NOS-commentatoren benoemen twee gedroomde versterkingen voor Ajax
Maandag, 6 juli 2020 om 15:32

Ajax moet alles op alles zetten om in ieder geval Myron Boadu en Owen Wijndal over te nemen van AZ, zo luidt de conclusie in de voetbalpodcast van de NOS. Arno Vermeulen, Jeroen Elshoff en Jan Roelfs bespreken wat Ajax nodig heeft om de selectie op peil te brengen. Daarin komen Boadu en Wijndal naar voren als gedroomde versterkingen, al, wordt er tegelijkertijd geconcludeerd dat AZ niet graag wil meewerken.

"Even speculeren: Onana zou nog steeds weg kunnen gaan. Van Tagliafico is de kans groot dat hij weggaat, want Ajax wil natuurlijk meewerken als daar goed geld komt. Hij is kandidaat nummer één om te vertrekken. Bij Van de Beek is het heel simpel: Real Madrid heeft een optie en als ze het geld betalen dat ze een jaar hebben afgesproken, is hij weg. Ziyech is al weg, dus dan kun je zeggen dat de as en het hart uit het elftal is. Ga je dat oplossen?", zo vraagt Vermeulen zich af. Davy Klaassen wordt genoemd als opvolger voor Van de Beek en Elshoff zou het raar vinden als er niet reeds een kandidaat in beeld is.

"Als ze dat niet kunnen opvangen, is dat wel gek. Het vertrek van Van de Beek zit er al zo lang aan te komen. Dan is het raar als er niet een hele goede vervanger voor komt. De linksbackpositie is heel belangrijk, waar je eventueel ook nog met Daley Blind zou kunnen gaan spelen als je het niet voor elkaar krijgt een vervanger te halen. Er loopt in Alkmaar het een en ander rond", verwijst Elshoff naar AZ. "Veertig kilometer verderop woont een uitstekende linksback, alleen Ajax en AZ hebben een gespannen relatie", haakt Vermeulen in. "Boadu zou het gat voorin kunnen vullen. Of Stengs. En Wijndal zou voor Ajax een gedroomde linksback zijn. Misschien dat ze binnenkort om de tafel moeten om het een en ander te bespreken."

"Boadu komt uit Amsterdam en alles in de wereld van het voetbal draait uiteindelijk om geld. Dat zal hier ook zo zijn: als Ajax de beurs trekt en een fors salaris neerlegt, zijn de wonderen de wereld nog niet uit", voegt commentator Roelfs toe. Elshoff benadrukt dat de ambities van Boadu op dit moment 'elders' liggen. "De Champions League kan mogelijk een verschil maken, maar hij wil graag naar Engeland of Spanje."

"Dat is het Bayern München-effect", benadrukt Vermeulen. "Als Ajax minimaal twee spelers zou wegkopen, hebben ze AZ ontmand en ben je voor een deel van concurrent af. Het is mooi meegenomen voor Ajax. Als je versterkingen nodig hebt van Champions League-niveau, ga je niet heel de wereld over zoeken als die veertig kilometer verderop rondlopen. Ze zullen heel serieus kijken, misschien dat ze niet alle drie zullen komen."

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
1
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
1
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
51
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (106)

 
Gegenpressing
 
39
6 juli 2020 om 15:50
Zie het niet gebeuren dat Overmars de Ajax-tax gaat betalen bij AZ, zeker niet voor meerdere spelers. Denk dat Wijndal en Boadu wel een miljoentje of 5 à 10 duurder worden als Ajax komt.
 
AZRico
 
25
6 juli 2020 om 16:58
Ik vind het helemaal prima als ze allebei niet door Ajax gekocht worden. Vind het soms wel een beetje tenenkrommend om hier de reacties te lezen over het niveau van Wijndal en Boadu. Wijndal zou gewoon echt een hele goede vervanger zijn van Nico en Boadu heeft afgelopen seizoen 5 keer gescoord in 4 duels met de traditionele top 3 en ook in Europa genoeg gescoord. Dat zijn gewoon goede graadmeters. Nogmaals ik hoop dat ze allebei gewoon blijven en ik zie ze persoonlijk liever niet naar Amsterdam vertrekken, maar ik zou het heel goed begrijpen als Ajax bij AZ aanklopt.
 
Taxidriver213
 
9
6 juli 2020 om 17:15
Aan de ene kant, boadu is een betere spits dan ieder Ajax spits op het moment. Aan de andere kant, als Ajax wil aanhaken met de europese top, dan komt boadu te kort en moet volgens ajax fans de lat hoger worden gezet. Dat was immers de ambitie.Trouwens, koopmeiners wordt ook wel eens genoemd. Dat vind ik al helemaal niks. Kun je beter midjto halen
 
bruh
 
4
6 juli 2020 om 18:00
oneens. Een spits van het niveau van de europese top ga je nooit kunnen halen. Zowel qua transfersom als qua salaris niet. Boadu is een enorm talent en zal alleen maar beter worden en bij ajax ook van meer aanvoer voorzien worden. Ik zou die 3 blind ophalen. Stengs, boadu en wijndal zouden ajax naar een hoger niveau trekken gezien stengs en wijndal het vertrek van nico en ziyech opvangen en er met boadu diepgang en een goede spits worden binnengehaald. Daarnaast worden Nederlandse talenten er beter van en blijft het geld binnen de competitie.
 
AZRico
 
5
6 juli 2020 om 18:08
Tja het zijn lastige keuzes. Ben allang blij dat ik niet in de schoenen van Overmars of Huiberts sta. Ajax gaat natuurlijk de hoofdprijs moeten betalen voor die drie spelers, aangezien AZ liever niet meer aan clubs in NL verkoopt. Het is AZ haar goed recht om dat te doen. Maar je hebt als Ajax zijnde natuurlijk geen garantie dat ze op dezelfde voet bij Ajax doorgaan als dat ze bij AZ deden. Tegelijkertijd; dat heb je bij spelers uit het buitenland helaas ook niet. Voordeel is dat deze jongens uit de omgeving komen en dat ze daarmee dus geen aanpassingsproblemen zullen hebben. We gaan het zien deze zomer, maar ik vrees dat AZ te hoog in de boom gaat zitten. Ook niet erg, kunnen ze mooi nog een jaar bij AZ hun kunsten etaleren en daarna een stap naar het buitenland maken. Als ik Ajax was had ik overigens als eerste speler van AZ Midtsjo opgehaald, maar die wordt volgens mij door wel meer clubs over het hoofd gezien.
 
AZRico
 
3
6 juli 2020 om 18:15
@taxidriver Veel Ajacieden geven inderdaad als argument dat er al genoeg spitsen rondlopen en dat er genoeg talent aan zit te komen. Maar je hebt eigenlijk alleen Tadic voor de basis. Huntelaar wordt binnenkort 37 en de andere talenten hebben het echt nog niet laten zien op hoog niveau. Daarmee wil ik niet hun niveau nivelleren, maar Boadu heeft het in de Eredivisie en Europa Leaugue laten zien en bovendien zijn debuut als international gemaakt én bij zijn debuut gescoord. Dan kan je er bij Ajax ook gewoon meteen staan. Daarnaast; mocht hij naar Ajax gaan, dan zal hij binnen twee jaar wel weer doorverkocht worden en is er alsnog ruimte voor de talenten om te groeien en er tegen die tijd te staan.
 
