weer een speler gehuurt.. pas op dat het er niet te veel worden anders kunnen jullie niet meer vingertje wijzen ??
 
-NEC-
 
2
1 augustus 2017 om 20:10
Verschil is dat alle spelers een optie tot koop hebben en dus vastgelegd kunnen worden. Dus de relevantie van je reactie kan de prullenbak in.
 
RubenArnhem
 
4
1 augustus 2017 om 20:19
Op Ted van de Pavert ja... gefeliciteerd ?? op deze man zie ik nergens dat er een optie tot koop bedongen is..?
 
-NEC-
 
4
1 augustus 2017 om 20:25
Misschien moet je dan de laatste regel even lezen...
 
EJens
 
5
1 augustus 2017 om 20:25
Er is geen optie tot koop bedongen. Van Geel zei dat hij nog steeds een potentiële speler voor Feyenoord is maar wel aan speeltijd moet komen om zich te blijven ontwikkelen. Feyenoord heeft Woudenberg laten gaan omdat ze meer zien in Verdonk. Dan ga je geen optie tot koop opnemen in de verhuur.
 
-NEC-
 
0
1 augustus 2017 om 20:34
Dat zou niet heel logisch zijn, maar dat staat wel in de tekst. Misschien is er een andere constructie erbij zoals de transfer tussen Ajax en Willem II. Je gaat ook geen groot talent voor het eerste van Feyenoord na Zwolle aan een JL club uitlenen. Maar we gaan het zien.
 
RubenArnhem
 
4
1 augustus 2017 om 20:54
De laatste regel in de tekst slaat op van de Pavert.. en niet op deze jongen van Feyenoord
 
-NEC-
 
0
1 augustus 2017 om 21:08
Dan heb ik dat verkeerd geïnterpreteerd. Dan is het alsnog de enige... Zie dan nog steeds het probleem niet.
 
RubenArnhem
 
1
1 augustus 2017 om 21:10
De 2de huurling. Maar ik zie het probleem ook niet hoor, vind het alleen mooi dat er altijd naar mijn clubje gewezen wordt omtrent huurlingen, (specially door onze zuiderburen) terwijl er vorig jaar 101 huurlingen speelde in de eredivisie en het alleen bij ons een probleem is..
 
-NEC-
 
3
1 augustus 2017 om 21:36
1 zonder optie tot koop bedoelde ik, Achahbar is ook gehuurd met optie tot koop. Mensen hebben niet altijd problemen mee dat Vitesse zoveel spelers huurt. Het is meer dat andere clubs het een soort van competitievervalsing vinden, en dat supporters niet begrijpen waarom je een filiaaltje wil zijn van Chelsea dat je slechts gebruikt als handel en huur huis. Volgend seizoen hebben we met NAC een club die totaal afhankelijk is van City omdat zij anders niet eens een selectie op de been kunnen krijgen. Ik vind huren zonder optie tot koop namelijk gewoon zonde omdat je van te voren weet dat je hem niet kan kopen, en zo ook totaal niet aan een selectie kan bouwen omdat die selectie telkens jaarlijks gerenoveerd moeten worden. Ben daar gewoon totaal geen voorstander van. Ben vandaar blij dat NEC weer een herkenbare selectie wil met vooral Nederlandse jongens. Gewoon een vaste basis gaan neerzetten en vanuit daar bouwen en hopelijk zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie.
 
Verpatopspits
 
1
1 augustus 2017 om 22:02
Nu praat je zo, maar 2 jaar geleden bekommerde je er niet om want kwaliteit was het belangrijkste.
 
