Nederland zet opnieuw reuzenstap op de coëfficiëntenranglijst
Vrijdag, 4 december 2020 om 07:55

Nederland komt dichter en dichter bij Rusland op de coëfficiëntenranglijst. Hoewel de Europese speelronde voor nummer acht Nederland door het verlies van Ajax en Feyenoord niet grandioos was, zakt nummer zeven Rusland veel harder door het ijs. Achtervolgers België en Oostenrijk pakken in deze speelronde weliswaar meer punten dan Nederland, maar houden vermoedelijk minder ploegen over in Europa.

De Nederlandse clubs verzamelden door de winst van PSV bij Granada en het gelijkspel van AZ tegen Napoli in totaal 0,6 punt. Daarmee wordt het gat met Rusland, dat slechts 0,333 punt verzamelde, weer wat kleiner. Drie van de vier Europese Russische deelnemers verloren hun wedstrijd. Waar Nederland kans maakt op vier overwinterende clubs, moet Rusland het na de winterstop waarschijnlijk stellen met alleen FK Krasnodar in de Europa League. Met een overtal aan clubs zou Nederland het gat met de Russen, dat nog 1,815 punt bedraagt, razendsnel kunnen dichten.


Achtervolgers België en Oostenrijk presteerden in speelronde vijf iets beter dan Nederland. België zag Club Brugge een knappe zege boeken op Zenit Sint-Petersburg, dat daardoor vanuit de Champions League richting de Europa League stroomt. Royal Antwerp zich verzekerde van de volgende ronde in de Europa League met winst tegen Ludogorets. Wel raken de Belgen met Standard Luik en AA Gent, die beide verloren, op zeker twee deelnemers kwijt.

Oostenrijk zag donderdag met LASK Linz een Europese deelnemer uitgeschakeld worden. Rapid Wien staat derde in de poule en moet volgende week winnen van Molde FK om zich als nummer twee te voegen bij de laatste 32 clubs van het toernooi. Het Alpenland zag deze week wel hoe Red Bull Salzburg een belangrijke overwinning behaalde in de Champions League, waardoor de Oostenrijkse kampioen waarschijnlijk wél actief blijft in Europa. Wolfsberger AC vecht in de laatste speelronde ook op coëfficiëntengebied een belangrijk duel uit met Feyenoord.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
17
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (117)

 
Craig Tucker
 
33
3 december 2020 om 23:18
Dit had ik niet verwacht. Volgend jaar 3 (er vanuitgaande dat az wint) of 4 clubs nog actief in Europa. Wat een weelde. Maar had niet verwacht dat we deze speelronde goed zouden scoren, Met maar 1 overwinning en 1 gelijkspel. Helemaal goed
 
Onside
 
92
3 december 2020 om 23:54
Je weet het natuurlijk nooit in het voetbal, maar Rijeka staat 6e in de Kroatische competitie (al moeten die wel nog wat wedstrijden inhalen) en Wolfsberger 7e in de Oostenrijkse competitie (1 wedstrijd inhalen). Hier zouden zowel AZ en Feyenoord van moeten kunnen winnen. Anders hoor je wellicht ook gewoon niet thuis in de volgende ronde? Al mag gezegd worden dat AZ ontzettend goed heeft gepresteerd in deze zware poule. Zou heel zonde zijn als ze dit zouden verspelen tegen de minste van de groep.
 
Jd026
 
36
4 december 2020 om 00:16
Wel zo eerlijk om te vermelden dat Rijeka ook gewoon eerste had kunnen staan als ze niet vier wedstrijden minder gespeeld hadden dan de koploper. Wolfsberger had 5de kunnen staan als ze evenveel wedstrijden hadden gespeeld als de rest, waardoor het dus de Nederlandse 4e tegen de Oostenrijkse 5de club is. Lijkt me niet echt een schande als dat misgaat. AZ verdient natuurlijk alle lof voor de prestaties in een zware poule, maar Feyenoord heeft het in een op papier makkelijkere poule net zo goed in eigen hand. Feyenoord dat de knock outs haalt is eigenlijk verrassend zeldzaam dus ben ik blij dat ze in elk geval alles in eigen hand hebben in de laatse speelronde.
 
Gooner4
 
22
4 december 2020 om 09:01
Nou ja, je hoort als Nederlandse nr 4 gewoon te winnen van de nr 5 van Oostenrijk. Die competitie is toch wel wat zwakker.
 
