Neres: 'Een beter idee: we nemen ze mee naar een heel duur restaurant'
Zondag, 10 mei 2020 om 13:06

David Neres krijgt komende zomer bij Ajax gezelschap van twee landgenoten. De Amsterdammers verzekerden zich eerder van de diensten van Antony (die overkomt van São Paulo) en Giovanni (die overkomt van Santos). "Het is altijd fijn en leuk om landgenoten om je heen te hebben. Ik ben heel blij dat zij deze kant opkomen", geeft Neres te kennen op de officiële website van Ajax.

Neres kijkt uit naar uit om met de Brazilianen samen te spelen in het shirt van Ajax. "Dat zou het makkelijker maken, omdat we elkaar al goed begrijpen. We hebben op dit moment al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we nog veel sterker worden. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen en tot grote hoogtes kunnen stuwen", zegt de 23-jarige aanvaller. Met Danilo Pereira da Silva speelt er momenteel al een landgenoot van Neres bij Ajax. "Of Danilo en ik die jongens mee gaan nemen naar ons favoriete Braziliaanse restaurant in Amsterdam? Ik heb een beter idee: we nemen ze mee naar een heel duur restaurant. Dan moeten zij voor de oudjes betalen."

"Giovanni heeft hetzelfde management, dus hem heb ik een aantal keer gesproken. Ook met Antony is er contact geweest. Ik heb hem wat dingen verteld over de club. Ik kende hem al van São Paulo en ben er trots op dat hij ook daarvan vandaan komt. Het zegt wat over de goede opleiding van São Paulo. Ik ben blij dat hij komt en denk dat dit een goede stap is in zijn ontwikkeling. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen", gaat Neres verder. Hij beaamt dat Antony een 'concurrent' voor hem is, maar denkt dat het 'nog beter' is als ze samenspelen.

"Hij is ook een ander type speler. Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen én versterken", benadrukt Neres. Hij denkt dat Ajax mede door de komst van Antony en Giovanni steeds bekender wordt in Brazilië. "Ze zonden al wat wedstrijden uit: mede door ons succesvolle vorige seizoen keken er al meer mensen naar Ajax. Met 4 Brazilianen zullen we nog wel wat meer zichtbaar worden, denk ik."

Tegenover de komst van Antony en Giovanni staat komende zomer het vertrek van Hakim Ziyech bij Ajax. In februari verzekerde Chelsea zich al van de komst van de aanvallende middenvelder annex buitenspeler. Neres gaat Ziyech missen. "Als speler, want hij is fantastisch, maar ook als mens. Iedereen houdt van hem en hij gaat heel erg gemist worden. Hakim is echt een geweldige speler en ik weet zeker dat hij het onwijs goed gaat doen bij Chelsea."

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
wolterx
 
34
10 mei 2020 om 13:00
Ben heel benieuwd, Giovanni is al in Nederland en was laatst met Danilo, broertjes Timber en Ünüvar in de sportschool bezig terwijl hij individueel al paar weken techniektraining heeft in Nederland. Ben heel benieuwd of hij direct zijn plek bij Jong Ajax kan claimen, mist wedstrijdritme maar heeft het "geluk" dat de rest dat nu ook zal missen, zal het aanhaken misschien makkelijker maken. Verheug met op een aanval van Ünüvar-Brobbey-Hansen met Giovanni op 10 en Regeer met Taylor erachter. Dat is op papier echt top, als ze dat lopende krijgen gaat Jong Ajax een geweldig team worden om te zien.
 
Rochester
 
12
10 mei 2020 om 13:08
Mooi voor Neres dat hij nu bij Ajax toch meerdere landgenoten heeft of nog erbij zal krijgen. Voor jongens als Giovanni en Antony zal het fijn zijn dat Neres en Danilo al een paar jaar voor Ajax spelen en dus in Nederland wonen, waardoor ze elkaar bij de hand kunnen nemen en wegwijs kunnen maken en voor jongens uit dat continent, is dat ook echt wel belangrijk. Ik vind dat Ajax dat destijds bij Neres zelf goed heeft gedaan, want Neres was toen pas 20-jaar maar kwam natuurlijk alleen naar Nederland, sprak logischerwijs geen Nederlands en ook niet echt Engels (heeft hij inmiddels wel aardig geleerd), komt in een andere cultuur en klimaat terecht en natuurlijk bij een club met nieuwe spelers. Gelukkig handelde Ajax goed door regelmatig ervoor te zorgen dat er familie van Neres overkwam vanuit Brazilië en volgens mij schakelde Ajax toen ook Wamberto in, om Neres hier in Nederland een beetje bij de hand te nemen en wegwijs te maken. Uiteindelijk is dat goed gekomen, zo te zien.