RubenArnhem
 
1
1 augustus 2017 om 22:07
Merendeel van de gehuurde spelers blijven langer als een jaar bij ons. Dus kan je weldegelijk aan iets bouwen. Een Baker was anders ook na 2 jaar weggeweest naar een andere club. Enige nadeel is dat je geen transfersom ontvangt. Aan andere kant hebben we mede dankzij bijv een baker de 5de plek en de beker gewonnen waardoor er weer veel hogere inkomsten zijn. Zulke spelers zijn anders ook nooit haalbaar voor vitesse of voor en nac dus dan is het fijn dat het op deze manier kan. Ondertussen zijn alle schulden die vitesse had wel zo een beetje weggewerkt, mede doordat we gebruik kunnen maken van huurspelers, dit had anders vele jaren langer geduurd.. dus ook dit is een voordeel van de Chelsea link. Daarnaast als nec zo link zou hebben met een club als Chelsea waren ze nooit gedegradeerd. Dus het heeft zijn nadelen maar ook zeer zeker zijn voordelen.. helaas is 95% van de supporters van andere club hier blind voor.
 
Verpatopspits
 
0
1 augustus 2017 om 22:19
Vitesse was anders met die chelsea link bijna gedegradeerd. Als je op de slotdag met 1-5 had verloren ipv 1-4 van excelsior had je nacompetitie moeten spelen. Dat was het eerste seizoen na de overname.
 
RubenArnhem
 
0
1 augustus 2017 om 22:21
Jep was drama seizoen, maar dan had je nacompetitie gespeeld dus was je uiteindelijk alsnog niet gedegradeerd. En buiten dat eerste seizoen kan je toch moeilijk beweren dat het slecht gegaan is met Vitesse..?
 
-NEC-
 
0
1 augustus 2017 om 22:29
Verpatopspits. Kwaliteit blijft altijd het belangrijkste, dus geen woorden bij mij in de mond leggen dat dat opeens niet meer zo is. Doe mij nog steeds maar gewoon Santos, Limbombe en Alireza. Alleen het moge toch wel duidelijk zijn dat je liever dit soort jongens aantrekt dan Lundholm, Mauk, Ofosu, Fomitschow en Mayi. Kwaliteit blijft altijd het belangrijkste, en al had NEC vorig seizoen wel drie aanvallers die er samen 25 maakte uit Verweggistan, wat maakt het dan uit? Juist die buitenlanders die bijna niks toevoegen moet je vanaf. Dat is toch vrij logisch? Een vaste basis creëren met vooral Nederlandse jongens en een paar buitenlanders die wat extra kunnen brengen. Beleid wat NEC eigenlijk altijd voerde tot zo'n 4 jaar terug.
 
Keizerstad1994
 
1
1 augustus 2017 om 22:30
' want kwaliteit was het belangrijkste' Ik kan niet voor anderen spreken maar persoonlijk vind ik kwaliteit ook met stip het belangrijkste is. Nationaliteit is leuk en aardig maar je moet als eerste gewoon goede spelers hebben, want met 11 waardeloze Hollanders degradeer je ook gewoon. Nationaliteit kan in zoverre van belang zijn als je het duidt in termen van taal, d.w.z. dat spelers dezelfde taal spreken omdat ze dezelfde nationaliteit hebben. Maar het moet voor Oversier en co geen doel worden om een team vol met Nederlanders te halen. Durf ook buiten de landsgrenzen te kijken. Dat is inderdaad tot twee keer toe goed misgegaan omdat men eigenlijk alleen naar het buitenland keek en de Nederlandse markt vergat, maar als je kijkt naar de laatste jaren bij NEC dan was de beste speler eigenlijk steevast een buitenlander, of het nou Alireza, Limbombe of Dumic was. Probleem is dat men op een gegeven moment veel te hard is gaan zoeken naar een nieuwe Alireza, Limbombe of Dumic en daardoor vergat dat een paar degelijke Nederlanders heel nuttig kunnen zijn voor een ploeg. We moeten nu echter niet door gaan slaan richting de andere kant van het spectrum. We hebben het percentage Nederlanders flink opgevijzeld(volgens mij enkel Nederlanders gehaald) dus als er nu een buitenlandse spits voor het oprapen ligt die er 25 inschiet moet ie gewoon direct gehaald worden.
 
