Neymar weigert interview na 'Cavani, Cavani': 'Ik denk niet dat hij boos was'
Donderdag, 18 januari 2018 om 08:22

Paris Saint-Germain beleefde donderdagavond een gemakkelijke avond door met 8-0 te winnen van Dijon. Na afloop ging het vooral om het achtste doelpunt van de Franse topclub, gemaakt door Neymar. De Braziliaan werd voorafgaand aan de benutte strafschop uitgefloten door het publiek, die liever had gezien dat Edinson Cavani de penalty nam. Na afloop weigerde Neymar onder meer Canal + te woord te staan.

Het publiek scandeerde 'Cavani Cavani', omdat de Uruguayaan met zijn tweede treffer van de avond op 157 doelpunten voor PSG was gekomen en daarmee het record van Zlatan Ibrahimovic als topscorer van les Parisiens had overgenomen. Het was echter Neymar die tien minuten voor tijd het achtste doelpunt van de avond maakte. Na afloop sijpelden de berichten door dat Neymar niet blij was met hoe de fans zich hebben geuit.

Thiago Silva verzekert echter in gesprek met Canal + dat zijn landgenoot niet geïrriteerd was door het gejoel: "Ik denk niet dat hij boos was toen hij van het veld liep. Er waren sommige supporters die tegen hem waren, maar het belangrijkste is het eindresultaat en de winst. En voor Edi komt dat record wel. Hij scoort continu. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen dit jaar, hij zal ongetwijfeld alle records verbreken."

Ook trainer Unai Emery stelt dat er geen tweede conflict tussen de twee aanvallers aanstaande is: "Cavani is een doelpuntenmaker, heeft zich sterk verbeterd en helpt de ploeg met zijn goals. Neymar nam de strafschop, maar Cavani krijgt nog wel andere kansen om te scoren. We praten veel over het vasthouden van dit niveau. Bij iedere wedstrijd proberen we ons te verbeteren. Dit was mogelijk de beste wedstrijd van PSG dit seizoen. De hele ploeg schitterde."

Meer nieuws
   
19:44
19:44
V/d Brom bereikt akkoord en wordt onder één voorbehoud nieuwe Vitesse-trainer
0
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
19
   
19:13
19:13
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
2
   
19:11
19:11
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
19
   
19:00
19:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
JrNeymar
 
115
18 januari 2018 om 08:33
7-0 voor en nog zo gierig zijn om je 4de goal te maken. Had dan inderdaad Cavani zijn record gegund..
 
TurkoFaruk
 
203
18 januari 2018 om 08:33
Vieze misgunner dat hij is. Messi gunde hem altijd als hij nog niet had gescoord bij een grote overwinning, maar kan je van deze aandachttrekker niet verwachten.
 
Lil J
 
22
18 januari 2018 om 09:27
Ja wat een misgunner is hij toch waarneer hij geen zin heeft in een interview na kinderlijk gedrag van de supporters wil PSG iets voorstellen dan heeft men Neymar nodig. De afpsraak was dat Neymar de penaltys neemt en heeft Cavani na dat incident ook een paar laten nemen.
 
 
28
18 januari 2018 om 10:14
Neymar heeft PSG ook nodig, want bij Barca stond ie arme jonge zo in de schaduw van Messi
 
Lil J
 
13
18 januari 2018 om 10:59
Neymar heeft PSG niet nodig hij kan naar elke club. Hij ligt beter in de markt dan Ronaldo en Messi. Neymar is de meest waardevolste speller ter wereld
 
Daaninho
 
2
18 januari 2018 om 11:53
Vind hem nou ook niet echt een leider en de grootste bij PSG wat hij wilde, vind hem er niet tussen uit springen.
 
