NEC ziet loodzwaar competitieslot tegemoet na kansloos verlies in Enschede
Zaterdag, 15 april 2017 om 22:42

NEC is bezig aan een vrije val die zijn weerga niet kent. Het elftal van Peter Hyballa verloor tot dit weekend tien van zijn laatste elf wedstrijden in de Eredivisie en ging zaterdagavond opnieuw onderuit. FC Twente was op eigen veld met 3-0 te sterk voor de Nijmegenaren, die nu serieus moeten gaan vrezen voor degradatie. De voorsprong op hekkensluiter Go Ahead Eagles, dat zondag in actie komt tegen Willem II, bedraagt weliswaar vijf punten, maar NEC ziet een loodzwaar competitieslot tegemoet met wedstrijden tegen Excelsior, AZ (beide thuis) en sc Heerenveen (uit).

NEC wekte in De Grolsch Veste niet de indruk te vechten voor zijn laatste kans op lijfsbehoud. Twente had in de eerste helft geen kind aan het team van Hyballa en kwam na een klein kwartier spelen verdiend op voorsprong. Enes Ünal kroop bij een hoekschop van Mateusz Klich voor directe tegenstander Gregor Breinburg en liet doelman Joris Delle vervolgens kansloos met een kiezelharde kopstoot: 1-0.

De Enschedeërs kregen daarna enkele goede mogelijkheden om de score nog in de eerste helft verder op te voeren. De grootste kans was voor Yaw Yeboah, maar de Ghanees teisterde na goed voorbereidend werk van Bersant Celina en Fredrik Jensen de lat. Bij NEC kon groeibriljant Ferdi Kadioglu na zijn kunststukje van vorige week tegen Ajax rekenen op een basisplaats, maar ook hij kon zich niet onttrekken aan de sportieve malaise van de bezoekers.

Een klein kwartier na de onderbreking nam Twente alsnog verder afstand van NEC. Jensen werd bediend door Ünal, waarna de Finse uitblinker Delle het nakijken gaf met een simpele schuiver: 2-0. Jensen stelde daarna nog Ünal in de gelegenheid om zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar de spits vond Delle op zijn weg, waardoor het scorebord niet meer in beweging leek te komen. De clubtopscorer van Twente bepaalde in de slotfase echter toch nog anders met een fraai wippertje.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
FCT11
 
11
15 april 2017 om 22:47
Ik heb weer een fris Fc Twente gezien met veel balbezit, maar belangrijker, dat balbezit verplaatste zich niet zoals zovaak van links naar rechts en andersom in de achterste linie, nee, er werd steeds de vrije man gevonden. Fc Twente heeft als je het mij vraagt gekeken naar Ajax - Schalke en hield de druk er goed op bij de tegenstander, creeerde veel kansen en maakte er 'maar' 3. Overigens was de drive en wil van NEC om zich te handhaven ver te zoeken... Nu lekker uitkijken naar de titelstrijd ??
 
RemyTwente
 
6
15 april 2017 om 22:47
Wat een onthutsend zwak N.E.C. totale offday of de handdoek al.in de ring gegooid! Bijna geen kans gecreeerd! Dit gaat nog een heel lastig programmw worde voor ze.
 
Tukkertje91
 
6
15 april 2017 om 23:16
Vond Twente vandaag zeker niet onverdienstelijk spelen, maar dat kwam ook grotendeels door NEC inderdaad. Zat bij hun weinig gif in, en bij ons gelukkig wel. Heb genoten in ieder geval NEC supporters veel succes/sterkte die laatste potten. Ik zal in ieder geval voor jullie duimen. Twee punten moet te doen zijn, maar dan mag de ploeg wel wakker worden zeg. Dat gedoe van Vak P moet nou ook eens afgelopen zijn overigens, ben de voorbarige slachtofferrol spuugzat. Maar ik val in herhaling...
 
pietverdriet
 
7
15 april 2017 om 23:22
3-0 verbloemt een saaie wedstrijd. Twente deed haar best, maar was vaak niet nauwkeurig genoeg. NEC kon niets. De aandacht ging helaas naar Vak P due nog triester bezig waren. Wat flauwe rijmpjes op spandoeken en een halfbakken (de omringinde vakken zijn nog nooit zo vol geweest) protestactie. Zullen ze denken dat ze belangrijker dan de club zijn?
 
