Newcastle overweegt transferrecord te verpulveren voor ex-Eredivisie-spits
Woensdag, 13 juli 2022 om 10:41

Newcastle United heeft Alexander Isak bestempeld als 'ideale aankoop', aldus The Telegraph. The Magpies zijn volgens de kwaliteitskrant nog op zoek naar minimaal twee offensieve spelers, maar moeten vrijwel het volledige resterende transferbudget aan de spits van Real Sociedad besteden, willen ze hem binnenhalen. De Engelsen zien daarom twee opties: zich neerleggen bij slechts éen aanvaller, of een speciale constructie.

Newcastle haalde deze zomer Sven Botman, Matt Targett en Nick Pope al, die gedrieën verantwoordelijk waren voor 66 miljoen euro van het totale transferbudget. Daarmee werden echter alleen defensieve versterkingen aangetrokken. Manager Eddie Howe maakte eind afgelopen seizoen juist duidelijk dat aanvallende impulsen de prioriteit verdienden op de markt. Alle beleidsbepalers zijn het unaniem eens over dat Isak de gewenste man is voor de voorhoede, maar voor de 22-jarige Zweed moet wel diep in de buidel getast worden.

Real Sociedad heeft namelijk aan The Telegraph kenbaar gemaakt big, big money te willen vangen voor zijn oogappel. Naar verluidt is er een prijskaartje van circa 59 miljoen euro om Isaks nek gehangen. Het huidige transferrecord van Newcastle United, dat momenteel in handen is van Bruno Guimarães, moet daarvoor dus in ieder geval verbroken worden. De nummer elf van afgelopen Premier League-seizoen betaalde afgelopen januari iets meer dan 42 miljoen euro om de Braziliaanse middenvelder los te weken bij het Olympique Lyon van Peter Bosz.

Er zijn al gesprekken geweest tussen Newcastle en Real Sociedad, maar een akkoord is nog niet ophanden. De Engelsen proberen een buy-now-pay-later deal te bewerkstelligen, waarbij er nu slechts 35,5 miljoen euro wordt betaald. Daarmee zou er nog enigszins speelruimte overblijven voor een andere aanvallende versterking. Sociedad krijgt Isaks transfersom echter liever direct overgemaakt. De club zou overwegen de voormalig spits van Willem II bij Real Madrid aan te bieden, dat na het vertrek van Luka Jovic nog geen nieuwe back-up haalde.

Isak kwam in januari 2017 van AIK binnen bij Borussia Dortmund als 'één van de grootste aanvallende talenten ter wereld'. De teller stokte daar in twee seizoenen echter op slechts vijf Bundesliga-duels. Na een succesvol halfjaar op huurbasis in Tilburg, waar hij dertien goals en zeven assists verzorgde in zestien competitiewedstrijden, verdiende hij een transfer naar Real Sociedad. In Spanje kwam Isaks potentie écht tot uiting. Na drie seizoenen in dienst van los Txuri-Urdin staat de teller op 128 wedstrijden, 43 goals en 8 assists. Ook is Isak vaste waarde in het Zweedse nationale team.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
AlckmariaAZ
 
16
13 juli 2022 om 10:49
Newcastle heeft een onbeperkt transferbudget lijkt mij? Die FFP is één grote grap en Newcastle heeft een compleet land (Saudi-Arabië) achter zich staan als geldschieters. Lijkt mij niet dat Newcastle op geld hoeft te letten. Net als PSG (Qatar) en Manchester City (VAE).
 
Dr.Jero
 
60
13 juli 2022 om 10:54
Newcastle kleurt helemaal binnen de lijntjes tot nu toe. Als je je er een klein beetje in zou verdiepen zou je weten dat ze veel uit mogen geven door constructies van de vorige eigenaar. Op youtube zijn hier wel wat goede videos op te vinden. Al snap ik dat de link snel is gelegd, overigens is dat iets wat voor de gehele PL telt he die kunnen spenderen als een dolle of je nou een promovendus of een kampioen bent. Ot; bedrag voor isak wel iets teveel van het goede..
 
