'Nieuwe Pelé' getipt: 'Trezeguet en Henry zijn het daarna niet meer geworden'
Maandag, 16 juli 2018 om 08:48

Kylian Mbappé was afgelopen WK een van de revelaties. De aanvaller van Paris Saint-Germain was een van de grootste smaakmakers in Rusland en wist ook in de gewonnen finale tegen Kroatië (4-2) het net te vinden. De negentienjarige dribbelaar wordt vanwege zijn prestaties op jonge leeftijd vaak vergeleken met de Braziliaan Pelé en dat doet Mbappé deugd.

"Pelé heeft geschiedenis geschreven en ik ben gewoon hier om mijn eigen pad te volgen", wordt Mbappé, die de tweede tiener ooit werd die scoorde in de WK-finale, geciteerd door verschillende media, waaronder Goal. "Ik probeer gewoon te spelen zoals ik altijd doe. Scoren en records pakken is altijd goed, maar ik heb altijd hard gewerkt om dit doelpunt te kunnen maken. Op zo'n jonge leeftijd het WK winnen, opent veel deuren."

"We moesten tonen dat we het wilden, ook al leek het eerst als arrogantie. We komen allemaal van ver. Neem Adil Rami. Hij heeft zijn hele leven gewerkt voor dit doel, maar ik begin net. Ik heb nog veel geschiedenis te schrijven", aldus Mbappé. Didier Deschamps pakte twintig jaar geleden als speler de titel en hoopt dat Mbappé meer successen gaat kennen als bijvoorbeeld David Trezeguet en Thierry Henry, die ook op jonge leeftijd wereldkampioen werden.

"Mbappé is nog maar negentien jaar oud en ik hoop dat hij later weer wereldkampioen zal worden", aldus de keuzeheer van Frankrijk. "Hij heeft al zoveel bereikt op deze jonge leeftijd. Twintig jaar geleden werden we wereldkampioen en Trezeguet en Henry zijn het daarna niet meer geworden", weet Deschamps. "Er waren nu individuen die het verschil maakten, Kylian, Paul Pogba, Antoine Griezmann, maar de wijze waarop de ploeg is opgebouwd, zorgde voor de titel."

Meer nieuws
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
0
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
BvdP
 
10
16 juli 2018 om 09:00
Nog een keer wereldkampioen zou zomaar kunnen met al die toppers die er nog aankomen. Niet normaal wat er aan talent in Frankrijk rond loopt.
 
AjaxCunian
 
4
16 juli 2018 om 09:06
Frankrijk, Brazilie, Spanje (qua middenvelders, verdedigers) hebben zo ongelooflijk veel talent. Voor mij is Frankrijk al 3 toernooien op rij favoriet (2016, 2018 en 2020). Het is gewoon echt een land waar de jeugd nog steeds compleet gek is van voetbal, straatvoetbal.
 
OlafHoogland
 
0
16 juli 2018 om 17:51
Buiten wat er nog aankomt is deze groep ook relatief jong. Je moet waarschijnlijk Giroud, Lloris (Areola) en Matuidi (Tolisso/Lemar) vervangen, maar dat is het ook wel en dat zijn redelijk misbare schakels. Zit genoeg potentie in voor de komende 8/10 jaar.
 
ElPhenomeno
 
10
16 juli 2018 om 09:33
Elke keer die vergelijkingen met Pele. Die man speelde in 1958 op het WK. Dat is totaal geen vergelijkingsbeeld. Het tempo was toen verschrikkelijk laag. Qua speelstijl lijkt die wel op R9, alleen dan 2 klasses minder. Overigens echt bedroevend hoe Frankrijk zit te voetballen. Vroeger waren ze dominant met een elftal vol kale mannen en een echte leider als Zidane. Dit elftal durft niet te voetballen heeft de slechtste spits ooit in de Franse geschiedenis. Vind dit Frankrijk ook totaal niet te vergelijken met de manier hoe Brazilie, Spanje, Duitsland en Frankrijk zelf recentelijk voetbalden. Dominant en met offensieve intenties. Het is allemaal zo behoudend. Het is Deschamps voetbal.
 
