Nederlandse bladen hard voor België: 'Zat met zijn hoofd op een strand in Ibiza'
Zaterdag, 4 juni 2022 om 09:07

De Nederlandse ochtendkranten spreken na het Nations League-duel tussen het Nederlands elftal en België van een vernedering. Oranje maakte vrijdagavond indruk door de Rode Duivels op een 1-4 nederlaag te trakteren. De dagbladen zijn complimenteus over het elftal van bondscoach Louis van Gaal, maar zagen België tegelijkertijd een ongemotiveerde indruk maken.

"Oranje voor (rode) duivel niet bang", kopt De Telegraaf. De krant schrijft dat het elftal van bondscoach van Van Gaal geen spaan heel hield van het sterrenensemble van België. "De spelers van het Nederlands elftal zijn razendsnelle leerlingen, die Louis van Gaals lessen 'druk zetten en opbouwen in een 1-3-4-1-2-systeem' gretig tot zich hebben genomen. De bijles na het oefenduel met Duitsland (1-1) betaalde zich uit in de Nations League tegen België. En hoe!"

Het Algemeen Dagblad spreekt van een vernedering in Brussel. "Het foeilelijke Koning Boudewijn-stadion in Brussel stond nooit bekend om zijn sfeervolle entourage, maar toen de tribunes rond kwart voor elf ook nog leeg begonnen te stromen, was de aanblik in Brussel wel erg treurig. 'Ze krijgen voetballes', zong het uitvak, terwijl het Belgische publiek stilaan afdroop." De krant is bovendien lovend over de klinkende zege. "Het was volledig de verdienste van het Nederlands elftal. Tegen een dramatisch België speelde de ploeg van Louis van Gaal een uitstekende wedstrijd, in alles scherper en meer geïnspireerd dan de tegenstander."

"Oranje heerste over België zoals het in decennia niet heeft gedaan", kopt Trouw. De krant is vooral keihard voor België. "De Bruyne maakte vrijdagavond de indruk met het hoofd al een beetje op het strand op pakweg Ibiza te zijn. Wat de denken van de Belgische achterhoede? Daar zullen de Rode Duivels nooit wereldkampioen mee worden. De ene veteraan - Alderweireld - speelt tegenwoordig niet voor niets in de zandbak in Qatar, de andere dikke dertiger - Vertonghen- is veel te traag. En Boyota is te kwetsbaar."

"Beweeglijk Oranje overrompelt roestig België", zo luidt de kop van de Volkskrant. "Oranje was vrijdag in Brussel de moderne bewegingsmachine, België de versleten motor die het liefst naar de garage wil voor langdurig onderhoud. De uitslag in de Nations League was ondubbelzinnig en vernederend voor de Rode Duivels die voetbalden als lammetjes: 1-4." De krant zag een gretig Oranje in het Koning Boudewijn-stadion. "Nederland was een vrolijk ogend elftal, dribbelde en pingelde, viel aan en deed zijn uiterste best voor de ogen van Van Gaal, de strenge meester die volledige toewijding eist."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (108)

 
thefw
 
18
4 juni 2022 om 09:14
de belgen zijn gewoon weggespeeld. vooral boyata, man, man, wat was die slecht. natuurlijk ook wel afgedwongen door oranje
 
BBL98
 
11
4 juni 2022 om 10:13
Zijn zeker weggespeeld. Toch denk ik niet dat Boyata het grootste probleem is. Man man, wat zijn die andere twee traag. Die komen nieteens fatsoenlijk in een duel want dan is de bal alweer weg zo ongeveer. Geef dan een paar wat jongere krachten de kans. Zoals een Bornauw of Dendoncker. Sowieso doen ze niet echt aan nieuwe krachten inbrengen bij België en blijven ze echt te veel hangen bij de oude garde. Overigens mag er wel met iets meer respect gepraat worden in zo’n nieuwsbericht. Waar slaat het op dat je spelers een voor een zo af moet kraken en dan ook nog beginnen over zo’n stadion, wat je o zo lelijk vindt…
 
JaapFoppen
 
4
4 juni 2022 om 12:22
Ze hebben echt nieuwe verdedigers nodig want dit kan niet meer. Ook lijkt me de martinez niet echt 'n coachend wonder met z'n KDB in de spits (die er overigens bij liep als een oude man, geen glimp gezien van wat hij toch zou moeten kunnen). Hazard moeten ze ook maar niet meer oproepen, die is klaar en kan alleen nog maar vallen
 
Shevchenko_7
 
11
4 juni 2022 om 13:41
Was te verwachten van KDB, voor de interlands was hij al aardig negatief en keek hij er tegenop om interlands te spelen na een zwaar seizoen, KDB neem ik het echt niet kwalijk is een van de betere voetballers.
 
BBL98
 
1
4 juni 2022 om 13:59
@Jaap, gewoon met zo’n Theate en Dendoncker proberen naast Boyata. Theate kan ook prima op linksback uit de voeten dus zou wel eens geschikt kunnen zijn als linker centrale. Saelemaekers op de rechterflank en Castagne op links zou ook niet verkeerd zijn. Die Meunier presteert ook al langer matig. En Tielemans met Witsel in het blok met de Bruyne daarvoor zou ook goed kunnen. Kan je daarvoor met Lukaku spelen en een beweeglijke jongen daar omheen.
 
Lierse1997
 
3
4 juni 2022 om 14:08
Martinez is ook gewoon een beetje een clown vind ik. Hij houdt nu halsstarrig vast aan die driemansdefensie terwijl we eigenlijk niet eens 1 echt goede centrale verdediger hebben. Speel gewoon terug in een 4-3-3. Daar maakt die sloomheid van Toby en Vertonghen niet zoveel in uit, wordt het middenveld hopelijk eens wat minder overlopen en kan je een extra aanvaller, bijvoorbeeld Carrasco, in de ploeg krijgen. Maar nee 4 jaar geleden hadden we een goed toernooi in een 3-4-3 dus daar houden we maar tot in den treure aan vast.
 