 
2
18 januari 2018 om 12:02
Tja logisch hij is jonger, maar als Messi niet binnen nu en een jaar of twee aftakelt krijgt ie gewoon weer nieuwe concurrentie van bijvoorbeeld Mbappé. Moet ie straks weer verkassen om uit zijn schaduw te stappen..
 
xNickMorello
 
54
18 januari 2018 om 09:54
Messi is ook een veel grotere voetballer dan Neymar
 
barcastyle
 
5
18 januari 2018 om 14:59
Ik vind zijn gedrag ook niet goed. Het is echt zo'n kereltje met kapsones. Gebeurde gelijk bij psg toen hij kwam. Ik denk dat PSG ook nooit een goed team word als je kijkt hoe de team in elkaar zit. De brazilianen nemen het allemaal op voor neymar en alves pakt zelfs de bal zodat hij hem aan neymar kan geven. DIt terwijl cavani toch echt de penalties mocht nemen toen. Er is wel degelijk een spitsing in dat team en daardoor zullen ze nooit de 100% eruit halen. Wat jammer is want als team hoor je gewoon 1 te zijn en niet meerdere cliques binnen een team te hebben. Neymar vond zichzelf te belangrijk en is weggegaan bij de beste voetbal familie in de wereld. Gewoon omdat hij de bal d or wil winnen en hij de transfer record wou halen. Nou die gaat ook verbroken worden ooit. Zet 2-3 goeie verdedigers op neymar en hij doet niks. Zet ze op messi en hij weet nog steeds z'n teamgenoten te vinden. Imo blijft messi gewoon mijlen ver boven de rest staan omdat hij gewoon een veel betere teamspeler is. Hij breng positiviteit binnen het team en zij voelen het meteen als hij het veld op gaat. Bij neymar is het alleen pret als het goed gaat. Als het fout gaat zie je z'n trekjes meteen. Maar dit is wel bij de meeste voetballers zo. Meestal zijn voetballers geen goed volk.
 
blink182
 
2
18 januari 2018 om 21:58
Wat is het probleem? Waarom zoveel hekel aan Neymar. Dit heb ik nooit begrepen. Zeggen dat hij alleen aan zichzelf denkt wat echt bullstront is.Omdat hij een penalty neemt is ie ineens een ego? Mssn wist ie niet eens dat Cavani nog maar een doelpint nodig had. En zo ja, whats the matter. Was dit de laatste wedstrijd van Cavani? Waarom kan Cavani dat record dit weekend niet vebreken...jezus... Wat een gezeik steeds allemaal om helemaal niks!Mensen reageren als een soort imbecielen zonder opvoeding op een artikel van Neymar. Dan ben je ook niet beter dan hem..Geniet eens even van zijn doelpunten! En assists..
 
Iniestajax
 
23
18 januari 2018 om 08:36
Volgens mij wil Neymar koste wat kost de gouden bal winnen. Hij weet dat hij dan Ronaldo en Messi zal moeten evenaren, ook qua doelpunten. Geen ruimte voor sentimenten, zoals binnen helen van een record door een andere speler. Als dat inderdaad zo is, kan ik me voorstellen dat niet iedereen daar blij van wordt.
 
Professor Oak
 
43
18 januari 2018 om 08:49
En dit is precies de reden waarom ik niet wil dat Neymar niet naar Real komt. Hij denkt alleen maar aan zichzelf en is een misselijk mannetje. Dit is niet te vergelijken met het sterrengedrag van Ronaldo. Deze kerel wilt alleen maar geld en de gouden bal en heeft geen oog voor spelers die al jaren in dienst zijn van de club. Deze gebeurtenis zet er maar weer is een dikke streep onder.
 
Sparta!
 
31
18 januari 2018 om 09:30
Dus even voor de duidelijkheid he, je wilt dus dat hij door dit gedrag naar Real Madrid gaat. Toch?
 
JSH88
 
23
18 januari 2018 om 09:30
Niet te vergelijken met CR7? CR7 is een held maar heeft zich vaak zat misselijk gedragen maar goed na jaren lang naar dit gedrag gekeken te hebben snap ik dat je dit niet weer jaren lang mee wilt maken.
 
Professor Oak
 
12
18 januari 2018 om 09:41
Het verschil is tussen Ronaldo en Neymar, is dat Ronaldo echt wat betekend voor Madrid. Hij heeft de boel daar zolang gedragen en stond er altijd op belangrijkste momenten. Ja het kan een kwal zijn. Maar wat Neymar doet tegenover zijn medespelers.....dat heb ik Ronaldo nooit zien doen en nooit zulke verhalen gelezen.
 
