Nieuw schandaal bij Ajax: Bogarde bleef aan na ernstige 'seksuele intimidatie'
Maandag, 21 februari 2022 om 20:59

Ajax heeft al eerder te maken gehad met beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zo meldt NRC. Winston Bogarde, bezig aan zijn derde seizoen als assistent-trainer van Erik ten Hag, stuurde in de privésfeer ongewenste berichten aan een vrouwelijk slachtoffer, die dat zelf typeerde als 'seksuele intimidatie'. Ajax liet de zaak extern onderzoeken, maar concludeerde dat het ging om 'een privékwestie': Bogarde mocht dus aanblijven.

De conclusies van het externe bureau dat onderzoek verrichtte naar de zaak liegen er niet om. Bogarde heeft volgens de onderzoekers 'actief bijgedragen aan een voor de klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon'. De vrouw hield ernstige psychische schade over aan het voorval, zo concludeerde een psycholoog. Later werd ook een posttraumatische stressstoornis vastgesteld bij de vrouw.

Het slachtoffer stuurde eind 2020 een schriftelijke klacht naar Ajax over 'zwaar grensoverschrijdend gedrag'. Die kwam terecht bij Menno Geelen, commercieel directeur van de club. Het onderzoek dat Ajax vervolgens liet opstarten nam een half jaar in beslag. Dat had te maken met de grote hoeveelheid informatie die bekeken moest worden: honderden WhatsApp-berichten en daarnaast film- en beeldmateriaal.

De vrouw was niet werkzaam bij Ajax, maar kwam 'vanwege de functie van Bogarde bij Ajax' in contact met de oud-linksback. De conclusies van het onderzoek: Bogarde stelde zich 'gaandeweg het contact weinig respectvol op en werd na verloop van tijd agressief op verbale wijze'. De oud-international is daarbij 'voorbijgegaan aan de bezwaren en tegenwerpingen' van de vrouw.

Voor Ajax was de zaak echter 'niet werkgerelateerd', waardoor Bogarde mocht aanblijven. De assistent van Ten Hag viel op dat moment hiërarchisch onder directeur voetbalzaken Marc Overmars, die onlangs zelf vertrok vanwege seksueel overschrijdend gedrag. Ook de rvc en de rest van de directie van Ajax was op de hoogte van de zaak: algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink en de eerder genoemde Geelen. Ajax heeft meerdere keren 'indringend' met Bogarde gesproken 'waar dat mogelijk was', blijkt uit documentatie in handen van NRC.

Persverklaring van Ajax
Ajax heeft middels een persverklaring gereageerd op de berichtgeving. De Amsterdammers blijven bij hun standpunt dat het gaat om een privékwestie.

"Het klopt dat op 1 oktober 2020 bij Ajax een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker", schrijft de club. "Daarop heeft Ajax direct actie ondernomen. De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht. De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (ISR), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid. De andere instantie is een onderzoeksbureau dat Ajax na de uitspraak van het ISR gevraagd heeft de klacht onafhankelijk te onderzoeken. Dit na overleg met en instemming van zowel de melder als de medewerker."

"Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax. Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
6
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
47
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (317)

 
TomMulder
 
38
21 februari 2022 om 21:02
And the soap continues...Lijkt me duidelijk dat meneer Bogarde dan ook klaar is. Als het klopt dat de dame via zijn functie in contact met hem kwam dan.. Anders vind ik dat de club Ajax hier buiten kan blijven.
 
Arends
 
350
21 februari 2022 om 21:06
Privé kwestie even lezen. Je kan niet zomaar iemand ontslaan hoor. Er staat niet dat die iemand geslagen of verkracht heeft.
 
 
92
21 februari 2022 om 21:10
Door Ajax met elkaar in contact gekomen. Dus misbruik van positie gemaakt en duidelijk weinig respect naar vrouwen ook.
 
SanMarcos
 
81
21 februari 2022 om 21:12
Dat lijkt het dus juist niet te zijn. Maar trek vooral je eigen conclusies
 
djdano
 
84
21 februari 2022 om 21:13
Het is volgens het slachtoffer werkgerelateerd aangezien ze via ajax in contact is gekomen met hem. Ajax heeft het onder het tapijt proberen te vegen onder het mom van “prive” kwestie. De beerput gaat langzaam open.
 
Arends
 
49
21 februari 2022 om 21:17
Hoezo misbruik van positie,omdat die haar via Ajax heeft leren kennen? Die conclusie trek ik er totaal niet uit. Er staat duidelijk in dat dit gebeurde in privé sfeer en niet bij Ajax op de werkvloer. Als ik iemand leer kennen bij de Mc donalds en doe dingen buiten de Mc donalds om, dan hebben hun daar niks mee te maken. Tenzij het natuurlijk mishandeling, verkrachting oud betreft.
 
Arends
 
55
21 februari 2022 om 21:18
Onder het tapijt? Ze hebben het gemeld aan alle instanties die ze verplicht zijn. KNVB was dus al op de hoogte
 
Baardgrasmus
 
68
21 februari 2022 om 21:20
Lukoki was ook privekwestie, toch volkomen terecht weggestuurd.
 
Thamike
 
41
21 februari 2022 om 21:20
Wat? Dus we denken echt dat dit een cultuur bij Ajax is?? Sorry maar moet er bijna om lachen als het niet zo triest was. Dit lees je elke dag in elk land bij voetballers al jaren, ook bij artiesten en ook bij rijke stinkerds en ook bij allochtonen vanuit andere cultuur. Waar is iedereen geweest afgelopen 100 jaar. Vanuit privé is dit dagelijkse kost maar ons aller voetbal publiek schrikt zich kapot want dit gebeurt toch nooit? Belangrijkste is nu Overmars weer aanstellen onder mom van heeft hard gewerkt aan zijn gedrag en iedereen verdiend een 2e kans toch?
 
Ajaciedje02
 
26
21 februari 2022 om 21:21
Precies. Dit is niet vergelijkbaar met de kwestie Overmars en Ajax heeft hier juist gehandeld.
 
FlamengoBrasil
 
80
21 februari 2022 om 21:22
Tja Vloet was ook privé, Lukoki prive, lil kleine prive…. Je oefent een publieke functie uit.
 
Ajaciedje02
 
34
21 februari 2022 om 21:26
Door Ajax met elkaar in contact gekomen?? Alsof Ajax een dating site is... Er staat niet duidelijk omschreven waar ze mekaar hebben leren kennen, alleen dat zij niet werkzaam is of was bij Ajax
 
djdano
 
24
21 februari 2022 om 21:26
Misschien ook nog een paar andere bronnen erbij pakken dan alleen dit artikel. Ajax heeft bepaalt dat dit prive is. Ik snap dat overmars dit zo zag maar ik begrijp niet dat jullie hierin mee gaan.
 
pro2312
 
31
21 februari 2022 om 21:27
Ja hoor, vergelijk mishandelingen en beschonken een dodelijk ongeval veroorzaken vooral met wat appjes over en weer.
 
JK-Ajax
 
75
21 februari 2022 om 21:27
Vloet heeft iemand dood gereden, lekkere vergelijking zeg
 
ajax1812
 
38
21 februari 2022 om 21:28
Vloet heeft een kind doodgereden, lil kleine en Lukoki was sprake van mishandeling, dan vind ik dit toch een iets ander verhaal, zeker omdat er meerdere instanties binnen het voetbal van op de hoogte waren en verder ook geen actie hebben ondernemen.
 
Nijogeth
 
23
21 februari 2022 om 21:28
Het probleem is dat Vloet en Lukoki iets onwettigs hebben gedaan en er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek is. Dat is in het geval van Overmars nog niet duidelijk en in het geval van Bogarde ook niet. Het is ook wel vreemd dat er geen aangifte ligt.
 
Baardgrasmus
 
52
21 februari 2022 om 21:30
Wat appjes over en weer. Ik weet niet hoe jij met vrouwen appt, maar krijgen jouw contacten daar ptss van pro2312?
 
doen92
 
21
21 februari 2022 om 21:34
Vertessen speelt ook toch nog gewoon terecht bij PSV na ook een foto. Moeten de clubs dan maar de prive telefoons van personeel verbieden?
 
Capis
 
14
21 februari 2022 om 21:35
@ajax1812: Vloet is heel vee heviger terecht. Maar fysieke mishandeling en mentaal kan letterlijk net zo erg zijn. Deze vrouw loopt bij een psycholoog en ptss.. zal dan echt wel wat aan de hand zijn ook
 
 
6
21 februari 2022 om 21:37
Man wat een onzin. Lukoki is veroordeeld voor mishandeling, kan je toch niet vergelijken met wat appjes. En als Lukoki vast basis speler was geweest met 6 goals en 10 assists durf ik we te stellen dat Twente hem niet had ontslagen.
 
JoeCartoon
 
20
21 februari 2022 om 21:57
ik vind vooral het zinnetje "winston Bogarde, stuurde in de privésfeer ongewenste berichten aan een vrouwelijk slachtoffer, die dat zelf typeerde als 'seksuele intimidatie'." een beetje vaag. Als dat het enige is waardoor het seksueel grensoverschrijdend gedrag zou zijn zelf erg mager. Kortom, weer zo'n schuttingverhaal, maar de waarheid gaan we toch niet horen. Ik vind het in ieder geval wat weinig om Bogarde helemaal voor te gaan knippen en scheren.
 
Vernon
 
7
21 februari 2022 om 21:59
@mangalitsa Hoe erg dit ook is (die vrouw heeft er kennelijk flinke schade aan overgehouden), het enkele feit dat ze Bogarde via Ajax heeft leren kennen, zegt niet zo veel. Als ze maanden samen gewerkt hebben, is dat een ding. Maar als ze een keer zakelijk contact gehad hebben en daarna niet meer, dan kun je moeilijk zeggen dat Ajax hier een rol in heeft. Het is gewoon weer een triest voorval rondom een oud-voetballer. Die gasten hebben het gemiddeld maar moeilijk om zich normaal te gedragen.
 
Vernon
 
8
21 februari 2022 om 22:01
@joecartoon Ik zou niet te veel waarde hechten aan de precieze bewoordingen op voetbalzone. Ben zelf jurist, en dit soort bewoordingen komen op mij erg formeel over. Als een zin uit een officieel onderzoeksrapport, wat je dan vervolgens in context moet lezen. Als je weleens een proces verbaal van de politie leest dan weet je soms ook niet wat je leest. "...heeft mevrouw X na een slaande beweging geraakt, hetgeen bij haar pijn heeft veroorzaakt" is in gewoon Nederlands gewoon dat een man zijn vrouw in elkaar sloeg.
 
PerPSV
 
5
21 februari 2022 om 22:06
@Doen92 Zoals het nieuws gebracht werd leek Vertessen meer 'het sukkeltje' in die conversatie, wat natuurlijk rijmt met zijn imago. Neemt niet weg dat wanner de vrouw in kwestie dit als vervelend ervaren heeft het net zo kwalijk is als de situatie Bogarde. Overigens heb ik totaal geen beeld van de persoon Bogarde, dus ik weet niet in hoeverre het bij hem 'rijmt'. Ondanks dat is dit natuurlijk lastig. Het gaat hier om een privé kwestie. Voor het nieuws van Overmars had ik gezegd 'tik op de vingers en laat het niet nog eens gebeuren' en door. Op dit moment valt er natuurlijk meer te zeggen voor imagoschade van Ajax. Ik zou nu dan ook zeggen, welke van de twee kanten Ajax zou kiezen, dat ik ze zou snappen. Laten we rustig afwachten wat er gebeurd én of er nog meer naar buiten komt. Volgt er nog zo'n verhaal, op de werkvloer of privé, dan moeten we toch voorzichtig eens gaan spreken over welke cultuur er dan hangt. Tot die tijd vind ik dat wij, als buitenstaanders, het moeten beoordelen als twee aparte zaken.
 
 
7
21 februari 2022 om 22:10
@Vernon: Eens hoor. Ik zou het alleen een fijn statement vinden als Ajax hem ontslaat. Geen ongewenst gedrag maar vrouwen svp. Waar dan ook. Als hij nu aanblijft, wordt er ook al raar naar hem gekeken. Hoe moeten moeders van de spelertjes nu naar hem kijken? Ik denk dat dit onhoudbaar wordt. Prima trouwens ook
 
 
0
21 februari 2022 om 22:13
Even kleine nuancering: Het wordt naar buiten gebracht als vrij heftig aandringen van Bogarde. Op een nare wijze. Dit heb ik voor mijzelf zo ingevuld nu. Bovenstaande is alleen van toepassing als, middels gedegen onderzoek, blijkt dat Bogarde zich hier ook schuldig aan heeft bevonden. Is het slechts een storm in een glas water, dan heb ik niks gezegd.
 