Martijn R
 
83
4 juni 2022 om 09:14
Ik vind het wel doorslaan allemaal. Natuurlijk is dit leuk voor de rivaliteit. Maar afijn, De Bruyne liep rond met een rothumeur. Lukaku valt vroeg uit. Courtois is al op vakantie. Spelers als Hazard zijn al tijden hopeloos uit vorm. En de verdediging stond niet zo goed als weleer. Het zat de Belgen ook wel heel erg tegen. Zet je Courtois op doel in plaats van Mingolet speel je gewoon gelijk. Overtrokken populistisch gedoe om deze oefenwedstrijd zo serieus te nemen. Ik denk dat Nederland en België momenteel rond hetzelfde niveau zitten als iedereen fit en in vorm in. Oftwel: subtop ver achter Spanje en Argentinië.
 
Suarez 7
 
32
4 juni 2022 om 09:19
Ik ben het daarmee oneens. Belgie heeft gewoon een grote achilleshiel en dat is die enorm trage en onwendbare defensie. Bergwijn en Depay profiteerden telkens van hun eigen loopacties diep door de beweging voorwaarts te maken en dan door te gaan of in te zakken of ze kwamen vrij tussen de linies doordat Klaassen diep ging. Je zag gewoon dat de Belgen het niet fijn vonden om met ook maar een beetje ruimte in de rug te spelen en dat Oranje in de linie tussen het middenveld en de defensie vrij spel had. Daarom dat Frenkie en Blind ook uitblonken, die zijn op het best als ze spelers in die ruimte kunnen vrijspelen. Belgie heeft dan wel meer individuele kwaliteiten voorin, maar met die defensie oogt het gewoon als los zand. Als ik Roberto Martinez was, zou ik kijken naar Benfica. Inzakken, een 4-2-3-1 implementeren en hopen op de vleugjes klasse van De Bruyne en Lukaku.
 
fcbal op het d
 
42
4 juni 2022 om 09:21
Martijn r: Serieus? Courtois op doel en zou het gelijkspel zijn geworden? Zo n wonderkeeper is hij ook weer niet.
 
Martijn R
 
24
4 juni 2022 om 09:25
Courtois pakt dat schot van Bergwijn gewoon hoor. En daarnaast pakt hij er wel twee van de andere drie. Daar ben ik van overtuigd.
 
fcbal op het d
 
4
4 juni 2022 om 09:37
Als courtois zo goed was geweest had hij er gestaan. De bruyne gaf aan moe te zijn maar stond er wel en meerdere spelers.
 
Lierse1997
 
18
4 juni 2022 om 09:47
Hij had gewoon een blessure?
 
real8madrid
 
43
4 juni 2022 om 09:59
zo'n wonderkeeper is hij ook weer niet. Nou ik ken een veertiende prijsje dat daar anders over denkt. Zijn kwaliteit baseren op al dan niet aanwezig zijn in een potje NL. Anders kunnen we zijn favoriete kleur nagellak meenemen in het argument? Wat idioot zeg.
 
Woenselaar
 
25
4 juni 2022 om 10:40
"courtois pakt dat schot van Bergwijn gewoon hoor. En daarnaast pakt hij er wel twee van de andere drie. Daar ben ik van overtuigd" Wat een overschatting zeg. Alsof het hele veldspel en totaalbeeld niet in het voordeel van Nederland was.1-4 -pak slaag en dan dit soort uitspraken, daar kan ik best van genieten.
 
ninjakai
 
1
4 juni 2022 om 12:55
En ik ken een vrije trap die daar weer heel anders over denkt. Prijzen is toch echt teamverband.
 
fcbal op het d
 
3
4 juni 2022 om 13:08
Als iemand zegt met hem op doel hadden we gelijk gespeeld dat is pas idoterie. Daar reageer ik op.
 
Martijn R
 
1
4 juni 2022 om 13:41
Wie is "we" in dit geval? Ik ben geen Belg hoor...
 
Denn01
 
32
4 juni 2022 om 09:21
Alsof de keeper het verschil had gemaakt voor Belgie. Als je denkt dat Courtois 3 ballen wel had gepakt dat slaat natuurlijk nergens op. Dat ze beide ver achter Spanje en Argentinie staan is natuurlijk ook onzin. In een eindtoernooi vooral in de KO fase kan Nederland echt wel van die teams winnen. Vooral voor Spanje ben ik echt niet bang. En Belgie moet snel op zoek naar een andere coach die wel wil doorselecteren en enig verstand van tactiek heeft.
 
real8madrid
 
29
4 juni 2022 om 10:00
Pakte er tegen Liverpool anders moeilijkere dan die van Bergwijn en Depay? Ik weet dat het geheugen in het voetbal kort is maar 2 weken jongens?
 
consy
 
4
4 juni 2022 om 10:26
Die bal van Bergwijn zat precies in de hoek met genoeg snelheid, of Courtois die wel had gepakt gaan we nooit weten maar dat is toch geen makkelijkere bal dan dat schot van bvb Mane in de eerste helft? Of die schoten van Salah in de tweede helft.
 