Ikbengoed83
 
10
4 december 2020 om 09:02
@gooner4: Met alle respect maar met het huidige niveau Eredivisie zullen ze elkaar nauwelijks ontlopen
 
JJvH91
 
2
4 december 2020 om 09:44
@gooner4, gebaseerd op wat? Het beste vergelijkingsmateriaal (zij het gemankeerd) is deze ranking, en daar staat Oostenrijk gewoon vlak achter Nederland. Wat betreft de kroatische competitie heb je gelijk.
 
jellert18
 
2
4 december 2020 om 10:32
En waar is dat op gebaseerd dat een Nederlandse club wel even zou moeten winnen van een Oostenrijkse. Wat een arrogantie
 
steeck03
 
2
4 december 2020 om 08:39
Of twee, kan ook nog. Ideaal is natuurlijk Ajax CL en Psv, Feyenoord en AZ door in de UL. Het kan als alles mee zit. Maar Ajax en PSV UL en verder niets is ook reëel Volgend jaar verliezen we veel punten, dan zakken we naar 9. Nog steeds aan de goede kant
 
Gooner4
 
2
4 december 2020 om 09:04
Hopen dat we 3 a 4 clubs gewoon in Europa kunnen houden de komende jaren. Of je nu 7e, 8e, 9e of 10e staat maakt helemaal geen zak uit qua hoeveelheid teams, maar is natuurlijk wel lekker dat je veilig zit. Zou leuk zijn als ploegen als AZ, Feyenoord en evt. Vitesse vaste deelnemers kunnen worden in de Europa League en die daar ook als de betere ploegen worden gezien.
 
LittleLebowski
 
2
4 december 2020 om 14:02
Over 1.5 seizoen gaan we pas een reuzenstap maken. Dan vervalt het jaar waarin we maar 2900 punten hebben gescoord en bijna alle landen om ons heen hebben toen normaal gescoord. Het lijkt er op dat we nu echt rond plek 7 blijven.
 
SuperGhost
 
0
4 december 2020 om 16:56
@littlelebowski: behalve de Belgjes dan, die presteerden het om het dat jaar zelfs nog slechter te doen....
 
MessiBazoer
 
58
3 december 2020 om 23:20
Al met al kruipen we dichterbij. Uitstekende prestaties dit jaar. Hopen dat Feyenoord er nog bij komt! Zou fantastisch zijn, zowel financieel als sportief. Top avond uiteindelijk. Portugal, here we come ??
 
Renz
 
38
4 december 2020 om 01:45
Met 4 teams overwinteren zou heerlijk zijn. Wanneer is dat voor het laatst gebeurd? Portugal inhalen gaat voorlopig een utopie blijven. En moeten we dat willen? Als nummer 6 stuur je 6 teams Europa in, maar naast Ajax, PSV, AZ en Feyenoord, wie zijn die andere 2? Ons 5e team is vaak al een drama, laat staan nog een 6e erbij. 7e is perfect voor Nederland met 5 teams. Kampioen in de cl en met wat mazzel zelfs in pot 1, nummer 2 vCL en anders poulefase EL, nummer 3 vEL en anders poulefase POL en de 4e en 5e tickets ook in die nieuwe 3e Europese competitie. Na dit jaar valt er voor NL 9.100 punten weg en zullen we zoals het nu is naar de 9e plek terug vallen. 0.150 punt achterstand op Oostenrijk. Maken we dat goed dit seizoen blijven we 7e en valt het seizoen erop voor NL een jaar weg waarin maar 2.900 punten zijn behaald. Indien dat jaar ook prima punten worden gehaald zijn we Rusland, België en Oostenrijk goed kwijt en is die 7e plek stevig in handen.
 
sasukeboy
 
2
4 december 2020 om 10:53
Vitesse is best leuk om naar te kijken
 
Renz
 
4
4 december 2020 om 12:02
Klopt. Nu dit seizoen ben ik het helemaal met je eens. Maar zijn ze stabiel genoeg om als vaste 5e Europees spelende club mee te gaan doen? En wat als we 6e komen? Dan moet er nog een club mee Europa in. Was onze subtop maar sterker en breder
 
SuperGhost
 
1
4 december 2020 om 17:07
@renz: Vitesse heeft natuurlijk nu (nog) het probleem dat ze weinig coëfficiëntenpunten hebben en daardoor in de voorrondes al lastige teams loten. Ik bedoel Southampton, Anzhi (in hun topjaar) en Basel zijn niet teams die je in de voorrondes wilt loten als je het hoofdtoernooi wilt halen. Ook toen ze het hoofdtoernooi haalden zaten ze in een loodzware poule met Lazio, Nice en Zulte Waregem (dan is 5 punten nog best een prima resultaat). Als Vitesse structureler Europees gaat spelen, dan zullen ze ook hogere punten hebben en dus makkelijkere lotingen hebben als ze de afgelopen jaren hadden. Dat telt natuurlijk ook mee. Als je als land ook hoger staat, dan telt dat ook mee (als je clubscore immers lager is dan je landscore, dan telt die laatste). Dus dat zijn dingen om rekening mee te houden. Daarnaast zal met de nieuwe Conference League er ook meer mogelijkheden zijn voor de 5e Nl'se deelnemer om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen, omdat er minder zware tegenstanders in die voorrondes zullen zijn. Daarnaast ben ik het ook niet met je eens dat een 6e plaats ons zwakker maakt. Immers: je hebt dan 2 ploegen in het hoofdtoernooi van de CL, want al standaard 8 bonuspunten zijn. Het 3e team is dan voorronde CL, maar wel pas de 3e voorronde (nu is de nummer 2 nog 2e voorronde), zodat die sowieso al EL-groepsronde hebben, wat er ook gebeurd. Je hebt dan dus geen situaties meer zoals je vorig seizoen nog had met PSV dat als nummer 2 zowel in de CL- als EL-voorrondes strandde. Daarnaast is de bekerwinaar dan zeker van groepsfase EL, in plaats van play-offs (al betekend dat nu ook zeker Conference League-groepsfase uiteraard, maar de nummer 3 van de EL-groep gaat ook naar de Conference League-knock outrondes, net zoals met de nummer 3 van de CL-groepen nu het geval is naar de El). Je zit dan dus met 4 teams die al zeker zijn van een hoofdtoernooi i.p.v. 3 nu, waarbij alle 4 zeker zijn van een hoofdtoernooi waar je als 3e ook overwintert, waar dat er nu maar 1 is (immers: de nummer 2 kan in de 2e CL-voorrondes uitgeschakeld worden en dan in de EL-playoffs ook, waardoor het slechts Conference League speelt). De uitgangspositie is dus veel beter.
 