JoeCartoon
 
6
21 februari 2022 om 22:14
@vernon je zou heel goed gelijk kunnen hebben hoor, maar ik vind het allemaal een beetje nietszeggend. Geen aangifte doen, het wel op alle mogelijke manieren aankaarten. Het komt allemaal wat magertjes over, maar het is een uitstekende tijd voor kranten e.d. om te brengen, nu Ajax nog midden in het Overmars schandaal zit.
 
JWD81
 
6
21 februari 2022 om 22:15
Sla lekker door en flikker alles op 1 hoop. Zo helpen we alles en iedereen naar de klote. Op iedere slak zout leggen. Ajax heeft dit prima opgepakt.
 
Teesboer
 
1
21 februari 2022 om 22:16
Knap dat je dat durft te stellen, echter heb je geen enkel bewijs dat Twente dan anders had gehandeld.
 
Nr.11
 
11
21 februari 2022 om 22:24
Jongens, besef nou dat iedereen hier ooit kan worden beschuldigd , onschuldig of niet. Dan wil je toch niet dat je meteen ontslagen worden
 
Voetballer 2
 
8
21 februari 2022 om 22:28
Half Nederland loopt om wat voor redenen dan ook bij een psycholoog. Eerst maar eens zien wat er nu precies heeft plaatsgevonden. Laat het maar even over aan Olfers en Vermeulen, de deskundigen op het gebied van aannames.
 
ninjakai
 
17
21 februari 2022 om 22:30
Vertessen was ook privé. Waarom is die niet weg bij PSV dan? De vrouw in kwestie heeft bij iedereen die het wilde aanhoren geklaagd en niemand pakt het op. Dan moet je, je afvragen hoe strafbaar het is. Waar ik me meer zorgen over maar is dat het NRC na twee weken met dit nieuws komt. Een privé sfeer kwestie. Waar blijft die verrotte cultuur op de werkvloer waar ze over schreven? Ook in dit voorbeeld zie je dat Ajax het direct serieus oppakt? Hoe rijmt dat, met het verhaal dat ze bij Ajax allang op de hoogte waren van het gedrag van Overmars. Ik maak me ernstig zorgen daar waar Boos uitstekend werk op dit gebied geleverd heeft, het NRC dit keihard heeft verpest. Veel van de claims beginnen meer en meer op ongegronde speculatie te lijken.....
 
Regulator
 
7
21 februari 2022 om 23:52
@ninjakai: Hoe Ajax het hier aanpakt is in principe hoe het deels hoort. Je zult altijd incidenten op een werkplek krijgen. Logisch ook, als daar paar 100 man werken. Wel moet je een proces hebben, zodat er actie kan worden ondernomen zodra er iets gebeurt. Ik ben ook heel erg teleurgesteld in het onderzoek van NRC. Ik was oprecht benieuwd naar de artikelen. Imho is het tot dusver redelijk kortzichtig, subjectief en vooral sensatiegericht. NRC lijkt steeds meer en meer haar eigen glazen in te gooien. Heel jammer, want dit is echt een maatschappelijk essentieel onderwerp waar ze veel goeds mee konden doen.
 
Musi26
 
6
21 februari 2022 om 23:55
Ben je nog in opleiding? In normaal nederlands ins dat helemaal niet dat de man zijn vrouw in elkaar sloeg. Dit zou eventueel zo kunnen zijn. Dit is heel wat anders.
 
Musi26
 
3
21 februari 2022 om 23:58
Uit gedegen onderzoek is al duidelijk geworden dat er helemaal niets aan de hand was. De desbetreffende journalisten hadden dit zelf ook heel simpel kunnen achterhalen. Maarja dan heb je niet een paar minuten fame.
 
Japie_Krekel
 
105
21 februari 2022 om 21:07
Ze scouten bij Ajax blijkbaar meer dan alleen voetbaltalentjes
 
Pipapantelic83
 
58
21 februari 2022 om 21:10
Heksenjacht, clickbait. Weer 2 minuten stemmingmakerij gelezen. En de Media smult er weer van uiteraard. Marc ging natuurlijk veel te ver binnen Ajax en daardoor sowieso niet aanblijven binnen het bedrijf. Maar gaan we nu bij iedere mannelijke werknemer na of ze in het verleden al dan niet een vrouw slecht behandeld hebben?
 
Capis
 
41
21 februari 2022 om 21:16
Want het is niet gebeurd?!?
 
Thamike
 
13
21 februari 2022 om 21:21
Geen idee, heb jij al iets gehoord van Bogarde of maakt dat echt niet meer uit??
 
spursfan96
 
25
21 februari 2022 om 21:24
Dat is al gebleken uit het onderzoek, of hij het heeft gedaan is de vraag niet meer.
 
JoeCartoon
 
2
21 februari 2022 om 22:00
Bogarde is natuurlijk wel iemand die van nature best intimiderend over kan komen en hij is qua karakter ook een aardig heftige gozer. Het lijkt me eerder iets in de richting dat hij iemand helemaal de t*** in gescholden en geschreeuwd heeft. Vooral het stukje waarin ze het eigenlijk alleen zelf als seksuele intimidatie ziet.
 
Fossen
 
59
21 februari 2022 om 21:25
Bogarde klaar bij Ajax? Want? Dit gebeurde in de privé sfeer. Los van dat het ongepast en ongewenst gedrag is, kun je niet zomaar mensen hierom ontslaan. We slaan volledig door in politiek correct gedrag mbt dit onderwerp zeg.
 
4Ever4Ajax
 
100
21 februari 2022 om 21:50
Statement van Ajax is ook heel helder: Het volledige statement van Ajax Vanavond is een artikel gepubliceerd over vermeend grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker. Het klopt dat op 1 oktober 2020 bij Ajax een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker. Daarop heeft Ajax direct actie ondernomen. De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht. De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (isr), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid. De andere instantie is een onderzoeksbureau dat Ajax na de uitspraak van het ISR gevraagd heeft de klacht onafhankelijk te onderzoeken. Dit na overleg met en instemming van zowel de melder als de medewerker. Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax. Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging.
 
Fossen
 
67
21 februari 2022 om 21:53
Keurig gehandeld door Ajax dus. Staaltje sensatie zoekerij door NRC die een stoeltje dachten te hebben geboekt op de hype trein. Zwaar irritant.
 
 
12
21 februari 2022 om 22:15
Ah, fijne verduidelijking 4ever. Dan lijkt het inderdaad je reinste stemmingmakerij
 
ScummyMan
 
13
21 februari 2022 om 22:22
Kunnen we de reactie met het statement niet bovenaan krijgen door veel likes? Ik weetniet wat er gebeurd is en het zal best niet netjes zijn geweest maar het feit dat een externe partij dit maanden onderzoekt en het als niet gegrond verklaart heeft lijkt me toch ook wat waard. Zeker icm met het ISR
 
 
0
22 februari 2022 om 07:29
@fossen, vind jij dat Heracles Vloet weer op mocht stellen ? Ook dit betrof een privé kwestie.
 
4Ever4Ajax
 
6
22 februari 2022 om 09:34
@janssen: als jij de verschillen tussen die 2 zaken niet ziet, is er geen discussie met je te voeren. Statement van Ajax is heel duidelijk, het is echt wel onderzocht en is zelfs door onafhankelijke instituten als niet ontvankelijk verklaard. Dus dan moet een club alsnog maar een persoon straffen? Dus ik beschuldig jou ergens van (helemaal niet waar) en dus moet jij alsnog ontslagen worden? Dat is echt een hele bizarre manier van denken. Als iedereen zo gaat doen, bestaan we als samenleving niet meer binnen de kortste keren.
 
Fossen
 
7
22 februari 2022 om 09:51
@janssen, Gaan we nou echt het onder invloed van alcohol doodrijden van een kind vergelijken met ongepaste appjes sturen?
 
DRL80
 
0
23 februari 2022 om 00:09
Ga je schamen sneuneus. Vloet reed onder invloed een kind dood. Als het mijn kind betrof had ik uitgezocht wie je was en je opgezocht, met je wanstaltige vergelijking. Dan had ik je het verschil even bijgebracht. Man man man. Je kan een club haten wat je wilt. Je kan zo pc zijn als je wilt. Maar de onnodige dood van een klein kind zo vervuilen.. Ga je schamen..
 
psv-dor-liv
 
32
21 februari 2022 om 21:02
Wauw, wat kan er allemaal misgaan zeg.....
 
ayCaramba
 
147
21 februari 2022 om 21:14
NRC is erop uit om Ajax kapot te maken, er is niet eens een onderzoek of rechtszaak begonnen en iedereen wordt beschuldigd, ik vind dit smaad en laster en Ajax zou hen moeten aanklagen. Ook wel interessant dat gelijk na de aankondiging dat Ihattaren naar Ajax komt er van alles naar buiten komt, zullen er mensen zijn die heel pissed off met Ajax zijn? Wat is seksueel overschrijdend gedrag precies anyway? En extreme psychische klachten van wat precies? Bij veel van dit soort gevallen geloven sommige mensen oprecht dat ze valselijk worden beschuldigd, terwijl de slachtoffer oprecht gelooft dat ze iets aangedaan is. Dit komt erop neer dat heel weinig mensen daadwerkelijk een goede seksuele voorlichting krijgen, hoe ze goed met andere mensen om kunnen gaan, hoe ze toestemming kunnen krijgen en zeker zijn, en hoe ze de vrouw op de juiste manier kunnen respecteren. Dus iemand zal denken dat de andere persoon toestemming heeft gegeven terwijl ze dat zeker niet hebben gedaan, en dit leidt ertoe dat een slachtoffer aangifte doet terwijl de dader denkt dat hij onschuldig is en valselijk wordt beschuldigd. Maar is er was helemaal geen aangifte gedaan dus waarom nu pas? De problemen stapelen zich op voor Ajax en dat kan geen toeval zijn.
 
Boris19
 
107
21 februari 2022 om 21:18
Mooi verhaal, maar er is extern onderzoek gedaan en geconcludeerd dat er grensoverschrijdend gedrag is vertoond.
 
Capis
 
102
21 februari 2022 om 21:19
Victim blaming want ohhh stel je voor iemand zit aan het heilige Ajax! Als er niks was zou Overmars niet opstappen heh! Maar je hebt gelijk denk dat al deze vrouwen die werkbaar zijn, groot fan van PSV zijn. En zo boos zijn over een speler die over stapt en dit massaal verzinnen.. Je gelooft ook in de smurfen???
 
Baardgrasmus
 
34
21 februari 2022 om 21:21
Haha, geweldige satire dit. Want no way dat aycaramba dit serieus meent, echt niet.
 
ayCaramba
 
24
21 februari 2022 om 21:28
Oh ja? Voor mij is het obvious dat er een groep mensen zijn die Ajax kapot willen maken, dat merk je aan alles, het Overmars verhaal was nog niet 2 dagen oud en Van der Sar was aan de beurt, sindsdien gaat het consistent over wie deze mannen moet vervangen en iedereen die ook maar een beetje betrokken met ze was moet het ontgelden. Mss hadden ze die Overmars verhaal nodig om de rest uit te schakelen. In de Engelse media noemen ze dat ook wel een Smear Campaign.
 
Daei16
 
43
21 februari 2022 om 21:33
Absurd wat een laag niveau ay caramba af en toe aantikt… “wat is seksueel gedrag precies”?!? Alsof je je daarbij geen voorstelling kan maken en alsof NRC dat niet als eerste gecheckt heeft… een van de twee kwaliteitskranten van Nederland brengt niet zo maar wat amigo… die hebben een reputatie hoog te houden en zijn geen showniews of rtl boulevard ofzo hè… Kennelijk gaat het ‘respect’ tonen voor de medemens slechts één kant op. Frappant wel alleen voor winston… die had toch ook een redelijke reputatie mbt respect opeisen, kennelijk ligt geven wat moeilijker.
 
ayCaramba
 
12
21 februari 2022 om 21:36
@Capis Dat was ook mijn eerste instinct maar vals beschuldigd worden van een strafbaar feit als verkrachting of seksuele intimidatie verpest het leven van een persoon en ook zijn mentale gesteldheid, reputatie, eer, waardigheid en carrière worden geruïneerd, zelfs nadat hij van alle aanklachten is vrijgesproken want onze samenleving ziet mannen vaak als een dader, al voordat ze hun mond open hebben getrokken om zichzelf te verdedigen. Ik vind alleen dat we voorzichtig moeten zijn.
 