Tipptopp
 
1
6 juli 2020 om 18:33
Allemaal leuk en aardig maar de druk van moeten is bij AZ vele malen lager dan bij Ajax en PSV. Je kunt dan ook niet ff zo zeggen dat ze er wel gelijk staan of überhaupt het gaan redden. In het verleden zijn er genoeg spelers geweest die het bij AZ wel en bij Ajax/PSV niet hebben gered. En AZ mag natuurlijk vragen wat het wil, Ajax mag ook kopen waar zij willen. Er zijn talenten genoeg op de wereld. Liever een Braziliaanse club spekken dan een potentiële concurrent.
 
D-Bergkamp
 
1
6 juli 2020 om 18:56
@Azrico, gelukkig gaat Tadic nog een jaartje mee, is Huntelaar er nog en heeft Traore in 8 wedstrijden waarin hij meer dan 15 minuten speelde gewoon 2 goals en 3 assists. Qua minuten heeft hij nog geen 6 volledige wedstrijden gespeeld maar 4 goals en 4 assists in Ajax 1. Het enige dat ik van Boadu heb gezien is dat het een enorm luie voetballer is. Als er dan toch een speler van AZ moet komen dan hoop ik op Idrissi, dat is de echte smaak maker van het elftal en word niet overgewaardeerd maar juist ondergewaardeerd. Als je denkt dat spelers van AZ er bij Ajax direct staan, dan geef they verleden te vaak anders uit gewezen.
 
Kelderklass
 
90
6 juli 2020 om 15:51
Wijndal zou fantastisch zijn als vervanger voor Nico, Boadu is daarentegen gewoon kapitaalvernietiging, aangezien hij totaal niet in het systeem van Ajax past en Ajax al genoeg talentvolle spelers op die positie heeft.
 
lucas1234
 
38
6 juli 2020 om 16:15
Vind ik altijd zo'n dooddoener dat Boadu niet in het systeem zou passen. Boadu is één van de grootste aanvallende talenten van Nederland en potentieel iemand die je voor een grote winst kan verkopen. Als je die kan halen moet je daar gewoon ruimte voor maken.
 
Pandalero
 
21
6 juli 2020 om 16:23
Ik denk zelf ook dat Boadu ook prima bij Ajax mee zou kunnen. Maar om iemand te halen voor veel geld, terwijl er nu juist weer Ajax-waardige spitsen uit de jeugd aankomen, lijkt me niet de juiste weg. Wijndal en Koopmeiners zijn in mijn optiek de meest interessante spelers van AZ voor Ajax.
 
lucas1234
 
15
6 juli 2020 om 16:32
@pandalero ik neem aan dat je dan doelt op Hansen en Brobbey? Die zijn toch nog 16/17? Die hebben nog wel even tijd nodig voordat je die echt voor de leeuwen kan gooien. Traore doet het redelijk maar ben ik persoonlijk niet weg van. Dan heb je Huntelaar de over ene paar weken 37 wordt, die denk ik hooguit invaller zal zijn komend seizoen. En dan Tadic die het erg goed doet in de spits, maar die bij blessures of schorsingen toch al snel uitwijkt naar de flanken of de 10 positie. Als Boadu het 2 jaar goed doet, verkoop je die zo weer met winst (met de marktpositie van Ajax), en dan hebben Hanssen en Brobbey ook weer meer de leeftijd om echt door te stromen.
 
ninjakai
 
6
6 juli 2020 om 16:32
@lucas1234 Pure kapitaalvernietiging. Fantastisch als hij ruimte krijgt en gebruik kan maken van zijn snelheid. Laat die daar nou nauwelijks de kans voor krijgen bij Ajax. En wat grootste aanvallende talenten betreft, zie bij PSV toch meer lopen. En het is bij Boadu toch regelmatig aan het worden dat hij het erg moeilijk heeft bij weinig ruimte.
 
InkeMontana
 
20
6 juli 2020 om 16:36
Lucas. Ben jij misschien niet weg van, maar Ajax gaat Traore gewoon vertrouwen geven achter Tadic. En die jongen is even oud als Boadu , dus met dat in het achterhoofd gaan ze natuurlijk niet ook nog Boadu nu halen. Echt totaal overbodige positie om nu op in te gaan kopen.
 
lucas1234
 
16
6 juli 2020 om 16:45
@ninjakai Boadu kan meer dan alleen hard rennen hé. Bij AZ moet die ook regelmatig in de kleine ruimte spelen. Hij heeft een hele goede techniek, kan goed positie kiezen en scoort bijzonder makkelijk.
 
WouterSL
 
14
6 juli 2020 om 16:45
Iedere AZ speler kan in het Ajax systeem spelen. Maar niet beter of zoveel beter om er 20+ miljoen voor te betalen. De enige waarvoor Overmars van mij 25 miljoen mag betalen is Ihatarren. De Ideal opvolger van Hakim. Voor de rest heeft Ajax alles al in huis.
 
martijnovic
 
3
6 juli 2020 om 16:51
@ninjakai laat ajax nou in de CL superveel ruimte krijgen. En als hij in dr CL 5 maakt verkoop je hem zo weer door voor 60... ik zou wel alleen max 20 miljoen plus doorverkoop voor hem betalen en weet niet of az dat accepteert... Ik vind mariano van real de gedroomde aanvaller voor ajax en die mag weg....
 
FCVoetbal23
 
2
6 juli 2020 om 16:59
Boadu rendeert het beste met ruimte. Meeste goals heeft hij uit counters gemaakt en vind hem in de kleine ruimte nou niet echt heel sterk! Zie hem eerder bij een club als Napoli, Valencia etc
 
D-Bergkamp
 
3
6 juli 2020 om 18:59
@Lucas1234, en Traore met 4 goals en 4 assists in Ajax 1 in welgeteld 11 wedstrijden wat slechts 6 wedstrijden aan minuten zijn. Hoe denk je dat Ajax daar tegen aan kijkt? Dat is misschien nog wel een groter talent dan Boadu, alleen staat er een speler genaamd Tadic op zijn plek waardoor hij niet speelt.
 
DavidDein
 
1
7 juli 2020 om 07:35
Nou geweldig hoor, de assist op de 5-0 en zelf de 6-0 gemaakt tegen een gebroken ADO en 2 goals en een assist tegen Spakenburg.. Dan zijn de cijfers ineens wel een stuk minder indrukwekkend. Moet wel gezegd worden dat de rest van zijn productie tegen Vitesse en Heerenveen tot stand is gekomen en dat zijn gedegen subtoppers, maar ik zie in Troare zeker geen Ajax spits.
 