Cuneyt
 
13
13 juli 2022 om 10:57
Newcastle heeft zich de afgelopen jaren onder de vorige eigenaar zich altijd aan de FFP gehouden waardoor ze (geloof ik) 3 jaar best veel kunnen uitgeven. Verder ben ik het met je eens over dat FFP één grote grap is.
 
Schop1989
 
4
13 juli 2022 om 11:13
Binnen de PL gebeurd het gewoon binnen de regels en bedrijven die in GB gevestigd zijn kunnen ook niet zomaar dingen doen je bijv. wel in Spanje/frankrijk kunt doen. City haalt bijv. wel het maximale eruit met hun sponsor en franchise club verhuur constructies, maar er komt bij PL club zo belachelijk veel geld binnen uit 'zuivere' bronnen, dat het ook gewoon kan. Het is eerder dat de ene PL club eigenaren heeft die meer uit de club trekken dan de ander, Arsenal is bijv. nu zo omdat deze gewoon eigenaren heeft die de club als melkkoe gebruikt.
 
olesmit
 
3
13 juli 2022 om 12:26
Niet te vergeten dat elke PL club jaarlijks meer dan 100 miljoen binnenkrijgt aan TV gelden alleen al.
 
Silvacity
 
3
13 juli 2022 om 14:25
Door transfersommen uit te smeren over de jaren kan er al een hoop bereikt worden. Dat zijn trucjes die door clubs worden uitgevoerd zodat ze op korte termijn flink kunnen investeren
 
SocioFan1
 
0
13 juli 2022 om 19:25
Geweldig toch die staatsolieclubs, lekker unlimited oliegeld. Pompen het in de club op allerlei dirty manieren. Lekker man. Niks over te klagen. Gewoon genieten joh. Maar owee als Barca een speler haalt hoor, foei!
 
TakeMeHome
 
9
13 juli 2022 om 10:50
Dit zou een top versterking zijn voor Newcastle die kwa materiaal al een stijgende lijn hebben ingezet. Howe heeft sinds zijn komst voornamelijk weten te winnen & Newcastle heel snel uit het dalletje gehaald. Laat zijn ploeg tevens goed voetballen & zie hem met beter materiaal echt wel hoger op de ranking eindigen.
 
Trobiii
 
2
13 juli 2022 om 16:07
Ik denk dat dit een hele goede aanwinst is Newcastle. Wellicht dat ze Wijnaldum nog kunnen huren met een gunstige koopoptie, want dan heb je in alle linies je elftal goed versterkt!
 
Deenb
 
8
13 juli 2022 om 10:53
Los van alle opmerkingen over FFP en eigenaren, zou dit wel echt een enorme aanwinst zijn. Met aankopen als deze zal het ook geen 3 jaar meer duren voordat Newcastle zich gaat mengen in de top 5 plekken. Guimarães, Sven Botman, Matt Targett en Nick Pope waren al goede versterkingen.
 
AlckmariaAZ
 
11
13 juli 2022 om 11:00
De selecties worden steeds beter in de PL. In de komende jaren heb je al 7 “top”clubs met Liverpool, Man Utd, Man City, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Newcastle. Lijkt mij steeds moeilijker om als nieuwe topclub je te mengen bovenin. In de Eredivisie bijvoorbeeld kan je met wat gerichte aankopen van 5-10 miljoen direct de top 3 aanvallen.
 
Deenb
 
2
13 juli 2022 om 11:21
Ja, klopt, heb je gelijk in. Maar deze aankopen hebben een hoge potentie, als deze worden nagejaagd heb je toppers in huis. Door het redelijk gericht aankoopbeleid zullen meerdere talenten de weg naar Newcastle vinden, dan is 3 jaar een behoorlijke periode om een stabiele subtopper te worden en wie weet stunten en vechten voor de top 5 plekken.
 