Hombre_Guapo
 
39
21 februari 2022 om 21:37
NRC wil Ajax kapot maken? Als die kerels zich gedragen hadden dan had dit niet gebeurd voor Ajax. Het moet aan het Licht komen of het nu Telstar, Ajax, PSV of Cambuur is.
 
Capis
 
31
21 februari 2022 om 21:40
@ayCaramba: Hahaha weer de werkelijkheid omdraaien! Een groep mensen wil Ajax kapot maken…… Zal het niet zo zijn dat deze Ajacieden zelf de club tot schande maken? En dat die ook gewoon aangepakt mogen worden. Want gebruiken publiciteit ook in hun voordeel
 
ayCaramba
 
7
21 februari 2022 om 21:44
Daei16 ik weet wat het is maar ik wil graag meer context mbt deze verhaal rondom Bogarde, ik ben een man van context en geloof alles niet 123
 
Vernon
 
6
21 februari 2022 om 22:05
Dat klopt Boris en als we dat zo lezen dan is Bogarde flink over de schreef gegaan. Maar Ajax niet. En daar gaat het hier even om. Het belangrijkste is dat er een slachtoffer is, die geholpen moet worden. En dat de dader gestraft wordt, als daar aanleiding toe is. En dat lijkt zo te zijn. Maar dan is het niet nodig om de werkgever erbij te slepen. Als ik bij Philips werk en iets in de privesfeer doe, wordt Philips ook niet door de NRC aangesproken.
 
Musi26
 
1
22 februari 2022 om 00:01
Je vergeet het woordje geen voor grensoverschrijdend.
 
Musi26
 
1
22 februari 2022 om 00:03
Blijkbaar wel boulevard niveau, want anders hadden ze gewoon het onderzoeksrapport gelezen.
 
fct_jelle.
 
212
21 februari 2022 om 21:02
Tja als dit privé is, dan heeft ajax hier toch niks mee te maken?
 
MessiBazoer
 
74
21 februari 2022 om 21:03
Lastige. Lil kleine doet het ook privé, maar toch grijpen bedrijven in. Waar ligt die grens, en is die er überhaupt?
 
FR-4life
 
18
21 februari 2022 om 21:04
Die grens is tegenwoordig erg vervaagt, net als het principe onschuldig tot je schuld is bewezen, hoewel lil ukkie hiervan een slecht voorbeeld is
 
appie1405
 
34
21 februari 2022 om 21:05
Dat was mishandeling, dat is een ander verhaal
 
wesley1910
 
63
21 februari 2022 om 21:09
Als deze mevrouw aantoonbare mentale problemen heeft over gehouden aan die meneer zijn gedag is het ook mishandeling. Alleen mentaal niet fysiek
 
Thrumbo
 
50
21 februari 2022 om 21:10
ptss loop je niet op door 1 dickpic
 
godenzoonfc
 
153
21 februari 2022 om 21:13
Met die van bogarde weet ik dat zo snel nog niet..
 
Nijogeth
 
5
21 februari 2022 om 21:32
Bij het feit of er iets strafrechtelijks fout gebeurd is, lijkt me. Dat was bij Overmars best twijfelachtig, dat is het bij Bogarde ook. Volgens mij ligt er nog niet eens een aangifte, dus we zullen het misschien nooit weten ook. En dus blijven beiden in mijn ogen onschuldig, omdat ik vind dat als je dingen gaat roepen over mensen die je iets zouden hebben aangedaan, dat je dat moet opvolgen met een aangifte.
 
Vernon
 
8
21 februari 2022 om 22:06
@messibazoer Die bedrijven sponsoren Lil Kleine. Maar de sponsor van Ajax sponsort Ajax en niet Bogarde. Dat is het verschil. Als Bogarde nog privesponsoren zou hebben dan zou ik me prima kunnen voorstellen dat die daarmee stoppen.
 
De Toekomst
 
4
21 februari 2022 om 22:34
@Vernon, op basis van één beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag? Grensoverschrijdend gedrag is daar ten eerste al veel te vaag voor, want waar ligt precies de grens? En ten tweede is het een beschuldiging die, voor zover bekend, niet extreem was (anders was hij ook wel weg). Bepaald gedrag is absoluut onacceptabel, maar laten we eerst eens maatschappelijk vaststellen wat acceptabel is of echt te ver gaat. Nu gaan er bij veel mensen al allemaal alarmbellen af, zonder dat iemand ook maar weet wat er gezegd is.
 
Nr.11
 
4
21 februari 2022 om 22:52
@thrumbo je kan blijkbaar ook virtueel worden aangerand.... Ik verzin het niet, zoek maar op
 
Boris19
 
22
21 februari 2022 om 21:06
Nouja, je kunt je afvragen of je na dat onderzoek nog verder wil met iemand. Ajax wilde dat wel. Ben met je eens dat dit anders is dan bij Overmars, maar het is wel weer iemand van Ajax die zich agressief gedraagd. Komt imago van je club niet echt ten goede.
 
De Toekomst
 
4
21 februari 2022 om 22:37
Agressief uitgelaten*. Zoals jij het brengt, lijkt het alsof hij iemand echt fysiek pijn heeft gedaan.
 
Regulator
 
2
21 februari 2022 om 23:02
Wat een nonsens. Uitlatingen vallen ook onder gedrag.
 
Thrumbo
 
16
21 februari 2022 om 21:08
Dit heeft natuurlijk weerslag op Ajax. Als dit binnen Ajax reeds bekend was maar gedoogd, dan is het zeer kwalijk en lijkt me niet dat er onderscheid gemaakt wordt. Gemene grond was Ajax.
 
Arends
 
12
21 februari 2022 om 21:47
Is niet gedoogd, lees het verhaal. Ajax heeft melding er van gemaakt bij de KNVB
 
HijNiet!
 
15
21 februari 2022 om 21:10
Als deze dame 'vanwege de functie van Bogarde bij Ajax' met hem in contact gekomen is, in het contact in eerste instantie wel degelijk werkgerelateerd. Dat zou het in ieder geval moeten zijn.
 
jordy_ber
 
25
21 februari 2022 om 21:15
Dus als een zanger iemand ontmoet tijdens een concert, dan is het in eerste instantie wel degelijk werkgerelateerd? Omdat hij zonder dit werk niet in contact was gekomen met die persoon? Bij publieke/bekende personen is het niet heel bijzonder dat ze mensen kennen door hun functie.
 
Vernon
 
8
21 februari 2022 om 22:09
Dat is onderzocht en geconcludeerd dat het prive was. Ik heb in mijn werk zo vaak contact met mensen die je dan 1 of 2 keer spreekt. Daar is dan op geen enkele wijze sprake van een machtspositie of whatever.
 
Master 1
 
11
21 februari 2022 om 21:13
Waarom schakelde Ajax dan een extern bureau in om het te onderzoeken?
 
SpeedyAFC
 
60
21 februari 2022 om 21:17
Om uit te zoeken of de zaak gerelateerd was aan Ajax. Men kwam tot de conclusie dat dat niet zo was.
 
Baardgrasmus
 
23
21 februari 2022 om 21:23
Nee, ajax trok die conclusie. Het onderzoeksbureau heeft die conclusie niet getrokken.
 
Douwe Dabbert
 
31
21 februari 2022 om 21:35
"Nadat de vrouw een klacht bij Ajax had ingediend, schreef zij ook het Instituut Sportrechtspraak (ISR) aan. Dat verklaarde haar klacht na een vooronderzoek niet-ontvankelijk, omdat er geen verband zou bestaan tussen de melding en de sport. De vrouw ging hiertegen, tevergeefs, in beroep." Uit het betreffende artikel van het NRC.
 
SpeedyAFC
 
12
21 februari 2022 om 21:37
Dat klopt, Ajax trok die conclusie naar aanleiding van het onderzoek, die bedoel ik met men. Net zoals het Instituut Sportrechtspraak (isr) haar klacht na een vooronderzoek niet-ontvankelijk, omdat er geen verband zou bestaan tussen de melding en de sport. De vrouw ging hiertegen, tevergeefs, in beroep. Deze vrouw klaagt dus bij Ajax, bij de Knvb, bij het ISR, bij het Nocnsf maar doet geen aangifte.
 
Musi26
 
5
22 februari 2022 om 00:08
Deze vrouw tracht geld te verdienen, want anders ga je niet al deze instanties bij langs en geen aangifte doen. Poging to Blackmail ze dit ook wel.
 
Regulator
 
1
22 februari 2022 om 00:28
@musi26: Hahaha chantage is juist als je dreigt met een klacht en je mond houdt als de ander betaald. Zodra je een klacht indient, kun je niet meer dreigen he?
 
Mister L
 
9
21 februari 2022 om 21:33
Iedereen heeft het over privé sfeer. Wat als het een moeder/ zus van iemand uit de jeugd is, die door jeugdtrainer Bogarde word lastig gevallen? Kan hij dan zijn functie echt nog uitvoeren zonder blaam? Heeft het dan echt niets te maken met de club Ajax, ook al is er geen werkrelatie? Er wordt gelijk weer van alle kanten geoordeeld
 
SpeedyAFC
 
11
21 februari 2022 om 21:41
Het gaat erom of je als werkgever op de stoel van de rechter wil gaan zitten of niet. Omdat Ajax veel publiciteit genereerd en daarmee druk, kiezen advocaten er vaak voor om Ajax aan te schrijven en het in de media te gooien. Zie bijvoorbeeld de zaak Labyad. Hier heeft de advocaat echt elke sportinstantie aangeschreven, niet alleen Ajax, maar ook de Knvb, het ICS, het Nocnsf. Al die instanties verklaren haar klacht niet ontvankelijk omdat het niet sport gerelateerd is. Als zij meent slachtoffer te zijn van Bogarde, dan zal ze aangifte tegen Bogarde moeten doen. Dan kan het OM aan de slag om te kijken of er sprake is van strafbare feiten en indien zij er een zaak in zien, deze voor de rechter te brengen.
 
PaulBesamusca
 
72
21 februari 2022 om 21:02
Trek die hele arrogante beerput maar open
 
BRR1301
 
184
21 februari 2022 om 21:06
Haha ahw, het zit wel heel erg diep bij je he?
 
grasveld7
 
23
21 februari 2022 om 22:29
Heeft geen effect wat de media schrijft Paultje de boskabouter. Ajax gaat er toch weer vandoor met alle prijzen en zijn dikke berg aan geld! Huilie huilie doen!
 
Meneer Daniel
 
6
21 februari 2022 om 23:30
Sinds wanneer zijn beerputten arrogant?
 
itsTom
 
287
21 februari 2022 om 21:03
Wat een heksenjacht. Ik word een beetje moe van deze maatschappij.
 
wesley1910
 
91
21 februari 2022 om 21:07
Ik word vooral moe van de mensen die denken dat je met deze dingen weg kan komen. Met de mensen die dit gedrag vertonen. En met de mensen die niet inzien dat dit een enorm probleem is in deze maatschappij en dat het mooi is dat dit soort dingen eindelijk eens naar buiten komen.
 
Sirius
 
15
21 februari 2022 om 21:17
Het gaat niet zozeer om wegkomen. Ik vind het wel goed dat er over dit soort dingen nog gediscussieerd word. Als je het moet overlaten aan de media of aan de maatschappij, kom je de gekste dingen tegen. Het lijkt me duidelijk dat grensoverschrijdend (seksueel) gedrag bestraft dient te worden. De vraag is vooral of de werkgever dient in te grijpen als het in de privesfeer gebeurt. Overigens lijkt het me een kwestie van tijd voordat clubs en instanties met clausules gaan werken.
 