AsRoma8
 
7
6 juli 2020 om 16:21
AZ speelt toch ook gewoon zeer aanvallend voetbal met weinig ruimte rond de goal van de tegenstander? Waarom zou dat dan niet passen.
 
wve
 
2
6 juli 2020 om 16:23
Leg eens uit waarom boadu niet bij ajax past? Ik zie het niet gebeuren omdat ajax zelf genoeg spitsen heeft die zijn niveau aan kunnen.
 
-Legends-
 
9
6 juli 2020 om 16:33
Iedereen wilt een 10 a la litmanen. Echter, als een spits kwaliteit heeft, redt hij het wel. Ibra en huntelaar waren ook anders, maar nog steeds klasse. Ik geloof wel in boadu. Daarnaast hoor je vaak stengs ook, maar ik twijfel aan zijn potentie. Dan liever boadu.
 
YusufCesin
 
11
6 juli 2020 om 16:38
Waarom past Boadu niet in het systeem van Ajax? Elke club in de Eredivisie speelt 433. Daarna vind ik Boadu de grootste talent in jaren. Die word topscorer all time van Oranje. Zo een dodelijke afmaker heb ik sinds Nistelrooy niet gezien maar dan is Boadu nog flexibel, snel en kan een mannetje passeren.
 
Kelderklass
 
3
6 juli 2020 om 17:11
Boadu een dodelijke afmaker noemen is erg apart, aangezien zijn verbeter punt juist nog bij het afmaken ligt, hij maakt er soms wel 3 maar daar heeft hij dan ook 10 kansen voor nodig.
 
powned_nl
 
0
6 juli 2020 om 18:49
Jongens. Iets dimmen, ik denk dit soort vergelijkingen te vroeg komen. Dit is voor niemand goed, ook niet voor Boadu! Hij kan zeker heel goed worden en jij mag jouw mening absoluut uiten, en ik hoop met je mee. Maar Ruud? Poeh. Dat zijn flinke schoenen om te vullen.
 
YusufCesin
 
0
9 juli 2020 om 02:01
Als je naar zijn doelpunten kijkt dan is hij heel koel, durft te schieten in de korte hoek en wilt gestuurd/gelanceerd worden en zijn loop lijnen zijn intelligent. Als je ziet hoe goed hij het spel snapt op zo een jonge leeftijd. Malen, Bergwijn of een Gakpo willen zelf de show stelen zelfs een Robben en V persie speelden op die leeftijd voor zichzelf. Zoals ik zeg Boadu word een supergrote voetballer als hij geen zware blessures ooit krijgt.
 
SPettersson
 
10
6 juli 2020 om 17:04
Had Traore bij AZ gespeeld dan hadden we nu Traore moeten halen. Ik zie niet in welke mate Boadu op dit moment verder is dan Traore. Boadu krijgt meer kansen bij Az dan Troare bij Ajax omdat wij ook Tadic en Huntelaar nog hebben. Ook Wijndal is niet nodig omdat mocht Nico vertrekken daar Martinez al als opvolger voor is gehaald. Wat wel nodig is, is een dynamische middenvelder die de lijnen uitzet zoals Frenkie dat deed en in de omschakeling de counter eruit haalt. Indien Donny blijft en Gravenberch gaat zijn kansen krijgen, dan zou je Propper moeten gaan halen of je haalt Klaassen en gaat Gravenberch net voor de verdediging zetten met Donny en Klaassen als diepgaande middenvelders. Mijn conclusie is dat zowel Boadu als Wijndal niet nodig zijn momenteel. Het zijn beiden geen versterkingen die er direct zouden staan.
 
Kelderklass
 
3
6 juli 2020 om 17:12
Wijndal is echt wel een versterking, dan kan je gewoon Martinez als echte 6 houden en dan moet er idd nog een centrale middenvelder komen die de verdediging en de aanval verbind
 
TILBURG013
 
9
6 juli 2020 om 18:44
Omdat Boadu wel speelt bij zijn club. Goals maakt voor zijn club zowel nationaal en Europees. Inmiddels zijn debuut heeft gemaakt voor een van de beste nationale teams in Europa en bij zijn debuut heeft gescoord. Wat heeft Traore dan laten zien in vergelijking met Boadu (los van zijn potentie)? Goals in de KKD? Ik snap best je punt dat je Traore de kans wil geven en Boadu overbodig vind. Maar ga dan niet zeggen dat Boadu niet meer heeft bewezen dan Traore. Als Traore zo goed was dan speelt hij Huntelaar er makkelijk uit. Boadu schat ik namelijk ook veel hoger in dan de 37-jarige Huntelaar, overigens met alle respect naar Huntelaar hoor.
 
D-Bergkamp
 
3
6 juli 2020 om 19:04
@Tilburg, Traore heeft slechts 12 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Desondanks waren dat net aan genoeg minuten voor bijna 6 volle wedstrijden. In die 6 wedstrijden heeft Traore 4x gescoord en 4 assists gegeven? Wat moet Traore nog meer laten zien tijdens zijn speel minuten? Zeker als je bedenkt dat het Boadu zijn tweede seizoen is bij Az en Traore zijn eerste seizoen.
 
TILBURG013
 
3
6 juli 2020 om 19:51
Ik zeg toch nergens dat Traore het niet goed doet of geen potentie heeft? Ik zeg alleen dat je niet kan stellen dat Traore net zoveel heeft laten zien als Boadu. Dat is namelijk gewoon niet het geval. En als we bij elke speler alleen de volledige 90 minuten gaan rekenen dan kom je wel op hele andere stats uit. En je snapt natuurlijk zelf ook wel dat dit zeer selectief is. 1 goal en 1 assist in een 6-1 overwinning tegen ADO, 2 goals in een 7-0 overwinning tegen Spakenburg 2 goals en 1 assist. En dan nog een assist tegen Vitesse, dat nog wel prima is. Dat kan je toch compleet niet vergelijken met Boadu? Die wedstrijden tegen RKC, ADO en Spakenburg zeggen toch helemaal niks? De twee slechtste ploegen uit de eredivisie en een amateurploeg..
 
D-Bergkamp
 
0
7 juli 2020 om 14:38
als je er niet aan kunt af leiden of het goed is kan je er ook niet aan afleiden of het slecht is. Feit is dat Traore in de minuten die hij kreeg het gewoon enorm goed doet. Net zoals je dat van Boadu kan en mag zeggen.
 
jorisdijk
 
7
6 juli 2020 om 15:51
Gaat niet gebeuren. Prijskaartje gaat met 5 tot 10 miljoen omhoog als Ajax komt. 25 tot 30 miljoen gaat Ajax echt niet betalen voor Boadu. Wijndal voor 15 zie ik misschien nog gebeuren als Tagliafico weggaat, maar lijkt mij ook sterk.
 