nec4life
 
2
15 april 2017 om 23:31
Oprotten met die waardeloze Duitser, gooi hem eruit en je hebt nog kans op de nacompetitie. Ik zie er geen enkele heil meer in. Als die er nu niet uitgegooid wordt degradeer je direct
 
Willem1609
 
9
15 april 2017 om 23:37
Er staan 11 spelers op het veld die weinig kwaliteit hebben en het is een wonder dat de beste man 28 punten bij elkaar heeft weten te sprokkelen. De tactische keuzes begrijp ik soms ook niet, maar wie moet er puinruimen dan? Wie is er bereid om het trainerskerkhof en het wespennest te betreden? De club is doodziek en dat heeft niets te maken met de trainer, maar met de mensen die zich directeur of bestuurslid noemen.
 
nec4life
 
2
15 april 2017 om 23:48
Probleem is vooral dat er elke week 11 andere staan, laat Ron de groot het maar over nemen. Doet het prima met jong nec, kan de jongens op scherp zetten. Als ze nu niks doen, hoef je niet meer te gaan kijken die 3 wedstrijden, ik kan er in elk geval niet meer tegen
 
Nyocar
 
4
15 april 2017 om 23:37
Met deze instelling wordt NEC volgende week afgemaakt door Excelsior en moeten ze maar hopen dat Go Ahead niet teveel wint. In deze vorm verliezen ze in de nacompetitie nog van Helmond Sport ofzo.
 
haunted
 
6
15 april 2017 om 23:41
Denk dat niemand nog met dat scenario rekening heeft gehouden, net als met nacompetitie een maand geleden. Al zie ik GAE niet een verschil van 5 punten inhalen, net zo min als Nec zich boven de streep te spelen.
 
OscarEverest
 
4
15 april 2017 om 23:45
vandaag en goed spelend excelsior gezien,hoop dat ze het volgende week doorzetten en de 3 punten mee naar huis nemen. Want van dit Nec kan iedereen winnen
 
Edforce2
 
1
16 april 2017 om 00:44
NEC was vanavond inspiratieloos, nul keer dreigend in de zestien van Twente. Per definitie nou niet de ideale mogelijkheid om in Enschede drie punten mee te pikken. Toch zet ik m'n geld op Nec, volgende week tegen Exelsior. Trainer Hyballa valt vanavond niets te verwijten, op een paar uitzonderingen na, zakte de gehele ploeg door de ondergrens.
 
haunted
 
2
16 april 2017 om 03:16
Grappig hoe Hyballa de hand boven het hoofd wordt gehouden door sommigen. Inderdaad hij heeft persoonlijkheid maar is verantwoordelijk voor een aantal matige spelers die zijn binnengehaald, bleef vasthouden aan het afschuwelijke anti-voetbal systeem dat resulteert in 11 nederlagen in 12 wedstrijden, wijst suggesties vanuit het bestuur af en ik heb hem op 1 positief tactisch idee kunnen betrappen, Vitesse uit en dat had maar 10 minuten effect, maar uiteindelijk heeft hij niks opgeleverd voor Nec dit seizoen.
 
PeterNijmeijer
 
4
15 april 2017 om 23:46
Twente, met name Yeboah, waren slordig in de afwerking. Het had bij rust al 3-0 moeten staan. Gelukkig was NEC nog zwakker dan GAE en presteerde eigenlijk helemaal niks. Onze Blom had zijn oogkleppen weer eens op. Die Rayih heeft wel 20 overtredingen gemaakt met als dieptepunt opzettelijk gaan staan op het been van Andersen. Arbitrage doet niks. Andere spelers kregen geel voor lichte vergrijpen maar hij kwam overal mee weg. Al met al natuurlijk een dik verdiende overwinning en voor NEC wordt het moeilijk de nacompetitie te ontlopen.
 
rickv
 
2
16 april 2017 om 05:06
Spijtig voor Nec, maar ergens ook wel fijn om te zien dat ten minste éã©n concurrent punten laat liggen. Die Instagramfoto ziet er trouwens goed uit. Een leeg Vak-P, zouden ze vaker moeten doen. "wij tegen iedereen"? Nee, slechts tegen de wet. Vrij simpel om je normaal te gedragen, en als er al wat gehandeld wordt het op een laag pitje te houden..