Klene
 
15
21 februari 2022 om 21:19
Ik ben het deels met je eens Wesley, maar op het moment wordt er heel veel gezien als grensoverschrijdend. Google even ‘Lisanne liet de hond uit’ en dan het artikel van de Gelderlander aanklikken. Dat artikel is echt tenenkrommend naar mijn mening. Je zal de persoon maar zijn waar ze het over heeft.. Verder ben ik van mening dat je overigens wel echt keihard aangepakt mag worden als je je schuldig maakt aan (zwaar) grensoverschrijdend gedrag en erger.
 
SpeedyAFC
 
11
21 februari 2022 om 21:20
De werkgever kan niet ingrijpen als het in de prive sfeer ligt en er geen sprake is van een veroordeling wegens strafbare feiten. Het probleem is dat steeds vaker men naar de werkgever wijst als men ergens een probleem mee heeft in plaats van aangifte te doen en het via de rechter te laten lopen. Hier is dat ook het geval. het vermeende slachtoffer staat het vrij om aangifte te doen. Mocht Bogarde veroordeeld worden, dan zal dat zeker consequenties hebben.
 
BRR1301
 
16
21 februari 2022 om 21:23
@Klene haha, maar die Lisanne Sadelhoff gebruikt haar column om niet naar een psychiater te moeten gaan. Ik ben zó blij dat ik een leuke vriendin heb en daarmee samenwoon, zou er niet aan moeten denken om nu nog iemand mee uit te vragen of een compliment te maken. Al die micro-agressie... Zwaar grensoverschrijdend gedrag moet worden aangepakt, maar heb ook het idee dat tegenwoordig alles op het randje is. Als iemand alleen al mooi noemen creepy is..
 
Menzor
 
3
21 februari 2022 om 21:28
Slachtoffer heeft aan de bel getrokken bij de club maar niet bij de politie? Mocht justitie tot vervolging overgaan dan is Bogarde sowieso gevlogen. Maar tot die tijd kun je hier als club ook vrij weinig mee lijkt mij.
 
Klene
 
8
21 februari 2022 om 21:33
@BRR1301 Het is toch tenenkrommend als je zoiets leest.. Ik kon mijn ogen niet geloven en ik heb echt geprobeerd om het vanaf haar kant te bekijken, maar ze laat zich eigenlijk gewoon leiden door de honden.. Ik ben single en ben echt wel van de schunnige openingszinnen in de kroeg en op Tinder e.d., maar ik durf het bijna niet meer te doen nu. Binnenkort mag je al geen ‘Hallo’ meer zeggen en de fase daarna is het grensoverschrijdend wanneer je iemand geen compliment geeft, want die durf je niet meer te geven..
 
Dolfifumi
 
9
21 februari 2022 om 21:35
Precies dat Speedy, zelfs als er geen aangiftes zijn gedaan worden er al veroordelingen gedaan. Laat de dame in kwestie dan maar eens een aangifte doen zodat het serieus onderzocht gaat worden of het strafbaar is. Daar hebben we onze rechtspraak voor.
 
Nr.11
 
2
21 februari 2022 om 22:55
Juist Sirius. De discussie moet plaatsvinden, geen heksenjacht. Dat heeft niets te maken met ' mensen die denken dat je met deze dingen weg kan komen'. Wat denk je van de onschuldigen. Zijn dat ook ' mensen die denken dat je met deze dingen weg kan komen'
 
Musi26
 
3
22 februari 2022 om 00:10
We hebben inderdaad een probleem in deze maatschappij, namelijk dat we tegenwoordig allemaal psychische problemen hebben als iemand een verkeerd woordje heeft gezegd.
 
 
45
21 februari 2022 om 21:12
Goh zeg, mensen zullen eens verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden. Wat een maatschappij.
 
AFCA_3star
 
51
21 februari 2022 om 21:14
Natuurlijk moeten mensen boeten voor hun daden, maar laat dat lekker over aan de rechter.
 
Sirius
 
5
21 februari 2022 om 21:19
Het is wel de vraag tot op welke hoogte. Het is niet aan de werkgever om voor rechter te spelen. Ethisch kan ik het me voorstellen, maar juridisch sta je als werkgever niet bijster sterk (tenzij er clausules zijn waarbij dergelijk gedrag is opgenomen). Zie bijvoorbeeld FC Twente en Lukoki. FC Twente kan hem niet ontslaan, omdat er juridisch veel te veel haken en ogen aanzitten. FC Twente zal 'm dus waarschijnlijk nog moeten afkopen ook.
 
Capis
 
4
21 februari 2022 om 21:22
Probleem is dat dat lang niet altijd gebeurd! Wees blij dat media nog bestaat!
 
nuanceman
 
5
21 februari 2022 om 21:29
Zelfde geldt voor Vloet. Enige vraag die je hoeft te beantwoorden of je mensen in dienst wil hebben die zich zo gedragen, prive. Mij lijkt van niet.
 
 
1
21 februari 2022 om 21:32
De rechter onderzoekt niks, die oordeelt alleen maar. En waar denk je dat die rechter over oordeelt? Over onderzoek dat wordt gedaan door mensen die op dit forum van 'heksenjacht' beschuldigd worden. Nogal krom, niet?
 
SpeedyAFC
 
9
21 februari 2022 om 21:44
Een rechter oordeelt over het onderzoek dat uitgevoerd is door politie en het OM na een aangifte. Zo werkt dat in Nederland.
 
 
6
21 februari 2022 om 21:52
Precies, en nu is er vooralsnog geen aangifte gedaan dus wat doen we dan? Doen alsof het niet gebeurd is tot een rechter geoordeeld heeft? Beetje op het internet zitten janken hoe stom deze maatschappij is waarin mannen verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor wat ze doen? Kom zeg, laat die rechter van je oordelen zodra die ingeschakeld wordt. Dan doen in de tussentijd andere mensen werk om dit soort gedrag te openbaren. Overmars is net 2 weken geleden bekend geworden, en nu is het alweer een heksenjacht om de rest van Ajax door te lichten? Omgekeerde wereld heet dat.
 
AFCA_3star
 
10
21 februari 2022 om 22:25
We wachten inderdaad op een rechter. Er is onderzoek gedaan door onafhankelijke bureaus. Daaruit blijkt dat Ajax juist heeft gehandeld. Dan blijft het gedrag van Bogarde over. Of Bogarde verkeerd heeft gehandeld volgens de wet bepaalt de rechter en tot die tijd is hij onschuldig. Dan kan het nog zo zijn dat je ethische bezwaren hebt tegen hetgeen Bogarde heeft gedaan. Weet jij wat hij precies heeft gedaan? Of maak je dat er maar meteen van? Daarnaast hang je lekker de moraalridder uit; iedereen is hier tegen ongewenste seksuele intimidatie, dus je hoeft echt niet te laten weten hoe hoog de boom moet zijn waaraan je ze wilt opknopen. Wacht gewoon eens op de feiten en oordeel niet zo snel. En daarnaast; deze tribunalen in de media zijn ook wat overdreven, want dat doen ze ook niet bij werknemers van andere bedrijven.
 
DENBEX
 
10
21 februari 2022 om 21:03
Die kan dus ook vertrekken....
 
snellesnickel
 
34
21 februari 2022 om 21:03
En Vd Sar blijft maar zitten. Wat een clown is dat zeg. Je kan toch geen vertrouwen meer hebben in die nobody? Uitstraling van een schijndooie
 
TomMulder
 
152
21 februari 2022 om 21:07
Dus als de man compleet onschuldig is moet je m wegdoen vanwege zijn uitstraling? Dan wil ik graag jouw account hier weghebben wegens je naam.
 
Kaal of kammen
 
61
21 februari 2022 om 21:07
Wat heeft v/d Sar te maken met wat Bogarde in zijn vrije tijd doet?
 
Thamike
 
9
21 februari 2022 om 21:08
Wow, jij mag dit dus wel allemaal zeggen? Stel dat iedereen dit zou doen en zeggen en vooral in ons huidige klimaat. NRC komt er wel laat achter schijnbaar. Ik denk dat je nu overal alles moet uitzoeken en eens kijken wat er gebeurt.
 
spursfan96
 
3
21 februari 2022 om 21:12
Dit was toch echt de verantwoordelijkheid van van Geelen, niks met vd Sar te maken.
 
De Toekomst
 
8
21 februari 2022 om 22:41
Ook niet van Geelen. Wat heeft Menno Geelen te maken met iets dat een assistent-trainer in zijn privéleven doet en geen negatieve gevolgen heeft voor zijn functioneren?
 
miki1959
 
2
21 februari 2022 om 22:30
Slechte bestuurders zonder uitstraling die geen verantwoordelijkheid durven te nemen blijven vaak het langste zitten. Daar zijn van Der Sar en Rutte de beste voorbeelden van
 
De Toekomst
 
9
21 februari 2022 om 22:43
Haha bizar... Rutte werd juist alom geprezen vanwege zijn uitstraling. Dat leverde zijn partij juist (weer) de meeste zetels op. Kijk, dat jij het niet met hem eens bent mag, maar dit is gewoon onjuist.
 
salmad
 
18
21 februari 2022 om 21:03
Wat gebeurd er allemaal, vieze mannetjes die thuis een vrouw hebben en meestal ook kids kunnen zich niet gedragen.
 
ExtraVaganza
 
14
21 februari 2022 om 21:03
Ai ai ai wat een zooitje...
 
maurootje
 
21
21 februari 2022 om 21:03
Wauw, dit lijk me knap lastig om als club qua reputatie en naam nog goed uit te komen; eerst je TD, nu je assist trainer. Al is het in privé sfeer dus toch een andere setting. Al had Ajax dit moeten meewegen. Ook als assistent trainer heb je voorbeeld
 
SpeedyAFC
 
19
21 februari 2022 om 21:22
Probleem hier is dat er nog geen aangifte gedaan is, laat staan er een rechtszaak is geweest. Als werkgever kan je dan niet zoveel. Een voetbalclub is geen rechtbank.
 
NJfromVOL
 
6
21 februari 2022 om 21:39
dit komt van de website van de Ajax foundaton, gaat over normen en waarden: Life Skills & Clinics Een van de lesprogramma’s die de Foundation aanbiedt, is Life Skills & Clinics voor het basisonderwijs. Het lesprogramma leert kinderen spelenderwijs over normen en waarden, veilig gebruik van social media, bewust omgaan met geld en over gezonde voeding. En tijdens de voetbalclinic staan samenwerken, respect, discipline en plezier hoog in het vaandel. Als dat echt in de genen van je bedrijf zit, kan ik voorstellen dat je er naar handelt. Dat hoeft inderdaad niet per se een ontslag te zijn.
 
SpeedyAFC
 
5
21 februari 2022 om 21:45
Ajax heeft erna gehandeld. Er zijn indringende gesprekken geweest met Bogarde en hij is gestopt die vrouw lastig te vallen. Daarmee is voor Ajax de kous af. Wil die vrouw meer, zoals bijvoorbeeld een schade vergoeding, dan zal ze naar de rechter moeten stappen.
 
NJfromVOL
 
4
21 februari 2022 om 21:58
Je kunt je alleen afvragen of Bogarde die competenties met zich mee brengt die je voor staat.
 
SpeedyAFC
 
3
21 februari 2022 om 22:39
Sinds zijn boek en zijn gok problemen, voordat hij als assistent aan de slag ging bij Ajax, was wel duidelijk dat Bogarde daar niet voor stond maar dat was allemaal al bekend voordat hij in dienst trad. Ajax wist dus wel dat Bogarde geen model burger was. De vraag is of elke trainer bij Ajax een model burger moet zijn of dat je ook andere karakters nodig hebt in het hedendaagse voetbal. Destijds vond men dat hij iets toevoegde wat bij Ajax ontbrak.
 
NJfromVOL
 
4
21 februari 2022 om 22:52
Diversiteit (niet (alleen) in afkomst, maar ook in competenties) is een groot goed. Complementaire geesten brengen elkaar verder. Maar dit gedrag staat haaks op de normen en waarden en respect die je op je jeugd wil overbrengen. Ik kan me voorstellen dat Bogarde in dat stevige gesprek dat hij heeft gehad ook een officiële waarschuwing heeft gehad. Daar wil je niet nogmaals mee in de krant komen.
 
myvision
 
25
21 februari 2022 om 21:42
Hoe is de reputatie en naam van AC Milan met Berlusconi als oud-preses dan? Berlusconi zijn veelvuldige betrokkenheid bij corruptieschandalen, tegenwerking van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid door zijn grote mediabelangen, politieke en zakelijke belangenverstrengeling en zijn veelvuldige seksuele escapades?? AC Milan wordt volgens mij nog steeds gezien als een klassieke topclub, een slapende reus, maar ook Milan kwam er mee weg toch? En Berlusconi is wel iets groter voor Milan dan Overmars voor Ajax, laat staan Bogarde.
 