BJP79
 
12
6 juli 2020 om 15:55
Dat mag ik niet hopen want denk dat hij dat (nog) niet waard is moet eerst maar eens laten zien onder druk te kunnen presteren. Maar van mij hoeven beide niet te komen. AZ vraagt teveel imo en er slagen er maar weinig een stap hoger. Wijndal heb ik wel vertrouwen in maar liever een eigen jeugd doorschuiven.
 
Richard-nec
 
8
6 juli 2020 om 16:14
Ajax houdt ook de poot stijf , dus waarom zou AZ dat niet doen !
 
stengun
 
9
6 juli 2020 om 15:51
Als dat gebeurd dan neigt het wel heel erg naar een Bayern Munchen verhaal... Beste spelers van een directe concurent overnemen. Ik zou het snappen vanuit Ajax, maar we moeten met z'n allen natuurlijk wel opassen dat het geen overheersing wordt straks... dat doet de waarde ook af van de spelers van Ajax zelf namelijk.
 
curtazimo
 
12
6 juli 2020 om 15:59
Mwah, zal wel meevallen; Bayern heeft nog veel meer geld te spenderen dan Ajax, dus denk dat dat niet snel zal gebeuren. Het geld staat niet op de bank maar op te veld en in stenen, zei Overmars afgelopen week.
 
feye88
 
6
6 juli 2020 om 16:10
Je snapt het niet helemaal. Bayern heeft de reputatie al het talent uit de bundesliga te kopen. Daardoor komt een concurrentiestrijd maar moeilijk van de grond. Ze bieden zoveel geld dat zelfs Dortmund Hummels, Lewandowski en Götze niet kon vasthouden. Wat destijds hun beste spelers waren. Als Ajax nu begint met alle goede spelers van AZ weg te kopen, kan zoiets in Nederland gaan gebeuren, aangezien Ajax een veel groter budget heeft dan de rest van het land. Ik denk niet dat het zo'n vaart gaat lopen, maar de kans bestaat.
 
Richard-nec
 
7
6 juli 2020 om 16:15
Alleen betaald Ajax niet zoveel als dat bayern aan Dortmund betaalde
 
YusufCesin
 
1
6 juli 2020 om 16:49
De grap van Nederland is dat elke club ken opleiden. Dus Ajax kan nooit zoals Bayern alleen heerser zijn. Ze kunnen echt geen speler van Feyenoord wegkopen. Dortmunds rivaal is Schalke dus zo een groot taboe is het niet als een speler van Dortmund naar Bayern gaat.
 
D-Bergkamp
 
4
6 juli 2020 om 19:06
@YusufCesin, zodra Ajax 20 miljoen of meer bied voor Senesi gaat Feyenoord gewoon verkopen aan Ajax. Puur omdat Feyenoord dat soort bedragen simpelweg niet makkelijk kunnen weigeren.
 
curtazimo
 
0
6 juli 2020 om 23:07
@feye88 Wat snap ik dan niet? In beginsel zeggen we beide hetzelfde toch? Met het verschil dat Bayern over veel meer liquide middelen beschikt en dat het kapitaal bij Ajax op t veld staat.
 
Regulator
 
14
6 juli 2020 om 16:00
Waarde van Ajax wordt niet echt bepaald door ED prestaties, maar Europees. Overigens zie ik het gewoon niet gebeuren dat Ajax een alleenheerschappij krijgt. Verschil tussen NL top en alles eronder is gewoon te groot, dat betekent dat ook een Feye en PSV met 1 a 2 gerichte aankopen direct al titelkandidaten zijn.
 
rusty
 
7
6 juli 2020 om 16:07
Directe concurrent? Doe even normaal. Leuk dat ze nu 2de staan en nu de "concurrent" zijn, maar normaliter zijn ze dat niet. Als ze bij psv kopen dan is het wegkopen bij je concurrent. Tevens doet az dat toch ook bij andere clubs? Dus waarom mag het zodra het om Ajax gaat opeens niet?
 
Andres13
 
3
6 juli 2020 om 16:09
Verschil was wel dat Bayern door transferclausules bij o.a. Lewandowski en Gotze niet met Dortmund hoefte te onderhandelen. In Nederland zie ik het niet gebeuren dat de top 4 aan elkaar gaat meewerken om hun sterspelers aan elkaar te verkopen ongeacht welk bedrag op tafel komt. De vraagprijs komt terecht hoger te liggen als een concurrent langskomt.
 
SilverHaze
 
2
6 juli 2020 om 16:54
Overheersing zal het nooit worden zolang Feyenoord en PSV niet aan Ajax verkopen. AZ kan juist doorgroeien wanneer Ajax de hoofdprijs betaalt voor deze spelers. Ze beginnen sowieso weer vanaf 0 als deze gasten verkocht worden. In Duitsland heb je maar 1 topclub he. In Nederland nog steeds 3. AZ is de outsider en moeten lekker doorgaan met investeren in de jeugd. Een sterke Nederlandse top is alleen maar beter voor AZ op lange termijn.
 
rubentje13
 
2
6 juli 2020 om 17:23
Een overheersing zal t bovendien niet worden als de eredivisie hetzelfde niveau blijft als nu waarin onder normale omstandigheden ajax en psv van iedereen behoren te winnen. Het is heel simpel namelijk, kampioen word je tegen de kleintjes. Dus als je als Feyenoord, PSV of AZ ervoor zorgt dat ze beter bent zijn dan de andere 16, dan heb je gewoon elk jaar een grote kans om kampioen te worden.
 
DeVeste
 
4
6 juli 2020 om 15:52
En dan ben je minimaal 50 miljoen kwijt voor 2 spelers... Twente wil ook wel Tadic van ajax maar totaal onhaalbaar.
 
Lasse
 
17
6 juli 2020 om 16:02
Tadic is onhaalbaar omdat het een basisspeler is bij de kampioen, Twente geen cent te makken heeft en het een degradatiekandidaat is. Dat is in het geval van Wijndal, Boadu en Ajax niet. Ajax speelt (waarschijnlijk) CL, ze kunnen er meer verdienen en Ajax heeft het geld om ze te kunnen halen. De vraag is of Ajax dat zal doen en of het überhaupt wel gewenste versterkingen zijn. Wijndal zie ik graag komen maar Boadu, ondanks dat het een erg goede speler is, niet. Hij past niet in het spel dat Ajax speelt.
 
feye88
 
2
6 juli 2020 om 16:12
Zolang Tadic MVP van dde eredivisie is bij Ajax, gaat hij echt geen 15 stappen terug doen.
 
Garriesteas
 
5
6 juli 2020 om 15:53
Tjaa, ik dacht zelf direct: haal Stengs. Maar principe hoef je die ook niet te halen, want Anthony is ook gekocht. Daar mag je, gezien zijn transfersom, wel wat van verwachten. Ik vraag mij af of Boadu goed genoeg is. Ik zou graag willen (als Ajax supporter), dat Stengs en Boadu blijven in Alkmaar. Goed voor hun eigen ontwikkeling en daardoor uiteindelijk ook voor de Nederlandse competitie, qua spanning voor de titel. Wijndal is een prima vervanger van Nico.
 
