Nieuw stadion Feyenoord 'bijna onmogelijk': 'Ik denk niet dat het doorgaat'
Vrijdag, 6 maart 2020 om 22:22

Feyenoord heeft nog altijd geen duidelijkheid over de eventuele komst van een nieuw stadion. De Rotterdammers wachten nog altijd op groen licht van alle betrokken partijen. Aangezien er geen schot in de zaak zit, verwacht Martijn Krabbendam dat de nieuwe thuishaven er niet gaat komen. De Feyenoord-clubwatcher van Voetbal International gaat ervan uit dat de Rotterdammers in De Kuip blijven.

In december bracht Feyenoord naar buiten dat het nieuwe stadion een jaar wordt uitgesteld. De club gaf aan meer tijd nodig te hebben voor het krijgen van de vergunningen en het aankopen van de grond. Bovendien moet het ontwerp weer worden aangepast. "Ik denk niet dat het doorgaat. Maar dat is ook meer een gevoel vanwege het feit dat het weer is uitgesteld. Al die rente moet je erbij optellen... Het is bijna onmogelijk dat dat nog doorgaat", aldus Krabbendam vrijdagavond bij Veronica Inside.

"Het blijft een gedateerd stadion", vult Johan Derksen aan. Hij zou er geen problemen mee hebben wanneer Feyenoord geen risico neemt en kiest voor een langer verblijf in De Kuip. "Ik heb liever een club met goede spelers op het veld en een gedateerd stadion, dan een club met een waanzinnig paleis en een kutelftal." Eind vorig jaar kwamen de directies en Raden van Commissarissen van het stadion en de BVO Feyenoord tot de conclusie dat er nog veel werk te doen is. Daarom zal het nieuwe stadion bij groen licht niet in 2024 maar in 2025 open gaan.

Waar Krabbendam verwacht dat het nieuwe stadion er niet gaat komen, rekent hij wel op het aanblijven van Dick Advocaat. "Dat hij heeft ingestemd met het vertrek van Sam Larsson zegt ook wel wat. Als hij echt aan zichzelf had gedacht, had hij gezegd: Sinisterra is geblesseerd, ik heb hem hard genoeg nodig dus hij blijft hier. Dat hij daarin meedenkt is wel een indicatie dat hij erover nadenkt om zijn contract te verlengen."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
4
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
myvision
 
54
6 maart 2020 om 22:42
Toch bijzonder dat een club waarbij Geen woorden maar daden de leus is, er zo ontzettend lang gesteggeld en gesproken wordt over een nieuw stadion en er zo ontzettend weinig daadkracht is. Het begint echt een gebed zonder einde te worden en ik kan me indenken dat dit superfrustrerend voor de supporters is.
 
 
24
6 maart 2020 om 22:59
Financiën en politiek
 
Westland96
 
61
6 maart 2020 om 23:03
Inderdaad. Ze hadden er geen woorden aan vuil moeten maken en gewoon ineens moeten beginnen met bouwen.
 
Molsson
 
16
6 maart 2020 om 23:06
De mensen achter de leus zijn niet de mensen achter dit project. De politiek is er bijvoorbeeld ook zeer bij betrokken.
 
Apoc
 
7
6 maart 2020 om 23:26
Ik vind het ook frustrerend. Maar intussen heb ik wel door dat er ontzettend veel stromingen binnen de supporters zijn. Sommige leven op de nostalgie, zitten alleen maar op werkvoetballers te wachten of op spelers die jongens van de club zijn en dan standaard voorkeur horen te krijgen, van hen. Binnen die zaken heb je dan weer mensen met meningen van verschillende combinaties ervan.
 
4fRedondo
 
33
6 maart 2020 om 23:30
Toen mijn dochter voor het eerst naar de basisschool ging zou een jaar later de school verbouwd worden. Nu zit ze inmiddels in 3 VWO en is men afgelopen maand pas begonnen met verbouwen. En dan hebben we het alleen maar over de verbouwing en verduurzaming van een basisschool.
 
fred-manred
 
21
6 maart 2020 om 23:42
Goh wat bijzonder. Je moet toch wat met je slogan en clublied. Ja dan komt dat wel eens niet uit. Bij nec zingen ze ook elke week dat ze kampioen worden.
 