Gooner4
 
3
13 juli 2022 om 12:35
Ja als de rest stil zit, maar dat is dus niet zo. Je hebt Arsenal/Spurs/United en daarnaast nog Aston Villa, West Ham etc. Met heel prima selecties.
 
Nation23
 
1
13 juli 2022 om 11:05
Top 5 ? Dat is zeer ambitieus. City, Liverpool, United, Chelsea en dan Newcastle ? Dat wil zeggen dat ze de komende drie jaar Arsenal, Spurs, Leicester city en een verassing die er ieder jaar wel bij zit voorbij moeten gaan. Dat zie ik niet zo snel gebeuren eerlijk gezegd. Probleem is dat alle clubs veel geld hebben om te besteden. De meeste PL clubs geven iedere zomer wel tussen de 50 en daarboven miljoen uit.
 
Lazer Jump
 
7
13 juli 2022 om 11:11
Van waar komt United?
 
Deenb
 
4
13 juli 2022 om 11:20
Nation, dit zijn tot nu toe aankopen met veel potentie. Als de talenten zich ontwikkelen tot hun verwachte potentie heb je goede spelers in huis. Verder verwacht ik dat met dit aankoopbeleid meer talenten richting Newcastle zullen komen omdat er niet blind met geld gesmeten wordt. Mochten ze elk jaar nog 100 miljoen besteden heb je over 3 jaar een team dat mee doet om de bovenste 5 plekken, dat is mijn verwachting, ja.
 
Nation23
 
0
13 juli 2022 om 12:54
Van gerichte aankopen. Denk dat zij eerder een kans maken voor top5 als Newcastle. Of zie je dat anders ?
 
Nation23
 
0
13 juli 2022 om 12:55
@deenb ik ben het met jee eens dat ze niet blind met geld aan het smijten zijn. Maar de top vijf is en blijft ambitieus.
 
NorgeNederland
 
1
13 juli 2022 om 13:01
@nation23 Op basis van de tweede seizoenshelft, toevallig nadat al die gerichte aankopen werden gedaan (trippier, Guimaraes, Wood etc.) zijn ze alleen achter Liverpool en Manchester City geindigd. Voor de overname maar 1 overwinning (!), als ze dus van die eerste 18 potjes minimaal 4 keer hadden gewonnen i.p.v. hadden ze al Europees gehad. Zo geweldig was die 2de seizoenshelft.
 
IkWeetAlles11
 
2
13 juli 2022 om 14:01
Ik geloof ook wel dat Newcastle dit seizoen al in de top 8 gaat zitten en dan langzaam zal stijgen. Qua aankoopbeleid zit het snor, ze kijken niet perse naar namen maar wat ze nodig hebben. Of het allemaal klopt qua inkomsten (vooral moreel gezien) is een ander verhaal.
 
Silvacity
 
0
13 juli 2022 om 14:27
Ik denk dat je eerder aan een Leicester, Wolves, West Ham (en normaal gesproken Everton) klassificering moet denken. Top 5 gaat heek erg moeilijk worden tenzij de top ploegen massaal door de ondergrens zakken
 
THenry_228
 
3
13 juli 2022 om 10:53
Voor Newcastle een prima aanvallende versterking, al is de prijs van 59 miljoen wel stevig ( ook al is het een stuk onder zijn clausule van 80 miljoen). Het enige waarover ik twijfels heb, is dat Isak toch iets te weinig scoort voor een spits (43 goals in 128 wedstrijden is een moyenne van maar 1 op 3) Om die reden ben ik ook blij dat Arsenal hem nooit gehaald heeft, ook al werd hij vaak aan 'ons' gelinkt. Maar voor een club als Newcastle, en op het moment waarop zij momenteel staan, lijkt me dit een prima aankoop. Zeker als ze nog wat van de prijs kunnen afdingen. Je merkt toch dat Newcastle niet koopt om te kopen,in tegenstelling tot bv een Chelsea of City toen daar de oliekraan werd open gedraaid. Ik vind dat er meestal wel een idee achter hun aankopen zit.
 
tyuin
 
3
13 juli 2022 om 10:54
Pope Trippier, Schar, Botman, Targett Shelvey, Guimares, Almiron Joelinton, Isak, Saint-Maximin Toch niet echt een team wat ik per se hoger zie eindigen dan plek 11, terwijl er wel flink geinvesteerd is dan. Ik denk dat het nog wel even gaat duren voor Newcastle gaat aanhaken.
 