Sanderr
 
16
6 juli 2020 om 15:58
Hoezo zou je Stengs halen? Die kost minimaal 25 miljoen ofzo en Ajax heeft al tig spelers voor op de flanken. Bovendien is Stengs echt nog niet zo super consistent, vind hem overall de minste van de 3 voorin bij AZ. Denk dat hij bij Ajax met Neres, Promes en Anthony als concurrentie (plus nog Tadic, Lang en nog wat jonge gasten die er uit de voeten kunnen) niet eens aan super veel speeltijd zou komen. Laat Stengs nou maar gewoon lekker bij AZ door ontwikkelen en de grote man worden. Ajax moet daar helemaal niet aan beginnen om zulke jongens te willen oppikken..
 
Garriesteas
 
6
6 juli 2020 om 16:01
Hehe, jouw reactie is precies wat ik bedoel vanaf de tweede zin :-) Dus ben het helemaal met je eens. En oppikken als ze nog een jaar geweldig presteren.
 
Sanderr
 
5
6 juli 2020 om 16:02
Hahah oops, dan begreep ik je verkeerd! Nevermind dan!
 
Master 1
 
7
6 juli 2020 om 16:11
Sanderk91 Waarom Ajax Stengs moet halen? Omdat Stengs een Nederlandse speler is met heel veel potentie die Ajax alleen maar beter kan maken en in de toekomst gegarandeerd veel geld gaat opleveren. Maar dan moet Ajax wel durven te investeren en AZ de juiste prijs betalen en dat is nu juist het probleem. Overmars haalt liever vage Brazilianen dan een mega talent als Stengs omdat hij op het geld blijft zitten. Echte versterkingen kosten geld en dat heeft Ajax, maar dan moet je het wel willen uitgeven. Stengs is m.i. de ideale opvolger van Ziyech.
 
Sanderr
 
12
6 juli 2020 om 16:40
Gegarandeerd veel geld gaat opleveren, daar ben ik nog niet zo zeker van.. Hij moet al richting de 30 miljoen kosten als aanschaf, plus nog salaris. Hij kan allicht winst opleveren, maar dan moet ie wel heel veel meer waard worden om nog erg veel op te leveren. Verder raakt je verhaal kant noch wal.. "Overmars haalt vage Brazilianen omdat hij op z`n geld blijft zitten"? Dan doel je op recordaankoop Anthony (met bijna 16 miljoen een van de duurste aankopen ooit - na evt. bonussen zelfs de duurste) en Neres (met 12 miljoen ook hoog op dat lijstje terug te vinden)? Dat klinkt niet erg logisch vind je wel? Stengs is gewoon nog minder dan Promes en Neres en Ajax heeft Anthony (vergelijkbaar qua talent en leeftijd - hoewel hij ietsje jonger is) al gekocht. Stengs is gewoon totaal overbodig en bovendien veel te duur. En trouwens, als je Stengs als ideale opvolger van Hakim ziet betwijfel ik of je vaak live AZ kijkt.. Echt een samenvattingenvoetballer. Ik vind hem over heel het seizoen echt duidelijk de minste van de drie voorin bij AZ.
 
London Calling
 
1
6 juli 2020 om 18:36
@master1 Volgens mij heeft Neres het toch aardig gedaan en moeten we nog gaan zien hoe Antony het doet maar als je de verhalen mag geloven heeft die toch minstens dezelfde potentie als Stengs en gaat die mogelijk in de toekomst ook veel geld opleveren. Zo wie zo liggen Braziliaanse spelers meestal wel goed in de markt. Volgens mij zijn ze juist op de Zuid Amerikaanse tour gegaan omdat in het verleden de mega talenten uit de eredivisie duur zijn en meestal teleurstelden (en niet alleen bij Ajax, ook bij Feyenoord en Psv). En Sanderk91 heeft ook een punt met betrekking tot geld opleveren. Voor clubs uit kleine competities ligt de max voor transfersommen op dit moment rond 25-30miljoen tenzij een speler als international of met zijn club uitzonderlijkde dingen laat zien internationaal. Ik hoop Ajax dat Ajax snel weer een leuk Europees jaar heeft, maar als dat niet het geval is gaan ze Stengs nooit met winst verkopen wanneer hij meer dan 20 miljoen moet kosten.
 
YusufCesin
 
0
9 juli 2020 om 02:13
Zal ik zeggen waarom dat een super domme transfer zou zijn? Stengs hebben ze helemaal niet nodig want volgend seizoen kan Unuvar langzaam in gebracht worden en die is 1 getalenteerder en 2 goedkoper en 3 jonger.
 
FCBogarde
 
9
6 juli 2020 om 15:54
Wat een tips zeg... Kijken ze ook of Boadu bij Ajax past of kijken ze alleen naar de naam. En wat denk dat deze ontmanteling van AZ gaat kosten ? Ik hoef niemand van AZ. Als Tagliafico en Onana en Van de Beek weggaan, is Van Crombrugge, Propper (als 6) voldoende. We hebben ook nog aanstormende talenten, die de kans verdienen (mits ze eerst verlengen).
 
InkeMontana
 
3
6 juli 2020 om 16:40
Ja dit is wel echt scouting van de hoogste orde. 2 beste spelers van de direct concurrent van dit jaar benoemen. Wellicht zien ze Donyell Malen, Ihattaren & Berghuis ook wel zitten!!
 
Sanderr
 
33
6 juli 2020 om 15:54
Wijndal zou eventueel nog wel een optie zijn als Nico vertrekt. Maar hoe komen mensen er toch bij dat Ajax Boadu (of Stengs, die naam zie je ook vaak voorbij komen) moet kopen?? Ajax is al ruimschoots voorzien op die positie(s), dan ga je toch geen 25 miljoen of meer aan AZ betalen? Wat een onzin zeg..
 
FUST
 
7
6 juli 2020 om 15:55
Boadu? ik ben geen ajacied, maar ik kan zo al tadic, huntelaar, traore, bobbey, hanssen opnoemen en dan promes, lang, anthony, neres en labyad niet vergeten.
 
Regulator
 
17
6 juli 2020 om 15:57
Ik vraag me gewoon even oprecht af he.. Kijkt Vermeulen nou geen voetbal of heeft hij echt geen voetbalverstand? Als er echt een positie die bij Ajax versterkt moet worden dan is het wel het middenveld. Ons middenveld werd afgelopen seizoen al overlopen en met Ziyech weg missen we ook veel creativiteit. Waarom zou je echt Boadu moeten halen? In de aanval hebben we genoeg spelers lopen, ook genoeg talent dat er aan zit te komen. Daarbij is Boadu een spits die beter functioneert met ruimte voor hem. Past qua dat totaal niet in het Ajax spel.
 
curtazimo
 
1
6 juli 2020 om 15:58
Ik zou Wijndal wel graag zien komen, maar waarom zou Boadu moeten komen? In Jong Ajax lopen 2 gasten die al om 1 plek moeten vechten voor een selectieplek, dan gooi je direct de deur dicht als Boadu komt...
 