DieGelbeReds
 
104
3 december 2020 om 23:20
Nederland zet als nummer 8 een reuzenstap. En dan zien dat de nummers 6, 9 en 10 nog meer punten hebben gescoord...
 
MessiBazoer
 
55
3 december 2020 om 23:21
Die houden naar alle waarschijnlijkheid minder teams over na de winter.
 
Lierse1997
 
64
3 december 2020 om 23:24
Is het dan zo zeker dat AZ even gaat winnen op bezoek bij Rijeka? Want anders kan dat nog wel eens tegenvallen.
 
Sanderr
 
52
3 december 2020 om 23:41
Dat is niet zeker nee maar die kans is toch wel vrij aanzienlijk. AZ won eenvoudig van de Kroaten thuis en kon ook aardig goed mee met het niveau van Real Sociedad en Napoli, getuige ook de stand in de groep. Ik acht de kans dat AZ wint, en dus dat Nederland met minstens 3 ploegen overwintert, toch zeker wel 75 procent ofzo. Zijn wel de duidelijke favoriet in dat duel.
 
Jd026
 
43
3 december 2020 om 23:48
Lierse, Rusland en Oostenrijk is al 1 team max , Belgie max 2 teams. Nederland heeft minimaal 2 en max 4 teams. Waarbij Ajax en Club allebei nog CL overwintering kunnen halen. AZ en Feyenoord overwinteren bij winst. Klinkt toch als duidelijke voordelen voor Nederland.
 
nick140
 
6
4 december 2020 om 00:11
Oostenrijk heeft nog 3 ploegen die door kunnen hã¨.. maar bon die kunnen er ook allemaal uitvliegen
 
Formus
 
10
4 december 2020 om 00:12
Jd026, Oostenrijk maakt nog kans op twee teams: Wolfsberger en Salzburg, Evt zelfs Rapid nog, moeten ze wel met twee goals verschil winnen van Molde of met 1-0. Dus drie. Rusland heeft ook kans op twee teams: Krasnodar zeker en Lokomotiv evt.. Het is wel als Salzburg door gaat, lokomotiv zeker niet en vice versa. Dus wat je zegt klopt niet helemaal. NB: Een evt CL deelname na de winter zal veel bonuspunten opleveren. Dus Club en Ajax hebben veel te winnen. En of je nou 7 of 10 staat, dat maakt niets uit qua plekken. Portugal is echt onbereikbaar lijkt me.
 
Sanderr
 
14
4 december 2020 om 00:25
Denk dat er wel een verschilletjes is in aantal voorrondes wat bepaalde teams moeten spelen Formus, dus op plek 7 is dat wat gunstiger dan op plek 9 zegmaar. Maar de details daarvan heb ik niet paraat. Volgens mij zit je als kampioen van land nr. 7 ook wel vaak in pot 1 van de CL (zie Zenit dit jaar), ook dat is een voordeel!
 
Japiooo
 
4
4 december 2020 om 09:38
Portugal presteert wel structureel beter inderdaad, maar ze blijven heel veel punten hebben om te verdedigen. Die financiele constructies die oa Twente ook had mogen ook niet meer waardoor een terugval wel mogelijk is. (ik zeg niet dat het gebeurt) Plek 6 zou heel gaaf zijn al lijkt het nu nog schier onmogelijk.
 
Baarluh
 
4
4 december 2020 om 10:13
Ik wil de feestvreugde van de titel niet bederven samen met Diegelbereds, maar het zou ook zomaar kunnen dat Feyenoord en AZ gewoon eruitliggen en Ajax niet wint van Atalanta en door moet naar de EL. Met een slechte loting kunnen we vervolgens PSV en Ajax ook kwijt zijn. Als we 4 teams door hebben, dan is de kans dat je er 1 of 2 overhoudt een ronde verder wel echt aanzienlijk.
 