Lierse1997
 
5
4 juni 2022 om 10:29
Die van Mane zat ook perfect in de hoek met veel snelheid en dat was van dichter. Verder is het wel een koe in de kont kijken inderdaad.
 
real8madrid
 
5
4 juni 2022 om 10:36
Geweldig schot van Bergwijn op de 1-0, daar wil ik ook absoluut niets aan afdoen. Die van Mane in de eerste helft die Courtois op de paal duwt was echter gewoon beter, dichterbij en harder. Die was net zo goed precies in de hoek maar de reactie tijd was gehalveerd en hij zat er gewoon net bij. Dan heb je nog een bal van Salah in de eerste helft op een lage voorzet die hij vanop 4 meter in de korte hoek legt en Courtois eigenlijk al op het verkeerde been stond, een afgeweken bal in de tweede helft die naar de rechterhoek gaat maar afwijkt en naar de linkerhoek of Salah die op een hoge bal vanop minder dan een meter moet binnentikken maar Courtois die snel genoeg van de andere hoek aanstormt om hem dat te beletten of een kruisschot in de laatste minuten van Salah vanop een meter of 6 die Courtois stopt. Niet elk van die kansen was beter dan de beste mogelijkheid van Oranje gisteren natuurlijk maar de kansen die Liverpool daar had waren zowel in kwaliteit als volume gewoon beter/hoger en Courtois houdt daar zijn netten schoon. Dat is natuurlijk geen garantie dat hij dat gisteren ook had gedaan maar de mogelijkheid is er zeker. Zoals je zegt, we gaan het nooit weten maar het is niet gek om het te opperen. Neemt overigens niets weg van de overmacht van oranje gisteren en hun oververdiende overwinning gisteren hoor. Het blijft echter terecht om te zeggen dat het met Courtois tussen de palen wellicht niet zo was geweest. Het overwicht op het veld had niet anders geweest en Oranje had evenveel recht gehad op die ruime overwinning maar of de uitslag dat ook zou weergeven betwijfel ik.
 
consy
 
0
4 juni 2022 om 10:43
Kan ik me wel in vinden, toch stond Courtois bij dat schot van Mane al relatief dichter bij die rechter paal (vanuit zijn oogpunt). Al zou je dat natuurlijk ook weer een kwaliteit kunnen noemen omdat hij al gokt/leest dat de bal in die hoek gaat komen. Courtois is de beste keeper van de wereld dit seizoen dus dan neemt de kans uiteraard toe dat hij er meer uit gehaald zou hebben dan Mignolet.
 
ajaxmind
 
6
4 juni 2022 om 10:45
De ene wedstrijd is de andere niet. Mingolet is ook geen pannenkoek. Met zo'n defensie wordt je gewoon uiteengereten. Daar had Courtois misschien iets tegen kunnen doen, maar ook weer niet zo heel veel. Bij Madrid heeft hij ook betere verdedigers voor zich en een beter strijdplan van een wellicht betere coach?
 
Bobiku29
 
2
4 juni 2022 om 11:43
Waar slaat het nou op om ervan uit te gaan dat Courtois die ballen pakt... Alsof het keepersfouten waren of zo. Ook Courtois laat weleens een bal door hoor
 
real8madrid
 
2
4 juni 2022 om 13:37
Geen pannenkoek. Tja het is wel gewoon de keeper van (met alle respect) een club uit een derderangscompetitie vs de beste doelman ter wereld.
 
Denn01
 
0
4 juni 2022 om 22:41
Nee mij geheugen is niet korter dan 2 weken maar ik weet wel dat Bergwijn en Depay die ballen ook in het goal hadden geknald als Courtois erin stond. Met 2 vingers in de neus.
 
Ronaldinges
 
15
4 juni 2022 om 09:22
Dus door Mingolet verliezen ze mef 4-0? Wat een onzinverhaal weer. Wat zijn er toch weer genoeg mensen, die vooraf negatief waren, uiteindelijk ongelijk krijgen met de uitslag, om dan vervolgens het resultaat en goede spel te bagatelliseren, omdat het ineens aan de zwakte van de Belgen lag. Vermoeiend! Ik heb genoten van de positieve speelwijze en gretigheid, en wat dat over een half jaar betekent/oplevert zien we wel weer, maar waarom zo negatief?!
 
Pieterpost
 
14
4 juni 2022 om 09:25
Ik denk dat wij als team en met Louis aan het roer wel degelijk beter zijn dan Belgie ook wanneer iedereen erbij is. Net alsof het Courtois niet in de koude kleren gaat zitten als hij met zulke koekenbakkers achterin speelt.
 
Tinus88
 
5
4 juni 2022 om 09:25
Tsja, zo kun je alles wel dood bagatelliseren. Natuurlijk had De Bruyne hier geen zin in, maar je wordt nooit zo goed als hij is als je niet elke wedstrijd wil winnen en niet elke wedstrijd je best zult doen. Hii had gewoon eens een mindere pot. Dat kan gebeuren. En, tsja, elk team is zo goed als hun minste speler. Dat een team uit elkaar valt als Courtois er niet is en geen druk meer kan geven als een spits uitvalt die bij zijn ploeg nog amper speelt, zegt dat ook wel iets. Eens met het laatste. Natuurlijk zegt het nog niets. Maar als je ziet waar wij vandaan komen is dit wel een lekkere opsteker.
 
Wouter Feyne
 
3
4 juni 2022 om 09:29
Of Spanje en Argentinië top zijn. Nee er is op dit moment nog geen land wat ver boven de rest uitsteekt. Vlak Italië kersverse europees kampioen niet uit. Als de er een groepje landen waar Nederland en België ook toe behoren en iedereen is fit en zijn in vorm. Die winnen het toernooi of hun wedstrijden en Nederland heeft met deze lichting toch weer een leuk elftal met een toptrainer die kosten wat het kost toch nog een prijs wil pakken. Maar daar moet je wel een elftal hebben met spelers die spelen in topcompetities en in vorm zijn. Denk dat veel landen dicht bij elkaar zitten het gaat een leuk WK worden.????
 
consy
 
9
4 juni 2022 om 09:40
Wat een zurigheid weer op de zaterdagochtend. Zoals zovaak wordt een topprestatie van Oranje of wel Nederlands team weer naar beneden gepraat. Nee joh waarom zouden we ook eens tevreden zijn met z'n allen toch, doe niet zo overdreven allemaal jongens! Vooral niet te vrolijk zijn over een ruime overwinning op België. Kom op man, doe niet zo zuur. Oranje heeft wederom laten zien minimaal een outsider te zijn in Qatar.
 