 
6
6 juli 2020 om 15:59
Wat moet je met Boadu ? ten eerste heb je in de leeftijdscategorie al 2 spelers (waarvan ik mij bij vooral Brobbey afvraag of hij de kwaliteiten heeft), maar los daarvan vind ik Boadu een counterspits. Wijndal vind ik wel een logisch verhaal.
 
FlamengoBrasil
 
1
6 juli 2020 om 15:59
AZ gaat belachelijk veel geld vragen als Ajax komt. En terecht ook natuurlijk. Als Ajax de concurrentie wilt verzwakken zullen ze daar stevig voor moeten betalen. En of Ajax dat gaat willen doen is maar zeer de vraag.
 
yajax
 
0
6 juli 2020 om 16:01
Even TD spelen, ben benieuwd wat andere ajacieden vinden. Als ik Overmars was zou dit mijn lijst zijn voor komende zomer. Niet te veel uitgeven gezien de crisis, maar ook juist als financieel gezonde club misschien ervan profiteren en 1 nieuwe sterspeler halen die denk ik goud waard kan zijn voor Ajax: Out: Varela, Babel, Van Leer, Magallan (5), Ziyech (44), Tagliafico (30), Onana (40), Veltman (12), Botman (8), Danilo (3), Marin (10), Kotarski (verhuur) IN: Stekelenburg, Antony (22), Sinkgraven (5), Rajkovic (8), Kostic (25). samen 60 miljoen aan uitgaven en 152 miljoen aan inkomsten, en daar komt CL-geld dan nog bij. Al hoop ik natuurlijk ook gewoon dat Onana en Tagliafico nog een jaar blijven en er amper transfers nodig zijn. Volgend seizoen dan deze sterke selectie, evt nog aangevuld met extra jeugd: Rajkovic/scherpen/stekelenburg, Dest/mazraoui/schuurs/alvarez/timber/blind/pierie Sinkgraven/Salah-Eddine, Martinez/eiting/vd Beek/gravenberch/kostic/labyad/ekkelenkamp, Promes/lang/unuvar/tadic/traore/huntelaar/neres antony. nog lijstje met alternatieven als aankoop, al ben ik niet echt bekend met de koopjes uit Brazilie enzo dus een groot deel van deze lijst zal waarschijnlijk onhaalbaar zijn. Maar als je er toevallig 1 of 2 kan halen heb je wel meteen een goede speler, maar neem deze lijst niet al te serieus, deels ook al gemaakt voor crisis dus deel is onzin maar toch: Schwolow, Maignan, Cillessen, Van Crombrugge, Vlachodimos, Alderweireld, Zinchenko, Alena, Puig, Propper, Veerman, Igor Gomes, Ihattaren, David, Andreas Pereira, Klaassen, Rafa Silva, Jahanbakhsh, Tsyhankov, Stengs, Rashica, Boadu, Kean, Isak, Haller, Suarez(sowieso kansloos maarja zou leuk zijn)
 
FeyCoev
 
0
6 juli 2020 om 16:11
Als Tagliafico weggaat moet er sowieso een sterke linksback gekocht worden. Anders ga je weer terug naar de tijd van Boilesen en Dijks. Of je moet Martinez als linksback zien.
 
Lasse
 
1
6 juli 2020 om 16:12
Of je lijst nou voor of tijdens de coronacrisis is gemaakt mag niet afdoen aan hoe onzinnig de lijst is, zoals je zelf ook gelukkig al aangeeft en dus inziet. Want een Alena en Puig maken al minuten bij Barca, Igor Gomes wordt in de gaten gehouden door grotere clubs, Ihatteren en Malen? Het is geen videospelletje. Dan Andreas Pereira, vind ik persoonlijk niet zo’n goede voetballer en verdient teveel voor wat hij kan. Stengs niet nodig, Rashica gaat een binnenlandse transfer maken, Boadu niet nodig, Kean is onrealistisch (verdient teveel, presteert te weinig en dacht dat Juve hem terug wilde halen), Isak presteert goed en is daarom onhaalbaar, Haller zelfde verhaal; die doet het goed in de PL dan ga je toch nooit terug naar de Eredivisie?! Suarez is zoals je zegt denk ik ook vrij kansloos. Presteert nog prima en staat, mits fit, gewoon basis bij Barca. Kom achter je computer vandaan maat en kijk wat vaker real life wedstrijden! Is (bijna) net zo leuk, beloofd!
 
Master D
 
9
6 juli 2020 om 16:06
Als kijk naar wat Ajax nodig zou kunnen hebben, zou ik voor een Koopmeiners gaan. Heb je in elk geval 1 stabiele middenvelder erbij. Voorin is het druk genoeg, dus om daar nu een Boadu voor te halen die het niet moet hebben van spelen in de kleine ruimte slaat nergens op. Als je Koopmeiners haalt, kan Martinez ook linksback spelen in plaats van Tagliafico, waardoor je Wijndal niet hoeft aan te trekken.
 
Sanderr
 
6
6 juli 2020 om 16:11
Ik zou zelf Midtsjø ook geen gekke vinden, dat vind ik echt een hele goede controlerende middenvelder. Maar hij heeft net zijn contract verlengt en zie hem ook niet zomaar overstappen naar Ajax. Koopmeiners als jongen van de club overigens ook niet echt. De enige reële optie bij AZ nu vind ik Wijndal, en dat is enkel als Nico vertrekt, daar avhter zitten Familia Castillo en Salah Eddine maar die blijven niet allebei tegelijk (mede door zelfde zaakwaarnemer) in ieder geval, dan zou een extra linksback geen overbodige luxe zijn.
 
gloryUnited
 
0
6 juli 2020 om 16:17
Als Tagliafico weg gaat moet Ajax idd een nieuwe back kopen en niet Blind daar neerzetten. Blind als back is echt dramatisch. Daarnaast zie ik Onana en vd Beek gewoon blijven. De markt voor keepers is redelijk verzadigd dus zie niemand 30 + voor Onana neerleggen. Pas als er een carrousel op gang komt zie ik Onana mee doen. Van de Beek is ook te duur voor wat hij kan. Clubs hebben andere prioriteiten en willen niet 40-50 miljoen neerleggen voor een speler als Van de Beek.
 
Magistra
 
0
6 juli 2020 om 17:19
Martinez wordt volgend seizoen geprobeerd op linksback als Nico verkocht. Lijkt mij ook een goede positie voor hem. Het liefst heb ik dat Ajax vervolgens een goede 6 haalt die naast Gravenberch op het middenveld gaat spelen. Zie inderdaad Onana en Vd Beek ook niet vertrekken deze zomer. Enigste serieuze optie voor Onana lijkt mij Chelsea. Voor Van de Beek wordt het helemaal lastig, omdat United nu genoeg goede middenvelders heeft en Real geen geld meer gaat uitgeven.
 