NJfromVOL
 
6
21 februari 2022 om 22:08
Berlusconi is een parvenu pur sang. Elk land krijgt ook de premier die het verdient. Ongelofelijk dat die kerel (naast voorzitter van Milan) ook nog premier is geworden.
 
myvision
 
6
21 februari 2022 om 22:38
Donders dure woorden NJ! Heb zowaar weer wat geleerd vanavond. Ben het helemaal met je eens verder, zoiets past natuurlijk niet bij ons beschaafde land dan wel mijn beschaafde club.
 
NJfromVOL
 
5
21 februari 2022 om 22:48
Je moet ook wat vaker naar mij luisteren
 
VoetbalHumor
 
34
21 februari 2022 om 21:03
Uhm er is nog zoiets als prive en werk gescheiden houden. Wat bogarde in zijn prive tijd heeft gedaan is misschien niet goed, maar daarom hoeft hij nog ontslagen te worden
 
nuanceman
 
17
21 februari 2022 om 21:31
Dus Vloet en Lukoki kunnen ook gewoon in dienst blijven bij Heracles en Fc Twente?
 
Dabor
 
24
21 februari 2022 om 22:09
Bizar dat jij Vloet die een kind dood heeft gereden onder invloed en Lukoki die een vrouw heeft mishandelt, hiermee vergelijkt. Eerder diep trtiest...
 
nuanceman
 
6
21 februari 2022 om 22:38
Persoonlijk denk ik dat je beter een paar klappen kunt krijgen dan dat je stelselmatig wordt lastig gevallen. Mevrouw heeft blijvend psychisch letsel. Maar goed, het is niet voor niks dat je tegenwoordig bij in diensttreding zon beetje overal een VOG moet inleveren. Je wilt gewoon mensen die zich gedragen en niet die anderen beschadigen. Ik denk dat de positie van Bogarde onhoudbaar is zo.
 
Dabor
 
12
21 februari 2022 om 23:12
Je denkt dat als je een paar tikken krijgt de kans op psychisch letsel minder groot is. Dat waag ik toch ernstig te betwijfelen. En wat Bogarde betreft hebben verschillende instanties naar de situatie gekeken dus zou niet weten waarom hij er dan uit zou moeten.
 
Regulator
 
2
22 februari 2022 om 01:27
@nuanceman: Als je het NRC artikel leest, dan lees je eigenlijk nergens in dat Bogarde het psychisch letsel heeft veroorzaakt. Er wordt gesteld dat: Bogarde "actief heeft bijgedragen aan een voor klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon". Het wordt bijgedragen benadrukt al dat er meerdere dingen aan de hand waren. Hoe groot Bogarde's aandeel hierin was, is onbekend.
 
VoetbalHumor
 
0
22 februari 2022 om 09:54
@nuanceman, het lijkt me dat iemand dood rijden of een foto van je snikkel sturen wel in een andere verhouding bij jou staat? tenminste bij mij wel. Daarnaast vindt ik mishandeling ook een apart geval.
 
marieke90
 
16
21 februari 2022 om 21:04
Ongelooflijk wat er de laatsen paar jaren omtrent Ajax gebeurt,hier zou je gewoon een Netflix serie van kunnen maken..
 
VoetbalHumor
 
0
22 februari 2022 om 09:55
Dit is niet bij Ajax gebeurd, maar het is iemand die bij Ajax werkt. Dat is natuurlijk wel iets anders. Het komt wel ongelofelijk slecht uit.
 
Orakel-Dirk
 
33
21 februari 2022 om 21:04
De recente onthullingen lijken te suggereren dat dit enkel bij Ajax gebeurt, maar ik ben ervan overtuigd dat er binnenkort bij meer clubs een beerput opengaat.
 
Thetruth
 
2
21 februari 2022 om 23:00
Ja vast. Maar bij ajax is het meer ''nieuws'' dan als het bij RKC zou gebeuren. Denk dat vrouwen en media er meer naar neigen om het op straat te gooien als het over ajax gaat. Hoge bomen vangen veel wind.
 
Magistra
 
10
21 februari 2022 om 21:06
Lastig, vooral omdat dit privé gebeurd is. Wordt vooral een beetje moe van de heksenjacht...
 
Tico Gabriel
 
15
21 februari 2022 om 21:06
Wat een zieke wereld dan dit dan dat. Over een periode van bijna een jaar ? Dames moeten eerder aan de bel trekken of direct stoppen. Blokkeer doe aangifte of wat dan ook. WB had zeker geld en fame. Zijn net die dames in een discotheek met 10 euro op zak hebben een top avond want ze belanden altijd in de Vip. En dan klagen over wat er allemaal wel niet gebeurt. Omgekeerde wereld. Straks mag je niks meer.
 
Capis
 
13
21 februari 2022 om 21:31
Ja man net als stalking….. bizar dat die vrouwen niet zorgen dat het ophoud, heel bizar ja dom van al die vrouwen en schandalig vooral Of is het schandalig vandoor mannen……..
 
Regulator
 
4
21 februari 2022 om 23:12
Schuld valt volledig bij Bogarde. Daar is geen discussie over mogelijk. Wat ik me wel afvraag is dat wij allen ons in het leven leren te bewapenen tegen anderen. Vooral digitaal heb je altijd vrij simpele tools. Lijkt me natuurlijk lastig voor mensen die duizenden berichten krijgen, maar voor een enkele? Als dit grensoverschrijdend gedrag een jaar duurde. Had de vrouw in kwestie niet gewoon het nummer kunnen blokkeren? Ik ben oprecht reuze benieuwd naar de context.
 
tsjilpiep
 
23
21 februari 2022 om 21:09
Volstrekt logisch als het om een privékwestie gaat. Maar ja, de heksenjacht is al begonnen. Wie weet wordt Ten Hag volgende week ontslagen, omdat hij iets te veel vlees heeft gegeten de afgelopen maand
 
ryan888
 
13
21 februari 2022 om 21:20
Zouma die in zijn vrije tijd een kat mishandeld is toch ook gestraft door zijn club? Of je nou Zouma of Bogarde heet, je hebt een voorbeeldfunctie zowel prive als zakelijk
 
SpeedyAFC
 
14
21 februari 2022 om 21:24
Zouma's katten mishandeling staat op video en is in de publiciteit gekomen. Dit is een prive kwestie tenzij het slachtoffer aangifte doet en Bogarde veroordeeld zou worden.
 
-PSV-
 
12
21 februari 2022 om 21:38
Heb die kat anders ook geen aangifte zien doen ;-)
 
ryan888
 
5
21 februari 2022 om 21:39
Wat snap je niet aan een voorbeeldfunctie?
 
SpeedyAFC
 
12
21 februari 2022 om 21:50
Heeft een assistent trainer die nauwelijks publieke optredens heeft een voorbeeldfunctie? Heeft elke werknemer een voorbeeld functie? Kan een ieder die in de prive sfeer een probleem heeft met een ander, naar de werkgever van die ander stappen? Moet die werkgeven dan voor rechter gaan spelen?
 
Homelander
 
32
21 februari 2022 om 21:11
Lekker relevant wat Bogarde in zijn vrije tijd doet, dit heeft echt geen enkele betrekking tot Ajax. Het is onderzocht en besproken en daarmee klaar. Leuk die heksenjacht.
 
Hombre_Guapo
 
7
21 februari 2022 om 21:39
Bericht nogmaals lezen aub.
 
De Toekomst
 
12
21 februari 2022 om 23:57
Om vervolgens tot dezelfde conclusie te komen? Twee onafhankelijke partijen kwamen tot deze conclusie, maar jij wilt beweren dat het op basis van jouw onderbuikgevoel toch anders is?
 
JK-Ajax
 
4
22 februari 2022 om 04:31
Zelf even goed lezen greenwave
 
Hombre_Guapo
 
0
22 februari 2022 om 14:07
Ook voor jou, hij heeft ze toch via Ajax leren kennen. Indirect toch met Ajax te maken en Ajax moet dat gedrag afkeuren zoals iedere club dat moet doen van Telstar tot United. Dus mijn onderbuikgevoel klopt maar jullie willen alles wegvegen.
 
De Toekomst
 
1
22 februari 2022 om 18:45
Nu verzin je er zelfs meerdere vrouwen bij.. Het is geen meervoud. Het is geen 'ze'. Het is enkelvoud. 'haar'. En als ik op mijn werk een knappe vrouw tegenkomt die bij de bakker werkt en één keer een taart heeft bezorgd, waarna we in contact komen, dan is dat toch ook geen werkaangerelateerde relatie? Als zij één keer nieuwe pionnetjes heeft afgeleverd bij deze assistent en ze daarna het contact hebben vervolgd, is daar toch niks van te zeggen? Dan zou je bijna niemand meer mogen aanspreken...
 
Hombre_Guapo
 
0
23 februari 2022 om 00:25
Een ze is ook enkelvoudig. Best triest dat je vrijwel alles goed probeert te praten, jammer. Ook jammer dat je weer gaat verzinnen wat ik zeg.
 
stefaza
 
7
21 februari 2022 om 21:12
Wat een onzin verhalen allemaal, allemaal zo makkelijk nu
 
SUCCESeindje
 
6
21 februari 2022 om 21:12
Dit is gewoon zoeken naar iets. Het was een privé gerelateerde zaak. Offtopic: zou ik ooit nog een dame mee uit mogen vragen of is dat ook al ongewenst gedrag? ??
 
RoelBaselmans
 
6
21 februari 2022 om 21:13
In wat voor slappe klote maatschappij leven we tegenwoordig....#heksenjacht
 
XIII
 
25
21 februari 2022 om 21:13
Volgens NU.nl zijn de KNVB, het NOC*NSF en het instituut sportrechtspraak op de hoogte van deze zaak. Die hebben ook "niets" gedaan om Bogarde op non-actief te zetten of iets dergelijks. Er waren dus genoeg instellingen buiten Ajax die ervan afwisten en blijkbaar ook niet vonden dat Ajax iets er tegen hoefde te doen qua werkzaamheden. Wat Bogarde heeft gedaan wil ik niet goed praten maar duidelijk is dat Ajax niet de enige die vond dat dat het ging om 'een privékwestie' en Bogarde mocht dus aanblijven. Mocht het waar zijn dat meerdere instituten op de hoogte ervan zijn/waren.
 
Biggles
 
29
21 februari 2022 om 21:14
Privezaak of niet. Er is geklaagd bij Ajax. Ajax deed onderzoek en concludeerde dat Bogarde in zijn vrije tijd mag doen wat ie wil. Vrouwen beschadigen en al. Geen probleem voir Ajax. Ga vooral je gang!
 
voetbal4ever
 
35
21 februari 2022 om 21:19
Knvb en Noc Nsf wisten er ook van. Dus zij vinden het dan ook wel prima ? Kunnen we net zo goed alles gaan opdoeken.
 
Biggles
 
3
21 februari 2022 om 21:26
Slaat ook nergens op van die instanties. Trouwens ik heb niets gelezen dat de knvb e.d. op de hoogte waren. Maar Bogarde zij kunnen geen ontslag eisen lijkt me.
 
voetbal4ever
 
9
21 februari 2022 om 21:39
Jaa, dat is vervelende aan VZ dat ze een gedeelte weglaten. Oa Nu.nl bericht over de Knvb en Noc Nsf.
 
Biggles
 
2
21 februari 2022 om 21:43
Inderdaad. Je trekt nu eenmaal conclusies op hetgeen wat je te lezen krijgt
 
Rkc82
 
9
21 februari 2022 om 22:17
En psv dan ook maar opdoeken, want die Belgische spits heeft ook foto’s gestoord naar vrouwen. En zo zijn er vast nog wel meer spelers. Blijven er weinig clubs over
 
Denn01
 
17
21 februari 2022 om 21:25
Biggles kan jij mij dan de feiten geven buiten het externe onderzoek van Ajax waardoor Bogarde wel ontslagen zou moeten worden? Blijkbaar weet jij dan meer. En kom niet aan met regels uit de tekst van dit artikel.
 