Voetbalexper
 
8
4 juni 2022 om 09:57
Volledig mee eens. Iedereen is vergeten hoe goed Courtois keepte tegen Liverpool in de cl finale. Courtois is haast onpasserbaar. Van de 4 doelpunten zou er zkr 3 niet zijn gevallen. Helemaa juist. Hij is echt een wereldkeeper ik ga nog een stap verder op dit moment is hij de beste keeper van de wereld. Het zat NL ook erg mee zoals altijd. 2 keer tegen de paal. En matige boyata en miGnolet tja.
 
Tinus88
 
18
4 juni 2022 om 10:13
Alles om jezelf goed door het weekend te lullen. Uiteindelijk staat er gewoon 1-4 op het scorebord.
 
 
36
4 juni 2022 om 10:26
Ik denk dat Courtois ook nog wel 2 goals had gemaakt, dus eigenlijk wint Belgie gewoon 3-0.
 
Woenselaar
 
3
4 juni 2022 om 10:43
Ik denk dat met Courtois Louis gewoon 1-7-2-1 had gespeeld, want je scoort toch niet. Wat vind jij Migi?
 
Twenteov
 
0
4 juni 2022 om 11:51
Migi gooi alsjeblieft nog even je aardrijkskundige grap erin, sommigen hier hebben het nodig.
 
skihvo
 
5
4 juni 2022 om 10:22
De Bruyne had ook al gezegd dat de Nations league wat hem betreft opgeheven mag worden. Die had helemaal zin maar na een zware seizoen Premier League. Dit zei hij al voor de wedstrijd
 
blaugrana11
 
12
4 juni 2022 om 11:05
De bruyne moet gewoon zijn muil houden en voetballen. Je “werkt” misschien maar 20 uur per week als voetballers, hebt alsnog veel meer vakantie dan iemand met een fulltime baan en je verdient miljoenen.
 
Bobiku29
 
9
4 juni 2022 om 11:48
En je staat constant onder druk, moet fit blijven, letten op voeding, veel rusten, veel lichamelijke inspanning leveren en hebt geen privacy. Populistisch gewauwel om te zeggen dat je 'je muil moet houden'.
 
wandering
 
2
4 juni 2022 om 11:48
Hij moet of niet voetballen of niet kletsen
 
ninjakai
 
2
4 juni 2022 om 13:07
@Bobiku29, alsjeblieft zeg. Moet max verstappen ook. LeBron James zelfde verhaal. Er zijn echt mega veel professionele sporters en de grootste zeikers zijn voetballers. Want het is zo veel, zo druk, te weinig rust, te veel wedstrijden. Ze krijgen er echt een gods vermogen voor en om dat te bekostigen zijn er veel wedstrijden nodig. Ze kunnen ook allemaal de helft inleveren, kunnen we ook de helft van de wedstrijden schrappen, zijn al die club oefentripjes niet meer nodig, kan er een beker uit in Engeland en kunnen landen de oefenwedstrijden gewoon weer spreiden. Het is geen populistisch gelul, het is het typische voetballers prima donna gedrag. Want laten we wel wezen, het zijn echt een beetje de grootste primmadonnas onder de professionele sporters.
 
Bobiku29
 
7
4 juni 2022 om 13:16
Ik vind Kevin de Bruyne zeker geen primadonna. Voetballers in de top spelen gewoon heel veel wedstrijden en natuurlijk verdienen ze veel geld en hebben ze een goed leven, maar daar moeten ze veel voor doen en veel voor laten. Zo simpel is dat niet. Dat andere sporters dat ook moeten betekent niet dat je als voetballer niet je mening kan geven
 
Lierse1997
 
8
4 juni 2022 om 13:41
Lebron James speelt geen oefentoernooi van 8 potten op 10 dagen met team USA nadat hij net in de finals heeft gestaan met zijn team. Max Verstappen rijdt geen 3 races voor de sponsoren op 3 weken nadat hij wereldkampioen geworden is. Die kerels nemen dan hun relatieve rust. Dus nogal een slecht voorbeeld.
 
Ducktaildo
 
1
4 juni 2022 om 14:10
Lierse1997. Ik vind zo`n nation league onderdeel van het seizoen en niet te vergelijken met rondjes rijden voor sponsoren. Het is tenslotte gewoon een competitie waar een beker en prijzengeld valt te winnen. En waarom heeft De Bruyne zich gewoon niet afgemeld? Niemand verplicht hem om te gaan voetballen lijkt mij? Ik vind het persoonlijk van De Bruyne maar een beetje krokodillentranen. Als hij het echt ziet als onnodig en oefenwedstrijden had hij zichzelf gewoon moeten afmelden.
 
Lierse1997
 
2
4 juni 2022 om 14:23
Het is gewoon exact hetzelfde als rondjesrijden voor sponsoren. Daar kan je dan ook een overwinning behalen en zo een lelijke prijs krijgen natuurlijk. Het is echter moeilijk voor te stellen omdat het niet bestaat in de F1, wat al iets zegt op zichzelf natuurlijk. De enige reden dat de UEFA dit heeft toegevoegd is geld.
 