LeMessias
 
26
18 januari 2018 om 10:42
man man man man Wat doet Neymar dan tegenover zijn medespelers? Ik snap echt niet dat mensen hem haten. Hij is een fantastische voetballer met ge-wel-dige kwaliteiten, en denkt zeer zeker niet alleen aan zichzelf., getuige zijn assists en voor-assists. Hij neemt een jongen als Mbappe meteen op sleeptouw in het team om zich thuis te voelen terwijl hij er ook pas net is. Bij Barcelona hoor ik niets anders dan lof over hem, zelfs na zijn vertrek. Ja hij is misschien gebotst met Cavani, maar wij in de buitenwereld weten niet wat er afgesproken is, wij zien alleen de beelden. En je kan ook niet zeggen dat hij geen gelijk had, want Cavani miste die penalty wel. Hij is nu eenmaal beter dan Cavani, punt. En so what dat ze botsen? ze hoeven toch geen vrienden te zijn of overal mee eens te zijn? Er zijn gewoon afspraken gemaakt, en daar moet aan gehouden worden, van beide kanten. Wie in deze kwestie gelijk had, weet ik niet. Maar dat weten jullie ook niet. Mensen moeten eens normaal doen, en hem gewoon respecteren. DIe jongen heeft totaal geen nare trekjes. Hij wordt alleen constant opgejaagd en neergesabeld door verdedigers. Vind je het gek dat je dan weleens gaat liggen? Doe je dat niet, dan denkt die verdediger ook van: hey, zolang de scheids niet ingrijpt ga ik hem pijn doen. Verdedigers zijn geen lieverdjes hoor? Die overtredingen zijn nodig om verdedigers in het gareel te houden zodat ze niet te ver gaan, anders kunnen ze meteen gaan douchen.
 
Isco24
 
10
18 januari 2018 om 11:13
@ Prof. Oak Dan kijk je niet lang genoeg naar Real Madrid denk ik.. Ronaldo werd een keer boos (op uit m`n hoofd Nacho ofzo) omdat die persoon een voorzet erin schoot en Ronaldo wilde dat hij hem liet gaan omdat Ronaldo nog achter hem stond.. Nee, Ronaldo is alles behalve een teamspeler.. Dat hij wat voor Real heeft betekend, klopt dan weer wel. Maar Neymar zit net pas bij Psg. Wat moet hij nu al hebben kunnen bereikt voor die club?
 
Twenteov
 
3
18 januari 2018 om 12:49
Lemessias 'die jongen heeft totaal geen nare trekjes' Dat meen je echt? Die vent haalt bij zo ontzettend veel liefhebbers het bloed onder de nagels vandaan. VZ is niet heilig, maar de reacties hier zeggen al genoeg. Het is een naar, over het paard getild ventje die zich gedraagt als een diva en soms als een meisje van 8. Hij kan machtig goed voetballen, maar blijft het voetbal oplichten met zijn gerol over het veld. En schoppen krijgt hij zeker, weet je wie ook? Messi. En laat die nu net wars zijn van dat theater.
 
alfonsekcei
 
2
18 januari 2018 om 13:17
Nou ja tegenwoordig maakt Messi ook wel een hoge kans op een acteercarrière na zijn voetbalcarrière hoor. Ik kan eigenlijk niet 1 topaanvaller bedenken die het niet doet. Maar gelukkig vind ik het bij bepaalde clubs wel afnemen zoals een city en real Madrid en Barca ook wel maar dat komt omdat Neymar weg is. Bij PSG is het sinds de komst van Neymar verschrikkelijk geworden
 