Biggles
 
11
21 februari 2022 om 21:29
De vrouw heeft ptss opgelopen door die maf. Lijkt mij zwaar genoeg. Maar praat het maar goed hoor. Van mij mag je.
 
Denn01
 
19
21 februari 2022 om 21:34
Ik praat niets goed en daarnaast ken ik de situatie niet van deze vrouw en kan jij mij geen feiten geven waardoor zij dit heeft gekregen. Maar dat jij zo dingen kan beoordelen buiten een extern bedrijf wat hier onderzoek naar heeft gedaan en waar Ajax zelf daarna ook hun conclusies over heeft getrokken. Vind ik heel knap.
 
Biggles
 
6
21 februari 2022 om 21:37
Tja. Ik kan nu eenmaal lezen. Daar heb je dit forum ook voor.
 
Denn01
 
25
21 februari 2022 om 21:47
Het ISR heeft de klacht van de vrouw als niet ontvankelijk verklaart. Misschien kan jij dan met jouw feiten daarheen gaan zodat ze dat dan wel doen? Lijkt mij een goed idee.
 
Biggles
 
7
21 februari 2022 om 22:01
Schei nou eens uit over feiten. Die kun jezelf ook lezen. Dat jij een andere mening hebt, oke. Maar mijn mening blijft dat als je zoiets flikt. Je een hele grote kans hebt dat je je club beschadigd of kwetsbaar maakt. Mijn mening is dat je na zo een vergrijp je je baan verliest.
 
Denn01
 
16
21 februari 2022 om 22:12
Ik heb mijn mening helemaal niet gegeven, ik stel jou vragen die je niet aanstaan dat is wat anders. Je gaat niet op mijn ISR vraag in dus je gelooft niet dat zij hun werk goed doen blijkbaar. Je bent dan meer van een artikel lezen, het recht in eigen hand nemen en iemand gelijk veroordelen. Prima dan weet ik voldoende. Fijne avond.
 
Biggles
 
3
21 februari 2022 om 22:17
Een goede avond. ISR deed niets omdat het niet binnen de club was. Ik hou nu eenmaal niet van mannen die vrouwen lastig vallen.Slaap lekker voor straks.
 
De Toekomst
 
4
21 februari 2022 om 22:52
Leuke discussie heren, slaap lekker!
 
JK-Ajax
 
0
22 februari 2022 om 12:06
Nee je houdt vooral niet van Ajax Biggles, beken toch gewoon eens kleur. We weten allemaal wat je riep toen het nieuws van Marc net uit kwam
 
Master 1
 
14
21 februari 2022 om 21:16
De cultuur binnen de club lijkt verrot. RvC moet hard ingrijpen om verdere (imago) schade te beperken.
 
Thamike
 
25
21 februari 2022 om 21:23
Jij bent echt zo naïef dat je denkt dat dit een probleem is van een cultuur binnen 1 club? Ai ai ai
 
Master 1
 
8
21 februari 2022 om 22:45
Vooralsnog komen er alleen maar onsmakelijke verhalen bij Ajax naar buiten.
 
De Toekomst
 
13
22 februari 2022 om 00:00
Tsja, als ik het goed zie heb jij Twente als profielfoto? Lekker hoor, de racistische Ron Jans aanstellen, Lukoki die zijn vrouw slaat, Munsterman die schimmige constructies had en zo zal ik als ik ga onderzoeken nog wel meer dingen boven water krijgen... Geen enkele club zit vol met ideale werknemers.
 
Teesboer
 
0
22 februari 2022 om 08:13
Hele slechte vergelijking wat betreft Munsterman, want daar heeft Twente jaren lang last van gehad. Twente heeft door die man erg veel imagoschade geleden, dus Twente heeft daar jarenlang voor geboet. Tevens is de cultuur binnen de club wel degelijk omgeslagen na die verschrikkelijke taferelen.
 
De Toekomst
 
0
22 februari 2022 om 18:47
@Teesboer, mocht het niet duidelijk zijn, dan was deze kritiek niet serieus bedoeld. Meer als voorbeeld dat elke club zo zijn zwarte schapen heeft/heeft gehad.
 
De Toekomst
 
4
21 februari 2022 om 22:56
Ja, laat iedereen zijn mobieltje inleveren en dan gaan we alles controleren en beoordelen of alles dat is in privésfeer gestuurd nu of in de toekomst gezien kan worden als grensoverschrijdend gedrag....
 
Musi26
 
2
22 februari 2022 om 00:18
Ik heb nog niets gelezen waaruit blijkt dat de cultuur verrot is. Sterker nog uit dit verhaal blijkt dat het juist niet verrot is en dat de klachten ongegrond zijn.
 
fc moulijn
 
13
21 februari 2022 om 21:17
Werk en privé keurig gescheiden gehouden. Tis dat hij bij ajax werkt maar had voor mij niet genoemd hoeven te worden. Eigenlijk hoeft dit wat mij betreft het nieuws helemaal niet te halen. Als we alle Dick piks van voetballer etcetera voorbij zien gaan komen mag er vrees ik wel een nieuw forum bij gaan komen
 
mitchajax020
 
7
21 februari 2022 om 21:18
Heksen jacht nu momenteel, hier kan je Ajax niet als schuldige aanwijzen, het is een privé kwestie. Ook dit is niet goed te praten dus her moet nader onderzocht worden.
 
voetbal4ever
 
22
21 februari 2022 om 21:20
Voetbalzone: waarom laten jullie nou weer gedeeltes buiten de tekst... meerdere partijen wisten hiervan. Oa de Knvb en Noc Nsf.. vermeld voortaan alles ipv een gedeelte. Zwaar storend. Bogarde heeft een fout gemaakt, er is een onderzoek geweest, meerdere partijen wisten hiervan. Laat het rusten.
 
Denn01
 
15
21 februari 2022 om 21:22
Aan al die mensen die er schande van spreken dat dit weer bij Ajax gebeurd. Ajax heeft een extern onderzoek erna laten doen. Dus ze hebben er wel wat aan gedaan om te weten te komen wat er aan de hand is. Op basis daarvan vonden ze dat Bogarde mocht blijven. Willen jullie mij feiten geven en mij vertellen waar het over ging tussen Bogarde en die vrouw? En ik wil graag weten waarom zou hij nu ontslagen moeten worden? Zijn er ook dingen gebeurd richting Bogarde zelf? Jullie weten het toch zo goed, geef de feiten dan.
 
Soccerfan_1
 
12
21 februari 2022 om 21:24
Prive situatie is prive situatie. Daar moet je Ajax niet op aan kijken dus deze sensatie kop met "nieuw schandaal bij Ajax" vind ik echt walgelijk voetbalzone....walgelijk.
 
miki1959
 
8
21 februari 2022 om 22:09
Natuurlijk zeg je dat als ajax supporter. Maar als ik mijn vrouw in mijn vrije tijd bijvoorbeeld in elkaar sla en mijn werkgever komt daar achter en ik zou best wel een verantwoordelijke functie hebben binnen het bedrijf. Denk jij dan dat hij nog wil dat ik voor hem werk? Een goede werkgever kiest voor betrouwbare werknemers die fatsoenlijk met mensen omgaan op welke manier dan ook
 
Dabor
 
11
21 februari 2022 om 22:16
En natuurlijk zeg jij weer het tegenovergestelde omdat het Ajax betreft. Ze hebben externe partijen onderzoek laten doen en het ISR heeft de klacht van de vrouw als niet ontvankelijk verklaart. Waarom zou je als Ajax zijnde dan iemand ontslaan?
 
 
3
21 februari 2022 om 21:25
Het is de vraag of je hem hiervoor kunt ontslaan. Van de andere kant met een regeling kom je altijd wel van iemand af. Daarnaast kun je je afvragen waarom je hem gezien deze feiten bij het eerste elftal houdt ?
 
De Toekomst
 
7
21 februari 2022 om 23:03
Misschien omdat iemand goed functioneert, dit niet strafbaar is, het blijkbaar slechts één incident betrof en dit niks/veel te weinig met Ajax te maken heeft? We kiezen nu allemaal de kant van de vrouw, maar zij heeft nog geen aangifte gedaan... Als het allemaal echt zo erg én strafbaar was, was dat waarschijnlijk al gebeurd.. We gaan wel in een hele vreemde wereld leven als we mensen die ergens van beschuldigd worden ook gaan straffen alsof ze schuldig zijn..
 
GiovannyBundel
 
0
21 februari 2022 om 21:28
Zo gaat het altijd. nu de aandacht proberen weg te halen van overmars en dan met nutteloze zaken andere mensen in een kwaad daglicht te plaatsen. Deze strategie is zo zielig en al die domme schaapjes die hier gaan mee lullen
 
miki1959
 
11
21 februari 2022 om 21:29
Ajax schaam je diep. Je zou haast gaan denken dat binnen de club onschendbaarheid heerst. Klaar met de club
 
alkatorian
 
19
21 februari 2022 om 21:31
Eerst nadenken, dan reageren. Ga niet eens de moeite nemen om te reageren. Alles staat in het artikel vermeld. Ajax valt niet te verwijten, alle noodzakelijke stappen ondernomen.
 
miki1959
 
8
21 februari 2022 om 21:47
Bogarde is een clubicoon en Ajax heeft er duidelijk geen moeite dat een boegbeeld van de club die zich prive niet kan gedragen voor de club werkt
 
Teesboer
 
3
21 februari 2022 om 22:04
Je neemt nu toch echt wel de moeite om te reageren hoor ??
 
De Toekomst
 
8
21 februari 2022 om 23:05
Bogarde is nu ineens een clubicoon? Een boegbeeld? Haha, je doet er werkelijk alles aan om hem groter te maken en hem zo erg mogelijk aan Ajax zijn identiteit te koppelen, zodat je de club nog meer kan bashen. Mooi man.
 
mitchajax020
 
10
21 februari 2022 om 21:32
Hoezo Ajax, het is een privé kwestie en daar staat Ajax buiten
 
 
5
21 februari 2022 om 21:38
Het is natuurlijk heel dubbel. Het is buiten Ajax om, maar wil je zo’n iemand (als boegbeeld) op de bank hebben zitten ?
 
mitchajax020
 
6
21 februari 2022 om 21:47
Is ook dubbel maar we slaan nu wel door hoor. Je kan Ajax hier niet over aanvallen
 
SpeedyAFC
 
11
21 februari 2022 om 21:51
@janssen Zijn alle assisten trainers, fysio's et cetera ineens een boegbeeld? Een directeur, TD of trainer wil ik nog wel in meegaan, maar ergens houdt het wel op met de boegbeelden.
 
De Toekomst
 
6
21 februari 2022 om 23:07
@Janssen, sinds wanneer is Bogarde een boegbeeld? Hij is echt heel erg op de achtergrond, geen clubicoon, spreekt nagenoeg niet publiekelijk en het is nog zeldzamer als hij dat vanuit de club doet..
 
GiovannyBundel
 
2
21 februari 2022 om 21:30
Zo gaat het altijd. nu de aandacht proberen weg te halen van overmars en dan met nutteloze zaken andere mensen in een kwaad daglicht te plaatsen. Deze strategie is zo zielig en al die domme schaapjes die hier gaan mee lullen
 
RM1335
 
9
21 februari 2022 om 21:31
Gaat lekker daar met die mensen van jullie hoofdstedelijke club. Zo'n bekende club, ook over de grenzen. Laten we hopen dat het hierbij blijft. Je zit natuurlijk niet op nog meer van dit soort vervelende zaken te wachten. Het zal je toch niet gebeuren dat dit een patroon is?
 
De Toekomst
 
2
21 februari 2022 om 23:10
Daar kan je natuurlijk vergif op innemen. Ik weet niet of Menno Geelen vrijgezel is, maar als hij dat is en na enkele leuke gesprekken een vrouwelijke collega mee uit vraagt kan zij dit ook al voelen als machtsmisbruik/grensoverschrijdend gedrag... De grens is zo enorm vaag. Je kan zo natuurlijk nooit meer iets tegen een vrouw zeggen, want alles wordt tegenwoordig al snel opgevat als grensoverschrijdend...
 
