'Nieuw contract Neymar brengt transfer Sergio Aguëro in ander daglicht'
Dinsdag, 11 mei 2021 om 10:49

Door de contractverlenging van Neymar bij Paris Saint-Germain is de kans op een transfer van Sergio Aguëro naar Barcelona toegenomen. De naam van de bij Manchester City vertrekkende Argentijn zingt nog altijd rond in het Camp Nou, daar het contact met het management van Aguëro is geïntensiveerd. Aguëro heeft eerder al aangegeven open te staan voor een salarisverlaging, mocht dat een eventuele transfer naar Barcelona in de weg staan.

Transferexpert Fabrizio Romano weet te melden dat Aguëro bereid zou zijn om zijn eerste salarisvoorstel in te trekken, om daarmee een transfer te bespoedigen. Mundo Deportivo meldt bovendien dat er de afgelopen dagen weer veelvuldig contact is geweest tussen beide kampen, nu Neymar langer bij PSG blijft. De Braziliaan stond ook op het wensenlijstje van Barcelona. De huidige nummer drie van LaLiga is overigens niet de enige gegadigde voor de bij City uitzwaaiende Aguëro. De spits schermt met interesse van verschillende clubs, maar is het meest gevleid door het voorstel van Barcelona.

De beslissing van Agüero om naar Catalonië te verhuizen kan gevolgen hebben voor de toekomst van Lionel Messi. De 33-jarige Argentijn en aanvoerder van Barcelona beschikt zoals bekend over een aflopend contract en heeft zich nog altijd niet uitgelaten over zijn toekomstplannen. Messi onderhoudt een uitstekende relatie met Agüero, met wie hij ook veelvuldig samenspeelde in het Argentijnse nationale elftal. In clubverband werkten beide Argentijnen nog niet met elkaar samen.

Barcelona heeft behoefte aan aanvallende versterkingen voor volgend seizoen, maar heeft tegelijkertijd niet de financiële slagkracht om hoge vergoedingen te betalen. Mundo Deportivo meldt dat Ronald Koeman weleens een groot probleem zou kunnen vormen rond een eventuele transfer van Aguëro, daar de Nederlandse oefenmeester vasthoudt aan de komst van Memphis Depay. Een deel van het nieuw gekozen bestuur van Barcelona zou zelfs twijfels plaatsen bij een langer verblijf van Koeman bij Barcelona en zou een trainer willen aanstellen voor de volledige termijn dat zij aan de macht is.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Almogaver
 
6
11 mei 2021 om 11:14
Nu weinig financiële slagkracht, maar zou me weinig verbazen als daar verandering in komt met de verkoop van Dembele en Coutinho. Eerstgenoemde wil maar niet verlengen en de Braziliaan is door verschillende omstandigheden een grote miskoop geweest. Depay (die niet hoeft te komen wat mij betreft) en Agüero zijn natuurlijk gratis, dat scheelt ook nog. Ze zullen een redelijk salaris hebben, maar vast minder dan de vertrekkende krachten.
 
Lierse1997
 
29
11 mei 2021 om 11:20
Coutinho gaat nergens het salaris krijgen dat hij bij Barcelona krijgt. Dus dat zal eerder een geval bale worden (uitlenen) of een geval James (voor heel weinig laten vertrekken). En Dembele heeft toch nog maar een 1-jarig contract? Daar krijg je ook niet echt de hoofdprijs voor.
 
Almogaver
 
3
11 mei 2021 om 15:19
Je hebt ook niet de hoofdprijs nodig om er wát voor te krijgen én daardoor minder salaris uit te hoeven keren. Mij zul je niet horen zeggen dat we voor die twee 150 miljoen gaan vangen.
 
Lierse1997
 
0
11 mei 2021 om 16:36
Je spreekt wel over wat financiële slagkracht. Maar zoals ik eigenlijk aangeef zou het me verbazen als er deze zomer meer dan 30 miljoen aan beide verdiend kan worden. Dembele zie ik niet meteen een transfer maken en Coutinho gaat echt niet veel opleveren door de eerder aangehaalde redenen. Op het vlak van salaris zou het natuurlijk wel een mooie besparing zijn, maar als je dan leest dat aguero mogelijk komt dan streept dat elkaar al bijna weg.
 
ElFaraonDCamas
 
2
11 mei 2021 om 23:37
30 is misschien wel heel weinig maar er zijn inderdaad niet veel clubs die hun salaris kunnen evenaren. Depay lijkt mij een veel betere transfer dan deze oude aguero die alleen zou worden gehaald om messi te pleasen. Persoonlijk denk ik dat dit allebei niet gaat gebeuren. Ik denk dat Messi naar psg gaat
 
Jackieboy10
 
2
11 mei 2021 om 11:24
Hoeveel verdienen Dembele en Coutinho dan? Want Agüero verdient 267k per week bij City. Het lijkt mij niet dat hij bij jullie minder wil gaan verdienen..
 