Kieftenbeld
 
2
13 juli 2022 om 11:10
Joelinton speelt altijd middenveld, wat mij betreft komt er nog een rechtsbuiten bij. Die is momenteel meer nodig dan een spits
 
Schop1989
 
8
13 juli 2022 om 11:16
Dat is toch vooruitgang? Zou het realistisch zijn om 300 mil te investeren en dan te verwachten dat een club gelijk bovenin meedoet?
 
GLENNN
 
1
13 juli 2022 om 11:22
Almiron speelt volgens mij meer als flankspeler. Joelinton speelt meer als box-to-box middenvelder. Verder hebben ze nog een Joe Willock die het ook goed deed, tot zijn blessure. Verder is Lascelles denk ik ook wel een degelijke CV, ipv Schar. Ben persoonlijk niet zo kapot van Schar, maar goed. Met dit elftal zie ik ze niet bovenin meedoen nee. Weinig rendement in het elftal. Verder hebben teams als Aston Villa ook goed ingekocht, dus gaat spannend worden.
 
NorgeNederland
 
1
13 juli 2022 om 13:11
Dat is een vreemde conclusie aangezien Newcastle na de aankopen op basis van afgelopen seizoen 3de is geeindigd achter City en Liverpool. Voor de aankopen 1 overwinning, na de aankopen 12. Dat zegt wel genoeg denk ik.
 
WesZol
 
1
13 juli 2022 om 11:14
Ik ben heel benieuwd naar Newcastle United het aankomende seizoen. Er zit een goed beleid achter wat al voor een hoop mensen het redelijk acceptabel maakt en met Eddie Howe gewoon een hele goede jonge Engelse manager die redelijk goed voetbal speelt. Het afgelopen halfjaar van het vorige seizoen al verschikkelijk veel p;unten gehaald en op basis daarvan hadden ze gewoon in de top 4 geeindigd. Zon stad en stadion verdient het ook om gewoon minimaal Europa League voetbal te spelen met uitzicht op Champions League. Laat me graag verrassen het aankomende seizoen.
 
InsideRMadrid
 
0
13 juli 2022 om 11:18
Sociedad wil Isak bij Real Madrid aanbieden??? Voor 59 miljoen euro gaan wij echt niet Isak kopen, zover is duidelijk. Ik heb ook niet het gevoel dat Real zich echt zorgen maakt om de nummer 9 positie en al helemaal niet om een backup voor die positie. Isak is een goede spits voor NCU maar ik hou hem liever in La Liga
 
GLENNN
 
0
13 juli 2022 om 11:18
Wat is dan het budget van Newcastle? 59 miljoen voor Isak is echt te veel. Hij is jong, sterk, snel, lang maar zijn rendement als spits is echt nog te min. Afgelopen jaar was ook een beduidend minder jaar voor hem dan het jaar ervoor. Zat volgens mij al een doelpunt of 10 verschil in. Verder zijn ze wel gericht aan het aankopen bij Newcastle, maar zijn de prijzen wel gigantisch. Voor Botman had je ook een andere speler kunnen kopen, die wellicht nog wat wendbaarder en sneller is als Cv. Targett is Engels en speelde er al op huurbasis. Degelijke back, maar niet meer dan dat. Pope is een goede keeper. Engels. Maar ik vind een Dubravka echt niet heel veel onder doen voor hem. Denk dat Pope wat beter is, maar niet veel meer. Verder heeft Newcastle al 2 spitsen met een Wilson & Wood. Wood is al voor veel te veel geld gekocht. Dan haal je er nog zo'n lange spits (wel ander type) bij. Persoonlijk zou ik gaan voor een wat ander type spits (een Jonathan David van Lille) en dan nog een winger proberen te halen als Newcaslte zijnde.
 