Louismanuel
 
0
4 december 2020 om 11:42
In de jaren 70-80 was Portugal 7e en Nederland 6e. Ik weet niet meer precies maar dat veranderde. De laatste 30 jaar is Portugal bijna altijd 6e geweest. Een aantal jaren geleden gingen ze ineens Frankrijk en Italiã« voorbij maar dat heeft niet lang mogen duren. Ze werden zelfs door Rusland gepasseerd op een gegeven moment. In dezelfde periode zakte Nederland juist weg. Feite is dat naarmate je hoger komt, des te moeilijker is om dat te verdedigen. Punten werden en worden ook gedeeld door het aantal deelnemers. Portugal had op een gegeven moment Porto, Benfica en Boavista in de CL groepsfase. Later Braga ipv Boavista. Maar als achter de top 3 de clubs niet presteren dan zak je heel snel doorheen. Het is zelfs voordeliger als je beste clubs niet 2e maar 3e worden in de groepsfase van de CL. Dan kunnen ze vaak meer punten halen in de EL, dan dat ze gelijk weer eruit gaan in de achtste finale, zoals Porto meestal doet. En Nee, Portugal is idd niet in te halen door Nederland. Nog heel lang niet. Ik geloof dat Ajax 2 jaar geleden de eerste Nederlandse club is geweest die van een Portugese top 4 club heeft gewonnen Deze Eeuw! Ik geloof dat Heereveen ook een keer van Pacos de Ferreira won. Maar het kunnen andere subtoppers zijn geweest. 2 keer winst in 20 jaar.
 
Jsmooth
 
38
3 december 2020 om 23:25
Kijk ook naar het kaliber teams. Belgie heeft geen kaliber liverpool of napoli gehad. Zenit is toch andere koek dat geldt ook voor Oostenrijk. Bij deze ronde is er tegen de moeilijkste poule teams gespeeld (napoli, granada, dinamo en liverpool).
 
TheWorld
 
1
4 december 2020 om 16:41
Even Dortmund, Lazio, Tottenham, Benfica vergeten?
 
armandode
 
25
3 december 2020 om 23:21
Het zal nog lastig genoeg worden denk ik, normaal gesproken zou je zeggen dat AZ door moet kunnen, maar schijnbaar is dat Reijka een stug ploegje Napoli en Real lastig gemaakt.Feyenoord acht ik kansloos als ik zie wat ze op de mat leggen, en moet zich gewoon schamen dat ze niet nu al op 10 punten staan in de makkelijkste poule.Ajax zal echt 50/50 zijn.Verder is deze Europese campagne helemaal niet goed, feyenoord blameert zich, Ajax geeft 0-2 voorsprong kinderlijk weg in Bergamo, en PSV word thuis te kijk gezet tegen PAOK. Potentieel had je al op 8 land coefficient kunnen misschien wel moeten staan.
 
Denn01
 
17
3 december 2020 om 23:25
Ajax gaat sowieso door en voor de punten is het misschien beter als zij doorgaan in de Europa League.
 
shenkie
 
47
3 december 2020 om 23:29
Lijkt me niet. Ajax pakt alleen al 5 bonuspunten als ze doorgaan! Dan moet je in de Europa league wel wat meer potjes winnen!
 
afc34-
 
1
3 december 2020 om 23:35
Dat is gelijk aan EL winst. Al plaats je je met EL winst ook direct voor de CL het jaar erna wat ook weer punten oplevert natuurlijk.
 
Sanderr
 
32
3 december 2020 om 23:44
@afc34- Nou dat is ook weer overdreven. Die 5 bonuspunten (gedeeld door 5 = 1.000 voor Nederland) staan zeker niet gelijk aan de EL winnen. 2 keer winnen en 1 gelijkspel in de EL en je haalt ook 5 punten. Neemt niet weg dat het geen lekkere bonus is.
 
psveindje99
 
40
3 december 2020 om 23:26
Psv thuis tekijk gezet? Ben jij wel lekker joh, negatief gelul
 
nrvier
 
1
4 december 2020 om 07:22
Ik neem aan dat hij uit bedoelt
 
martijnr12
 
4
3 december 2020 om 23:40
Je ziet dat de concurrenten waarschijnlijk met 1 of 2 ploegen doorgaan in Europa. Wij hebben zowaar kans om van de vijf begindeelnemers met drie door te gaan in de EL en eentje in de CL. Dat zou superknap zijn. In het slechtste geval ga je met twee ploegen verder in de EL en dan doe je het gemiddeld. Dus dat we nog kans hebben om met drie ploegen minstens te overwinteren is voor Nederland op dit moment gewoon goed. Zeker als je kijkt naar de situatie waarin we zitten als land, met een AZ en Feyenoord die echt geen brede selecties hebben en veel wedstrijden spelen. Het kan altijd beter en in het geval van Feyenoord moet dat ook gewoon beter, maar na vijf speelrondes allemaal in de race (behalve uiteraard de zinloze voorrondeploeg die er altijd al uitgaat) is wat mij betreft goed
 
DeSteek77
 
3
4 december 2020 om 10:02
Feyenoord kansloos? De eerste wedstrijd tegen Wolfsburger had de scheidsrechter nog net geen shirt van hen aan. De meest terechte penalty werd niet gegeven en was in het voordeel van Feyenoord geweest. De scheidsrechter heeft deze wedstrijd enorm beïnvloed door arbitrale dwalingen.
 
jellert18
 
0
4 december 2020 om 10:34
Feyenoord moet zich doodschamen gebaseerd op wat. Iedereen is zwak ziek en misselijk. Ik ben al lang blij dat we nog een kans hebben om door te gaan. Dat is eigenlijk al een wonder als je kijkt naar het spel. Lijkt werkelijk nergens op. Wat dat betreft doen ze het prima qua punten. En ik wil het niet als excuus gebruiken maar we kunnen wel zachtjes uitdrukken dat de arbitrage niet echt op de hand van Feyenoord is.
 