Oortap
 
0
6 juli 2020 om 16:22
Volgens mij kunnen Martinez, Blind, Mazraoui en Dest op linksback spelen. Natuurlijk ligt het eraan of ze blijven of niet, maar ik vind dat genoeg opties om niet met miljoenen richting AZ te gooien. Idem voor de spitspositie. Tadic, Huntelaar, Traore en ik las dat Promes ook misschien in de spits gebruikt gaat worden en dan komen nog jonkies als Brobbey en Hansen eraan.
 
Adzevedo
 
3
6 juli 2020 om 16:24
Waar al die zelfbenoemde kenners toch altijd weer mee aankomen. Boadu is totaal niet geschikt, een spits die veel ruimte achter de verdediging nodig heeft en nog teveel kansen mist. Bovendien zijn we helemaal niet op zoek naar een spits. Plus van AZ dus waarschijnlijk overprijst. Voor Wijndal zal ongetwijfeld hetzelfde gelden, maar dat is dan tenminste nog voor een positie waar mogelijk versterking gezocht moet worden. De topprioriteit is versterking op de dubbele 6. Alle verhalen over andere posities gaan vooral over vervangen en de rest is gewoon versterking in de breedte of talent voor de toekomst voor bescheiden bedragen.
 
Master 1
 
3
6 juli 2020 om 16:27
Al die drie jongens van AZ hebben kwaliteit. Persoonlijk zou ik voor Stengs en Wijndal gaan. Wijndal als opvolger van Tagliafico en Stengs als opvolger van Ziyech. Ajax wil de Nederlandse identiteit behouden, dat doe je met deze 2 talentvolle jongens.
 
Master D
 
0
6 juli 2020 om 18:18
Ik vind Stengs echt een totaal ander type dan Ziyech. Waar Ziyech het in beginsel van zijn trap en inzicht moet hebben (met daarbij een aardige dribbel) moet een Stengs het juist meer van zijn dribbel hebben dan van zijn trap en inzicht. Ik zie echt niet waarom je Ziyech zou vervangen door Stengs, wetende dat je ook nog Anthony hebt rondlopen.
 
Jaapvan Haafte
 
0
6 juli 2020 om 16:45
Wat moet Ajax met Boadu? Midstjo hebben ze harder nodig. Spitsen genoeg. Een linksback zou kunnen al kan Martinez daar heen , maar goed als Nico weg zou gaan zou Wijndal wel een optie zijn, mits normale transfersom
 
Udovic
 
0
6 juli 2020 om 16:47
Zolang niets duidelijk is over spelen met publiek etc. gaat er niet veel gebeuren. Als Ajax voor beperkt publiek moet spelen zal het flink beroep moeten doen op haar reserves. Laat staan dat ze dan nog eens de volle mep plus bonus gaan betalen aan AZ.
 
Spielen
 
3
6 juli 2020 om 17:09
98 procent heeft zijn seizoenskaart verlengt bij Ajax. Het geld is al binnen. 41.000 man hebben dus al betaalt. Cl geld komt er ook nog aan. Net nog een jochie Botman verkocht voor 7/9 mil. Nee Ajax heeft nog genoeg!
 
Udovic
 
2
6 juli 2020 om 17:41
En hoe zit het dan als er niet of slechts voor gedeeltelijk publiek mag worden gespeeld? Dan zal er toch een soort van compensatie moeten worden betaald in de vorm van tegoedbonnen. Mis je later weer de inkomsten. Maar het klopt wel dat ze bulken van het geld.
 
London Calling
 
0
6 juli 2020 om 16:50
Boadu is natuurlijk een groot talent maar volgens mij puilt de selectie van Ajax aan alle kanten uit, en dan vooral voorin. Dan moet er ergens een miljoenen aankoop op de bank gaan zitten en dan hebben ze zelf ook nog een paar leuke talenten voorin.
 
Spielen
 
1
6 juli 2020 om 17:06
Dit moet Ajax niet doen. Az verkoopt liever direct aan het buitenland. Persoonlijk zie ik liever een Zuid Amerikaan. 9 van de 10 mislukken van Az bij een hogere club. Liever dan een buitenlands gokje. Hoeft Az zich ook niet te irriteren als Ajax weer langs komt en de supporters van Ajax niet aan de zoveepste flop uit Alkmaar
 
shota1
 
0
6 juli 2020 om 17:23
Kom maar door, wijndal en Boadu? Voor minder dan 40 mio gaat dat voorlopig niet lukken.hoop dat we goed voorbereid zijn op het ontvangen van dergelijke bedragen, maar nog meer hoop ik dat ze nog een seizoen blijven zodat we kampioen kunnen worden. Zou voor hun zelf trouwens ook het beste zijn, want zo lang spelen ze ook nog niet op dit niveau en ze kunnen (vooral Boadu en Stengs) nog meer laten zien. Wijndal kan je er direct inzetten. Hij en Midtsjo zijn de meest constante factoren en zakken nooit door de ondergrens
 
pinko
 
0
6 juli 2020 om 17:26
Gespannen relatie, lees ik. Volgens mij eenzijdig. Ajax heeft weinig problemen in die richting. Andersom wel. Ik begrijp de houding van AZ wel, want die willen hun kroonjuwelen niet graag verkopen aan Ajax. Nu is het nog zo dat spelers die bij Ajax net niet goed genoeg worden bevonden, zonder problemen aan AZ worden verkocht, omdat Ajax dat niet als een bedreiging ziet. Terwijl Ajax het zich financieel wel zou kunnen permitteren eventueel de beste spelers van AZ te kopen, lukt dat andersom (nog) niet. In de huidige samenstelling is AZ komend seizoen gewoon weer favoriet voor de bovenste vier plaatsen. Mocht een kampioenschap lukken, is een direct toegangsbewijs tot de groepsfase CL mogelijk (dankjewel Ajax;-))). Dan stromen de miljoenen ook daar binnen. En met de betere beleidsmakers in Alkmaar is AZ dan een serieuze bedreiging voor Ajax (en PSV en Feyenoord). Omdat de titel dit seizoen ook een reële optie was, begreep ik wel dat AZ bijzonder teleurgesteld was dat de competitie gestopt werd op een cruciaal moment en men daarna niet direct akkoord ging met de afhandeling door de Knvb. Dat uiteindelijk Ajax het meest begeerde ticket kreeg toegewezen, was best wel te verdedigen, maar de houding van de Knvb tegenover AZ veel minder. Net zoals die van AZ tegenover Ajax - het achter de rug om de Uefa benaderen om alsnog het beste ticket toegewezen te krijgen. Maar dat AZ groter denkt dan doet vermoeden, is een feit. Mooi voor de competitie, nu Ajax de financiële voorsprong niet weet uit te buiten. En dat PSV en ook Feyenoord zich niet zo maar gewonnen geven.
 