Aduriz20
 
10
11 mei 2021 om 11:27
Letterlijk allemaal aannames wat ik hier lees. Barcelona zal een hoop moeten verkopen, maar halen wel een aantal gratis spelers binnen. Er zal dus ook ruimte zijn voor aankopen, ook la masia spelers die ze doorschuiven.
 
Douwe Dabbert
 
34
11 mei 2021 om 11:40
"Aguëro heeft eerder al aangegeven open te staan voor een salarisverlaging, mocht dat een eventuele transfer naar Barcelona in de weg staan." Het staat letterlijk in de tekst
 
Jackieboy10
 
1
11 mei 2021 om 15:04
Dat scheelt dan nog wel inderdaad Hangover96. Het zijn alleen wel veel "alsjes". Uiteindelijk is Agüero geen goedkope klant en heb je maar beperkt nut van hem waarschijnlijk. Dus is hij dat waardt?
 
SergioRamosHM
 
3
11 mei 2021 om 12:36
Wie gaat er dan een transfersom betalen voor deze 2 spelers? Coutinho zwaar geblesseerd en zowel bij Bayern als Barcelona niet geslaagd. Daar gaat niemand veel voor betalen. Dembele zou nog kunnen maar die is nog jong, heeft een toekomst en die ga je aan de kant zetten voor een blessuregevoelige oude speler zonder marktwaarde? Dat zou gek zijn.
 
Sirius
 
2
11 mei 2021 om 12:37
Die spelers slijt je alleen door zelf geld bij te leggen. Die spelers verdienen salarissen die geen enkele club gaat betalen. Anders is de kans groter dat ze gratis de deur uitlopen. Daar tegenover staat dan ook vrij weinig, want naar mijn weten moest Barcelona sowieso flink bezuinigen op de salarissen. Het contract van Dembele loopt hierna nog een jaar door. Die ga je echt niet meer slijten. Coutinho wordt ook een lastig verhaal. Zijn contract loopt door tot 2023 en heeft een zware blessure. Twee keer geopereerd worden aan de meniscus op 28-jarige leeftijd helpt dan niet mee.
 
RM1335
 
5
11 mei 2021 om 11:16
Dat is een aanwinst voor elke ploeg, als hij maar fit blijft.
 
1AFCAjax1
 
4
11 mei 2021 om 12:17
Snap alleen echt niet waarom je Suarez dan hebt laten gaan. Van Aguero moet je nog maar zien of het een match is (kijk hoelang het bij Griezmann al duurde) en Suarez schiet nog steeds met scherp en is fit. Voor de restwaarde hoef je het bij beide niet te doen.
 
El_Guaje7
 
5
11 mei 2021 om 12:24
Het is maar wat je fit noemt betreft Suarez misschien wedstrijdfit maar echt superfit is hij niet meer zoals hij een aantal jaar geleden was. Maar dat komt vooral door zijn knie en leeftijd. Is niet meer vooruit te branden. Aguero zal waarschijnlijk voor een veel lager salaris tekenen dan Suarez destijds kreeg. Ook betwijfel ik of Aguero echt voor de basis word gehaald of voor de breedte. Denk het tweede zeker als Griezmann blijft en Ansu Fati goed terugkomt.
 
RM1335
 
2
11 mei 2021 om 12:39
Ja dat klinkt wel realistisch, maar hebben ze Suarez toen geen salarisverlagingsvoorstel gedaan ipv hem weg te doen?
 
SpeedyAFC
 
2
11 mei 2021 om 12:39
Aguero blijft nooit fit. Hij mist elk jaar gemiddeldt iets van 17 wedstrijden door blessures.
 
Onside
 
3
11 mei 2021 om 11:27
Is altijd echt een doelpuntenmachine geweest bij City. Ik gun hem zo dat hij in de finale van de CL mag starten, echter werkt zijn optreden tegen Chelsea niet in zijn voordeel mee..
 
Busby
 
2
11 mei 2021 om 11:54
Bijna een heel seizoen niet gespeeld, geen matchritme en Guardiola die liever zonder een echte spits speelt. Aguero moet hopen dat City de match voor het einde al beslist zodat hij nog eventueel wat minuten kan maken.
 
Aduriz20
 
2
11 mei 2021 om 11:28
Aguero zou prima zijn, goede speler. Benieuwd of hij dan in de braithwaite rol naar barca gaat, dat wilde laporta wel. Voor messi ook leuk, ken hij weer 2/3 jaar met zijn vriend spelen.
 
FeanDen
 
1
11 mei 2021 om 11:33
Ik denk dat Agüero naar een Spaanse club zal gaan. Welke club dat is durf ik niet te zeggen, maar ik denk dat het voor alle clubs wel een ontzettend interessante optie is. Transfervrij en bewezen goaltjesdief op hoog niveau.
 