Kieftenbeld
 
1
13 juli 2022 om 12:17
Ik dacht ook dat newcastle akkoord was met een franse spits, ook een talent. Geen idee wat zijn naam was of dat de deal niet is rondgekomen
 
GLENNN
 
2
13 juli 2022 om 12:32
Yes, dat betrof Ekitike. Dat is een 20 jarige spits van 1,90. Speelt momenteel nog bij Stade Reims. Wat ik hoorde waren Reims en Newcastle er wel uit, maar hield Ekitike nog (al dan niet tijdelijk) de boot af. Volgens mij wilt PSG hem nu proberen te halen, wat ik als laatste gelezen heb. Volgens mij gaf de voorzitter van Reims ook aan dat de spelers een keus moesten maken, voordat zij op pre-season naar België gingen. Ben dus benieuwd wat er gaat gebeuren met Ekitike. Lijkt mij te goed om nog bij Reims te blijven. Moet zich blijven doorontwikkelen op een hoger niveau, in mijn ogen. Ekitike schijnt zelfs te willen blijven, als een PSG of Dortmund geen bod gaat doen op hem (of Real Madrid / Barcelona, maar die hebben geen concrete interesse)
 
Bongiorno
 
1
13 juli 2022 om 11:25
Joelinton kostte volgens mij nog iets meer dan Guimaraes, die kostte 40 miljoen pond wat zeker 45 miljoen euro was destijds. Daar was geen Arabier voor nodig, een gigantische sof. Hij heeft zich natuurlijk nu als 8 opnieuw uitgevonden, maar Newcastle hoopte een topspits aan te trekken.
 
AMadrid1991
 
4
13 juli 2022 om 11:27
Bizar dat Real Sociedad hier nog zoveel aan kan verdienen. Ja hij heeft wel ongelofelijk veel kwaliteiten, maar hij mist echt nog wel het neusje voor de goal vind ik. Hij staat op een of andere manier nooit 'toevallig' op de goede plek. Ik vond die 15 (?) goals die hij 2 seizoenen geleden maakte al vrij tegenvallend voor een spits met zo veel kwaliteiten in een leuk voetballende ploeg als Sociedad, en dan gooide hij nog vorig seizoen er tegen aan waarin hij bijna elke wedstrijd verstoppertje speelde. Heeft hij überhaupt wel de 5 goals aangetikt vorig seizoen? Maar goad, hij heeft wel kwaliteiten en misschien komt het er wel uit in Engeland, waar ze wat meer van dit soort snelle, fysieke spelers houden dan in Spanje, maar ik heb wel het gevoel dat Isak een tikkeltje overschat wordt door iedereen sinds dat EK.
 
GLENNN
 
2
13 juli 2022 om 12:35
Goede voetballende ploeg ja. Maar heel Soceidad was afgelopen seizoen minder dan normaal, in mijn ogen. Isak heeft veel talent. Is voor zijn lengte echt snel in mijn ogen en voetballend ook sterk. Volgens mij had hij afgelopen seizoen 6 goals in Laliga en 3 of 4 in Europa/spaanse beker. Dus hij heeft volgens mij (met wat geluk) net de 10 doelpunten gehaald. Persoonlijk denk ik dat Isak ook iets te overschat is. Zeker als het aankomt op rendement. Voor dat bedrag kan je betere spelers halen, in mijn ogen. Denk dat spelers als Calvert-Lewin of een Jonathan David bijvoorbeeld er veel meer zouden maken dan Isak. En dan vind ik David ook nog eens voetballend sterk.
 
HenkieKoffie
 
0
13 juli 2022 om 11:56
Newcastle is goed bezig. Die kopen gericht en niet zomaar wat
 
Repelsteel76
 
0
13 juli 2022 om 13:53
Isak is ook een geweldig talent. Kunnen ze nog heel veel plezier van hebben.