Kyle66
 
3
4 december 2020 om 10:42
Gisteren heeft Feyenoord niet verloren door de arbitrage. Als je in 90 minuten 1 (!) keer een echte doelkans hebt, heb je geen recht op de winst. Beide beslissingen van de scheidsrechter waren te rechtvaardigen.
 
jellert18
 
0
4 december 2020 om 10:46
Ik heb het ook helemaal niet over gisteren. Ga die 1e wedstrijd tegen Wolfsberger maar eens terugkijken dan weet je niet wat je ziet
 
murki
 
12
3 december 2020 om 23:22
Na de winterstop kan Nederland grotere stappen zetten, we gaan naar alle waarschijnlijkheid minimaal 3 en hopelijk 4 teams overhouden. Concurrerende landen hebben er 1 of 2. Als Ajax overwintert in de CL betekent dat (behalve de 2 punten door winst op Atalanta) ook nog eens 5 bonuspunten voor bereiken knock-out fase.
 
TJFaijer
 
3
3 december 2020 om 23:35
Ene kant hoop ik dat Ajax door gaat in de CL maar als je naar deze ranglijst kijkt en de teams, moet ik ook eerlijk zijn dat ik niet zou rouwen als Ajax door gaat in de EL, daar hebben ze naar mijn mening meer kansen om punten te behalen dan in de CL.
 
Glory
 
17
3 december 2020 om 23:43
De bonus van overwintering in de CL is moeilijk goed te maken in de EL.
 
Sanderr
 
26
3 december 2020 om 23:46
2 overwinningen en 1 gelijkspel in de EL is gelijk aan de bonus voor CL overwintering. Je stroomt in bij de laatste 32, als je die eerste gunstig loot en je wint uit en thuis dan heb je het al bijna. Zo groot is die bonus nou ook weer niet. Toch hoop ik als Ajacied uiteraard gewoon op overwintering in de CL
 
Bon Jovi
 
1
4 december 2020 om 11:44
Idd die bonus mag je ook niet overschatten. In de CL verlies je haast zeker 2x en lig je er direct uit dus dan heb je 5 punten. In de EL is soms meer mogelijk als je 2 rondes kan overleven, al kan je natuurlijk ook in de EL moeilijk loten of vorm verliezen en in ronde 1 direct 2x verliezen, dan heb je natuurlijk niks van bonuspunten.
 
pasa11
 
0
4 december 2020 om 14:49
Dit heb ik heel vaak gehoord over Ajax, maar juist heel vaak stellen ze dan juist teleur in de EL (op 2017 na dan). De underdog positie ligt Ajax juist heel goed in Europa denk ik..
 
rubentje13
 
3
3 december 2020 om 23:41
Enig idee hoeveel punten je krijgt voor overwintering in de EL? Ik zat zelf namelijk te denken dat het wellicht qua punten halen gunstiger is als Ajax naar de EL gaat omdat Ajax de kans heeft erg ver te komen in de EL en daarmee veel punten binnen te halen. Maar als het verschil te groot is tussen EL en CL (ook qua winst in een volgende ronde) dan kan die suggestie natuurlijk meteen de prullenbak in
 
Glory
 
17
3 december 2020 om 23:45
Er is geen bonus voor EL overwintering. Clubs are guaranteed a minimum of three points if they reach the group stage and are awarded an additional point if they get to the quarter-finals, semi-finals or final.
 
TJFaijer
 
1
3 december 2020 om 23:47
EL is 4 punten CL 5 punten.
 
Sanderr
 
25
4 december 2020 om 00:10
Nee TJFaijer, in de EL krijg je geen punten voor overwintering. Pas vanaf het behalen van de kwartfinales (2 knock-out rondes overleven) worden er daar bonuspunten toegekend.
 
Boris19
 
7
4 december 2020 om 09:53
Die bonuspunten zijn een lachertje en alleen maar in het leven geroepen zodat de grote landen zelfs als ze minder zouden presteren nooit ingehaald kunnen worden. Ze mogen 4 clubs automatisch inschrijven voor CL en krijgen daar dus 16 pnt voor. Dat is gelijk aan 8 overwinningen door landen die geen automatisch CL inschrijving hebben. En als ze zich plaatsen voor 2de ronde CL komen daar nog eens 5 bonuspunten bij. Krankzinnig.
 
S_D_K
 
13
3 december 2020 om 23:22
De week toch nog gered door AZ en vooral Psv. Volgende week hopelijk een nog betere week.
 