Beebo
 
3
4 juni 2022 om 10:26
Oefenwedstrijd? Er staat een trofee op het spel hoor.
 
wandering
 
6
4 juni 2022 om 11:51
Haha een trofee net zo belangrijk als de Johan Cruyff schaal, leuk als je hem wint, maar voor de rest totaal onbelangrijk
 
Beebo
 
0
7 juni 2022 om 12:59
Sorry maar omdat een toernooi nieuw is wil niet zeggen dat het niks voorstelt. Winst in de Nations League A is toch echt wel prestigieus.
 
nederland79
 
3
4 juni 2022 om 10:29
Dat een speler al heel lang hopeloos uit vorm is telt niet en is geen pech. Als je zo lang uit vorm bent ben je op t moment gewoon niet beter. Met courtois hadden we nog steeds vaker dan 1x gescoord en de verdediging is gewoon niet best. Ik geloof best dat een aantal Belgen niet 100% gemotiveerd was en deze klinkende zege maakt oranje geen wereld team of kanshebber in Qatar. T enige wat we wel geleerd hebben is dat België sowieso geen kanshebber is, maar dat wisten de meesten al
 
Greenboy
 
0
4 juni 2022 om 15:41
Daarmee doe je oranje te kort vind ik Ze speelden gewoon een prima wedstrijd . In deze vorm zijn we niet minder dan wat voor land dan ook . Dus zo ver liggen we er niet meer achter .. Ok 1 zwaluw maakt geen zomer . Maar heb weer eens genoten van een goed voetballend oranje
 
 
13
4 juni 2022 om 09:14
Ik had wel meer van België verwacht eigenlijk. De reden dat ze zolang eerste stonden is toch vooral door het winnen van oefenpotjes, dus daar moeten ze wel hun best voor doen af en toe.
 
FcGrun050
 
103
4 juni 2022 om 09:16
Ik vind het apart hoe wij Nederlandse media/mensen omgaan met de Belgen. Belgen zijn doorgaans nog lovend over onze voetballers en clubs, zelfs in de mindere tijden, terwijl wij Nederlanders zo stront arrogant zijn en redelijk denigrerend zijn tegenover onze zuiderburen. Deze stukjes ook weer van onze Nederlandse kranten, de arrogantie spat er weer vanaf. Het "foeilelijke koningboudewijn stadion" van de AD. Heb wel lelijke stadions voorbij zien komen. Kom op, we kunnen toch wel even normaal doen en genuanceerd analyses geven van de wedstrijden.
 
Lierse1997
 
8
4 juni 2022 om 09:28
Uiteindelijk kan ik er wel mee lachen hoor. En laten we eerlijk zijn. Voor enkelen zullen het echt 10 heel moeilijke jaren geweest zijn. Logisch dat die dan nu hun gram halen.
 
FcGrun050
 
10
4 juni 2022 om 09:47
Enkelen? Volgens mij hebben de meeste Nederlandse media en voetbalsupporters flink de P in toen het bij de Belgen zo'n aardige lichting uit voortkwam en wij in Nederland liepen te stuntelen met onze bondscoaches en spelers (ben er nog steeds zeker van dat we gewoon hadden moeten kwalificeren voor de eindtoernooien, want Ijsland, Zweden, Turkije en Tsjechie hadden never nooit voorbij ons mogen gaan, ondanks de mindere spelersgroep die we in Nederland hadden. Hooguit waren we gewoon vroeg uitgeschakeld op de eindtoernooien). Maar gun de anderen ook wat succes ipv het alfamannetje te spelen. Maar nee hoor, we moeten weer zo denigrerend zijn en worden kampioen op eindtoernooien. Uiteindelijk hebben we ook vaak genoeg gechoked wanneer het erop aankwam.
 
Lierse1997
 
4
4 juni 2022 om 09:48
Ik kon het wel hebben eerlijk gezegd. Een van de weinigen die me echt bijgebleven is, is van der vaart. Dat vond ik soms wel een beetje zielig.
 
consy
 
17
4 juni 2022 om 10:11
FcGrun kom op.. het was echt niet lovend vanuit België richting Oranje over de afgelopen jaren. Heb vaak genoeg Villa Sporza gekeken bij eindtoernooien waarbij er goed gelachen werd om Oranje. Ze vonden het daar heerlijk hoe Jan Mulder zijn eigen land weer eens belachelijk maakte gevoed door Karl. En terecht ook, ik hou wel van die kleine pesterijen over en weer. Die rivaliteit is toch ook best leuk.
 
Salerno1919
 
4
4 juni 2022 om 10:23
De meeste nederlanders zien de belgen echt totaal niet als vijand. Sterker, veel Nederlanders zijn juist voor Belgie op grote toernooien als NL er niet bij is of er al uit ligt. Het overgrote deel van de nederlanders heeft meer een ‘hekel/haat’ naar Duitsland.
 
OtarioOtavio
 
0
4 juni 2022 om 11:22
Die van der vaart vond ik eerst een verademing erbij, nu loopt hij de hele tijd grappig te doen en bepaalde spelers de grond in te boren. Die is een beetje naast zijn schoenen gaan lopen, vind hem echt vervelend nu.
 
Verdenkzaam
 
2
4 juni 2022 om 11:32
Wat kan jij onbehoorlijk overdrijven fcGrun, goeie genade hahaha.
 
Twenteov
 
0
4 juni 2022 om 11:58
Lierse dat heb ik met Gert Verheyen, die vind ik vaak een beetje zielig met commentaren ri. Nederland. Maar al met al gezonde rivaliteit lijkt me, geen knokpartijen of grote haat, daarvoor lijken we teveel op elkaar.
 