AjaxCunian
 
7
16 juli 2018 om 10:23
Je kan verschillende tijdperken nooit 1 op 1 met elkaar vergelijken, Pele had veel minder faciliteiten, bescherming van scheidsrechters, videobeelden dan Mbappe. Wat je wel kunt vergelijken is hoe ze boven de rest uitspringen, en ja doen/deden deze twee heren. Pele denk ik nog iets meer.
 
Bozkurt20
 
1
16 juli 2018 om 18:23
Twee klasses minder? Uhm, R9 was een geweldige speler, maar je overschat hem schromelijk. Mbappe loodst zijn team op zo'n jonge leeftijd al naar de wereldbeker, bereikte met Monaco de halve finale Cl, en is de duurste speler van de aardbol op negentienjarige leeftijd. Hij gaat veel groter worden dan R9, ook een legende zeker, maar een legende die nooit zijn volledige potentie heeft kunnen bereiken door verscheidene blessures.
 
dzwanziger
 
3
16 juli 2018 om 10:17
Frankrijk heeft gewoon iets briljants met de jeugdopleiding namelijk 1 grote landelijke opleiding en niet perse alles in handen van de clubs zelf. jaarlijks worden een 30tal spelers geselecteerd en 3 jaar lang opgeleid. Toppers zoals Mbappe, Lemar, Fekir komen hier allen vandaan en in het verleden spelers als anelka, en saha zouden we in Nederland moeten hebben
 
Chupacabra
 
1
16 juli 2018 om 10:57
Ik ben bang dat de naam Mbappe nu parallel gaat staan aan de namen Henry en Pelé... Laat die jongen zijn eigen carrière maken, ben er nu al schijtziek van.
 
YannickDiemen
 
0
16 juli 2018 om 12:24
Dit is toch niet de eerste keer dat een speler van een zeer hoog kaliber , al op zo'n jonge leeftijd , vergeleken word met sterren van vroeger? Messi werd ook vergeleken met Maradona rond deze leeftijd, daar is toch niks mis mee? Dat is hoe mensen zo'n speler ''hypen''. Dat kan in zijn voordeel of in zijn nadeel werken, dat heeft te maken met zijn mentaliteit. Waar mensen zich allemaal om druk maken zeg, denk je nou echt dat die jongen geen lekker gevoel heeft na al die inzet , vergeleken te worden met zulke grote sterren? Hij zit te genieten van zijn shotje dopamine. Het zou daarbij helpen als je zou proberen om er niet zo snel schijtziek van te worden, dan kan je het langer volhouden.
 
NL_Modric
 
4
16 juli 2018 om 12:14
Wij noemen hier Kluivert en Bergwijn grote talenten. Wanneer je dan kijkt naar Mbappe, dan is het eigenlijk lachwekkend. Zoveel power, kracht, snelheid en beslissend in grote wedstrijden. Bizar wat deze man nu al kan.
 
Horwi
 
0
16 juli 2018 om 12:16
Ja want wereldkampioen worden doe je in je eentje? Hangt puur af van de sfeer in het team, de sterkte van de selectie en natuurlijk geluk. Henry en Trezeguet zijn met een verschrikkelijke sfeer in de selectie de toernooien van 2002-2010 in gegaan. En dan nog de finale halen in 2006, vind ik best knap. Snap die vergelijkingen sowieso niet. Mbappe is jong en super goed, maar hij moet nog wel iets meer laten zien voordat hij in de buurt kan komen van de prestaties van Trezegol en koning Henry
 
Rechte
 
0
16 juli 2018 om 15:49
Nieuwe Pele? waaaaatttt? Vraag me af wie dat beweert, geloof er niks van. Deze jonge heeft veel talent maar CR9 was op deze leeftijd 3 klasse beter. CR9 was veel doeltreffender, net zo snel zowel met en zonder de bal, en in de kleine ruimte onnavolgbaar en niet te af te stoppen. Daarin is Mbappe stukken minder. Degene die CR9 in zijn prime hebben gezien kunnen dat bevestigen.