Neymar en Mbappé komen met speciale boodschap voor Depay
Maandag, 16 december 2019 om 14:39

Uit allerlei hoeken van de voetbalwereld komen steunbetuigingen binnen voor Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon liep zondag een ernstige kruisbandblessure op in de thuiswedstrijd van Olympique Lyon tegen Stade Rennes (0-1) en staat minstens zes maanden buitenspel. Collega-voetballers wensen Depay een voorspoedig herstel toe.

"Keep going", schrijft Neymar, sterspeler van competitiegenoot Paris Saint-Germain, bij een Instagram Story met een foto van Depay. "Força bro! Je zult sterker terugkomen." Ploeggenoot Kylian Mbappé plaatst een foto van zowel Depay als Jeff Reine-Adélaïde; laatstgenoemde scheurde zijn kruisband in de rechterknie en moet ook maandenlang toekijken. Het werd zodoende een rampzalige avond voor Lyon. Met emoji's hoopt Mbappé het ongelukkige tweetal op te peppen.

"Sterkte broeder. Kop op!", schrijft Timothy Fosu-Mensah op Twitter. De verdediger annex middenvelder kent Depay van hun gezamenlijke tijd bij Manchester United en het Nederlands elftal. "Tegenstander en vriend', aldus Kevin Strootman, die met Olympique Marseille tegenover Depay stond en met hem samen voor Oranje speelde. "Ik ben ervan overtuigd dat je snel en nog sterker terugkeert op het veld."

"Leeuwen die vallen, staan altijd weer op", benadrukt Houssem Aouar, ploeggenoot van Depay en Reine-Adélaïde. "Jullie komen sterker terug, broeders." Tot slot heeft Shanice van de Sanden, speelster van de Oranje Leeuwinnen, een persoonlijke boodschap voor Depay. "Mem, in gedachten ben ik bij je, en ik weet dat je deze strijd gaat overwinnen. Houd je hoofd opgeheven. God kent de zwaarste strijd toe aan de sterkste soldaten."

Meer nieuws
   
18:32
18:32
EK haalbaar? Arteta bevestigt terugkeer Jurriën Timber in selectie Arsenal
1
   
18:30
18:30
Verweij denkt dat Nederlander in beeld komt bij Ajax: 'Er is veel enthousiasme'
3
   
18:00
18:00
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
4
   
17:40
17:40
Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: 'Op naar de twee miljoen!'
2
   
17:30
17:30
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
maradungatje
 
63
16 december 2019 om 14:45
Dit is natuurlijk gewoon mooi he. Het bewijst dat de grootste ter aarde op dit moment aan hem denken en Depay zeker ook gewoon goed speelde. Ik zeg niet dat hij in de categorie valt maar hij bewandelde wel hetzelfde pad, gekeken naar afhankelijkheid bij Lyon en het nlse elftal. Succes jonge!
 
Ampie
 
14
16 december 2019 om 15:17
Wel top al dat medeleven, hopen dat ie goed en snel herstelt. Ek gaat m niet worden, benieuwd wel of er nog topclubs het aandurven hem alsnogvte contracteren. Zal wel een veel te groot risico zijn die ze het niet waard vinden. Alleen dat bericht van shanice lijkt wel alsof depay een levensbedreigende ziekte moet overwinnen.
 
Nick_10
 
7
16 december 2019 om 15:30
Ongelofelijk klote dat hij er waarschijnlijk niet bij gaat zijn op het EK. Dit is echt een gigantische domper voor Nederland. Je belangrijkste speler missen op een EK, ja natuurlijk hebben we Wijnaldum, De Jong, De Ligt en Van Dijk maar ja Depay maakt doelpunten voor je en zonder doelpunten win je niet. Nou heeft Depay over het algemeen zijn lichaam mee, die gast is beren sterk maar ja moet je het wel willen om nog deel te nemen aan het EK hij moet zijn knie ook niet helemaal vergallen.
 
liverpsv
 
10
16 december 2019 om 16:00
Tegen beter weten in is het te hopen dat er één of andere wonderdokter met hem aan de slag kan gaan. Wat een zure pijp moet Memphis hier roken. Zichzelf in de spiegel durven kijken de afgelopen jaren, en zijn nare trekjes zijn zowat helemaal verdwenen. De absolute dragende speler van ons oranje, en dan deze verschrikkelijke blessure. We houden echt nog wel wat leuke spelers over waarmee we voorin een prima opstelling kunnen maken, maar op basis van de kwalificatie had Memphis dit EK ontzettend verdiend. Laten we hopen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.
 
Frankireal
 
1
16 december 2019 om 17:32
Wordt moeilijk met een kruisband blessure. Al heb je een wonderdokter. En hij zal voor een ek denk ik niet zijn carriere op het spel zetten. Te veel risico als je speelt zonder echt te herstellen. Anders kan je wel fluiten naar een volledig herstelde knie.
 
Nijmeegse10
 
0
17 december 2019 om 05:15
En ik heb alleen last van een verstuikte enkel en ik word nu al gek. Leef dan ook erg mee met Memphis. Jeetje, soms zit het leven ook echt vies tegen. Ik zou mezelf niet kunnen voorstellen zolang in de revalidatie te moeten zitten, zonder dan ook maar te kunnen sporten. Mogen we hopen dat Memphis snel herstelt!