Jimmmmm
 
0
4 juni 2022 om 15:43
Consy dat is banter van 1 journalist die even zijn vriend wil plagen. Nogmaals dat is 1 persoon, niet de hele Belgische bevolking.
 
consy
 
0
4 juni 2022 om 16:00
Het is dan ook maar een enkel voorbeeldje Jimmm, heb genoeg gelezen van het Nieuwsblad en in mindere mate HLN. Plus alle reacties van Belgen die daarop komen, en nee daarmee wil ik niet zeggen dat het om de hele Belgische bevolking gaat..
 
Lierse1997
 
0
4 juni 2022 om 16:06
Je haalt er nu ook wel twee kranten bij met nogal een laag niveau vind ik persoonlijk. Het is leuk informatief (al valt dat met momenten ook mee) maar inhoudelijk is het een niveau dat ik zou afdoen als ‘populistisch’.
 
Dutfos
 
1
4 juni 2022 om 19:02
Belgen hebben meer haat op ons dan wij op hun hoor.
 
Gert-JanvanOoijen
 
0
4 juni 2022 om 09:33
????????
 
KAWS
 
24
4 juni 2022 om 10:18
Haha, gezien je naam vermoed ik dat jij niet tegen de grens met België woont ? Ik namelijk wel. Ik heb de afgelopen jaren heel veel arrogante Belgen gesproken, die enorm uit de hoogte deden en denigrerende opmerkingen maakte over het Nederlands elftal. Je hebt zeker ook nooit naar de koppen van de Belgische kranten gekeken, want dan had je deze reactie wel achterwege gelaten. België is gisteren weggeblazen en was helemaal nergens. Dat is niet arrogant, dat is gewoon de realiteit. Nederland heeft het goed gedaan en krijgt terecht de complimenten. Wat ik juist wel grappig vind, is dat er direct minderwaardig wordt gedaan over deze prestatie. Het is maar een oefenwedstrijd, het is een lang seizoen geweest, de spelers van België zaten met hun hoofd ergens anders, de spelers van Nederland waren gemotiveerd i.t.t. de Belgen, dat is gewoon lachwekkend. Allemaal smoesjes worden gebruikt om deze prestatie te bagatelliseren. Als dit, als dat, België speelde met een B-elftal blablabla. Dat is gewoon onzin. En daarnaast mist Nederland ook belangrijke spelers. België is op zijn retour en zal moeten door selecteren. Zolang je met een hoop spelers speelt die over the hill zijn, zal het er niet veel beter op worden.
 
consy
 
2
4 juni 2022 om 10:19
Ben het grotendeels met je eens maar welke belangrijke spelers mistten wij gisteren?
 
KAWS
 
6
4 juni 2022 om 10:35
Belangrijk is misschien niet het juist gekozen woord. Want dat is ook discutabel voor sommige. Maar ik had toch heel graag een fitte Bijlow in het doel zien staan, in mijn ogen de nummer 1 doelman van ons. Datzelfde geldt voor Wijnaldum wat in Oranje gewoon een belangrijke speler is. En het is ook fijn als je een Danjuma nog kan inbrengen. Als je dan ziet dat je ook nog Gravenberch, L. de Jong, Karsdorp, de Roon, Wijndal, Botman en Geertruida had kunnen oproepen.. En Janssen (wtf???) oproept ten faveure van een talent als Brobbey en Zirkzee.
 
consy
 
3
4 juni 2022 om 10:45
Mee eens maar al die spelers zouden geen extra invloed gehad hebben op deze wedstrijd denk ik.
 
KAWS
 
2
4 juni 2022 om 10:49
Mwa voor het resultaat misschien niet. Maar ik denk dat je met Bijlow en Wijnaldum toch meer zekerheid hebt. Krijg je net als België te maken met een blessure van je spits, dan is het toch fijn om Danjuma er in te knikkeren. Als Lukaku eruit moet en Trossard erin komt, ga je er echt dik op achteruit.
 
consy
 
1
4 juni 2022 om 10:56
Ik denk dat je met Wijnaldum juist meer onzekerheid creëert. Wat mij betreft komt hij niet meer in de basis van Oranje, hij is klaar. En aangezien hij zich niet kan focussen op een rol als bankzitter doe je er verstandig aan hem helemaal niet meer op te roepen.
 
KAWS
 
0
4 juni 2022 om 10:58
Dat zou ik juist zonde vinden. Ik kan echt genieten van Wijnaldum en Depay. Die vinden elkaar blindelings. Dat is een wapen an sich. Zeker als je kijkt wat voor middenvelders er wel zijn opgeroepen, zou ik ten alle tijden Wijnaldum meenemen.
 
OtarioOtavio
 
2
4 juni 2022 om 11:23
Bijlow meer zekerheid? Die gast kan zovaak niet spelen gewoon. Wijnaldum is ook gewoon een drama, ik snap van gaal wel dat hij dit doet. Even een oppepper en de volgende keer weer gewoon erbij, want zo een clasie gaat hij echt niet meenemen boven wijnaldum dan. Beetje sneijder scenario vind ik het.
 
KAWS
 
0
4 juni 2022 om 12:00
Bijlow is wel echt een zekerheidje op doel ja. Die man heerst in het doelgebied. Hij is pas net weer fit en daarom heeft van Gaal hem niet meegenomen, anders stond hij natuurlijk gewoon onder de lat.
 
ninjakai
 
3
4 juni 2022 om 13:21
Brobbey ?? was het 6-0 geworden. Nee ff alle gekheid op een stokje. In mijn optiek mistte we ze niet, maar je verwacht toch eerder een verdediging met De Vrij, de Ligt en van Dijk dan met Timber en Ake. Ook zie ik echt liever Malacia dan Blind (ondanks zijn goede wedstrijd). En ik had het wel willen zien. Minuut 70 Brobbey warm lopen en dan inzoomen op Vertonghen en Alderweireld. Is gewoon echt een vervelende speler om tegen te spelen als langzame ietwat logge verdediger. Ras opportunist, bere sterk en snel.
 