SpeedyAFC
 
3
11 mei 2021 om 12:40
Ik betwijfel het. Hij verlangt een heel hoog salaris maar is wel heel vaak geblesseerd. Iets van 17 wedstrijden per seizoen mist hij door blessures. Het is een grote naam maar of hij nu op zijn oude dag nog veel imapct zal hebben?
 
Sirius
 
1
11 mei 2021 om 12:44
Maar wel een goaltjesdief die dezelfde problemen met zich meebrengt als Suarez en vaker geblesseerd is de laatste jaren. Dan laat je verdedigend weer te veel steken vallen. Dan heb je weer een aanval dat niets afjaagt. Dat gaat gewoon niet werken op dat niveau. Als hij goedkoop was; oke. Echter is hij transfervrij en zal ongetwijfeld een flinke tekenbonus en salaris op willen strijken. Barcelona kan het geld goed gebruiken om te gaan bouwen aan de toekomst, want veel zal de huidige (vergrijzende) selectie niet op gaan leveren op relatief korte(!) termijn.
 
La~Decima
 
0
11 mei 2021 om 14:08
Ik zie hem niet naar Real gaan gezien zijn Atletico verleden. Verder verwacht ik dat Real voor Mbappe gaat. Ze hebben met Bale, Hazard, Mariano Diaz, Brahim Diaz, Vini, Rodrygo, Asensio, Mayoral, Isco ook al zoveel aanvallende opties. Daar zal eerst de bezem door moeten. Het zou een ontzettend slimme slag zijn van Barca om hem te halen. Als zou ik een terugkeer naar Atletico mooier vinden.
 
Tuskii
 
0
11 mei 2021 om 11:38
Wat doe je dan met Griezmann? Begint eindelijk een beetje z'n draai te vinden... Ga je die toch niet weer op links zetten.
 
Sirius
 
2
11 mei 2021 om 12:47
Maar dan heb je alleen Griezmann die het 1 en ander afjaagt en loopvermogen heeft. Bovendien heeft Aguero in de afgelopen 2 seizoenen 238 dagen gemist vanwege verscheidene blessures. Dat is niet heel hoopgevend voor een in de zomer 33 jaar wordende spits die ongetwijfeld heel veel geld zal moeten kosten, ondanks z`n transfervrije status.
 
RM1335
 
0
11 mei 2021 om 17:13
En Braithwaite dan? Die is er toch ook nog? Wat doe je daar dan mee? Die kan meer afjagen en heeft meer loopvermogen dan Aguero en Griezmann bij elkaar.
 
ViscaCatalunya
 
0
11 mei 2021 om 11:50
Als Laporta Aguero haalt dan verlies ik wel het vertrouwen dat ik in hem had. We werden door Munchen weggespeeld juist omdat we teveel oude trage spelers hadden. Ik zie Depay als een veel betere optie. Hij verdient een fractie van Aguero en kan als hij niet goed rendeert ook nog geld opleveren.
 
La~Decima
 
0
11 mei 2021 om 14:05
Vind je Depay echter beter dan Aguero? Denk dat Aguero ook wordt gehaald zodat Messi zijn contract zal verlengen. Verder kan Barcelona ook niet veel uitgeven qua geld dus zijn transfervrije spelers de beste optie. Sierd had het er zelfs over dat Barca alleen maar voor transfervrije spelers wil gaan. Al is ziggo net zo n goede source als "bro, trust me."
 
Jackieboy10
 
1
11 mei 2021 om 14:28
Kwalitatief niet beter dan Agüero natuurlijk, maar als aankoop? Dat denk ik persoonlijk wel eigenlijk. Agüero is 6 jaar ouder, zal meer tekengeld verlangen en een hoger salaris verlangen. Agüero heeft 0 euro restwaarde straks. Daarnaast is Agüero elk jaar 33% van het seizoen geblesseerd, minimaal. Dat is altijd al zo geweest. Plus, Agüero is een luie speler die nauwelijks afjaagt. Dus weegt zijn kwaliteit op tegen die minpunten? Zeker, Depay is een mindere speler. Maar: minder salaris, minder tekengeld, veel fitter, 6 jaar jonger en wil wel lopen voor zijn team (onder Koeman in Oranje in ieder geval). Dus wel kwalitatief een mindere speler dan Agüero, maar als speler voor het geheel Barca als team een betere optie.
 
FreddyvanHeeswijk
 
8
11 mei 2021 om 11:52
Ongelofelijk dat ze voor een spits van 33 gaan diender Geblesseerd is dan wedstrijden speelt. Afscheid genomen van Suarez die relatief weinig geblesseerd was, zeker tov aguero. Hadden ze beter Suarez kunnen houden.