KusH
 
0
6 juli 2020 om 17:32
Vind t altijd zo makkelijk. 'Ze moeten gewoon die en die halen'. Alsof t Fifa is ofzo. Je weet dat AZ gewoon meer gaat vragen als Ajax aanklopt. Wil je dat dan wel betalen? Tuurlijk, zeer talentvol en nmm zouden ze prima bij Ajax passen. Maar dan zou ik toch voor de spits naar eigen talenten kijken en voor Nico evt over de grenzen. Áls hij wel verkocht wordt dan.
 
Udovic
 
0
6 juli 2020 om 17:47
Die jongens staan er nu al goed op in het buitenland. Nu naar Ajax gaan betekent een contract van vijf jaar waarbij het toch de bedoeling is om daar minimaal twee en wellicht drie jaar van vol te maken. Waarom zouden ze nog één of twee jaar extra in Nederland willen blijven als ze ook eind volgend seizoen een transfer naar het buitenland kunnen maken?
 
DirkFeege
 
0
6 juli 2020 om 17:54
Waarom zou AZ zijn Kroonjuwelen verkopen aan een directe concurrent? Alleen omdat het Ajax is, denk juist dat hun als zij de groep bij elkaar kunnen houden Ajax van de Troon kunnen stooten. Alles schrijft de beste spelers richting Amsterdam, ook daar is het spaarpotje een keer leeg.
 
nuanceman
 
0
6 juli 2020 om 18:11
Ik geloof nooit dat dit gaat gebeuren. Er liggen natuurlijk al aanbiedingen vanuit het buitenland die voor zowel AZ als die jongens heel lucratief zijn. Het blijven broodvoetballers en die kiezen meestal gewoon voor de poen.
 
SocioFan1
 
0
6 juli 2020 om 18:21
Duidelijk allemaal Ajacieden, zoals Driessen en zijn Telegraaf groepie. Wat een onzin, ze roepen ja die moeten ze halen. Telegraaf riep zomaar ja Az heeft geld nodig en zal zijn talentjes moeten verkopen zodat de prijs gedrukt wordt, alsof Az anders failliet gaat ofso. Belachelijk, wat is dit voor werkwijze. Ja het zou leuk zijn voor Ajax en het is niet perse een verkeerde stap maar dit gaat nergens over. Hopelijk gaat Az hier niet makkelijk in mee en als ze aankloppen dan minimaal 25 miljoen vragen, kom nou.
 
birotor
 
2
6 juli 2020 om 19:02
Ik vraag me af, wanneer we het Bayern-effect nu in de Nederlandse competitie gaan zien. Ze hebben de beste spelers en het meeste geld, maar in 2019 werd Ajax met drie punten voorsprong op PSV kampioen en in 2020 versloeg het op doelsaldo AZ. Van absolute dominantie in de vaderlandse competitie is dus nog lang geen sprake.
 
London Calling
 
0
6 juli 2020 om 19:30
Dat gaat nog heel lang duren denk ik. Tenzij Ajax elk jaar een goed europees jaar heeft. De omzet van Bayern is in een normaal jaar 2x zo hoog als die van Dortmund, die van PSG zelfs 3x die van Lyon maar in het geval van Ajax is dat maar 30-40% (dus niet in een jaar waarin ze in de halve finale van de CL staan dan is hij ook 2-3 keer zo hoog). Daarnaast zijn de absolute verschillen in Duitsland veel groter, meer dan 300 miljoen, en in Nederland maar 30 miljoen of zo (het gat met PSV-Feyenoord in een normaal jaar). Als je dan de hoofdprijs moet betalen voor spelers van de overige top clubs dan is dat verschil in een keer weg. In die transfersommen zit ook het probleem voor Ajax, die worden voor een groot deel door de internationale markt bepaald en niet door de Nederlandse en daar gaat iedereen aan voorbij. In Nederland heeft Ajax veel geld, maar Dortmund, mag dan maar een omzet hebben die half zo hoog is als die van Bayern, het is nog altijd 2 of 3 keer zo hoog als die van Ajax.
 
ElmerStouten
 
0
6 juli 2020 om 19:43
Ik denk dat Ajax met betrekking tot aankopen op Champions League niveau hoger moet inzetten.de uit de gratie geraakte Mesut Özil zou op huurbasis een topaankoop zijn als opvolger van Ziyech.een echte transferstunt. Davy Pröpper zou ook een prima aanwinst kunnen zijn voor het Ajax-middenveld.Spelers die zich al bewezen hebben op subtopniveau.boadu en Stengs hebben internationaal nog helemaal niks laten zien.ik hoop dat AZ ze allebei weet te behouden en twee gerichte aankopen kan doen om een serieuze poging te doen richting Champions League kwalificatie
 
birotor
 
1
6 juli 2020 om 21:07
Speelt AZ één voorronde CL of meer?
 
gomes1psv
 
0
6 juli 2020 om 21:48
Tjongejonge, het WK Open Deuren intrappen bij de NOS gaat gelukkig wel door? Kom even met iets originelers én realistischers alsjeblieft.
 
jouses
 
0
7 juli 2020 om 09:32
Idd, en is toch altijd maf wat betreft Vermeulen en zijn mening tegenover Gudde. We weten volgens mij allemaal dat hij en Gudde geen beste band hebben en hij wilt continu het hoofd van Gudde zien rollen. Ook raar dat hij de ene podcast iets anders zegt en dan een uitzending later weer wat anders. Het is idd het wk open deuren intrappen misschien tijd om Vermeulen te vervangen.
 
gomes1psv
 
0
7 juli 2020 om 09:57
Vermeulen is een verschrikking. Luister vooral ook eens de NOS Voetbalpodcast als je je hartelijk wilt ergeren. Daar vechten zo'n 45 minuten lang vier kleuters die allemaal de 45 zijn gepasseerd om te kunnen claimen wie de grootste heeft. Elke tweede zin in iemands betoog wordt voortijdig afgekapt en bij alle vier de beterweters druipt de zelfingenomenheid ervan af. Vooral bij Vermeulen, die nog steeds elke dag van zijn leven bezig is te compenseren voor een jeugd waarin-ie veel gepest lijkt. Die man is echt stuitend irritant!
 
AFCA_Babel
 
0
7 juli 2020 om 00:07
Wijndal wel, Boadu hoeft niet zolang Traoré nog bij de club is. Lassina moet een kans krijgen in de basis volgend seizoen.
 
jouses
 
0
7 juli 2020 om 09:29
AZ zou dat wel graag willen en de vraagprijs voor Wijndal zal rond de 18 miljoen liggen en Badou lijkt me niet haalbaar voor een Nederlandse club of Ajax zal echt met grof geld over de bank moeten komen. Gezien het hele akkefietje over de CL plaatsen zal AZ dus niet snel tegenover Ajax korting willen geven ook zijn zij natuurlijk niet genoodzaakt om te verkopen en ook het gedoe rond jeugdspelers zal AZ alleen maar starriger laten opstellen. Maar de 2 namen mistaan idd niet bij Ajax maar dat geldt voor de gehele top 3.