R.Vatros
 
4
4 juni 2022 om 10:56
Dat Nederlanders arrogant zijn stamt echt van 15+ jaar geleden. Tegenwoordig is het alleen maar alles afkraken en alles is slecht. Geen één Nederlands talent is goed genoeg en spelers die bij topclubs spelen kunnen er niets van..
 
Twenteov
 
1
4 juni 2022 om 11:55
FcGrun050 vroeger misschien, maar veel Belgen hebben net zulke dikke nekken gekregen als wij. Ik kijk met sport vaak naar Sporza omdat ik dat fijner kijken vind. Maar als er in welke sport dan ook een Nederlander naar beneden gepraat kan worden dan laten Belgen dat echt niet na hoor.
 
Jimmmmm
 
1
4 juni 2022 om 15:49
Geef dan eens voorbeelden van dat naar beneden praten? In wielrennen is er alleen maar respect, je denkt mss dat heel België voor Hamilton was ook nog? Of op de OS spelen hoopt heel België dat jullie Olympiers vallen ofzo? Doe even normaal.
 
Reservebank
 
1
4 juni 2022 om 14:17
Voor mijn gevoel is het juist andersom? Ik ken genoeg Nederlanders die 'dan maar voor België juichen' als Oranje er weer eens uitvloog, terwijl ik nog nooit een Belg iets positiefs over ons elftal heb horen zeggen. Derhalve gun ik onze zuiderburen dan ook vrij weinig
 
Pieterpost
 
4
4 juni 2022 om 09:19
Mooi collectief is Louis er van aan het smeden. Dit zou wel eens een mooi toernooi voor ons kunnen worden in Qatar. Sowieso is het sinds ome Louis terug is weer genieten geblazen bij Oranje. Beter daar nu van genieten voordat er weer mindere tijden aankomen. Alhoewel ik denk dat dat met Koeman ook wel mee zal vallen. Blijft overigens mooi dat Louis er gewoon toe in staat is om spelers die bij hun club niet veel presteren toppers te maken voor Oranje. Iets wat Koeman ook al een beetje kon.
 
Lierse1997
 
16
4 juni 2022 om 09:21
Het is een combinatie van minder wordende spelers een een onbekwame nietsnut in de dug-out. Het gevolg daarvan is al bijna vier jaar geen enkele goede wedstrijd, want daarvoor mogen we al bijna teruggaan naar het WK in 2018. Ontslaan gaan ze hem nooit doen natuurlijk, maar met martinez erbij op het WK mogen we naar mijn mening echt al blij zijn als we die tweede ronde zonder teveel problemen bereiken. Uiteindelijk is het gewoon zonde dat zo een mooie generatie het heeft moeten doen met een complete nietsnut (op tactisch vlak) zoals Wilmots en een matige trainer waar niks speciaal aan is zoals Martinez. Al hebben beide heren wel 1 goed/degelijk toernooi gehad, maar zijn ze te lang blijven zitten waarna het een flop werd.
 
SCIREA1897
 
1
4 juni 2022 om 09:31
WK is voor Martinez de laatste klus? Of hij heeft hij nog een doorlopend contract? De gemiddelde Belg is volgens mij wel klaar met hem.
 
Lierse1997
 
4
4 juni 2022 om 09:32
Laten we het aub hopen. Maar ik vrees dat het zo slecht wordt, dat ze niet anders kunnen.
 
Trissy
 
6
4 juni 2022 om 09:44
Lierse. Hoe wordt er in België nu teruggekeken op deze generatie spelers? De afgelopen 8 jaar heeft België een vaste kern gehad van toppers, maar uiteindelijk is er geen eremetaal behaald. Ook een finale is niet gelukt. In mijn beleving ontzettend zonde voor jullie, want over het algemeen was de selectie om jaloers op te worden.
 
Lierse1997
 
10
4 juni 2022 om 09:50
Uiteindelijk is het een topgeneratie geweest die ons veel plezier heeft opgeleverd. En uiteindelijk is dat genoeg. Jammer dat er geen prijs gevolgd is, maar dat is dan maar zo.
 
real8madrid
 
8
4 juni 2022 om 10:11
Als een topgeneratie. Was ook weer bijna 30 jaar geleden dat we als Belgen een team hadden om echt van te genieten en ons met de top te meten. Voor mijn hele generatie: jonge dertigers en alles daaronder was dit een fantastische ervaring om 10 jaar leuk voetbal te zien, consistent op toernooien aanwezig te zijn en een keertje niet voor spek en bonen. Alles dat ik me voor deze lichting herinner is dat deelnemen al een overwinning was. Wedstrijden als die tegen Brazilie of tegen Kroatie in de kwalificatie voor Brazilie 2014, of die heerlijke comeback op de counter vs Japan maar ook wedstrijden als tegen Turkije die ons toen nipt het ek koste wanneer deze lichting nog in hun kinderschoenen stond of de pijnlijke uitschakeling vs Wales blijven veel mensen voor de rest van hun leven bij. Jammer dat ze uiteindelijk niets gewonnen hebben, dat zeker, maar dat maakt het geen gefaalde generatie zoals zovelen (vooral Nederlanders gek genoeg) graag doen uitschijnen. Belgie heeft pakweg 10 jaar bij de subtop gehoord en 3 toernooien wellicht zelfs bij de top maar er waren altijd gewoon 3-4 teams die minstens gelijkwaardig waren. Dan moet je natuurlijk ook gewoon wat mazzel hebben. Helaas pindakaas, dat was niet het geval. Dat neemt niet weg dat ze ons veel mooie momenten geschonken hebben en die ervaring om weken en maanden aan een stuk met je hele gemeenschap hetzelfde doel voor ogen te hebben en dezelfde emoties te voelen en delen is iets prachtig als je dat nooit eerder op die manier kon meemaken voor deze jongens ons dat schonken. Dat geldt in Belgie voor alle mensen die in '86 nog te jong waren of zelfs niet geboren. Dat is meer dan 30 van het hele land. Zou me sterk verbazen als we de komende 20-25 jaar nog eens het groot lot trekken met zo`n lichting. Hopelijk is de infrastructuur nu wel zo degelijk dat consistent deelnemen aan eindtoernooien mogelijk is en zodra je daar bent kan alles gebeuren. Zo niet, dan is het leuk dat Nederland nu aan het begin staat van een mooie lichting en we daar met jaloezie naar kunnen kijken.
 