Jarl LOLSWAG
 
0
7 maart 2020 om 17:36
En de enige manier waarop we dat worden, is als de ranglijst wordt omgedraaid! On: ik hoop dat dat nieuwe stadion er niet komt, de Kuip blijft toch iets magisch hebben. En wanneer dat nieuwe stadion er toch komt, dan hoop ik dat de Kuip het nationale stadion wordt. Ik vind het zo'n mooi stadion en echt een heksenketel, ook bij interlands!
 
EnriqueD
 
3
7 maart 2020 om 06:50
Geen financiën, geen daden
 
V-Watcher
 
32
6 maart 2020 om 22:42
Als Krabbendam iets gaat roepen dat het niet gaat gebeuren dan gebeurt het vaak wel, deze man zit er zo vaak naast en lijkt vooral goedkoop te willen scoren door in dit soort praatprogramma`s dit soort teksten te roepen zodat er weer een artikel verschijnt. Dat het nieuwe stadion een enorme opgave nog gaat worden is duidelijk maar niemand heeft de juiste informatie om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen. Zullen we dan allemaal maar gewoon afwachten.
 
MGMV
 
18
6 maart 2020 om 23:40
Hij zit er ook compleet naast. Dat stadion gaat er, wat anderen ook vinden, komen. De moeilijkste hordes zijn zelfs al genomen en de gemeente is erg enthousiast
 
Nijogeth
 
2
7 maart 2020 om 05:12
Dat van de grond klopt echter wel. De grond waarop gebouwd moet worden is van een verschrikkelijk rijke familie en die hoeven niet te verkopen. Die hebben een prijs genoemd die ver en ver boven marktwaarde zit en als die er niet komt, dan gaat men niet verkopen.
 
FR_JC
 
10
7 maart 2020 om 07:38
Nijogeth; De stichting heeft merendeels de grond al aangekocht, afgelopen oktober nog 3800m2, zo ook het (kade) water 3900m2. Met die transactie bezit de Stichting het overgrote deel van het gebied onder het toekomstige nieuwe stadion. De grond van de andere eigenaren zal op korte termijn een overeenstemming bereikt worden... Daarnaast, moeten huurders van panden op de grond worden uitgekocht, dit is echter niet aan de stichting, dit doet de gemeente Rotterdam, die grond kun je er dus bij rekenen. Krabbedam weet het leuk te brengen, echter heeft hij kennelijk weinig kaas gegeten van het project Feyenoord City.
 
ProEvo
 
18
6 maart 2020 om 23:49
Snap niet dat Krabbendam nog steeds clubwatcher voor Feyenoord is bij VI. Hij wordt door niemand in en rondom de Kuip nog serieus genomen. Roept vaak maar wat. Sinisterra zijn optie moet volgens hem nog gelicht worden, maar dat is in februari al gebeurd. Nota bene in VI nog over bericht. En dan nog wat gebrabbel waar geen touw aan vast was te knopen over dat als Kökçü zijn contract aanvecht hij wel weg moet. En daar krijgt die dan voor betaalt. Heerlijk vak lijkt me dat.
 
Frankentime
 
21
6 maart 2020 om 22:50
Hoe kun je als voetbalsupporter van Feyenoord nu tegen een nieuw stadion zijn? De enige manier om aansluiting te vinden is een nieuwe kolkende moderne (voetbal)tempel dat het zo hard op zijn nieuwe grondvesten schudt als deze waanzinnige Kuip. Nostalgie koop je niets mee....
 
 
16
6 maart 2020 om 23:01
De supporters die tegen zijn maken voornamelijk een probleem over de te nemen risico’s. De berekeningen blijven vaag.
 
Orgullo
 
6
6 maart 2020 om 23:38
Wat een onzin. Business case is volledig transparant terug te lezen in diverse second opinions. Dat sommige Feyenoorders het nóóit genoeg vinden is een ander probleem.
 
