NEC zet ongekende reeks dankzij Joep van der Sluijs voort
Maandag, 30 november 2020 om 22:56

NEC heeft maandagavond in eigen huis een minimale zege geboekt op MVV Maastricht. In een moeizame wedstrijd verzekerden de Nijmegenaren zich pas in de slotfase van de drie punten: 2-1. Jordy Bruin en Joep van der Sluijs scoorden voor de thuisploeg; Arne Naudts was trefzeker namens MVV. Het was de negende keer op rij dat NEC ongeslagen bleef. Voor MVV was het juist de negende achtereenvolgende wedstrijd dat er niet gewonnen werd.

Direct vanaf de aftrap zocht NEC de aanval en al na achttien minuten spelen werd de Nijmeegse wilskracht beloond. Souffian El Karouani werd gevloerd in het strafschopgebied, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Bruijn mocht vanaf elf meter aanleggen en schoot zijn ploeg overtuigend op een 1-0 voorsprong. Nog geen vier minuten na de openingstreffer kwam MVV al langszij. Arne Naudts profiteerde optimaal van een defensieve inschattingsfout en schoot de bal hard langs doelman Norbert Alblas: 1-1.

In de eerste tien minuten na rust werden er over en weer enkele speldenprikjes uitgedeeld, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Vervolgens nam NEC duidelijk het heft in handen, maar de ploeg miste scherpte in de afronding. De grootste kans kreeg de thuisploeg halverwege de tweede helft: de bal werd vanaf de linkerkant voor het doel geslingerd, Rangelo Janga zag zijn kopbal uit een snoekduik echter in de handen van de doelman verdwijnen. Tien minuten voor het eindsignaal werd de wedstrijd dan toch nog beslist. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Van der Sluijs, die de rechterhoek vond: 2-1.

Meer nieuws
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
0
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Flip_Chelsea
 
7
30 november 2020 om 23:20
Mooi dat mijn lokale club dit jaar echt weer serieus meedoet om promotie. NEC heeft een aantal zeer interessante talenten rondlopen. Vooral Tavsan is echt een hele goede voetballer. Die speelt binnen enkele seizoenen 100% zeker in de Eredivisie.
 
TD98
 
3
30 november 2020 om 23:29
NEC heeff gewoon een hele jonge ploeg, Van Ottelle, Propper, Van Der Sluijs, van Rooij, el Karouani en ook Tavsan zijn allemaal van 2001/2002. Jongen jongens dus waarvan de meest wel eredivisie gaan halen denk ik.
 
nec77
 
1
1 december 2020 om 00:00
Mooi om te zien inderdaad dat ze me zoveel jonge talenten toch al deze resultaten halen. Zitten een paar goede jongens tussen voor de toekomst, maar ik vrees dat ze uiteindelijk dit jaar toch niet om promotie zullen meedoen vanwege de wisselvalligheid.
 
Flip_Chelsea
 
0
1 december 2020 om 10:06
@nec77 Jij kent je club beter dan ik maar volgens mij zijn alle teams wisselvallig. Cambuur wint vooralsnog wel maar die waren echt afschuwelijk slecht tegen Jong PSV en het kan niet anders dan dat zij ook nog veel punten gaan laten liggen. Vooralsnog heeft NEC al 9 duels niet verloren dus als ze deze lijn doortrekken dan doen ze zeker wel mee
 
Cancellara
 
0
1 december 2020 om 11:27
Prima voetballer, ja. Leuk voor op pleintjes en dergelijken. In de Keuken Kampioen Divisie oogt het inderdaad leuk en frivool, maar in de Eredivisie en ver daarbuiten zal deze gast het niet gaan redden. Oogkleppen op en voetbalt in z'n eentje en voor zichzelf. Heb je als trainer en team vrij weinig aan. Leuke acties op den duur, scoort af en toe ook, maar daar heeft-ie dan ook 328 kansen voor nodig. Nee, geef mij maar een effectieve teamplayer zoals Van der Sluijs. Lekkere nuchtere, realistische voetballer.
 
Cancellara
 
0
1 december 2020 om 11:30
Een goede overwinning op een stug Mvv. Wist op voorhand al dat het een lastige avond zou worden. Enerzijds omdat je een goede slag kan slaan richting de top van de KKD en anderzijds dat NEC het spel moest gaan maken tegen een behoudend Mvv. Vooral dat laatste ontbeert NEC nog weleens. Tegen Jong AZ speelden ze prima, maar dat kwam ook omdat Jong AZ wilde voetballen en veel ruimte weg gaf. Dat was gisteren tegen MVV anders. NEC heeft niet voor niets (onnodig) punten laten liggen tegen Helmond Sport en Roda JC in eigen huis. Simpelweg omdat NEC een counterploeg heeft. Slechte wedstrijd moet je ook winnen. Al vond ik het nog niet eens zo heel slecht. MVV deed amper wat. Alleen maar tegenhouden. Dat je dan via een 'onterechte' penalty op voorsprong komt is ook weleens lekker. De 1-1 is een persoonlijke fout. Kan gebeuren. Dat Meijer hem direct wisselt, is niet 'fair'. Zo brandt je die jongen volledig af. Zijn invaller Bukusu deed het overigens fantastisch. Won ieder duel en had ook nog een goede inspeelpass. De 2-1 van Van der Sluijs is lekker voor die jonge gast. Hopelijk zondag in Den Bosch opnieuw na 90 minuten drie punten en het eerste deel van het seizoen kan met een zeer goed gevoel afgesloten worden.