Argecy
 
10
3 december 2020 om 23:23
Het zou natuurlijk mooi zijn als we dit jaar met vier clubs overwinteren, zeker met in het achterhoofd de komende twee seizoenen die wegvallen waardoor Nederland nog meer sprongen maakt doordat er in verhouding met de rest om ons heen weinig punten wegvallen.
 
Lierse1997
 
30
3 december 2020 om 23:23
Jammer dat standard niet kon winnen want dat verdienden ze gewoon. Gent mag zich wel echt gaan schamen, een wanvertoning van de bovenste plank en momenteel gewoon 1 van de slechtste teams van België. Mooie prestatie ook van de Nederlandse clubs. Met drie doorstoten in de Europa league zou mogelijk moeten zijn, al is die uitwedstrijd voor AZ nog verraderlijk.
 
Veloszo
 
1
4 december 2020 om 11:08
En dan nog iemand inbrengen die je niet mag inbrengen... dat gebeurd zelfs niet in 4de provinciale!
 
Lierse1997
 
0
4 december 2020 om 12:56
Een ongezien amateurisme inderdaad.
 
TheWorld
 
0
4 december 2020 om 16:43
Gelukkig is Heintje terug om het te redden!
 
HakimZiyach22
 
10
3 december 2020 om 23:23
Een overwinning en een gelijkspel is gewoon uitstekend voor deze speelronde, aangezien al onze ploegen tegen de koploper speelden. Volgende week is het al een stuk makkelijker, PSV en az zijn normaal gesproken zekerheidjes en Ajax en Feyenoord moeten winnen voor die 2e plaats in de poule, dus ik verwacht wel minimaal 2 overwinningen en hopelijk minimaal 3 clubs in Europa na de winter. Ajax en PSV zijn gelukkig al door, dus we zijn (opnieuw) goed bezig dit jaar!
 
Proldinho
 
21
3 december 2020 om 23:28
Ik zet sowieso al mijn geld op PSV om door te gaan, jij ook?
 
nick140
 
5
4 december 2020 om 00:06
Misschien wil hij eerst de hertelling en de rechtzaken afwachten voor hij een winnaar uitroept
 
Boris19
 
0
4 december 2020 om 09:54
Hij bedoelde dat PSV een zekerheidje is om de laatste wedstrijd te winnen.
 
jellert18
 
1
4 december 2020 om 10:37
Ik zie meneer Schmidt het 3e elftal nog wel opstellen dus zo zeker zou ik niet zijn van een overwinning
 
cuco10
 
8
3 december 2020 om 23:28
Az winnen en Feyenoord winnen dan is de kans groot dat ze beide doorgaan toch? Dan hebben we gewoon 4 teams die doorgaan. Zou echt fantastisch zijn.
 
Proldinho
 
12
3 december 2020 om 23:30
Nee die kans is niet groot, maar......ach laat ook maar.
 
SilverFront
 
30
3 december 2020 om 23:33
Als ze winnen zijn ze beide sowieso door. AZ kan zelfs doorgaan met een gelijkspel (als Sociedad verliest van Napoli).
 
007
 
5
3 december 2020 om 23:28
Twee clubs zullen overwinteren, maar weet niet of de andere twee het gaan redden. AZ moet ook maar even winnen in Kroatië alhoewel ook een punt volgens mij genoeg kan zijn. Feyenoord heeft veel blessures en hun vorm is nou ook niet echt denderend. Zou goed zijn als er vier clubs in het voorjaar actief zullen zijn in Europa, maar sluit echt niet uit dat het er maar twee zullen zijn.
 
shenkie
 
9
3 december 2020 om 23:31
Met een beetje mazzel wint napoli en kan az ook gelijkspelen. Feyenoord zit in een knotsgekke poule dus ik heb geen idee wat je kan verwachten... op voorhand de sterkste, cska, is uitgeschakeld.. Zagreb heeft nog geen goal tegen en wolfsberger heeft thuis niet gewonnen en staat 2e
 
SilverFront
 
29
3 december 2020 om 23:34
Knotsgekke poule maar wel de makkelijkste poule van alle NL clubs. Die moeten zich toch wel schamen, ik zie ze volgende week ook niet winnen uit bij Wolfsberger eerlijk gezegd.
 
Japie_Krekel
 
9
3 december 2020 om 23:29
laten we hopen dat alle 4 de teams overwinteren. dat is goed voor de coefficientielijst en de Eredivisiespelers zullen meer geld waard worden als we in Europa weer wat voorstellen
 
Nr.11
 
12
3 december 2020 om 23:31
Ik denk dat alle 4 teams door gaan. Trots op mn land. Prachtig van alle clubs
 
Kalou2005
 
6
3 december 2020 om 23:34
Je moet die volgende ronde gewoon wat mazzel hebben met de loting. Als je PSV ziet ploeteren tegen paok en Granada en Feyenoord tegen Wolfsberger en Zagreb, wat alle vier hele middelmatige clubs zijn, mogen we niet teveel verwachten van een volgende ronde. AZ laat goed voetbal zien tegen relatief sterke tegenstanders als Napoli en Sociedad. Eigenlijk zou Ajax de EL in moeten gaan, wat coëfficiënten betreft. Ze zouden daar best wel eens heel ver kunnen komen. CL is volgende ronde waarschijnlijk gewoon exit.
 