DRDFDH&V
 
1
1 augustus 2017 om 22:55
Chelsea spelers zijn populair genoeg, dus voor de verhuur heeft het Vitesse echt niet nodig. Ik vraag me al die tijd al af hoe het zit, dus beste -nec-, wil jij mij aub eens even vertellen hoe het zit? Als je de ontwikkelingen een beetje volgt trekt Vitesse ook andere spelers aan en bouwt het verder aan een betere club. Dat wordt allemaal voor de vrienden uit Londen gedaan. Spelers als Linssen, Matavz, Bruns en Serero zullen straks allemaal de stap naar Stamford Bridge gaan maken. Dat is het master plan van de poppenspeler Roman Abramovitsj. Laten we nu even naar de poppenkast bij nec kijken, want wat ze daar doen weet niemand. Eerst was er een vreemdelingenlegioen dat degradeerde en toen zei men in het Nijmeegse "dat nooit meer". Een paar jaar later hetzelfde liedje. Als er één club is zonder duurzaam beleid en herkenbare selectie is het NEC wel en vermoedelijk zal dat de komende jaren niet veranderen. Met dit materiaal kun je misschien direct weer promoveren, maar jezelf handhaven vereist dan weer een metamorfose van de selectie. Nee, die vaste basis kunnen jullie vergeten.
 
DRDFDH&V
 
0
1 augustus 2017 om 23:05
Verpatopspits, het kan aan het tijdstip liggen, maar ik begrijp je punt niet. Wat ik wel begrijp is dat die wedstrijd nogal indruk op je gemaakt heeft, want je refereert er regelmatig aan. Leedvermaak destijds misschien :-)?
 
-NEC-
 
0
1 augustus 2017 om 23:21
Drdhgf&v, even mijn uitspraken citeren waarin ik dat uitspreek. Je kan wel reageren op mij met dit verhaal, maar dat doet er totaal niet aan toe omdat ik heb gezegd wat mensen vinden, niet wat ik vind. Daarbij snap je blijkbaar zelf niet helemaal hoe het werkt. PEC Zwolle heeft uitstekend laten zien dat je niet je hele selectie hoeft te renoveren om mee te doen in de eredivisie, er spelen zelfs nog steeds spelers uit het elftal dat jaren geleden promoveerde. Daarbij doet het er ook nog eens niet toe omdat de uitspraken van na ons kampioenschap door het vorige bestuur zijn gezegd, die zijn er toch dan toch terecht uit? Precies, dus daar kunnen we dus ook over ophouden. Ik ga niet in op dat gedoe wat je vertelt over Vitesse, want ik heb daar zelf niks over gezegd, ik zeg namelijk dat 'clubs' en 'mensen' dat zeggen, dus leg mij niks in de mond wat ik niet heb geschreven, vandaar ga ik dus ook niet in op je vraag. Je reactie vind ik eigenlijk dus ook niet toepasselijk.
 
BinhoNEC
 
0
2 augustus 2017 om 04:22
Voor Vd Pavert en Achabar zit een koopoptie... dit is dus de eerste speler die echt alleen maar gehuurd is! 6 spelers gehaald - 6 Nederlanders! Blij mee!
 
DRDFDH&V
 
0
2 augustus 2017 om 08:25
-Nec-, jij noemt Vitesse een filiaaltje, maar eigenlijk zijn het anderen die dat vinden en niet jij? ??. Erg zwak van je. Je hebt er gewoon geen goed antwoord op, dus ga je op deze manier vluchten. Ook kun je Zwolle als voorbeeld nemen, maar je vergeet één detail. Nec is geen Zwolle. Helaas voor jou is Nec een komen en gaan van spelers en bestuurders. Zwolle is een stuk stabieler en had een goede trainer in Ron Jans die ervoor zorgde dat Zwolle uitstekend presteerde in de eredivisie.
 
-NEC-
 
0
2 augustus 2017 om 13:23
Als je mijn woorden even citeert zie je dat ik het niet in de ik-vorm schrijf. Zo wijst RubenArnhem ook helemaal niet naar mij maar heeft het ook over de beeldvorming van mensen, net zoals ik. Daarbij ben je ook nog eens niet goed geïnformeerd over NEC die met een totaal nieuw bestuur een nieuwe weg inslaan, terwijl dat vorige bestuur er gewoon lang heeft gezeten. Je begrijpt hopelijk wel dat je geen discussie aan kan gaan met iemand die het niet kan of wil begrijpen?
 