LeMessias
 
7
18 januari 2018 om 13:28
@twenteov Messi is dan ook zowat de enige voetballer die niet zomaar naar de grond gaat. Voor de rest vallen ze als bosjes neer. Maar ik merk gewoon dat mensen geen gegronde reden hebben om hem niet te mogen. Misschien is het zijn uitstraling o.i.d. ik weet het niet. Maar zoals alle andere mensen kom je nou niet met duidelijke argumenten behalve dat hij weleens valt? Als je met argumenten kan komen, zou ik dat op prijs stellen, en niet met het napraten van alle andere mensen zonder argumenten. Gisteren 4 goals en 2 assists, en ongelooflijk veldspel. en nog zeuren mensen over het feit dat hij die pingel niet afstaat en alleen maar oog voor zichzelf zou hebben?? Ik snap er de ballen van.
 
freshprince90
 
0
18 januari 2018 om 20:20
@isco24. Ja want 1 moment dat je wat egoistischer overkomt is gelijk bepalend, maar alle keren dat je een teamspeler bent doen er niet meer toe, want je bent ooit ego geweest. Gelukkig zijn wij op VZ wel het voorbeeld voor de mens van hoe het wel moet. Wat betreft de penalty, tja... na de drama van vorige keer zullen daar wel afspraken over zijn gemaakt, het was gewoon Neymar zijn beurt. Volgende keer mag Cavani weer. Scoort ie 2x, dan is het record voor hem. Dan je heb je een individueel record, iets waar een absoluut voorbeeld van een teamspeler natuurlijk van droomt.
 
freshprince90
 
0
18 januari 2018 om 20:26
Begrijp me overigens niet verkeerd, Neymar en Ronaldo zijn ego, maar waarom is dat slecht? Het is ook hun drijfveer en mogelijk de reden dat ze uberhaubt zo ver zijn gekomen... Vervelend zijn voor collega voetballers is de mindere kant, maar daar hoor ik betrekkelijk weinig over bij beide heren... Botsen met collega's, tja shit happens. Daarnaast, het feit dat ze heel veel met zichzelf bezig zijn betekend niet dat ze niet kritsch zijn op zichzelf, dat ze collega's misgunnen of dat teamprestaties niet belangrijk zijn.
 
Lil J
 
10
18 januari 2018 om 09:39
Als Neymar geld wil zat die niet bij PSG want Barcelona ging ver het is echter Neymar SR wie geld in de ogen steeds ziet dit algemeen bekend praat dus geen onzin. En geen oog voor medespelers ook onzin hij heeft Mpabbe onder zich genomen bij aankomst ook geeft die meer assisten af dan Messi dus. Als mensen een probleem hebben met ze houding is ieder ze recht maar ga geen onzin dingen vertellen
 
ForzaRCGenk1
 
28
18 januari 2018 om 08:51
Ego's blijven ego's. Ben ondertussen wel blij dat hij weg is van Barcelona, ik denk dat hij dit seizoen ongeduldig zou zijn en de goede sfeer die er nu hangt in de ploeg zou verpesten. Eerst vond ik het ontzettend jammer en was ik wat bezorgd over het seizoen van Barça. Achteraf blijkt dat je beter af bent zonder hem. PSG-fans zouden niet te veel moeten fluiten naar Neymar, of hij vertrekt na dit seizoen echt naar Real Madrid. Ney is een jongen met heel veel eer en trots, die laat zich niet uitfluiten.
 
Millonario
 
9
18 januari 2018 om 09:41
Ik heb geen moment getwijfeld na het vertrek van Neymar, echt geen enkel moment. Spelers als Neymar zijn gemaakt om in het middelpunt van de belangstelling te staan, en doen achteraf altijd alsof het allemaal op hen gemunt is. Dat moet Barca niet willen. Toen ie als kleine jongen naar de club kwam kon hij zich dat gedrag niet permitteren natuurlijk. Maar eens hij wat ouder wordt en meer erkenning geniet wil ie meer. Sorry maar dat gaat niet want zo goed is hij nu ook weer niet. Hij is geen Messi, geen Ronaldinho, geen Rivaldo. Dit verhaal bij PSG duurt ook niet langer dan twee jaar, want tegen Dijon spelen en dat soort clubs maakt je echt niet beter.
 