Oenieboy
 
39
3 december 2020 om 23:43
PSV plaatst zich gewoon na 5 rondes en heeft een zwaardere poule dan Feyenoord. Feyenoord heeft de makkelijkste poule van de NLse clubs, maar spelen veruit het slechtste voetbal. Een wolfsberger zou voor de andere Nederlandse clubs geen probleem zijn, voor Feyenoord wordt het lastig.
 
Kalou2005
 
1
4 december 2020 om 08:45
Feyenoord speelt ook veruit het slechtst momenteel. Echter zonder al die afwezigen was het niet zo dramatisch als nu. Bovendien denk ik dat zowel PSV als AZ een flinke kluif zouden hebben aan een Zagreb. Geen enkel tegendoelpunt is echt heel knap, ongeacht hoe sterk de poule is. Punt is dat we niet teveel moeten verwachten van een volgende ronde. AZ speelt goed voetbal maar beloond zichzelf te weinig. PSV speelt nooit een hele wedstrijd goed en is achterin erg kwetsbaar. Misschien kunnen we de aanvallers van PSV in één elftal combineren met het centrale duo van Feyenoord plus Bijlow. Wellicht wordt het dan wat.
 
Martijn23
 
7
3 december 2020 om 23:35
Rapid wien kan gewoon nog doorkomen als ze laatste wedstrijd van Molde winnen..
 
Komma
 
9
3 december 2020 om 23:36
Rapid Wien uitgeschakeld? Die kunnen Molde nog inhalen, mits ze volgende week met twee goals verschil van ze winnen. Uit 1-0 verloren
 
SilverFront
 
3
4 december 2020 om 01:17
1-0 winnen is ook genoeg voor Rapid Wien, aangezien dan onderling resultaat hetzelfde is maar doelsaldo beter.
 
afc34-
 
8
3 december 2020 om 23:38
Hartstikke leuk, maar er word niet gesproken over het jaar dat vervalt. Rusland ziet een jaar met 9.2 punt wegvallen, Nederland een jaar met 9.1 en België een absoluut topjaar met 12.5 punt.
 
afc34-
 
4
3 december 2020 om 23:41
Zelfs Oostenrijk en Oekraïne kunnen over België heen. Dacht dat België de grootste Nederlandse concurrent was voor plek 8, maar die moeten uitkijken dat ze straks niet op plek 11 komen.
 
nick140
 
1
3 december 2020 om 23:57
Maar dat geldt pas voor volgend jaar toch ? Voor dit jaar hebben ze van Oekraine niks te duchten, dat gat is veels te groot .. Voor dit jaar zijn ze zeker nog wel de grootste concurrent van Nederland, al weet ik niet of plek 8 of 9 iets uitmaakt
 
nick140
 
0
4 december 2020 om 00:00
Op papier is Schotland voor volgend jaar zelfs nog een concurrent want die verliezen maar 4,3 punt, al houden die nu natuurlijk maar 1 ploeg over dus dat is vrij snel klaar
 
nick140
 
6
3 december 2020 om 23:51
Poe poe nou nou 0,27 van de 2 punten dichterbij gekropen, dat had Neil Armstrong vast ook wel een reuzenstap gevonden ja
 
T. Alavez
 
2
3 december 2020 om 23:59
We gaan dus volgende week vol voor de 12 punten voor de Nederlandse clubs. Elke club gaat gewoon winnen dat zou pas genieten zijn. Onmogelijk is het niet eens.
 
SilverFront
 
5
4 december 2020 om 01:19
Op volgorde van moeilijkheid voor elke club (voor 3 ptn) zou ik zeggen; PSV, AZ, Feyenoord, Ajax. Ik geef Ajax een grotere kans dan Feyenoord, maar kijkend naar kwaliteit zou Feyenoord gewoon moeten winnen. Ajax is echt 50/50 denk.
 
daveke
 
1
4 december 2020 om 00:00
Het gaat de goede kant op. We hebben een unieke kans dat we met 4 clubs overwinteren in Europa. Ik hoop dat de KNVB de wedstrijden van AZ Feyenoord en Ajax van dit weekend niet door laat gaan zodat ze zich optimaal op de Europese wedstrijden kunnen voorbereiden. En geen risico lopen op blessures
 
sebasjuh
 
9
4 december 2020 om 00:01
Sorry hoor maar de achtervolgers staan dichter bij Nederland dan wij bij Rusland. Heb je ook nog eens dat de twee landen achter ons meer punten hebben gepakt dus hoe kunnen wij een reuzensprong maken? Beetje rare titel. Maar volgende week kan toch een top week worden Europees gezien, sowieso spelen Ajax en PSV EL na de winterstop en Az moet dat toch ook wel gaan redden tegen de zwakste tegenstander. Dan nog hopen dat Feyenoord een goede dag heeft en wint van die Oostenrijkers om gewoon met 4 teams door te gaan. Als een Ajax dan ook 2de kan worden en in de CL door zou gaan zou het echt top zijn en dan kan je wel echt punten gaan scoren.
 
ihattaren24
 
0
4 december 2020 om 00:07
Met een beetje geluk halen we volgende week perfecte score : az en feyenoord moeten kunnen winnen van rijeka en wolfsberger, ajax 50/50 en psv komt wss met b team maar dan moeten ze ook nog wel kunnen winnen van nicotine.
 