FR_Ronnie
 
20
6 maart 2020 om 23:03
De Kuip, een prachtige voetbaltempel waar de groten der aarde hebben gespeeld en mooie finales etc. zijn gespeeld. Schitterend stadion, machtige sfeer, heilige grond en dan dat prachtige op en neer gaan bij een doelpunt. Maar ... de faciliteiten zijn zeer verouderd. De skyboxen voor de kapitaalkrachtigen zijn verouderd. Het stadion is niet overdekt ( hoewel het tegen NAC stijf uitverkocht was ondanks de regen). Een nieuw stadion geeft veel meer kansen, meer geld kan gegenereerd worden en het kan dan wat luxer allemaal. Naast voetbal kunnen er concerten en andere evenementen gehouden worden wat ook weer geld opleverde. Kortom, meer kansen. Ook voor Feyenoord zelf.
 
Orgullo
 
12
6 maart 2020 om 23:36
Precies dit. Heb me gisteren ook weer groen en geel geërgerd aan het stadion. Zo armoedig. Zo gedateerd. Het is gewoon hartstikke op en gelukkig begint de club dat ook steeds meer te beseffen.
 
Jarl LOLSWAG
 
0
7 maart 2020 om 17:40
Misschien is het dan een idee om de Kuip het nationale stadion te maken? Ik vind een interland in de Kuip toch altijd net iets mooier dan in de Arena, de sfeer lijkt er net een tikkeltje beter in te zitten in de Kuip met wedstrijden van Oranje
 
FR_JC
 
0
7 maart 2020 om 18:35
Om van de Kuip het nationale stadion te maken (wat niet gaat gebeuren) zal De Kuip ook gerenoveerd moeten worden. Wie gaat die 130 miljoen betalen om dit mogelijk te maken? Daarbij las ik je eerdere reactie en daarin gaf je aan om geen nieuw stadion te bouwen omdat de Kuip het mooiste stadion van NL is, wat ik geheel met je eens ben, echter de staat van De Kuip word steeds slechter, net als vd week stroomt het water door het dak heen, ik kan zo nog wel vele zaken aanhalen wat er moet gebeuren maar dat ga ik niet meer doen. Het word tijd dat of ze A) de Kuip renoveren, B) City gaan bouwen.
 
Orgullo
 
17
6 maart 2020 om 23:35
Wat een gelul dit. Volgens mij heeft Krabbendam zich gewoon nul komma nul ingelezen in dit dossier want deze week is juist het bestemmingsplan volledig openbaar gemaakt en gaf wethouder van Gils vorige week bij Radio 1 aan dat er weinig obstakels meer te overwinnen zijn. Maar goed, de VI heeft hier sinds 2013 al een standpunt in genomen in dit dossier en hebben sindsdien alle positieve nieuwsgaring erover stelselmatig genegeerd dus dit verbaast mij ook niet.
 
Eddy88
 
2
7 maart 2020 om 00:12
Nou nu krabbendam weer. Laatste keer de gemeente nog dat er zicht was op een bouwen mogelijkheid. Spelletje zo groot project. Ik vond de Super Kuip van Volker Wessels wel een goed project voor vernieuw bouw. Maar geen idee welk bedrag daar toen bij hoorde.
 
cornfed
 
1
7 maart 2020 om 02:42
Er krijgt weer 1 persoon een mogelijkheid zijn mening te uiten op een nationaal forum. Heerlijk dat dat dan weer een mening is die gewoon ongefundeerd is en gebaseerd op slechts een gevoel. Geluiden vanuit de club en de gemeente zijn allen positief. Laat dat geluid ook even horen als journalist Martijn...meerdere kanten belichten enzo...
 
DVV20
 
2
7 maart 2020 om 10:04
Grote kans dus dat er een nieuw stadion gaat komen en Advocaat volgend seizoen weg is. Wat zou ik graag zijn werk overnemen, elk weekend jouw mening als waarheid verkondigen en 9 van de 10x er naast zitten.
 
fred1960
 
0
7 maart 2020 om 13:39
Ja geen geld geen stadion dat zal altijd het probleem blijven In Rotterdam