Nikolai Laursen vertrekt bij FC Emmen en blijft behouden voor Eredivisie
Dinsdag, 8 juni 2021 om 17:28

Heracles Almelo maakt melding van de komst van Nikolai Laursen. De 23-jarige aanvaller degradeerde met FC Emmen naar de Keuken Kampioen Divisie, maar wordt door de Almeloërs behouden voor de Eredivisie. Laursen tekent in het Erve Asito voor drie seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

Laursen lag in Emmen nog één jaar vast. Het is onduidelijk of Heracles een transfersom voor de Deen betaalt. "Heracles Almelo is een stabiele Eredivisie-club waar ik verder kan groeien", legt Laursen zijn transfer uit. "Ik heb al een paar keer in dit stadion mogen spelen. Heracles Almelo is een club met goede faciliteiten en een mooie visie over voetbal. Ik wil hier zoveel mogelijk spelen en uitgroeien tot een vaste basiswaarde."

In 2015 besloot PSV om Laursen weg te kapen bij Bröndby. De rechtsbuiten speelde drie seizoenen voor Jong PSV en werd nog een jaar uitgeleend aan zijn vorige club, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. De afgelopen twee seizoenen kwam Laursen uit voor FC Emmen. Na een jaar als reguliere basisspeler zat hij afgelopen seizoen meestal op de bank. In totaal speelde hij 51 wedstrijden voor de Drenten, waarin hij 6 keer scoorde en 3 assists gaf. Laursen was onlangs actief met Jong Denemarken op het EK Onder-21, maar bleef op de bank in de kwartfinale tegen Duitsland (2-2, verlies na strafschoppen).

Met Laursen haalt Heracles Almelo zijn tweede nieuwe vleugelspits binnen, want eerder werd Bilal Basaçikoglu transfervrij opgepikt bij het Turkse Gaziantep. "Wij zijn zeer tevreden met de komst van Nikolai", zegt technisch directeur Tim Gilissen. "Het biedt ons weer een extra optie voorin. Bovendien geloven wij dat er nog rek in zijn kwaliteiten zit. Wij gaan er samen alles aan doen om het maximale eruit te halen."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
FR-RKC
 
3
8 juni 2021 om 17:31
Typische Heracles aankoop. Ben benieuwd of hij wat stabieler kan worden in een beter elftal. Soms liet hij best leuke dingen zien, maar soms oogde het ook wel weer erg slap.
 
Opdebank
 
4
8 juni 2021 om 17:37
Kon het bij Emmen regelmatig niet waarmaken. Heeft vaak leuke dingen laten zien, maar denk dat deze aankoop voor de breedte is. Opzich voor Heracles een kleine risico, de afkoopsom bij een eenjarig contract valt vast mee en willicht bloeit hij helemaal op.
 
fc moulijn
 
4
8 juni 2021 om 17:39
Grillige voetballer, die hele goede momenten afwisselde met verschrikkelijk slechte. Liep op het veld vaak wat eenzaam en verloren erbij krijg ik de indruk. Hoop dat hij bij heracles de draad weer kan oppakken
 
Douwe Dabbert
 
0
8 juni 2021 om 17:46
Tenzij hij een clausule heeft waarin staat dat hij bij degradatie transfervrij kan vertrekken, zou ik het vreemd vinden dat Heracles geen transfersom hoeft te betalen. Ik neem aan dat Emmen het geld wel kan gebruiken. Basaçikoglu is nog maar 26 en lijkt het nergens waar te kunnen maken. Ben benieuwd of het nu wel gaat lukken.
 