FCTukkers
 
4
4 juni 2022 om 10:20
@trissy; Op zich een mooie vraag, maar het is toch eigenlijk niet anders wat wij Nederlanders ook al jaren hebben meegemaakt? Wij hebben als klein landje redelijk vaak een goede (misschien "gouden" lichting, maar pakken daarmee ook nooit een prijs. Wel hebben we dan met zijn allen als één land achter het team gestaan. Dat is in eerste instantie de grootste prijs die je kan pakken denk ik. Het ultieme is natuurlijk, om daar gouden eremetaal mee te winnen, maar dat is uitzonderlijk en ons dus nog maar 1 keer gelukt. Maar als je kijkt naar hoe veel opwinding ons Nederlands Elftal het land al heeft gebracht, dat is prachtig. Voor België zal dat met deze huidige generatie niet anders zijn geweest.
 
Maykel24
 
5
4 juni 2022 om 10:23
Dat ‘gefaald’ klopt inderdaad niks van, maar vanuit een Nederlandse bril voelt het wel alsof deze Belgische lichting met het juiste geluk wel eremetaal had kunnen winnen en dat het zonde is dat dit niet gelukt is. Als Nederlander blijven de eindtoernooien van 98 en 00 (gouden Ajax-generatie) en ook 08 en 10 (‘de grote 4’, althans dat vonden ze zelf) voor altijd bij als schitterende toernooien, maar blijft er ook altijd een beetje dat ‘wat, als’ gevoel hangen.
 
Jimmmmm
 
4
4 juni 2022 om 15:54
We hebben te weinig mentaliteit als land. We zijn te rap tevreden. Enkel sommigen spelers (lees Courtois en KDB) individueel hebben zoiets van: ik wil meer, ik wil geen 3de plaats op een wk vieren. Anyway zonder een goede coach kan je generatie zo goed zijn als het wil. Op bepaalde momenten is die gewoon belangrijk. Louis had bijv Radja wel meegenomen naar het WK hoor.
 
consy
 
2
4 juni 2022 om 10:15
Ik vond het vooral schrijnend dat je in zo'n wedstrijd tegen Oranje geen CDK erin gooit maar wel een Mertens of in mindere mate Hazard. CDK is veel hongeriger en wat mij betreft de toekomst van het Belgische voetbal, die ga je dantoch die vlieguren geven op dit niveau? Vrij zorgwekkend voor de toekomst van de Rode Duivels richting Qatar en daarna. Om over de verdediging nog maar te zwijgen.
 
FlamengoBrasil
 
1
4 juni 2022 om 10:12
Heb de Telegraaf net gehaald, maar staat totaal geen sportnieuws in. Niks over oranje, niks over Nadal. Alleen reportage over familie Steijn, en stoppen van Dumoulain. Alsof de krant die ochtend al gedrukt was. Een papieren krant stelt echt niks meer voor.
 
consy
 
2
4 juni 2022 om 10:21
Volgende keer eerst even doorheen bladeren of de sportsectie (Telesport) er ook tussen zit dan. Die zit er meestal los in, kan eruit gevallen zijn?
 
Beebo
 
2
4 juni 2022 om 10:31
Dan heb je denk ik de eerste editie. Die ligt al bij de drukker voor de wedstrijd afgelopen is.
 
AfshinZafaranieh042
 
3
4 juni 2022 om 11:38
Wat een verschil een voach wel niet kan maken. Het is dat die Belgen het tactisch vermogen van een pinda hebben. Wat een gouden geneatie zij wel niet door de plee gespoeld hebben dpor zulke onbenullen aan het roer te zetten. Wilmots en deze clown... Hadden ze harder aan van Gaals gouden pik getrokken in de voorgaande jaren, hadden ze echt minstens 1x goud weten te pakken. Ach ja... Bevestigt maar weer de vooroordelen over Belgen he ??
 
pinko
 
0
4 juni 2022 om 12:56
Volgens mij ontstond het meeste gevaar van de Belgen door toedoen van De Bruyne. Maar misschien is dat not done om te zeggen, wanneer de Belgen op hun falie hebben gekregen. Was deze jongen Nederlander, speelde hij sowieso op ons middenveld en zouden we niet kunnen laten om hem op een schild te hijsen. Topvoetballer die gisteravond liet zien zelfs op minder dan 100% de beste Belg te zijn.
 
Real_Amsterdam
 
0
4 juni 2022 om 13:43
Mensen, we hebben het gisteravond allemaal kunnen aanschouwen en denk dat we nu toch wel met zekerheid kunnen zeggen "we gaan juichen!!!". Wij worden eindelijk wereldkampioen!
 
TheRoscoe
 
0
4 juni 2022 om 14:46
Er wordt een beetje iets te vrolijk gedaan over een nietszeggende vriendschappelijke pot tegen een team dat mentaal in vakantiemodus zit.