LeMessias
 
10
18 januari 2018 om 11:12
@milonario Ik vind hem beter dan Ronaldinho. R10 is een legend, true. Hij heeft ongelooflijk veel kids geinspireerd. Maar laten we eerlijk zijn, Neymar is hem al voorbij, die wacht alleen nog op de gouden bal, wat gewoon heel moeilijk is met Messi en Ronaldo. Ronaldiinho heeft maar 4 topjaren gehad, verder niet veel gepresteerd. Daar kunnen we gewoon eerlijk over zijn. Neymar heeft al tig doelpunten voor club én land. Is vele malen beslissender, vooral voor land. En dan is hij ook nog eens nog maar 25 jaar. De leeftijd waarop Ronaldinho pas begon te vlammen. Het kan nu dus alleen maar beter worden. En zo goed is hij nu ook weer niet? Die jongen is niet voor niets al aantal keer 3e in de Gouden Bal nominatie...... Sorry, maar ik vind Neymar echt wel beter dan R10.
 
Millonario
 
1
18 januari 2018 om 14:25
Mag jij vinden, dat is een mening. Ik vind Ronaldinho beter, zonder statistieken er bij te halen. Ik kijk namelijk naar de voetballer in kwestie, wat hij kan met een bal, hoe hij het doet, en vooral hoe mooi hij het doet. Daarop baseer ik mijn mening. Ronaldinho kwam naar Barcelona toen de club in zak en as zat. Met zijn inbreng bracht hij weer vreugde bij de fans, er was weer iets om naar Nou Camp te gaan. De waarde van zijn inbreng was zo imponerend, dat heeft Neymar in die vier jaar bij Barca nooit kunnen evenaren. En het feit dat Neymar zoveel doelpunten heeft voor Brazilie is inderdaad indrukwekkend. Vergeet alleen niet dat Ronaldinho naast dribbelaar ook nog eens een echte 10 is, dat is Neymar niet. Komt nog eens bij dat Ronaldinho bij de Selecao echt nog topspitsen rond zich had, hij was namelijk de aangever voor Ronaldo, Adriano, Robinho. Ronaldinho is op dat vlak dus veelzijdiger, meer teamplayer ook. En Ronaldinho vlamde toch veel vroeger dan dat jij beweert. Het wk 2002 en bij...psg.
 
Japser
 
11
18 januari 2018 om 10:17
Diva gedrag... Een mooie hattrick maken en dan niet je collega zijn tweede en dus ook record gunnen. Neymar snapt niet dat het publiek hem straks uitkotst met zulk gedrag. Zonder fans geen voetbal!
 
Mauricel
 
1
18 januari 2018 om 12:32
Gelukkig bestaat de jury voor de gouden bal ook uit spelers en trainers. Deze zullen niet alleen naar kwaliteit en prestaties kijken, maar ook naar hoe hij zich binnen een team gedraagd.
 
LeMessias
 
6
18 januari 2018 om 12:49
Als dat daadwerkelijk zo is, kan Ronaldo wel een paar van zn gouden ballen inleveren
 
Zermatt_Person
 
1
18 januari 2018 om 13:00
@mauricel: Toch won Ronaldo 5 keer de gouden bal, terwijl hij niet echt een teamplayer is en veel aan zichzelf denkt.
 
Horwi
 
0
18 januari 2018 om 13:06
Uiteindelijk vind ik het allemaal wel mooi dat hij weg is uit Barcelona. Goede speler die iets kon forceren, maar zijn gedrag op het veld was altijd zo naar. Allemaal onnodige trucjes en schwalbes van de bovenste plank. En nu zie je hoe egocentrisch hij is. Hij denkt dat hij de geheime formule heeft gevonden, maar hij zal alleen de Gouden Bal winnen als hij ook tegen grote teams schittert; de Ligue 1 is nu niet bepaald 'je van het'.
 
bertdebloem
 
0
18 januari 2018 om 13:57
Ik vond dat hij het spel soms echt aanzienlijk vertraagde met zijn dribbelshows.Zolang messi en Ronaldo (mits in vorm) rondlopen in de voetballerij, zal hij die prijs nooit kunnen winnen.