DRDFDH&V
 
0
2 augustus 2017 om 18:00
-Nec- jongen, citeren heb ik tijdens mijn studie al genoeg gedaan en ik reageer op woorden die jij gebruikt. probeer je er nou niet uit te praten, want je wordt er niet geloofwaardiger op. Jij schrijft niet in de ik-vorm nee, maar dat hoeft ook niet per sé om je mening te verkondigen. Je schrijft denigrerend over Vitesse, ik vraag jou om die opmerking toe te lichten en dan zijn het anderen die dat zeggen en vinden. Moeilijk te geloven van een anti-Vitessenaar natuurlijk. Ik weet dat Nec een nieuw bestuur heeft, vandaar dat ik aangeef dat het een komen en gaan is. Na de vorige degradatie zou er ook schoon schip gemaakt worden en kijk nu eens.
 
-NEC-
 
0
2 augustus 2017 om 18:22
Oke, als je hebt leren citeren dan zou je denken dat je het dan ook begrijpt, ik snap vandaar ook niet waarom je daarop door blijft gaan als ik het meerdere keren aangeef. Als je genoeg zelfrespect hebt kun je best realistisch en objectief naar je rivaal kijken hoor. Ik vind ook dat Vitesse uitstekende spelers heeft gehaald op het eerste oog en het gewoon prima doet in bijna alle opzichten behalve het financiële waar er jaarlijks een zwaar tekort is wat wordt opgevangen door Chygrinksiy. Blijkbaar denk jij te zwart-wit, alsof ik niet gewoon normaal naar Vitesse kan kijken. Kom er jaarlijks een paar keer hoor, heb verder helemaal geen haat, zolang ze maar niet tegen elkaar spelen.
 
DRDFDH&V
 
0
2 augustus 2017 om 18:48
Haha grapjas, we kunnen eeuwig door blijven gaan zo. Ik val over het gebruik van het woord "filiaaltje", maar dat begrijp je blijkbaar niet of je doet alsof. Ik heb van alles gehoord en gelezen van supporters van andere clubs over Vitesse, maar nooit "filiaaltje" tegengekomen. Jouw bewoording "filiaaltje" is geen citaat van een ander. Het is jouw woordkeuze. Begrijp je nu hoe ik jouw reactie lees?
 
-NEC-
 
0
2 augustus 2017 om 20:26
Pfff, het woord filiaaltje is echt zo vaak gevallen op de fora van NEC... Maar is goed, het is ook maar net wat je wil geloven natuurlijk. Misschien had je je dan meer moeten verdiepen erin om mij daarvan te betichten. Maar goed, het is ook maar net hoe je reacties wil begrijpen. Ik heb daar namelijk echt niks mee bedoeld, dat zeg ik je eerlijk. Wil je dan liever dat ik het citaat 'Chelsea 2' had genomen, of 'luchtkasteel'? Waar je moeilijk om wil doen... Wil je anders nog meer citaten of vind je het wel goed zo?
 
DRDFDH&V
 
0
3 augustus 2017 om 09:01
Alsof ik op een nec forum ga kijken. Ik ken jou niet persoonlijk, dus moet wel op je woorden afgaan. Dank voor je toelichting en een fijne dag toegewenst zonder citaten!
 
phylum
 
0
1 augustus 2017 om 22:52
Normaliter houd ik er niet van om een negatieve reactie te plaatsen over spelers, maar Verdonk is in zowel verdedigend als aanvallend opzicht erg beperkt. 'Talentvolle verdediger' is mijns inziens wel vergezocht. Wat opviel was dat hij in het begin van de competitie alleen maar de lange bal speelde op Annas, die er totaal de speler niet voor is. Naast het Opbouwend en verdedigend zeer matig, was de andere flank een wereld van verschil (Warmerdam).