SuperGhost
 
8
4 december 2020 om 00:43
Nicotine is anders lastig te verslaan hoor! Vraag het maar aan al die rokers die graag willen stoppen
 
koenveelpoen
 
2
4 december 2020 om 00:58
Voor topsporters moet toch wel te verslaan zijn.. Al vond Theo het verdacht lastig.
 
Arnout108
 
2
4 december 2020 om 00:19
Gaat weer spannend worden volgende week. Het is in ieder geval top dat PSV door is en dat Ajax ookal sowieso 3e is. Dat is sowieso al een garantie voor punten. AZ en Feyenoord moeten ook kunnen winnen opzich. Ze zijn niet veel beter maar zeker de favoriet voor volgende week.
 
AssyriskA
 
2
4 december 2020 om 00:42
Iemand in de zaal die weet waarom het in Europa een stuk beter gaat voor nl’se voetbal? Idd, vooral omdat de KNVB de topduels na de winterstop heeft ingepland. De Nederlandse clubs kunnen zich dus lekker focussen op EL aangezien ze elke week tegen de Zwolles en Emmens warmdraaien. Ik voorspel dat elke nl’se club die doorgaat er na de eerste knock-out weer uit ligt... en ik voorspel ook dat het een super leuke tweede halfjaar gaat worden voor de eredivisie.
 
SuperGhost
 
1
4 december 2020 om 00:48
De afgelopen 2 jaar deden we het anders ook al een stuk beter en toen was dat nog niet het geval. Het ligt daar dus niet aan, maar aan het feit dat Ajax eindelijk weer eens fatsoenlijk presteert in Europa. Als PSV en Feyenoord dat ook eindelijk weer eens gaan doen, dan zou Nederland over een aantal jaar weer in de top 6 kunnen staan en een CL-plek extra kunnen krijgen.
 
SilverFront
 
4
4 december 2020 om 01:22
NL gaat nooit meer top 6 halen, en dat hoeft voor mij ook niet. Zelfs al zouden PSV en Feyenoord weer top presteren, dan is alles wat daaronder zit gewoon te matig om goed te presteren in Europa (AZ uitgezonderd). Wie moeten wij de top 6 uit knikkeren? NL in de top 6 is een utopie.
 
Musi26
 
2
4 december 2020 om 03:42
Graag met de uefa afspreken dat we niet meer teams europa insturen. Het aantal punten wordt namelijk gedeeld door het aantal deelnemers en laten we eerlijk zijn. We hebben geen andere teams die punten gaan pakken. Vitesse zou kunnen, maar je weet nooit hoe de selectie er volgend jaar uitziet. Liever 4 ploegen die het goed doen, dan 7 ploegen.
 
Ceasar300
 
0
4 december 2020 om 05:18
Iemand die weet waarom rangers +0,5 krijgt voor winst en de andere 0,4?
 
Komma
 
0
4 december 2020 om 07:43
Omdat Schotland, vanwege de lagere ranking, maar vier teams in Europa heeft dit seizoen. Dus daarom is een zege 2/4e punt ipv 2/5 bij de landen die op de plekken 7-15 stonden aan het eind van het seizoen 2018-2019. Dat zal volgend seizoen anders zijn omdat ze (Schotland) flink zijn gestegen
 
Rabarber
 
3
4 december 2020 om 08:02
Turkije heeft 0 punten behaald en presteert al jarenlang dramatisch in Europa. Opvallend...
 
Soron
 
0
4 december 2020 om 09:59
Dit was een moeilijke speelronde voor Nederland. 1 overwinning en 1 gelijkspel is best een aardig resultaat. De volgende ronde is op papier eenvoudiger. Feyenoord is eigenlijk aan zijn stand verplicht om te winnen, maar Feyenoord speelt Europees al jaren ondermaats. Er zijn sowieso al 2 clubs door, zou mooi zijn als daar nog een derde bijkomt.
 
lord
 
0
4 december 2020 om 11:39
Dit was een lastige ronde qua tegenstanders. We hebben het redelijk goed gedaan. Er had wellicht meer ingezeten voor Ajax en Az. Als de komende ronde Ajax, PSV en Az winnen ben ik helemaal tevreden. In Feyenoord heb ik nul vertrouwen, de wedstrijd was gister beneden alle pijl.
 
zeljeznicar
 
0
5 december 2020 om 10:14
Vz: Als club Brugge de laatste speelronde wint uit bij Lazio, zijn ze toch gewoon door in de champions league?? Dit staat anders in de tekst