NEC zwaait Sven Braken uit naar Serie B en verdient 'tonnen'
Maandag, 2 september 2019 om 12:50

Sven Braken zet zijn loopbaan voort bij Livorno, zo meldt NEC maandagmiddag via de officiële kanalen. De 26-jarige aanvaller heeft een meerjarig contract getekend bij de Serie B-club. NEC maakt geen melding van de transfersom, maar volgens Omroep Gelderland gaat het om 'enkele tonnen'.

"Sven heeft bij NEC stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en is belangrijk voor ons geweest met zijn doelpunten", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik op het vertrek van Braken uit Nijmegen. "Nu is het voor hem tijd voor een volgende stap in zijn carrière. We wensen Sven heel veel succes in Italië en willen hem danken voor zijn inspanningen voor NEC." Braken kwam in het shirt van de club uit de Keuken Kampioen Divisie tot 25 doelpunten in 57 wedstrijden.

Braken, wiens contract bij NEC nog twee seizoenen doorliep, maakt dan eindelijk een buitenlandse transfer. Begin 2018 zag de aanvaller een overgang naar het Deense Aarhus in het water vallen, terwijl ook een overstap naar FC Midtjylland geen doorgang vind. Braken zei ruim een maand geleden zelf 'nee' tegen een transfer naar het Mexicaanse Querétaro. De vertrekkende aanvaller speelde in Nederland verder voor MVV Maastricht, Almere City FC en FC Emmen.

Etien Velinkonja is volgens Omroep Gelderland bij NEC in beeld als mogelijke opvolger van Braken. De ex-aanvaller van Willem II staat momenteel onder contract bij het Sloveense ND Gorica. "We zijn met een aantal namen bezig. Maar hij is wel een kandidaat. Daarnaast zoeken we nog een nummer tien. Ik denk dat we daar dit weekend wel uit komen", liet Van Schaik vrijdag weten aan de regionale omroep.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
-NEC-
 
6
2 september 2019 om 13:10
Eerst een heel verhaal vertellen in augustus dat hij bij NEC blijft omdat hij net een kind heeft gekregen en niet meer weg wilde, en vanaf de eerste training weer helemaal het gevoel bij NEC had. Ja Sven, vanaf de dag dat je kwam was het al duidelijk dat jij je vierjarige contract nooit uit zal dienen door telkens in de media je onvrede uit te spreken als er een club op de stoep stond. Toch nog regelmatig van hem genoten en mooie goals gemaakt. Wens hem het beste. Hopelijk halen we en goede vervanger, met Flemming in ieder geval een leuke speler voor ons.
 
E. Meems
 
2
2 september 2019 om 13:17
Dat gaat niks worden, veel te hoog gegrepen voor hem. De Serie B is natuurlijk een veel betere competitie. Waarschijnlijk zien we hem over een aantal jaar terug bij Telstar of Almere of zo. Wel een leuk avontuur in een prachtig land.
 
-NEC-
 
3
2 september 2019 om 13:22
Zo snel zou ik hem niet afschrijven. Ik vind het wel een type voor een Italiaanse ploeg. Enorm sluw in zijn loopacties en in de 16 meter een dodelijke spits die makkelijk scoort. We zullen het zien.
 
Keizerstad1994
 
4
2 september 2019 om 13:27
Haha, ik denk er precies hetzelfde over. Die Italiaanse verdedigers gaan deze Bambi op ijs natuurljk helemaal opeten, aangezien hij op het tweede niveau van Nederland al de halve tijd op zijn kont ligt. Ben daarom ook wel blij dat er toch nog een club is die wat centjes voor hem betaald, anders had je er nog mee door gemoeten ook.
 
nec77
 
0
2 september 2019 om 13:33
Ik ben benieuwd. Voetballend of als aanspeelpunt heb je helemaal niets aan Braken, maar hij is wel een echte afmaker die heel weinig kansen nodig heeft. Volgens mij is dat ook met name wat in Italië gevraagd wordt van een spits, dus op zich zou hij daar wel moeten passen.
 
Willem1609
 
2
2 september 2019 om 13:24
De transfer is ‘m gegund en tja, beloftes zijn helaas weinig meer waard in de voetballerij. Ik hoop dat er nog een spits met moyenne naar De Goffert komt.
 
Keizerstad1994
 
1
2 september 2019 om 13:38
Maar ff in alle eerlijkheid, bij Braken komt dit totaal niet als een verrassing. Bij Almere ook van de een op de andere dag vertrokken en bij NEC was het elke(!) transferperiode onrustig rond hem. Dat ie nu vertrekt na een paar weken geleden gezegd te hebben te blijven ziet er misschien raar uit, maar komt niet echt uit de lucht vallen en ik ben er ook totaal niet rouwig om.
 
Willem1609
 
2
2 september 2019 om 14:23
Nee, had ook niet de verwachting dat hij zou blijven of dat zijn woorden wel waarheid waren. Gelukkig hebben we er nog een transfersom aan over gehouden.