MartinRafter629
 
2
22 februari 2022 om 00:13
Daar hebben ze dan in A dam opvallend veel meer moeite mee dan bijv bij Heerenveen, Fortuna, RKC, etc etc etc etc....
 
 
4
21 februari 2022 om 21:31
Prive is prive, klaar. Moet niet gekker worden dat je je voor je baas moet verantwoorden wat je in je eigen tijd doet.
 
miki1959
 
6
21 februari 2022 om 22:06
Als ik mijn vrouw in mijn vrije tijd bijvoorbeeld in elkaar sla en mijn werkgever komt daar achter en ik zou best wel een verantwoordelijke functie hebben binnen het bedrijf. Denk jij dan dat hij nog wil dat ik voor hem werk? Een goede werkgever kiest voor betrouwbare werknemers die fatsoenlijk met mensen omgaan op welke manier dan ook
 
Westend
 
0
22 februari 2022 om 11:12
Ben je gek, een werkgever kijkt alleen naar zijn imago. Als je klanten er niet achter komen of geen besef hebben dat jij 'bestaat', kan je makkelijk aanblijven. Anders zou je uberhaupt niet meer aan de bak komen en ga je meteen de uitkering in. Zo werkt het leven natuurlijk niet.
 
MartinRafter629
 
0
22 februari 2022 om 00:12
Masr hij mag jou wel ontslaan...want miss dat die baas types als Bogarde, Ali B, Overmars, Lukoki etc liever niet als uithangbordje wenst.
 
DennisVanNamen
 
2
21 februari 2022 om 21:34
Pfff,vrouwen doen nooit wat,jaja totdat ze iemand aantrekkelijk vinden..
 
 
20
21 februari 2022 om 21:36
Klinkt als een topsfeertje daar bij Ajax.
 
grasveld7
 
18
21 februari 2022 om 22:39
Gaat inderdaad prima! 5 punten los en nog steeds in de race voor de triple.
 
Jansen Joenite
 
5
21 februari 2022 om 22:55
Schijnt dat nu zelfs Berlusconi zich heeft gemeld voor de positie van Overmars. Past prima en voldoende ervaring in de voetbalwereld
 
Joga_Bonito10
 
5
21 februari 2022 om 23:41
Klinkt? Als je ogen hebt dan zie je het toch ook? Spelvreugde spat er vanaf! En nog op meerdere fronten actief. Meer dan een topsfeer !
 
VoetbalHumor
 
0
22 februari 2022 om 09:56
Dat is het zeker, nu de stadions weer vol mogen wordt het een top sfeer!
 
1980bas
 
17
21 februari 2022 om 21:38
NRC lijkt inderdaad een heksenjacht op Ajax te hebben geopend. Erg hypocriet om dan het jarenlange grensoverschrijdende gedrag van je eigen topman (topman DPG) niet openlijk te melden. Los van het feit dat grensoverschrijdend fout is, krijg ik jeuk van deze krant inmiddels.!
 
Sir Paul
 
0
22 februari 2022 om 11:48
Buiten dat bestaat NRC uit verschillende lagen waaronder onderzoeksjournalistiek. Je kunt ook gewoon zeggen dat Bogarde zich onaangenaam gedragen heeft. En Ajax wederom heeft laten blijken moeite te hebben met morele kwesties.
 
Dirk_borst
 
1
21 februari 2022 om 21:39
Privé heeft dus niets met Ajax te maken, sensatie en door.
 
Sir Paul
 
8
21 februari 2022 om 21:39
Als t klopt wat ik lees is Bogarde een asociale lulhannes. Mensen hebben t over een heksenjacht etc. Ik vind t vooral dom van Bogarde. Daar begint t toch bij blijkbaar.
 
De Toekomst
 
5
21 februari 2022 om 23:13
Schijnbaar* En dat is überhaupt een conclusie die jij geheel uit eigen duim zuigt, want nergens staat dat Bogarde is begonnen.
 
Sir Paul
 
2
22 februari 2022 om 08:14
Ga lekker ff mierenneuken hee. NRC heeft tot nu toe alles goed gehad. Bogarde heeft op een intimiderende manier een vrouw bejegend die daar niet gediend van was. Hij is schuldig bevonden, dus hoezo heksenjacht? Daarnaast über flauw om over wie tussen de vrouw en Bogarde begonnen is terwijl vrij duidelijk is dat Bogarde fout is geweest,grenzen heeft overschreden en daar de ellende begint.Toch op sneaky wijze de slechtheid van Bogarde nuanceren. Tis gewoon walgelijk.
 
50pMaroc
 
7
21 februari 2022 om 21:52
Ach ja. Kan er ook nog wel bij. Toch opmerkelijk. Overmars TD: Kluivert en Bogarde trainers. Onana op doel; Warmerdam op de Lb; Labyad op het middenveld; Promes in de aanval. Laat ik de natrappende en/of matennaaiende spelers als Tagliafico, Antony en Tadic even buiten beschouwing. Lekker lijstje kan Ajax opstellen zich. Al heeft dit denk ik niet zo heel veel te maken met de club Ajax zelf. Maar als ik algemeen directeur van een voetbalclub zou zijn zou ik dit soort figuren zelf liever buiten mijn club willen houden.
 
Sir Paul
 
2
22 februari 2022 om 08:23
Mijn post hierover is wel s verwijderd maar alles bij elkaar heeft Ajax een handjevol sympathieke spelers/trainers. Voor de rest is t naar,onsympathiek zooitje momenteel. Klagen,schoppen,slaan,vallen. En nu ook buiten het veld is t duidelijk hoe ver de moraliteit te zoeken is.
 
miki1959
 
11
21 februari 2022 om 21:55
Als Lukoki door Twente wordt weggestuurd en Vloet op non actief word gezet door Heracles vanwege privekwesties. Waarom vind Ajax dan weer dat er hier sprake is van een andere situatie? Bogarde heeft een belangrijke functie binnen de club. Hoe kan die man nog geloofwaardig zijn werk uitvoeren
 
 
11
21 februari 2022 om 22:16
Het is idd wel opvallend dat iedereen over heracles viel, men vond dat Twente het goed deed, maar bij Bogarde is het prive. Je kunt je afvragen wat het verschil is ?
 
Dabor
 
9
21 februari 2022 om 22:23
Als je het verschil in al die situaties niet ziet zijn we gauw klaar natuurlijk.
 
miki1959
 
5
21 februari 2022 om 23:09
Het is voor jou als Ajax supporter natuurlijk makkelijk om te zeggen dat Ajax goed heeft gehandeld.
 
Dabor
 
6
21 februari 2022 om 23:18
Ja op die manier discussiëren heeft weinig nut natuurlijk. Maar ik zie je niet reageren op het volgende stuk (uit 1 van de reacties bovenaan) wat precies vertelt hoe Ajax gehandeld heeft, dan wil ik van jou graag horen wat ze verkeerd hebben gedaan ok? Vanavond is een artikel gepubliceerd over vermeend grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker. Het klopt dat op 1 oktober 2020 bij Ajax een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker. Daarop heeft Ajax direct actie ondernomen. De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht. De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (isr), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid. De andere instantie is een onderzoeksbureau dat Ajax na de uitspraak van het ISR gevraagd heeft de klacht onafhankelijk te onderzoeken. Dit na overleg met en instemming van zowel de melder als de medewerker. Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax. Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging.
 
De Toekomst
 
5
21 februari 2022 om 23:18
Tsja, het helpt ook wel dat er extern onderzoek is gedaan en deze klacht bij een ander onafhankelijke organisatie ook werd afgewezen... Dat maakt het voor een Ajacied toch wel iets makkelijker om dit ook wat luchtiger op te vatten dan het onder invloed doodrijden van een kind, maar ach, dat ik hier een verschil in zie zal wel komen door mijn clubvoorkeur...
 
 
2
22 februari 2022 om 07:42
Het klopt dat de gevallen van Vloet en Bogarde moeilijk te vergelijken zijn waar het geval Lukoki wel veel dichter bij dit voorval komt. Je kunt niet ontkennen dat Twente daarbij andere waarden en normen hanteert dan dat Ajax dat doet.
 
 
0
22 februari 2022 om 07:45
@dabor, leg jij mij het verschil tussen Lukoki en Bogarde dan eens uit, ik zie ze niet. Daarbij zijn alle 3 privé. Het grootste verschil lijkt de normen en waarden tussen de clubs te zijn. Maar ik ben benieuwd naar jouw onderbouwing.
 
Q_asd1975
 
4
22 februari 2022 om 08:18
@Janssen Jou kennende zal je toch niet hierop reageren aangezien de dag dat jij eindelijk toegeeft dat Ajax helemaal niet verkeerd heeft gehandeld nooit zal plaatsvinden maar even ter verduidelijking en hopelijk snap je het volgende (alhoewel ik dat betwijfel vanwege de selectiviteit die jij hanteert inzake informatie): Lukoki is veroordeeld door een rechterlijke instantie, Bogarde (nog) niet. En volgens mij is iemand dan toch nog onschuldig of niet?
 
Dabor
 
1
22 februari 2022 om 08:22
Serieus? Bij de 1 is er daadwerkelijk fysiek geweld gebruikt dat is toch even wat erger lijkt mij. En hierboven staat een compleet verhaal hoe Ajax heeft gehandeld en welke stappen ze hebben genomen. Daar is niet iets uitgekomen wat daadwerkelijk aantoonbaar strafbaar is. Lukoki is echt veroordeeld door een rechter dus is het toch appels met peren vergelijken.
 
Sir Paul
 
0
22 februari 2022 om 08:25
Het enige verschil is Ajax. De club die naast binnen de lijnen nu ook buiten de lijnen boven de wetten staat voor sommigen.
 
 
0
22 februari 2022 om 08:28
@q-asd Wat is dan het verschil met Overmars die ook niet veroordeeld is ? Is hij ook onschuldig en dus onterecht weggestuurd ?
 
 
0
22 februari 2022 om 08:34
Ook hier weten we niet wat er precies gebeurd is. Wat het huiselijk geweld bij Lukoki precies inhield weet ik ook niet. Daarbij denk ik dat de keuze voor Twente makkelijker werd doordat de voetballende bijdrage van Lukoki zeer gering was. Dat maakt een keuze wel makkelijker. Dat zag je ook met Heracles en Vloet.
 
 
0
22 februari 2022 om 08:54
Met het corona geval praat je echt over wetten en regels, nu praat je meer over normen en waarden.
 
Q_asd1975
 
3
22 februari 2022 om 09:08
@JanssenAaaa lekker weer proberen om maar niet te hoeven toe te geven dat er dus een verschil zit tussen Lukoki en Bogarde dus begin je over een andere zaak. Chapeau maar gaat jou niet lukken. Overmars betrof een werksituatie dus die is terecht weggestuurd. Waar ga je nu weer mee komen? Of blijf je selectief doorgaan voordat je eindelijk een keer toe gaat geven dat je verkeerd zit?Of je reageert natuurlijk gewoonweg niet hahahahahhaaEdit: typefout gecorrigeerd
 
Dabor
 
0
22 februari 2022 om 09:28
Ook grappig dat je precies Twente als voorbeeld gebruikt als club waar de normen en waarden hoog in het vaandel zou staan. Hoe ironisch.
 
 
0
22 februari 2022 om 11:08
@q-asd1975, Elke situatie is anders. dat ontken ik volgens mij helemaal nergens. Er staat in de tekst dat er meerdere keren dringend met Bogarde gesproken is door de directie van Ajax. Als hij onschuldig is vind ik dit wel een hele vreemde opmerking. Ik zeg ook nergens dat Bogarde ontslagen moet worden voor deze prive actie. Het is wel opvallend dat het Ajax het laatste jaar vaak overkomt met beschuldigingen van misdragingen van personeel, en dat Ajax daar schijnbaar toch anders op reageert dan andere clubs.
 