Arsenallz
 
2
8 juni 2021 om 17:59
Zoals de tekst aangeeft is het momenteel onbekend of er een vergoeding wordt betaald. Hoogstwaarschijnlijk zat er een degradatieclausule in zijn contract, dat hebben gigantisch veel spelers, maar we weten het dus niet zeker. Emmen staat er financieel oké voor. Veel van de salarissen zijn door externe sponsoren gefinancierd, waaronder die van Pena en Araujo. Die jongens vertrekken nu hoogstwaarschijnlijk allemaal waardoor een financiële ondergang niet aan de orde is. Naast Pena en Araujo vertrekken tevens nog veel meer spelers. Bijl gaat hoogstwaarschijnlijk weg en de Leeuw is al weg
 
Douwe Dabbert
 
2
8 juni 2021 om 18:18
Ik heb de tekst gelezen en daarom vroeg ik het mij af of er een degradatieclausule in zijn contract stond. Jammer dat VZ die informatie niet heeft. Dat van die externe sponsoren wist ik niet en ik was inderdaad benieuwd hoe dat gefinancierd werd aangezien dat dure broeders zijn voor zo'n klein cluppie. Dit bedoel ik niet denigrerend want ik vond ze de afgelopen 2 seizoenen een toegevoegde waarde aan de eredivisie. Met name Pena heb ik een zwak voor gekregen en ik zou het leuk vinden als hij voor de eredivisie behouden blijft. Maar jij bent een Emmen supporter? Dit vraag ik omdat jij klaarblijkelijk meer weet over de financiële handel en wandel van Emmen.
 
jeron
 
3
8 juni 2021 om 18:27
Voorzitter Lubbers is een kapitaal krachtige man met een groot financieel netwerk.. Daarnaast hebben wij enkele scouts rondlopen die connecties met o.a. Veldmate hebben waardoor de zuid Amerikaanse regio en dan m.n. Peru aantrekkelijk is.
 
Arsenallz
 
3
8 juni 2021 om 18:31
Geboren en getogen in Emmen. Het zijn inderdaad dure broeders voor een club zoals Emmen! Jeron heeft het in ietwat meer detail uitgelegd zoals je ziet.
 
Douwe Dabbert
 
0
8 juni 2021 om 18:46
Kijk dat zijn interessante feiten om te weten. Die connectie Veldmate zal zijn geschiedenis hebben uit zijn periode bij Groningen neem ik aan, of is dat niet dezelfde? Blijf het bijzonder vinden dat het zolang geduurd heeft voordat een club uit Drenthe (ik weet het, er zijn er niet zoveel)op het hoogste niveau actief is. Ik kom zelf uit Ov, met de trein tussen Zwolle/Emmen in maar hier (Ov)is keus genoeg qua voetbal op verschillende niveau's. Sowieso bedankt voor deze informatie
 
noorderling
 
0
8 juni 2021 om 18:51
De mannen uit Peru komen echt niet via Veldmate hoor en welke scouts zijn dat dan? Ik ken ze namelijk niet die gebruik maken van Veldmate...
 
Oilslick
 
3
8 juni 2021 om 19:03
Volgens mij zijn dat Grads Fuhler en zoon. Grads is ook nog scout geweest bij Groningen toen Veldmate daar technisch directeur was. Misschien is dat de Veldmate connectie?
 
Arsenallz
 
5
8 juni 2021 om 17:56
Lijkt me niet echt een aanwinst voor Heracles. Steevast bankzitter bij Emmen toen Adzic en Frei terugkeerden. Vaak besluiteloos, zijn schot is allesbehalve goed, kan geen man passeren en is ook relatief traag. Heeft het vorig seizoen een tijdje leuk gedaan, maar that's it.
 
jeron
 
2
8 juni 2021 om 18:23
Uhhh nou succes er mee... Hij is niet eens basisspeler bij ons... hij mist inzet om na balverlies ook om te schakelen, maar is in mijn ogen geen speler die het spel maakt. Wat mij betreft gratis die kant op met een doorverkoop clausule voor mocht hij zich wel ontwikkelen... Onze vervanger stroomt vanuit de jeugd al door...
 
robmaas
 
0
9 juni 2021 om 10:56
Ach dost en weghorst kwamen ook van de bank van emmen,kijk wat ervan geworden is.
 
jeron
 
0
9 juni 2021 om 11:56
Daarom ook maar als er te onderhandelen valt, gratis die kant op met een doorverkoopbonus...
 
El Fenomeno
 
0
8 juni 2021 om 19:41
Ik vond het maar een doetje waar niets uit kwam. Heracles speelt positief voetbal met goed veldspel, al zie ik hem daar geen basisspeler worden.