Q_asd1975
 
2
22 februari 2022 om 12:11
@janssenMooi dat gedraai van jou. Want jij probeert juist telkens de situaties met elkaar te vergelijken en wil nu nog steeds niet toegeven dat jij ongelijk hebt gehad door te pogen ze wel te vergelijken. Voorbeeld:"@dabor, leg jij mij het verschil tussen Lukoki en Bogarde dan eens uit, ik zie ze niet. Daarbij zijn alle 3 privé. ""@q-asdWat is dan het verschil met Overmars die ook niet veroordeeld is ? Is hij ook onschuldig en dus onterecht weggestuurd ?"Hieruit blijkt toch niet dat jij vindt dat "elke situatie anders is"?Jij hebt nog steeds niet toegegeven of teruggenomen dat jij "geen verschil ziet tussen Lukoki en Bogarde". Ik heb altijd geleerd dat als ik iets fout heb dat ik dan ook gewoon toegeef en er niet om heen ga draaien maar die normen en waarden en fatsoen heb jij dus niet hahaha.Niemand zegt dat Bogarde zich niet heeft misdragen maar in tegenstelling tot Lukoki is hij (nog) niet door een rechter schuldig bevonden aan iets. Dus feitelijk is hij onschuldig. Snap niet zo goed waarom het vreemd is dat Ajax hem op zijn gedrag heeft aangesproken maar het is gewoon weer een manier van jou om eromheen te draaien. Wees even een keer volwassen en schrijf gewoon zonder poespas: de situaties rondom Lukoki en Bogarde zijn verschillend dus het is niet vreemd dat Ajax anders handelt dan FC Twente. Ik verwacht het niet want je gaat gegarandeerd met weer een deflectie komen. Let op mensen!
 
De Toekomst
 
7
21 februari 2022 om 23:16
Miki, je bent geweldig! Je haalt er zoveel mooie voorbeelden bij en in elk bericht maak je Bogarde zelf en zijn rol binnen Ajax nog groter. Nog even en je gaat beweren dat Bogarde Ajax heeft opgericht haha. Nogmaals, mooie vent. Kan je reacties op een bepaalde manier wel waarderen. Keep up the good work ??
 
MartinRafter629
 
0
22 februari 2022 om 00:08
Correct. Pluim voor Heracles en Lukoki. De kwestie Bogarde lijkt ieg minder " prive" ( want werkgerelateerd...) dan die bij Vloet of Lukoki. Waarbij ik Vloet dan weer uitzonder omdat het itt Lukoki en Bogarde niet zijn intentie was
 
SpeedyAFC
 
0
22 februari 2022 om 13:03
Zit je nou serieus het doodrijden van een kind met een veel te hoge snelheid en teveel alcohol in het bloed te vergelijken met het sturen van ongewenste berichten naar iemand? Overigens gaat het OM wel uit van intentie indien iemand meer dan 50 km te hard rijd en teveel gedronken heeft.
 
miki1959
 
7
21 februari 2022 om 22:02
Ik ben met name wel benieuwd of Ajax heeft geïnformeerd hoe het met de betreffende dame gaat of dat ze als kille club zijnde alleen maar bezig zijnde geweest om de reputatieschade die toch al aanzienlijk is zoveel mogelijk te beperken
 
De Toekomst
 
7
21 februari 2022 om 23:23
Reputatieschade beperken? Ze hebben dit bij alle instanties gemeld, dus doe niet of ze dit onder het tapijt probeerde te schuiven. Geïnformeerd hoe het met de betreffende dame is? De club heeft, zelfs na de eerste uitspraak in het voordeel van Bogarde, zelfs nog een eigen onderzoek uit laten voeren door een extern bureau. Als dat niet laat zien dat ze de vrouw en haar klachten serieus nemen, weet ik het ook niet meer. Dit is tot 2x toe onderzocht met dezelfde uitkomst. Dan houd het gewoon even op vanuit de club.
 
 
0
22 februari 2022 om 08:58
Er staat volgens mij nergens dat Ajax dit bij de NKVB en ISR gemeld heeft. De tekst geeft aan dat de vrouw in kwestie dit gedaan heeft.
 
Airbags
 
1
21 februari 2022 om 22:57
Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Aan de ene kant denk ik dat Ajax goed gehandeld heeft. Er is onderzoek gedaan door een extern bureau en daaruit is gebleken dat het een privékwestie betreft. Als ik in mijn vrije tijd iets doe wat niet mag is het in principe ook niet aan mijn werkgever om daarop te acteren. Echter heeft Bogarde een publieke functie. Hij is niet zomaar een verkoopmedewerker in de Albert Heijn, accountant bij een of ander kantoor. Hij is assistent trainer van Ajax 1, en daarbij komt een bepaalde voorbeeldfunctie en bijbehorende verantwoordelijkheid kijken. Daar kan en mag je wat mij betreft best naar handelen. Heracles deed dat goed toen bleek wat Vloet had gedaan, Twente met Lukoki idem dito en ook Sony Music met Lil Kleine heeft het goed aangepakt door hem te ontslaan omdat het vertoonde gedrag indruist tegen de normen en waarden die binnen het bedrijf gelden.
 
De Toekomst
 
4
21 februari 2022 om 23:26
In hoeverre heeft Bogarde echt een publieke functie? Hij verschijnt nagenoeg nooit voor de camera.. Hij is bekend als oud-voetballer, maar ik zie hem niet echt als een publiekelijk figuur. Waar moet je dan de grens trekken?
 
MartinRafter629
 
3
22 februari 2022 om 00:03
Ook wanneer het louter " prive kwestie" zou zijn- wat het niet lijkt te zijn omdat zij met " Bogarde als TRAINER in aanraking in werkrelatie kwam"- net op NOS. Persoonlijk zou ik liever niet dat mijn clubje een trainer aantrekt die al een verleden als " gewelddadig" had. Jammer dat Ajax wat minder moeite heeft met criminelen
 
Soccerfan_1
 
0
22 februari 2022 om 11:58
Ja dan kan elke club en bedrijf wel tientallen medewerkers op straat zetten voor dingen die ze in hun priveleven doen. Dat is toch niet te doen? Dat is hun zaak niet.
 
De Toekomst
 
0
22 februari 2022 om 18:51
@Soccerfan, helemaal mee eens. Waar moet je dan de grens trekken? Iemand die met 3 biertjes op gaat rijden en wordt beboet? Iemand die 5 kilometer per uur te hard reed? Iemand die beboet wordt voor een kapot achterlicht?
 
Janta
 
0
21 februari 2022 om 23:01
Gaat men in Rootterdam nu ook al zaken onderzoeken die in de privé sfeer lagen, als dat gebeurt dan kan je 3/4 van alle bedrijven gaan sluiten wegens personeelsgebrek. Ik praat niks goed maar nu slaat men totaal door.
 
MartinRafter629
 
6
21 februari 2022 om 23:57
Fnoord heeft geen Overmars als TD en Bogarde als trainer he...en ook geen Promes etc
 
SpeedyAFC
 
0
22 februari 2022 om 13:05
Promes? Is dat niet die voetballer die in Rusland speelt en nu al jaren wacht op een proces?
 
rickv
 
1
21 februari 2022 om 23:06
Laten we in ieder geval vast stellen dat de eerste actie van Ajax correct was. Een onafhankelijk bureau inrichten. Al zit er een verplichting aan sinds enkele jaren. En het benoemen als privékwestie is in ieder geval een excuus. Is het een goed excuus? Dat hangt een beetje af van morele waarde als club en voor ons hier als individu. Zou ik nooit meer naar Borsato luisteren, nee hoor, of een herhaling met Overmars bekijken, nee graag, mooie tijden. Zou ik hen uitnodigen om te zingen of een circus act op te voeren met een bal. Nee absoluut niet. Er zijn altijd schemer gebieden. En gelukkig hebben de vrijheid die zelf te bepalen. Net zoals sponsoren en bedrijven die ook hebben. Iemand kan nog steeds naar lil'kleine willen luisteren, maar spotify heeft alle recht om zijn geluid niet meer te laten horen. En voor mensen censuur gaan roepen, dat is enkel en alleen iets tussen jou en de overheid. In dit geval, als dat externe bureau constateerd dat het een privé kwestie maar die vrouw ook duidelijke schade heeft opgelopen, dan is je verstoppen achter één van die twee conclusies op zijn minst discutabel. En er zijn veel voorbeelden van privékwesties, het schoppen van een kat, dronken rijden, maar er treden ook ministers af vanwege privé kwesties. En als werknemer bij Ajax, zeker als bekende voetballer, zit je toch ook in dat publieke domein. Het is niet de krantenjongen van Ajax die verder niemand kent en dan kan je ook vragen of die aan mag blijven? Bij Ajax zullen ze zich ook beseffen dat het op een gegeven moment een optelsom wordt, privé of niet, maar een recent lijstje met Overmars, Bogarde, Warmerdam, Promes, Labyad.... en natuurlijk de affaires met crypto en nog wat meer in de niet zo verre geschiedenis. Je kan een verklaring hebben voor alles, maar wellicht is het soms beter om bepaalde waardes iets strikter te volgen. Zeker als je toch verklaard midden in de maatschappij te willen staan en daar zelfs programma's voor op zet.
 
blaugrana11
 
2
21 februari 2022 om 23:25
Je laatste alinea staat vol onzin man. Wat kan ajax eraan doen dat promes besluit zijn eigen neef neer te steken? En dat van labyad en warmerdam hebbe. Ze natuurlijk ook geen hol mee te maken.
 
De Toekomst
 
3
21 februari 2022 om 23:36
Het verbaast mij dat je nog niet met terugwerkende kracht het ontslag van Kluivert, Danny Blind, Mido, Trabelsi en vele anderen hebt gevraagd.
 
MartinRafter629
 
1
21 februari 2022 om 23:53
Te weinig info om n mening te geven. Interessant is wel weer dat de hard core Ajax" supporters" ook.dit op voorhand bagatelliseren via " wat appjes"- het verhaal toont iets anders. Overigens, Bogarde is eerder veroordeeld voor mishandelingen. Meerdere malen en dat Ajax zo n dubieuze man aantrekt is al veelbetekenend... Overigens gaat de VEB, waar ik lid van ben, schadevergoeding eisen bij Ajax mbt foutieve informatid op de recentw aandeelhoudersvergadering; de bonus van 1.4 miljoen aan Overmars wordt teruggeeist.
 
De Toekomst
 
2
22 februari 2022 om 00:03
Welke foutieve informatie? En op basis van wat een schadevergoeding? Hoe zijn jullie benadeeld dan?
 
 
0
22 februari 2022 om 08:30
Ik ben het met je eens dat als de miljoen van Overmars wel terug komt, de aandeelhouders niet echt schade opgelopen hebben. Dat staat los van het feit of Ajax correct gehandeld heeft door informatie achter te houden.
 
SpeedyAFC
 
1
22 februari 2022 om 13:08
Ach ja, die VEB onder leiding van Steven ten Hage, die jaren geleden bij Ajax eruit gewerkt werd nadat een rechter oordeelde dat hij onrechtmatig gehandeld had als RvC lid. Die ten Hage gaat met de VEB een schadevergoeding eisen.... Advocaat van Ajax zal wel het aantal aandelen van de VEB leden opvragen. Zal me niet verbazen dat die straks zeer laag blijken te zijn. Altijd lachen met die VEB jongens.
 
DRL80
 
1
22 februari 2022 om 00:34
Lees het artikel in het NRC, het betrof een privékwestie. Hij zonder zonde werpe de eerste steen. Oftewel, dan staat iedereen werkloos op straat. Al die heilige boontjes die lopen te roeptoeteren voorop.
 
Moridin
 
0
22 februari 2022 om 07:28
Dus er is geconcludeerd dat het prive was door het onderzoeksbureau en Ajax heeft die conclusie gevolgd? Nou dan hoeven ze hier als organisatie helemaal niets mee. Boze exen zijn geen zaak voor de werkgever. Deze mevrouw moet bij de politie aangifte doen als ze meent dat haar iets is aangedaan. Vd Sar heeft dan ook niet gelogen toen hij verklaarde dat er geen soortgelijke gevallen zijn voorkomen binnen Ajax. Zoals bij de nos wordt gesuggereerd.
 
Soccerfan_1
 
2
22 februari 2022 om 11:56
De anti ajax figuren komen weer massaal hun holletje uit om maar weer van alles te roepen zonder te weten wat er gaande is. Deze vrouw heeft helemaal niks met Ajax te maken en werkt daar ook niet dus deze kop...nieuw schandaal bij Ajax is echt totaal ongepast. Als ik morgen besluit mijn buurvrouw aan te randen dan heeft mijn werkgever daar ook helemaal niks mee te maken. Kortom....ga aub je wat inlezen voor je weer Ajax loopt te bashen zonder enige reden. Prive is prive